Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

juffie

slub 23.08.08... laczmy sie

Polecane posty

Gość magmagda
hej Kasiu! jak weekend? mam nadzieje ze pelen wrazen .. u ans bardzo pracowity - sprzatanie w domu - nawet moj maz okna wyszorowal - obiad prawktycznie z 3 dan - ja szalalam kulinarnie a co najwazniejsze to udało nam sie wreczyc ostatnie zaproszenia i juz mamy temat zaproszen zalatwiony - do odchaczenia na liscie :D:D:d jaka ulga...uffff udalo nam sie tez wyjsc razem w weekend do znajomych - ogladalismy ich zdjecia z wesela, na ktorym bylismy wlasnie - wiec ogolnie weeeknd udany! mowilas o kwiatch - jak ciezko wybrac no i ja tez zmieniam zdanie - w przyszly weekend planuje wybrac sie do kwiaciarni i konkretnie pod katem wybrancyh kwiatow dowiedziec sie szczegolow i moze juz zamowic - nie ma co czekac mysle! podoba mi sie wiazanka z EUSTOMY ale w pąkach!!! myslalam tez o kwiatach we wlosach wiec zobaczymy - slyszalas cos o tym kwiatku?? rozwiniety wyglada jak postrzepiona roza!! sama nie wime co robic - chcialam juz prawie ostatecznie kalie - ale sa strrasznie popularnie ostatnio - podobaja mi sie bo sa takei smukle ... no i klops - zdecydowac sie nie moge - ale ta eustoma, w pączkach wyglada ciekawie i jakos tak spodobala mi sie - chce tylko ja na zywo jeszcze zobaczyc - a jak nie ... to gerbery!! sa urocze... moj maz sie smieje ze takei komunistyczne ale sa urocze i tez takie smukle- mozna zostawic im dluzsze lodyzki... :D zawsze mi sie podobaly kurcze.. musze konczyc.. postaram sie jescze cos napisac.. 3maj sie sucho - u nas pada od rana strasznie.. buziaki

Gość belair
hej Dziewczyny, ja jestem z 15.08, czasami czytam co tu piszecie. Ja tez sie zastanawiam nad eustomą biała z rózówym storczykiem. JAki 1 taniec wybralyscie? Pozdrawiam Aguśka

Gość kochane moje
na pewno nie oddalyscie jeszcze księdzu kartek z 10 spotkaniami z nauk przedmałżeńskich, czy mogłybyscie ją zeskanowac i wyslac mi na @ ? wiem że są podpisane, byc moze częsciowo wypełnione- nie chce oddac waszej kartki księdzu, chce tylko pokazac ksiedzu z innej parafi w ktorej nie ma 10 spotkan tylko 5 co mi potrzeba, bo w mojej parafii sa bardzo rzadko takie spotkania, 2 cykle w ciągu roku, nie wiedziałam o tym i do mojego wesela cyklu juz nie bedzie prosze, pomózcie mi!! to mój @ libido777@interia.pl

halo Magda! kurde, nie wiem co to jest za kwiatek, musze nadrobic moje zaleglosci florystyczne i zaraz sprawdze sobie na necie :) tez mysle, ze pora sie decydowac, ale tym razem postanowilam wykorzystac w tym wzgledzie mojego przyszlego meza, niech on tez decyduje jakie kwiatki maja byc, bo to przeciez nie chodzi tylko o moj bukiet... myslalam o pomaranczowych rozyczkach. I we wlosy tez wpielabym sobie pare. Ta stylistka, ktora przygotowuje mi dodatki i robila sukienke tez potwierdziala, ze do tego rodzaju sukni najlepsze beda jakies pomaranczowe kwiatki... wiec chyba mam troszke nosa :)) w poniedzialek odbieram sukienke... troszke sie stresuje, bo to ostatni szlif. :) wybieram tez dodatki i cala reszte.. mam nadzieje, ze ze mnie nie spadnie. Schudlam nastepny kilogram i koncze juz z tym odchudzaniem, moj narzeczony powiedzial mi, ze mam sie zatrzymac na tej wadze, bo on nie chce takiego chucherka w domu, ja tez nie chce wymieniac calej garderoby, a chyba na tym by sie skonczylo, bo wszystkie rzeczy juz na mnie wisza :P takze, basta ;) od dzis daje sobie wiecej swobody w jedzeniu :) magmagda, gratulacje, faktycznie odwaliliscie kawal dobrej roboty! my dzis umowilsimy sie z ksiedzem na podpisanie protokolu przedmalzenskiego... mam nadzieje, ze nam sie uda i bedzie kolejna rzecz do odznaczenia na liscie. Zaproszenia zostaly nam jeszcze 3, ale wciaz tych osob nie ma w naszym miescie, musimy wiec czekac... poki co odmowily nam 4 osoby, ktore widzielsimy ze nie przyjada. Moja kuzynka, ktora dopiero co dostala prace w Anglii i nie dostanie urlopu i przyjaciel mojego narzeczonego, ktorego zona na 23.08 ma termin porodu :P ale sie zlozylo, co?:) a tak to mamy same potwierdzenia, wiec mysle, ze bedzie okolo 80 osob. Chyba, ze niektorzy, ktorzy sa sami a liczyilsmy ich z osobami towarzyszacymi, przyjada jednak sami... a, zobaczymy :) :) siostra mojego narzeczonego wczoraj sie zareczyla. I robia slub za rok.. wszyscy mowia, ze ja zmobilizowalismy, bo jest od nas starsza i chyba... troszke pozazdroscila nam tego opowiadania o slubie.. ciekawe czy to moze byc powod... ? Jakis malo powazny mi sie wydaje i ciezko mi w to uwierzyc... a jak wyszly zdjecia znajomych? fajne? witam w naszym gronie nowe kolezanki! co do tych spotkan w poradni, to u nas byly obowiazkowe tylko 2, wiec nie bede mogla pomoc... postaram sie odezwac jeszcze pozniej, caluje mocno i do nastepnego razu!!!

