Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Oranje

Spodobali mi się Świadkowie Jehowy...

Polecane posty

ulka-doczytalem teraz wlasnie twoje obelgi pod moim adresem do konca. Stawiam sprawe jasno i uczciwie jak zawsze:albo podasz przyklady mojego oczerniania kogos,nienawisci i wszystkich tych klamstw,pod moim adresem,albo konczymy dyskusje.Ja, jak napisalem,chyba wyraznie-naleze do Kosciola rzymskokatolickiego. Kim ty jestes.Dowiem sie w koncu?Co ty bedziesz gdzies szperac?Ze niby co?Ze ja cos ukrywam,a faktycznie jestem z innego Kosciola?I ty mi zarzucasz oczernianie.....

wattcher Wpisz w google "Katolicyzm" i tam sie dowiesz od kiedy datuje sie krk. Przeczytasz IV w.n.e. Czy ci sie to podoba czy nie. A to co ty uważasz to nie ma znaczenia, bo ty idziesz generalnie pod prąd, wbrew nauce, wbrew wszystkim. Odpowiedz mi na te proste pytania: Czy Jan Pawł II, twoj papież nawolywal do likwidacji organizacji świadkow Jehowy, czy mowil, że to organizcja przestępcza? Czy prześladował swoimi nieprawdziwymi wypowiedziami protestantow? Szkalowal ich tak jak ty to czynisz? Odpowiedz. Możemy nie rozmawiać, mnie tam rybka i nic mnie nie obchodzi czy się przestaniesz do mnie odzywac czy nie.

watcher---> .... ale masz bujną wyobraźnię ..... 15:13 wattcher ulka-ponadto-bardzo,bardzo cie prosze,nie zestawiaj sekty jehowych z Kosciolem Jezusa.OK?W was jest tak naprawde duzo nienawisci do Krk.To wychodzi w czasie dos zapieklych dyskusji,gdy strony traca panowanie nad emocjami.U jehowych jest identycznie.Nie ma takiej nienawisci w nas Krk.Nas ucza szacunku do innych Kosciolow,przy jednoczesnym dazeniu do ekumenizmu..Nie stawiam tu znaku rownosci medzy jehowymi a Kosciolem protestanckim,co bardzo mocna zaznaczam. najlepsze jest o nienawiści krk do protestantów czy SJ , własnie tą miłość watcher pokazujesz nam .... żal mi Ciebie człowieczku...

iftar--ja tobie odpisze teraz twoimi wlasnymi slowami,ktore ty kilkakrotnie kierowalas do mnie-(bez reakcji z mojej strony,ale to mi zarzuca tu ulka-ze ja kogos obrazam)-zmien lekarza.Ten cie oszukuje.Z takimi osobami mam do czynienia.Sama nie wiesz o czym czytasz-kobieto.Nie rozumiesz prostego tekstu.Ten tekst popiera i daje mocne podstawy mojej wypowiedzi,co do ktorej zakwestionowania ten tekst wyciagnelas.Wlasnie m.in. dlatego z toba nie dyskutuje.Nie ma o czym.Przeciez nie bede tobie wszystkiego tlumaczyl.

16:00 wattcher ulka-doczytalem teraz wlasnie twoje obelgi pod moim adresem do konca. Stawiam sprawe jasno i uczciwie jak zawsze:albo podasz przyklady mojego oczerniania kogos,nienawisci i wszystkich tych klamstw,pod moim adresem,albo konczymy dyskusje.Ja, jak napisalem,chyba wyraznie-naleze do Kosciola rzymskokatolickiego. Kim ty jestes.Dowiem sie w koncu?Co ty bedziesz gdzies szperac?Ze niby co?Ze ja cos ukrywam,a faktycznie jestem z innego Kosciola?I ty mi zarzucasz oczernianie..... wattcher, czy ty umiesz w ogole myśleć? Napisalam wyraźnie: idąc tokiem twojego rozumowania. Tak? Czy może nie? Rozumiesz to co napisalam? IDĄC TOKIEM TWOJEGO ROZUMOWANIA. Masz rację - nie będziemy rozmawiac bo z toba po prostu sie nie da.

bardzo mądre ma wypowiedz Kamelia i ulka , pełno w nich miłości ... w pewnym momencie na każdym z topików dot Biblii pojawia się " ktoś " typu watcher co broni krk rękami i nogami tylko dlaczego go bronisz ? czyżby już tak nisko upadli ? przeciez coraz więcej ludzi widzi jak bardzo krk kłamie !!!!

