Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość depilatorkaa

Depilator-zabawka dla masochistów

Polecane posty

Gość depilatorkaa

Do takiego wniosku doszłam po dzisiejszej depilacji.. moje wcześniejsze przygody z tym urządzeniem kończyły się na próbach, aż dostałam w prezencie nowy dep i postanowiłam, że tym razem się nie zmarnuje..ale chyba nie dotrzymam obietnicy. Napiszcie dziewczyny, czy to prawda, że kolejne zabiegi są już mniej bolesne, skóra się przyzwyczaja? Bo jak na razie to masakra, szczególnie w okolicy kolan i kostek. Dodam, że mam dość mocne włosy i qrna, ból jest naprawdę duży, jakby mnie prąd przeszywał.. Kto używa depilatora, niech się wypowie ;)

Gość dkkdkdkdkdkd
Używam depilatora od lat. Nie pamiętam nawet, czy bolało na początku. Pewnie tak. Ale warto jest zacisnąć zęby. Depilacja jest nieporównywalnie wygodniejsza od każdej innej metody usuwania włosów.

Gość depilatorkaa
ten argument do mnie przemawia i skłania do poświęcenia, ale ból był na tyle silny, że się zastanawiam, a co z wrastaniem włosków, słyszałam o tym, zresztą, dzisiaj i tak nie dałam rady całkowicie wydepilować nóg.. :(

Gość depilatorkaa
a teraz już tak nie boli?

Gość dkkdkdkdkdkd
Wrastanie włosków to jest indywidualna skłonność. Ja akurat nie mam takich skłonności. Pamiętam natomiast katusze po maszynce, jak to kłuło i drażniło - masakra. Po depilatorze praktycznie nie masz uczucia odrostów. Włosy odrastają nierówno - wychodzi ich w skali tygodnia tylko niewielka ilość. nie ma szczeciny czy czegoś takiego. No i wystarczy co kilka dni.

zanim kupiłam depilator nasłuchałam sie od kolezanek na temat bólu przy depilacji.Po pierwszym uzyciu stwierdziłam ze nic a nic mnie nie boli:)

Gość dkkdkdkdkdkd
To jest kwestia przyzwyczajenia. Tak jak z brwiami. Pierwsza depilacja boli przerażająco. A potem już nawet nie pamiętasz bólu.

Gość depilatorkaa
ja jestem dośc wrażliwa na ból, więc dla mnie to na pewno nie jest mit, mam nowego Philipsa z nasadką masującą, więc depilator jest chyba dobry, za to mój próg wrażliwości widocznie bardzo niski.. :(

to nie zostaje ci nic innego jak wrócić do golenia maszynka:)

rozgrzej i rozmasuj skórę przed depilacją. pomaga.

i zwykle próg wrażliwości jest o wiele niższy na kilka dni przed okresem.

Gość depilatorkaa
no mi do okresu brakuje ok. 2 tygodni.. :P, myślałam, żeby coś łyknąć przed ;), w sumie mam już dość golenia nóg co 2 dni, depilator jest wygodniejszy, normalnie aż się spociłam podczas tego zabiegu :P ;), czy rzeczywiście potem boli mniej?

Gość depilatorkaa
wosk też mam w domu, spróbuję, ale kurczę, szkoda mi tego depilatora, w końcu tani nie jest..

depilatorkaa - to rob jak napisalam - wieksza ilosc usuwasz woskiem, a potem \"niedobitki\" likwidujesz depilatorem. po jakims czasie wlosow bedzie mniej, i moze calkiem sie przestawisz na depilator. aha, i rob to po cieplej (nie goracej) kapieli

Gość depilatorkaa
dzięki za wszystkie wypowiedzi, wykorzystam wasze rady i zobaczymy :) :)