Gość titina
CZesc DZiewczyny, a właściwie powinnam napisać Magdo i Kasiu, bo tu już tak jakoś mniej anonimowo sie zrobiło:)) Przeprasam Was bardzo, ze przez tak długi czas nie było mnie tu z Wami, ale jak pech to pech - w pracy nie mam teraz mozliwosci pisana, w domu komp sie zawirusował (i był u lekarza) a popłudniami jeszcze pomagałam znajomym w opiece nad córką. Wieczorami jak wracałam do domu to byłam tak padnieta, ze nawet o kompie nie myślałam... Widzę, ze spory postęp u Was nastąpił. I świetnie... Kasiu ale masz fajnie - sukienka juz prawie Twoja:)) Ja byłam dopiero na pierwszej przymiarce a następną mam na koniec lipca - krawcowa stwierdziął, ze nie ma co sie spieszyć... pozyjemy zobaczymy;))

Gość titina
co do kwiatów - to Magda - wiem jak wyglądają eustomy - są ładne , nie powiem, choć niestety raczej nie do mojej sukienki. Ja mysłała raczej o różach, ale z takimi dłuższymy łodyzkami lub o kaliach bordowych - fakt wiele Panien Młodych takie teraz ma, ale co poradze że mam taki popoularny gust;) My też już po rozdaniu zaproszeń jesteśmy i na pewno 4 os nie przyjdą - kuzynka ma 2 małych dzieci i niestety mieszka daleko, a chrzestna MM od lat toczy wojny z moją przyszła teściową (a swoja siostrą) i niestety też nie zaszczyci nas swoja obecnościa... przykro mi ze względu na MM bo myslałam, ze ciotka będzie ponad te spory i przyjdzie. Jej strata

Gość titina
przed tą moja nieobecnoscią pisałam Wam, ze będe na ślubie siostrzenicy MM - Dziewczyny to wesele to do udanych nie nalezało. Bo nie wiem jakby sie młodzi mogli straca, ale jak orkiestra do niczego to i zabawa marna. Wokalistka tak przejeła sie rolą, zę prawie każdy utwór musiała zmodyfikowac i zaspiewac po swojemu. A już szczyt swoich "umiejetnosci" osiągnela spiewajac "Kesera" (sorki ale nie mam pojecia jaka powinna być pisowania). Oczywiscie standardem były dłuuuugie przerwy i spiewanie po 3 piosenki niezaleznie d tego czy sie goscie domagali wiecej czy nie. Szczerze mówiąc delikatnie sie zmartwiałam, bo uświadomiłam sobie, żę wiele rzeczy nie jest zależnych od młodych, chcociaż ja na miejscu tamtej pary powaznie bym sobie porozmiawiała w czasie uroczystosci z orkiestrą i nie zapałciła całej kwoty... dobra kończe, bo MM juz mi marudzi że komputer Mu potrzebny;)) a tak na marginesie jestem Karolina. Miło mi:) pozdrawiam

czesc Karolinko :) ciesze sie, ze do nas wrocilas :) troszke juz sie martwilysmy, nie Magda??? :) juz tez wiem co to sa eustomy :) faktycznie ladne! chyba jednak zdecyduje sie na typowe roze, kolor tak miedzy herbacianym a pomaranczem, bo ta moja przyjaciolka wizazystka powiedziala, ze idealne beda, bo makijaz mi tez taki walnie, bo on najbardziej wydobywa glebie spojrzenia heheh, ja nie wiem o co chodzi :P tylko sie dostosowuje :) grzecznie :) co do wesela tej kuzynki, to faktycznie nieciekawie... kurde, tego sie najbardziej boje, ze cos nie spelni moich oczekiwan, ciezko jest dopiac wszystko na ostatni guzik, mam jednak gleboka nadzieje, ze goscie beda sie super bawili... ale pewnie faktycznie musieliscie miec \"wesolo\" z tym zespolem... :) co do postepow, to wczoraj moj przyszly M zdobyl reszte dokumentow koscielnych i wieczorem podpisalismy protokol :) poszlismy sobie na piwo z tej okazji :P ksiadz zadawal takie pytania, ze momentami nie mialam ochoty odpowiadac... najlepsze bylo jak sie dowiedzial, ze razem meiszkamy. Cmoknal tylko i powiedzial, ze wystarczy nam jedna spowiedz... Bo i tak nie powinnismy dostac rozgrzeszenia jesli sie do tego przyznamy (a przyznac sie musimy bo spowiedz inaczej bedzie niewazna), a nie bedziemy mieli postanowienia poprawy (czyli spakowania manatek i wyprowadzenia sie) to taka spowiedz jest bez sensu. Dlatego mamy przyjsc na tylko jedna i to najlepiej w dniu slubu, bo tylko wtedy mozemy przynac, ze chcemy nasze grzechy naprawic... COz... ja tam nie mam nic przeciwko :) jedna sprawa mniej do zalatwienia :) caluje was dziewczynki! buziaki duze!