15:17 wattcher Jeszcze jedno-ja jestem zdania,ze sekta jehowych powinna zostac zlikwidowana,jako organizacja przestepcza.Dzialalnosc sekciarska jest zakazana prawnie w kazdym cywilizowanym kraju.Dlaczego nie dotyczy to sekty jehowych?Prawdopodobnie wazne osoby czerpia z tego procederu zyski. wattcher, czy to nie jest szkalowanie i obrażanie świadkow Jehowy?

Mały eksperyment; Jeszcze jedno-ja jestem zdania,ze sekta rzymsko-katolicka powinna zostac zlikwidowana,jako organizacja przestepcza.Dzialalnosc sekciarska jest zakazana prawnie w kazdym cywilizowanym kraju.Dlaczego nie dotyczy to sekty rzymsko - katolickiej?Prawdopodobnie wazne osoby czerpia z tego procederu zyski. Cholewka, świeta racja. :D

jasne , że zlikwidowac tą sektę tam kłamie kazdy począwszy od papieża po szarego człowieczka watchera

ulka--w dalszym ciagu domagam sie od ciebie grzecznie dowodow na twoje obrazliwe slowa pod moim adresem.Natomiast ostatnio przywolany przez ciebie moj post o sekcie jehowych,swiadczy o tym,ze nie czytasz moich postow.Skad wiec te twoje opinie?Cofnij sie troche w tyl.Tam masz wklejony tekst czlowieka ,ktory przez 30 lat byl sj i z tej organizacji wystapil.Byl jednym z szefow tej sekty.Jest wiele dowodow na przestepcza dzialalnosc sekty sj.Podalem tez link do odpowiedniej strony.Tam jest tyle materialu,tyle dowodow,ze nie przeczytasz ich napewno przez dzien.Dzialalnosc kazdej-KAZDEJ-sekty jest tak pomyslana,ze pod pozorem zajmowania sie kultem Boga,jej zalozyciele zajmuja sie wyciaganiem nieraz naprawde wielkich pieniedzy od czlonkow sekt.Przeciez kazdy o tym wie.Dlatego ich dzialalnosc jest nielegalna.Sj-tez sa sekta i tez dzaialalnosc jej szefostwa jest nakierowana na wyciaganie pieniedzy od czlonkow tej sekty.O tym mpowia setki jej bylych czlonkow.

ichutenko-przestan mnie obrazac-OK?Zrobilas to juz kilkakrotnie.

ulka--jakiego jestes wyznania.Pytam cie o to juz chyba piaty raz-superuczciwa kobieto.

czym Cię obrażam ? a może to Ty mnie obraziłes i nie tylko mnie ? uważasz się za pępek świata , a jestes szarym człowieczkiem z niewilka wiedzą z tobą poprostu nie ma o czym dyskutowac watcher🖐️

ulka-jakie jest twoje wyznanie?Dowiemy sie wreszcie?No widzisz.Taka jest twoja uczciwosc,a moja nieuczciwosc,ze ja sie zdeklarowalem na samym poczatku rozmowy.Ty sie ukrywasz ze swoja przynaleznoscia. http://www.katolikos.republika.pl/index.htm powyzej macie ponownie ten link.Za chwile przekopiuje ten tekst.Moze tym razem go przeczytasz Ulka?

watcher zgłos organizacje sj aby ją rozwiązali skoro taki wszechwiedzacy jestes tylko nie zapomnij o zgłoszeniu krk

a co ma wyznanie ulki do tego tematu spojrz na temat topiku watcher .. czytac nie umiesz ?