Gość titina
Kasia - skąd ja znam to potępiajace spojrzenie!!! ja doświadczyłam nie tylko grożnego spojrzenia, ale i niemało dostałam połajanki słownej, gdy podczas spowiedzi wielkopostnej powiedziałam ksiadzu (na jego zapytanie) że mieszkamy razem!!1 dosłownie jakby diabeł w niego wstąpił... Już wiem że do przedmałżenskiej do niego na pewno nie pójdę, choć czekaja nas 2 spowiedzi - mus to mus;) dzis skończyłam "produkowaca" zawiadomienia o śłubie, bo jak zaczełąm liczyś znajomych, z którymi chciałabym podzielić sie ta radosną chwilą to okazało sie ze brakuje nam 7 zawiadomień:) MM właśnie pojechal zamówić samochód na ślub i po drodze do "naszego" księdza, bo musimy uzupełnic protokół, a ja wykorzystuję chwilke wolnego by do Was skrobnąc słóko:) miłego wieczoru

sama nie wiem z czego taki problem... nie wiem, wiekszosc ludzi mieszka razem, tylko malo kto sie do tego przyznaje. A jak juz ktos ma odwage to jeszcze mu sie dostaje. Nam ksiadz powiedzial, ze nawet jesli dostaneimy rozgrzeszenie i wrocimy do wspolnego domu to spowiedz jest nie wazna, bo nic nie naprawilismy w swoim zyciu... trele morele... wiec nic, powiedzial, ze jak chcemy miec czyste sumienie to mamy isc tuz przed slubem do spowiedzi, najlepiej godizne przed :) paranoja, naprawde. Zyje w zgodzie z wlasnym sumieniem, naprawde wyjdaje mi sie, ze jestem dobrym czlowiekiem a tu rozgrzeszenia niet, bo dzielimy wspolne lozko... widze, ze produkcja reczna dalej trwa u ciebie i podziwiam :) naprawde! my nie robimy zawiadomien, wszyscy znajomi wiedza, jesli beda chcieli przyjsc to przyjda, postanowilismy, ze nie bedziemy nic do nich wysylac.. samochod mamy zalatwiony. Rodzinne autko, nie nasze, bo kosztuje wiecej od naszego 70metrowego mieszkania :D ale mamy zgode na uzywanie go w tym jednym dniu, takze na pewno finansowao troszke zaoszczedzilismy ... :P przynajmniej na tym :) caluje mocno i zmykam do pracy! Magda, a ty co? komputer ci zabrali :P? juz, do klawiatury!!!

Gość magmagda
jestem jestem moje drogie :D ostatnimi czasy zmeczenie i tesknota za urlopem daje mi sie we znaki- rano coraz ciezej mi sie wstaje , wieczorem o 10 juz jestem senna... i jeszcze te wszystkie przygotowania - pomocy!!! zgodnie z planem odebralismy wszystkie zaswiadczenia i w sobote mamy dokonczyc pisanie aktu slubu-jakkolwiek sie to zwie - z ksiedzem weic tez nie licze na przemile spotkanko ale bedzie zalatwione! no i co do kwiatow to juz nie eustoma jest na topie u mnie - co powiecie na LILIE??? podobaja mi sie takie w pakach - zielono kremowe... beda do nas pasowac jako dodatki - mam takei fajne zdjecie wiazanki ale nie wiem jak do niego dotarlam na internecie wiec nie podam Wam linka niestety - choc ciekwa jestem Waszej opinii - mimo ze mamy inny gust :) jezeli chodzi o kwiaty wymyslilam sobie ze mimo dosc tradycyjnego obrazka jaki bedziemy tworzyc tego dnia - tj mojej sukni bez udziwnien z dosc dlugim welonem i eleganckiego/klasycznego stroju meza chce bardziej nietuzinkowy bukiet i fryzure - cos bardziej nowoczesnego niz tradycyjny koczek/loczek ::D hehe ale to narazie tylko wizja wiec czekam z niecierpliwoscia na probna fryzure hehe i wiecie co.. tak po tej histori z weselm na ktorym byla Karolina - dokladnie chodzi mi o kapele - troche jakby sie martwie o ten nasz zespol - nie jest to kapela z polecenia przez kogos z rodziny czy znajomych - mieli wiolny termin i wydawali sie dobrze grac - ale sie zastanawiam o ile mozna wierzyc opiniom na forum i w internecie... teraz i tak za pozno na zmiany no ale dopadla mnie taka mysl... ale mysle sobie ze musi byc dobrze i tyle!!! glowa do gory!! napisze moze cos pozniej jescze - co chwile przerywam pisanie i tak chyba juz od godziny probuje jakis swoje mysli przelac na Kafe... 3majcie sie buziaki dla Kasi i dla Karoliny!!!!!