prosze bardzo,oto ten fragment; " a tutaj fragment tekstu ksiazki osoby o nazwisku Schnell.Byl on wysokim dygnitarzem sekty.Przez 30 lat!!.Nastepnie ja opuscil,ale zanim to zrobil,padl przed Bogiem w nocy na kolana i blagal Go o to,zeby nie bal sie czlonkow sekty,oraz o to,zeby ustapila jego sklonnosc do alkoholu,ktorym zagluszal Glos Bozy w swym sercu.W zamian obiecal,ze napisze wlasnie ta ksiazke. "Kto jest tym złym, żelaznym wilkiem?* " Poczucie sprawiedliwości, miłości braterskiej i miłości nawet nieprzyjaciół, wpojone w moje serce jako skutek nauk Jezusa Chrystusa, zawsze sprzeciwiało się nienawistnym, gwałtownym i kłamliwym atakom na religie, duchowieństwo zarówno protestantów, jak i katolików zawartym w literaturze, rozpowszechnianej przez świadków Jehowy. Nawet zakładając, że wymienione osoby i instytucje rzeczywiście są naszymi nieprzyjaciółmi. Ewangelia uczy nas postępowania innego niż praktyka Świadków. W Liście do Rzymian 12. 18 i dalszych czytamy: "Jeśli można, o ile to od was zależy, ze wszystkimi ludźmi pokój miejcie. Nie mścijcie się sami. najmilsi... nie dajcie się zwyciężyć złemu, ale złe dobrem zwyciężaj". A w istocie w młodości uczyłem się. że człowiek ma w zasadzie tylko jednego wroga: szatana. Ale ..Strażnica" uczyła mnie wciąż o nowych wrogach. Oto kilka przykładów wybranych z ich literatury: Religia jest narzędziem szatana! Aby z chrześcijanina uczynić świadka Jehowy, należy wpierw obrzydzić mu jego własną religię. W tym kierunku ..Strażnica"' uczyniła bardzo wiele i osiągnęła swój cel: wpoiła świadkom Jehowy nienawiść i pogardę dla religii w takim stopniu, że nie mogą już oni stać się chrześcijanami, Ideo

jesli chcesz komus cos udowadniac watcher to prosze na podstawie Biblii a nie strony nawiedzonego katolika wg którego kazda inna religia to sekta

wattcher Nie obrazilam cie niczym i nigdzie. Jesli uważasz, ze juz samo odezwanie sie do ciebie jest dla ciebie obraza to nie rozmawiaj ze mna. Nie wklejaj tu tych elaboratow, bo kto to bedzie czytał. Nie bede się zmuszala do czytania czegos co mnie nie interesuje, choć ciebie maksymalnie podnieca. Nic mnie nie obchodza świadkowie Jehowy. Rownie dobrze możesz tu wkleic tasiemca o wierzeniach tabasarańskich. Bedzie ten sam efekt - nie będę tego czytac bo mi sie nie chce. Nie prosilam cie abys sie obnosil że swoim katolicyzmem, nie tylko ja zreszta. Moja religia to moja sprawa i nic ci do tego. I uczciwośc nie polega na demonstrowaniu swoich wierzeń. Nie wiesz o tym? wklej w google termin \"uczciwośc\" to sie dowiesz.

ulka--przecieralem oczy ze zdziwienia,czytajac to,co napisalas ostatnio.Nie posilkuj sie innymi-dobrze.Ja tego nigdy nie robie.Moja religia zabrania nieuczciwosci,ktora sa m.in.nagonki na kogokolwiek. Przeciez to co napisalas ostatnio,to same sprzecznosci.Dyskutujesz na topiku o sj,a nie czytasz ....No nie moge uwierzyc.Swiadczy to o dwoch sprawach.Albo sama jestes sj,albo...no,sama sobie odpowiedz. Smieszy mnie tylko,ze negujesz moje opinie o sj,-a tak naprawde nie wiesz jakie sa te opinie.Hajahaha No i widzisz Ulka-kozi rog prawdy.Nie? No to moze to,komus sie przyda i cos powie; "Świadectwa ofiar sekty Świadków Jehowy "Teraz już wiem, co znaczy Antychryst i jego nauka" Moja mama chodziła co tydzień do Komunii, prawie co dzień do kościoła, jeździła w pielgrzymkach nawet do Lichenia itp. Gdy zetknęła się ze świadkami Jehowy, bluźni na wszystko, co święte, aż krew we mnie kipi. Wszystko, co święte wyrzuca, pali, ściąga, zaprzecza i bluźni. Aż do momentu, gdy ściągnęła krzyżyk ze ściany. Dość tego! Krzyża z serca mego nie usunie. Byłem spokojny, ale do czasu, czy my jesteśmy zwierzętami? Bez wiary! Mówi, że wszystkie obrazy i krzyż to bałwany. Aż wstyd powtarzać, ale wybaczcie mi to. Ciągle mówi Babilon, Armagedon, Potop itp. Teraz już wiem, co znaczy Antychryst i jego nauka. Dość długo szukałem właśnie takiej książki, oprowadzającej po Piśmie św., ponieważ sam czytałem coś i 10 razy, ale dopiero po przeczytaniu Waszej książki [chodzi o książkę: Pismo Święte przeczy nauce świadków Jehowy] uświadomiłem sobie odpowiedź na zarzut i upewniłem się o zgodności z nauką Kościoła. Cały wic polega na tym, że księża na kazaniach (młodzi) mówią, że świadkowie postępują właściwie (dobrze się odnoszą). Wyciągam wniosek, że księża nie są należycie szkoleni. Na parafii jest obecnie po 3-5 księży i to wszystko jest obojętne, czekają, aż świadkowie ściągną Krzyż z kościoła lub naplują księżom w twarz. Pamiętam, jak babcia mi mówiła dawniej, jak się zjawili, to chłopi ich przegnali, a obecnie księża mówią, bierzcie z nich przykład. (Jakbym nie słyszał, to bym nie pisał). Dość długo szukałem właśnie takiej książki. Czy my nie zauważamy, że pełne są stadiony, tak że to nie jest problem marginesowy, lecz społeczny, bo jest ich obecnie tysiące, a jutro będą miliony. Sekta ta pochodzi z Zachodu, a tam wszystko jest biznesem, są nawet w stanie wmówić koniec świata. Zająć majątki i upozorować samobójstwo lub inne nieszczęście, jak to było już w puszczach Gujany itp. Rozmawiałem ze sprzedawczynią w Katowicach, to mówi, że nawet księża się pytają o podobne książki, które obejmowałyby zarzuty i odpowiedzi... Henryk B., Chorzów. fragm. książki "Siewcy kąkolu"