Gość belair
witajcie Dziewczyny :) widzę ze przygotowania postępują :) ja jestem na 15.08 :) Wcz bylismy u ksiedza, protokol juz podpisalismy jakos w czercu, wcz doniesli zaswiadczenie o wygloszonych zapowiedziach a dzien przed mamy przyjsc zlozyc podppisy wksięgach- wraz z e swiadkami. :) organizacyjnie, wsyztsko do rzodu, do konca lipca maja nam gosci potwierdzic czy będą na slubie, wtedy pojedziemy W KONCU kupic alkohol- bo ciagle nie wiemy ile... hehe wczoraj porobilam zawieszki na wódkę weselna, polecam, mam zapisane tylko zmienić imiona i datę, łądny papier, nożyczki i wstażka - slicznie wyslzo. menu ponoc tydzine przed, bukiet i kwiaty tez mam przyjsc tydzien przed. jakos na eustomy mam chęć :) ze storczykiem- delikatnie. Kalie podobają mi sie, ale nie pasują do mnie. polecam strone- duzo bukietów: www.kwiatowewnetrze.pl suknia - w sb 1 przymiarka. garnitu upatrzony :) no i tyle :) jak chcecie Kochane zawieszki- to piszcie na maila. Sama tez robilam winietki an stól i kśięgę tez hehe. Pozdrówki :) Aguśka

Gość magmagda
no i witam ponownie... ta strona o ktorej pisze Aguśka to rzeczywiscie ma niezly zbior przeroznych dekoracji - polecam dziewczyny jak szukacie pomyslow!! co do tych zawieszek to chetnie zerknelabym moja droga. przeslij prosze na maila>> ned@wm.pl wlasciwie nie planowalismy nic podobnego ale kto wie - jak to nie jest jaks strasznie ciezka robota to moze sie skusze!!! :D winietek robic tez nie bedziemy - wg nas nie do konca sie sprawdzaja - jak bylismy na weselu to pierwsi goscie ktorzy dotarli na sale poprzestawiali je i caly misterny plan usadzania gosci naszych znajomych okazal sie malym niewypalem! zadnych menu tez drukowac nie bedziemy - nie chodzi tu o pieniadze ale szczerze mowiac jakos uwazam to za zbedne! niektorzy nawet drukuja specjalne nalepki na butelki wodki ale dla mnie robia tak Ci co nie kupuja zbyt dobrej wodki na wesle. my tu nie chcemy oszczedzac i oprocz wodk (absolut lub finlandia - jeszcze nie zdecydowalismy do konca)i i wina ktore bedzie na stolach chcemy zrobic maly barek z innymi alkoholami - gin, whiskey etc no i planujemy dokladnie dopilnowac menu zeby nie bylo zadnych niespodzianek - a jak juz wodka dobra a co najwazniejsze zimna bedzie i dobre jedzenie to polowa sukcesu zapewniona! planujemy wiaderka z lodem na wodke by byla rzeczywiscie caly czas chlodna by nie narzekali goscie :) ostatnio tez zastanawiamy sie nad odpowiednimi zabawami oczepinowymi - nie chcemy zeby bylo ich duzo ale cos dla kazdego - dla wujka, brata i znajomych - niezbyt forsujacego ale zabawnego!! macie jakies podpatrzone pomysly??? no i caly czas zastanawiamy sie nad fajerwerkami!! co o tym myslicie?? nie chodzi tu o jakis wielki i dlugi pokaz ale tak dla akcentu i moze przy okazji zrobienia fajnych zdjec rozwazamy ten pomysl!! chcemy ogolnie by nasza impreza byla wesola - i zdjeci atakei smieszne troche tez chcemy i sami mamy pomysl na jedno! juz Wam mowie>>> podpatrzylam to gdzies u kogos... zazwyczaj w kosciele jest atmosfera bardzo skupiona, mama albo babcia troche pochlipuje ze wzruszenia i co wymyslilismy.. chce nakleic na butach mojego meza - na podeszwach napisz HELP ME ktory bedzie widoczny jak bedziemy klekac!! zdjecie bedzie smieszne no i goscie jak zauwaza to beda sie smiac i rozlusni sie troche cala atmosfera:):):):) co myslicie?? heheh poza tym u nas i tak liczymy sie z tym ze nawet jezeli do konca wszystko misternie zaplanujemy- przebieg calej imprezy to biorac pod uwage naszego wszedobylskiego syneczka - ktory jest zbuntowanym , dykutujacym na kazdy temat dwulatkiem - to moze cos pojsc ne tak - z dziecmi nigdy nic nie wiadomo!! oj,,, chyba sie rozpisalam troche - ale mowilam ze moze dzis powroce na Kafe i jeszcze cos napisze! 3majxcie sie - ... a ta poezja to chyab dowod na to ze kawa podzialala bo jakos strasznie senna jescze neidawno bylam!! czkema na wiesic od Was buziaki

Gość belair
witam, ale dzis slonecznie, duzo zapału do pracy :) maila wyslalam z zawieszkami i innymi pierdólkami :) co do wódki, zawieszki są delikatne, nie chce by przysłanialy nazwy wódki, kupujemy sobieskiego- narzeczony wybrał :) wybieracie sie po slubie na jakis wypoczynek/> podrów poslubna? Własnie sobie uzmyslowilam, ze d.o., paszport, pr. jazdy,w banku, trzeba będzie pozmniac, w koncu nazwisko sie zmieni... hmm podziękowania dla gosci- kartki, tez sama drukowalam na pięknym papierze plus koperta i będziemy to wysylac pocztą zaraz po slubie- w pn. Co planujecie dać rodzicom- w podziękowaniu? Pozdrawiam Aguśka

Gość magmagda
Aguska - dziekiza maila! odezwe sie pozniej dziewczyny - jestem wkurzona - wczoraj tesciowa skryrtykowala pomysl na kwiaty.... opowiem wiecej pozniej troche - PAA

Gość gloriosa
dziewczyny jeżeli macie problem z dobraniem wiązanki ślubnej to chętnie pomogę. jestem doświadczoną florystką cierpiąca na chwilowy nadmiar czasu :)

Gość magmagda
witaj gloriosa:D mam w takim razie pytanie - czy lilie - w pąkach to dobry pomysł na wiązanką ślubną?? prosze o info a co do tych kwiatow to planuje takie zielono/kremowe i tylko czy pasuja do czekoladowego garnituru meza, mojej lecco ecru sukienki - no i ogolnie blondynka jestem wiec... moja tesciowa mowi ze to taki zimny bukiet bedzie - ale ja chce jasne kwiaty i taka wydluzona sukienke bo do mojej figury lepiej chyba cos dluzszego a nie maly okragly bukiecik... sama nie wime czy ma racje czy nie POMOCY!! a tak poza tym to gdzie jestescie dziewczyny??? Kasiu, Karolino??? piatek zawalony robota? wlasciwie skads to znam - ale staram sie zagladac choc na chwile i zobacyzc co u Was! milego weeekndu babeczki! odezwe sie w poniedzialek i mam nadzieje ze bede miala co czytac buziaki

Gość magmagda
mialma na mysli lekko wydluzona kompozycje kwiatow!! i moze jescze z delikatnymi krysztalkami bo takie mam tez na sukni - by ladnie sie wszystko komponowalo - wole piekny bukiet bo z bizuterii to tylko bede miala kolczyki

Gość gloriosa
magmagda kolorystyka zielono kremowa jak najbardziej pasuje do sukni ecru i czekoladowego garnituru. nie są to zimne kolory szczególnie jak zieleń będzie soczysta. Jezeli chodzi o lilie to są to dość duże kwiaty nawet w pąkach, dlatego pasują tylko dla wysokich i takich ogólnie większych dziewczyn. Napisz może coś więcej o sukni i podaj swój wzrost ewentualnie prześlij mi na email e-flowerpower@wp.pl może masz zdjęcie sukni?

Gość titina
witam:) Madziu jestem jestem:) wczoraj nieoczekiwanie wypadło mi male spotkanie a do 16.00 byłąm zajęta.. tak wiec moja nieobecność mam nadzieję zostanie usptawiedliwiona;). Co do kwiatów to ja też nie moge sie zdecydować - bordowe kalie/róże czy jasne róże. Gloriosa może i mnie doradzisz?? Będę miała białą jednoczęściową suknie (góra po skosie lekkie drapowania i koronka - na zmianę: takie jakby 3 części) ) do tego dołem z koła prosta tj. bez dodatków "spódniaca". MM będzie miał ciemny ale nie czarny garnitur. Jak myślisz prosta wiazanka z róż (takie jak na zdjeciu): http://www.perfect-wedding-day.com/bridal-bouquet-ideas.html - red hand tied rose bouquet - red calla lillies bouquet Im bliżek końca tym wiecej pytań i "problemów";)... dobrze ze nie tylko ja tak mam bo juz bym zaczęła sie bać o stan swojego umysłu;) miłego weekendu