watcher idz może na długi majowy spacer - dobrze Ci zrobi i rozjaśni umysł ......

cichutenko-zapraszam do glosnej,ale merytorycznej dyskusji.Daruj sobie ta poetycko menelskia tworczosc pod moim adresem.Chcesz pogadac,na temat topiku-ok.Nie,to w czym rzecz? Prawdopodobnie jestes w sj.Tak?

Im sie podobali sj-" Świadectwa ofiar sekty Świadków Jehowy 1. Wkrótce miał być koniec świata ...Zanim przejdę do rzeczy konkretnej, którą jestem zainteresowana, pozwolę sobie opisać to, w jakiej obecnie jestem sytuacji, którą „zawdzięczam" świadkom Jehowy z Ełku. Otóż w 1984 roku, po dziewięcioletnim stażu pracy w jednym z przedsiębiorstw, jako młoda osoba (28 lat) postanawiam zwolnić się z zakładu za porozumieniem stron, gdyż według świadków Jehowy w tym to 94 roku [tj. w 1994] ma być... koniec świata! A więc posiedzę trochę na zasiłku dla bezrobotnych i... będę żyć wiecznie w raju na ziemi. Minął rok, nadszedł drugi. Zasiłek skończył się, i co? Głębokie zawiedzenie ze strony tych, których tak bardzo kochałam... Dziś zbliża się koniec 1999 roku, a ja w dalszym ciągu pozostaję bez prawa do zasiłku. Wraz z trzyletnim synkiem jestem na utrzymaniu Matuli i skromnej jałmużny z Pomocy Społecznej. W roku 1997, zaraz po chrzcie dziecka, powróciłam do Chrystusowej Owczarni. Kiedy przystępowałam do Spowiedzi Świętej, zalewałam się łzami, nie potrafiłam mówić, głos mój drżał, a z wnętrza mego wydobywała się siła zła. Trzęsło mną... Jedno mnie cieszy, że nie byłam ochrzczona w tej sekcie. Ale... Kocham Kościół! Wróciłam do codziennych modlitw. Odmawiam codziennie różaniec. Od 1997 roku słucham tylko i wyłącznie Radia Maryja. Szczęść Boże! Ave Maryja! M. Sz." A ilez to juz razy mial byc ten koniec swiata?Ajajaj................

wattcher Darujmy sobie. Z koniem sie kopac nie bedę.

Nie bedziesz klamac --to chyba mialo byc? Chcialbym tobie przypomniec jedna z 2 moich prosb do ciebie,o zacytowanie moich obelg pod czyims adresem.Nie odwracaj kota ogonem. Ja sie przeciez nie bede gryzc z krokodylem.