Gość gloriosa
titina myślę że forma bukietu wybrana przez ciebie jest odpowiednia do sukni, bo z opisu wnioskuję że góra jest raczej urozmaicona, dlatego bukiet powinien być spokojny, najlepiej z jednego gatunku kwiatów. Te cantedeskie i róze wydają mi się odpowiednie, szczególnie jeżeli masz ciemne włosy. Niestety jest jeden problem z cantedeskiami - one nie są takie typowo bordowe, kolor podchodzi pod purpurę/burgund. żeby były czysto bordowe to trzeba by je pomalować sprayem, takim specjalnym do roślin żywych (znajdź dobrą florystkę to zrobi to bez problemu - jezeli oczywiscie zależy ci na tym bordowym, bo naturalne są bardzo ładne). http://www.flowersbulbs.com/ibulb_red_calla_lily_majestic_red.php I jeszcze jedno jeżeli chodzi o bukiety z kalli - dużo lepiej wyglądają z długimi łodygami, bo gdy są krótko cięte to wygląda to nienaturalnie. ale to już odczucie florysty i ty możesz miec inne zdanie :)

witam dziewczyny! te stare (bez negatywnych skojarzen mi tu :P) bywalczynie i te nowe :) nie bylo mnie w piatek, bo wzielismy sobie dzien wolnego. Tyle tych przygotowan i zalatwiania, moj przyszly jeszcze konczy te swoje studia, ma sesje teraz i prace pisze takze... koszmar jakis. Postanowilismy odetchnac i wzielismy klucz od rodzicow i wyjechalismy sobie na dzialke. Wynudzilsimy sie, nagadalismy za wsze czasy, przeczytalismy kazdy po jednej ksiazce :P zdazylam sie spalic na sloncu :P ale przede wszystkim naladowalismy akumulatory :) a co tam z ta tesciowa Madzia? moja jak zobaczyla jak schudlam dzieki temu bieganiu to sama ubrala sie w dres i biega po parku.. Jestem w szoku, bo ona jest raczej tryb siedzacy :P zauwazylam, ze przez to nasze wesele, to polowa rodziny ma diete :) hehe gloriosa, a moze poradzisz mi cos odnosnie bukietu do mojej sukienki. Wklajam linka ze strona, niestety, musisz znalezc sukienke, bo inaczej sie nie da :( wiec tak, strona to www.fason.com.pl model nazywa sie galena, sa tam dwa zdjecia, ja mam opcje bez bolerka, do tego welon do samej ziemi. Ale tez w takiej tonacji... delikatnej. SUkienka i welon jest ecru. Moj narzeczony bedzie mial brazowy garnitur i ecru koszule. Mam 168 cm wzrostu i waze 56-57 kilo. Jestem brutnetka, zielone oczy i dosc ciemna karnacja. Myslalam o bardziej okraglym bukiecie, moze z roz. Kolor pomaranczowy. Jak myslisz? bedzie pasowal???? nie mam takiej wyobrazni, zeby to wszystko zobaczyc jak nie mam kwiatkow w rece, wiec licze ze ty mi pomozesz... Z gory wielkie dzieki! a jesli chodzi o sprawy weselena, to dalismy na zapowiedzi, jeszcze tylko zostaly nam formalnosci w usc i bedziemy mieli calosc tej biurokracji odwalonej :P wodke przywiezli nam w piatek, tez mamy sobieskiego. 100 butelek a gosci ok. 80, chyba troszke przesadzilismy :P planujemy kupic jeszcze winko dla babczek i moze troszke takiego lepszego alkoholu dla konserow :P co do podziekowan dla rodzicow to mam dylemat, naprawde nie wiem co wymyslic. Chcialabym zeby to bylo cos oryginalnego i jakos.. nic mi do glowy nie przychodzi. Macie jakies pomysly do podrzucenia? Magda, ten pomysl z wzywaniem pomocy :P bardzo mi sie spodoabal. Na pewno rozladuje to atmosfere :P ja dalej sie boje, ze sie porycze... Tak jakos do tego emocjonalnie podchodze... Tak mnie cieszy, ze bierzemy slub, tak kocham tego mojego lobuza, ze boje sie, ze sie rozkleje :P co do zawieszek na wodke weselna to tez chcielismy cos takiego zamowic. Tyle, ze chcemy zeby to korespondowalo z naszymi zaproszeniami, wiec bedziemy zamawiac w tej samej firmie. Belair, uklony, ze wszystko robisz sama! podziwiam :) wienietki tez bedziemy robili, bo mamy okragle stoliki, na 6-8 osob i chcemy wczesniej ustalic gdzie to ma siedziec, bo ja akurat mam takie doswiadczenia, ze w duzej mierze to sie sprawdza. Oczywscie z najblizszymi porozmawiamy wczesniej, czy takie towarzystwo przy stoliku im odpowiada :P mam nadizeje, ze unikniemy tym zamieszania polegajacego na tym, ze goscie biegaja bo nie wiedza, kolo kogo byloby im najwygodniej... :) wiem, ze im bardziej impreza sie rozkreca tym czesciej ten sklad osobowy sie zmienia... ale.. to tez ma swoj urok :) ok dziewczyny, zmykam celebrowac dalsza czesc niedzieli. Caluje was mocno! Buziaczki! DO jutra!!!

Gość gloriosa
juffie na początek pochwalę suknię - bardzo ładna. świetnie dobrałaś kolor bukietu, moim zdaniem to najlepsza kolorystyka dla was. Jeżeli chodzi o kształt bukietu to nie musisz ograniczać się do zwykłej kulki, suknia jest dość prosta i ma gładki dół - ładnie wyglądały by na jego tle wiszące kwiaty. szczególnie że na sukni są takie lekko schodzące w dół aplikacje. więc może jakiś dłuższy bukiet? no chyba ze takich nie lubisz :( z kwiatami też można bardziej poszaleć, nie tylko same różyczki, jest pełnia lata i do późnej jesieni jest niesamowita obfitość kwiatów, warto to wykorzystać :) http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20ślubne/Misc/POMARAŃCZOWE%20+%20MELANŻ/slides/picture.html tu trzeba by dodać pomarańczowe kwiaty zamiast części zieleni i można go trochę skrócić bo nie jesteś bardzo wysoka: http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20ślubne/00.%20Oryginalne%20bukiety%20dla%20Odważnych/slides/w9.html http://photofile.name/users/fragola/1117565/30658063/#mainImageLink to wersja dla bardziej odważnych, ale zainspidował mnie kształt twojego dekoltu. serduszko doskonale do niego nawiązuje. http://photofile.name/users/fragola/1117565/33993245/#mainImageLink

Gość belair
witam w upalna niedziele :) garnitur zakupiony ufff... suknia mierzona, prawie idealna. tak wiec w tej kwestii do przodu. Jutro ustalamy z organista co i jak :) plus nauka 1 tanca- zwykly uklad, zaden walc, moj narzeczony nie chce. co do podziekowan- sama wymyslilam cos takiego ze : kupilismy 2 kosze wiklinowe, pojechalismy do almy, pokupilismy super slodkosci, winka ulobione naszych rodziców. Kupilam flizeline, przezydobilam kosz, wyeksponowalam slodkosci plus piekna ramka na zdjęcia, plus zakupione na allegro piekne suptelne podziekowania na papierze czerpanym- tekst sami ulozylismy. i to planujemy dac rodzicom :) plus kwiaty :) czeka nas w tym tyg 1 spowiedz... hmm musze sie jakos nastawic psychicznie heh to tyle jak na dzis, pozdrawiam Was\ aguska

Gość titina
widzę belair, że podobnych wrażeń dziś doświadczyłyśmy... też byłam/byliśmy dziś u 1 spowiedzi. Dziewczyny - pełen luzik, choć przyznam sie szczerze, ze wybraliśmy sie do ksiadza, który raczej "łagodnie" podchodzi do grzeszników;). Grunt, ze do przodu. Ja dzis pół dni spędziłam w rozjazdach, czego efektem jest wybrany garnitur!! Znów jedno do przodu:) Teraz siedze sobie przy kompie i próbuje (to najlepsze określenie) zdecydowac sie na bukiet:)

Gość iwetes
Witam! Przypadkiem trafiłam na to forum i dopisuję się do grupy kobietek, które 23.08.2008r. biorą ślub! Formalności w miarę załawtwione, sukienka kupiona, wódka też :) Teraz tylko kolejna wizyta u księdza i wyprawa do poradni przedmałżeńskiej (kto to wogóle wymyślił?). No i mam dylemat co z welonem? Nie jestem przekonana, że to właśnie chcę mieć na głowie w TYM dniu. Myślę o żywych kwiatach- co Wy na to? Pozdrawiam wszystkich i czekam na wieści od Was...

Gość magmagda
hej kochane na poczatak wielkie dzieki dla gloriosy za rady - jezeli chcialabyc obejrzec suknie to link zalaczam >>9 sincerity bridal-nr 3313-firma i numer jak link nie zadziala zeby znalezc przez google) http://www.sinceritybridal.com/cs_en/collection_popup.php?id=907&disc= moja ni ejest sniezno biala jak na zdjeciu ale ivory/silver - producent tak nazywa ten koor - w rzeczywistosci lekko przybrudzona biel/takie jasne bardzo ecru! no i jak pisalam moj maz bedzie mial czekoladowy - ciemny garnitur - odcien gorzka czekolada ale blyszczacy! ja jestem blondynka jak pisalam, 174 cm wzrostu +5cm obcas , ciemne wlosy no i mam troszke kochanego cialka - juz mniej teraz nie wiem czy do slubu uda mi sie jeszcze cos zrzucic - nie istotne juz - i tak jest lepiej niz bylo!ale rozmiar tak ok 40-42. dlugi welon. z bizuterii kolczyki i teraz wlasnie tylko co z kwiatami...??? te lilie sa piekne... paczki urocze ale jak bylam podpytac w kwiaciarni o nie to babeczka powiedziala ze jak chce paki to trzeba je zwiazac jakims drucikiem bo sie rozwina - w sumie oczywiste - ale czy nie ma innego sposobu na utrawalenie pąkow kwiatow??? naprawde nie wime co robic - niby to tylko kwiaty ale che zeby byly idealne - te cantadeskei sa piekne-podobaja mi sie ale .. uparlam sie ze ich nie bede miec na slubie bo co druga dziewczyna teraz takie ma - w roznych kolorach, ale sa baaaaardzo popularne!!! GLORIOSA HELP - prosze o opinie. moze masz jeszcze inny pomysl na kwiaty - chcialabym wlasnie takei kremowe/ecru +sporo zielonego no i jakis raczej wydluzony bukiet - nie chcodzi mi o taki spuszczajacy sie ale zeby sam w sobie byl dosc dlugi.. :D konec o kwiatach - jest jescze kilka tyg na zastanowienie sie... nasza wizyta w kosciele ktora planowalismy jak najbardziej udana - protokol sporzadzony, wszystkie dokumenty zgromadzone i zostawione w kosciele - jednym slowem formalnosci zalatwione! ale zaczynams ie jedna rzecza martwic... wczoraj odmowily nam juz 3 osoby a kolejen 7 osob jest zagrozonych - ich blisko czlonek rodziny zmarl tydzien temu wiec tak krotko po smierci dziadka/ojca sie nie jedzie na wesele... w zwiazkuz tym 10 osob jakby nie patrzec odpada nam juz... boje sie troche zeby malo nie wyszlo... wiem ze nie mammy na takie okolicznosci jak smierc bliskiego wplywu ale... szkoda !! trzymamay kciuki za reszte zaproszonych by zaszczycili nas swoja obecnoscia!! idziemy dzis z mezem na poszukiwanie paska do spodni na slub - trzymajcie kciuki - wczoraj dal sie namowic na przymierzenie garnituru - chcialam go tak bardzo zobaczyc - i juz sie nie moge doczekac- jescze bardziej mi sie podoba niz wczesniej jak go kupilismy - moze dlatego zu juz jakos bardziej spojny obrazek nas w tym dniu mam w glowie.. heheh sluchajcie kochane 3majcie sie - do zgadania na Kafe no i piszcie!!! konicznie a gloriosie bede bardzo wdzeczna za pomoc! buziaki xxx

Gość magmagda
GLORIOSA>> zajrzalam na podane przez Ciebie liniki i tam jest bukiet ktory znalazlam na innej i tak bardzo mi sie podoba!! prosze o opinie i jeszcz ejeden ktory mi sie podoba >> http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20ślubne/Misc/MELANŻ%20-%20ZIMNE%20KOLORY/slides/buki_06.html ten taz wlasnie ladny - jakie to wlasciwie kwiaty?? http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20ślubne/Misc/MELANŻ%20-%20ZIMNE%20KOLORY/slides/s39.html m

Gość gloriosa
magmagda obejrzałam bukiety wybrane przez Ciebie i oba pasują do sukni jeżeli chodzi o formę. najlepiej będzie jeżeli będzie długi (może być przedłużony trawą niedźwiedzią) ponieważ to cię optycznie wyszczupli :) jeżeli chodzi o pierwszy to lilie powinny być po prostu bardzo świeże, a pąki ścięte z samych czubków. do tego wiązanka powinna być zrobiona przed samym ślubem, a nie np dzień wcześniej - wtedy pąki się tak szybko nie rozwiną :) jeżeli florystka się upiera to można je owinąć takim ozdobnym drucikiem (bulionowym), który będzie elementem dekoracyjnym. Jedyne co mi sie w tym bukiecie nie podoba to ten sizalowy rożek. ja do tej sukni widziałabym raczej coś bardziej eleganckiego np rożek owinięty wstążką: http://www.sunflower.waw.pl/galerie/00003/image00112.jpg jeżeli chodzi o drugo bukiet to jest on zrobiony z chryzantemy gałązkowej (santini) i lilii. ten bukiet fajnie by też wyglądał gdyby zamiast santini wykorzystać goździka, też takiego zielonego, a efekt byłby trochę delikatniejszy http://www.wedding.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20ślubne/00.%20Oryginalne%20bukiety%20dla%20Odważnych/slides/s29.html

Gloriosa, ja tez wielkie dzieki za rady! ciesze sie, ze moj pomysl nie byl taki z kosmosu i tez roze i ten ko.or jest do zaakceptowania :) ogladalam te bukiety ktore mi polecilas i faktycznie piekne! jutro odbieram sukienke (jesli wszystko bedzie ok, bo jest to jednoczesnie ostatnia przymiarka) wiec moze bede juz miala lepsza wizje tego wszystkiego :) magmagda, gratuluje zalatwienia spraw koscielnych. Nam zostalo USC, koniecznie w tym tygodniu :) mamy przerwe w tancach, bo nie ma tej naszej instruktorki (wakacje), ale wczoraj cwiczylismy w domu i powiem wam, ze to ma juz wsyzstko rece i nogi. NIe myla nam sie kroki, nie liczymy glosno i naprawde daje nam to przyjemnosc. Smiesznei jest za to strasznie i co chwile musimy przerywac, bo ktos sie wybija z rytmu, tak nas ta cala sytuacja bawi... :P zobaczymy, czy za ten ponad miesiac tez nam bedzie tak wesolo :)) do jutra mamy dostac potwierdzenia od gosci i powiem ci magmagda, ze tez nam sie troszke wykruszylo. Glowie z tego powodu, ze wsyzstkich zapraszaismy z osobami towarzyszacymi, a okazywalo sie, ze wiekszosc to dalej single i chce przyjsc same. Jakiej kolosalnej roznicy to nie robi i niby sie z tym liczylismy, no ale zawsze cos :) moj przyszly M wlasnie pokonuje dziesiaty kilometr w parku :P mowie wam, on zglupial przed tym weselem :) caluski