Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AnulaMzUK

Polacy z Cheltenham

Polecane posty

Gość rzesyyyyyy
witam czy jest jakas polka w Cheltenham lub Gloucester ktora przedluza lub zageszcza rzesy??? bylam kilka dobrych miesiecy temu u angielki i nie bylam zadowolona. Cos mi sie o uszy obilo ze jakas polka to robi

Gość Aneta87
witam serdecznie :) jestem na tym forum pierwszy raz.. i może zacznę od pytania czy zagląda tu ktoś jeszcze ? :) jutro lecę z przyjaciółką do Cheltenham i chciałybyśmy poznać jakichś ludzi, opinie i dobre rady :)

Gość klop56
wyjdziesz na miasto i zamiast angielskiego bedziesz slyszala wyloncznie polski wiec raczej trudnosci ze znalezieniem znjomych nie bedziesz miala. Ladne miasto wszystko co chcesz jest dostepne

Gość Aneta87
byłyśmy wczoraj w centrum i w sumie jedna Polkę tylko słyszałyśmy :) poza tym miasteczko wydaje sie ok jak na pierwsze dni.. :) dziś wybieramy się w poszukiwaniu pracy... Ma ktoś może jakieś rady ? na co zwracać uwagę ? szukamy jakiejkolwiek pracy, sprzątanie czy jakaś fabryka, cokolwiek :)

Gość magda11061
Witam ja również będę mieszkała w cheltenham ale to dopiero początek maja ma być więc troszkę czasu jeszcze jest :) ale nic nie zaszkodzi już nawiązywać jakieś ciekawe znajomości pozdrawiam :)

Gość Aneta87
hej :) a masz jakąś pracę od razu ? bo powiem Ci, że lekko nie jest, ja nadal bez pracy i jak tak dalej pójdzie, to trzeba będzie do tej głupiej Polski wracać... :( ale poza tym jest tu wspaniale, więc przyjeżdżaj :) :)

Gość magda11061
Ja tam jade z mężem do kuzyna który jest tam 7 lat i powiedział że jak będziemy na miejscu to on zacznie nam czegoś szukać z jego gadki wynika że da rade chlopak :)) on jezdzi busami i mezowi chce zalatwic sprzatanie tych autobusow . A ty ile już tam jesteś ...?

Gość Aneta87
ja z koleżanką jesteśmy tu 3 tyg i nadal bez pracy :( ale mam nadzieję, że jak to kuzyn, to Wam uda się znaleźć szybko :)

Gość magda11061
Nawet mnie nie strasz hehe ja tez mam nadzieje taka ze szybko dostaniemy jakąkolwiek prace :) a Wy tam w ciemno pojechałyście ? Wynajmujecie pokój czy mieszkanie domyslam sie ze raczej jest to pokoj :)) ile płacicie od osoby ?

Gość magda11061
szkoda że tu tak mało osób się udziela bo może by byli na tyle chętni i by Wam pomogli... No ale cóż mi pozostaje życzyć Wam tylko POWODZENIA może dotrwacie do maja i się poznamy :)

Gość Aneta87
my tu u znajomego mieszkamy, także o tyle łatwiej, no ale też wiecznie mu na głowie nie możemy siedzieć i dlatego już na mus musimy jakąś pracę znaleźć... ech.. w każdym razie też mam nadzieję wytrzymać tu do maja, jeśli będzie praca, to na pewno, bo nie zamierzam się stąd wynosić, bardzo mi się tu podoba :) mam nadzieję, że Ty również będziesz mile zaskoczona :)

Gość magda11061
Tyle dobrze ze macie sie u kogo zatrzymac :) Kolega pewnie szybko nie wygoni bo raczej mu razniej z Wami :) No ale tak praca to podstawa :) trzymam kciuki...

Gość Aneta87
dzięki :) jak coś znajdziemy, to już będzie z górki :) ale fakt, dawniej to forum jakoś bardziej żyło, teraz to się cichutko zrobiło... :) miłego dnia :)

Witam wszystkich serdecznie :):):) Zaglądam tu od paru miesięcy, ale odważyłam się dopiero dziś pierwszy raz napisać. Widzę,że Cheltenham nie składa się tylko z samych angoli;| Ja osobiście nie spotkałam tu jeszcze żadnego Polaka... Od czerwca planuję na stałe przeprowadzić się do męża i trochę pomieszkać w tym miasteczku. Oczywiście jak u każdego,tak i u mnie jest mega problem z pracą. Skończyłam studia magisterskie z pedagogiki przedszkolnej i wczesnoszkolnej i mam skończoną również pedagogikę opiekuńczo-wychowawczą. Moim problemem jest słaba znajomości języka angielskiego, a pracę w Polsce bardzo ciężko dostać niestety;/;/;/ Czy orientujecie się w jakich zakładach,firmach itd. można wysłać, zanieść CV, żeby nie dość,że podszkolić język,to również "coś" zarobić;)

Gość Aneta87
Witam :) Heh, jeżeli jesteś tutaj, to w sumie najlepiej jak złożysz wszędzie gdzie się da.. Bardzo wątpliwe, że na początku znajdziesz pracę w zawodzie... a co do języka, to tutaj nauczysz się raz dwa, dużo łatwiej, jak jesteś na miejscu i po prostu słuchasz i musisz mówić w tym języku :)

Baaaaardzo fajnie,że ktoś w ogóle odpisuje:):):):) Aneto, co racja to racja! Język to podstawa,a potem to chyba już tylko z górki:D Oczywiście nawet nie myślę o pracy w zawodzie..uhuh!marzenia;)

Gość Aneta87
dokładnie, dobrze to ujęłaś- marzenia :) powiem Ci, że ja w sumie nadal nie mam tu pracy, a jestem prawie miesiąc. Więc jak widzisz ciężko o jakąkolwiek pracę... Ale trzeba być dobrej myśli :) Ja tu aplikuję w sumie do każdej dostępnej pracy, czego w Pl na pewno bym nie zrobiła ;)

witam jestem mama 1,5 rocznej coreczki szukamy jakiejs mamusi z dzieckiem na wspolne spacerki zabawy :) poniewaz nie mamy tutaj nikogo znajomego:) chetne panie zapraszam na pisanie na gg 9728767

Gość magda1106
Cześć Anetoo :)) chciałam zapytać co tam u Was słychać ...? Macie już prace..? A może już do Polski zjechałyście bo widze że mało co sie udzielasz ostatnio ... ;) pozdrawiam

Gość Aneta87
Witam :) wiem, wiem mało zaglądam, ale to właśnie dokładnie dlatego, że jestem w PL póki co. Takie osobiste sprawy wyszły ech :) no ale tak może w czerwcu znów się wybieram :) A koleżanka tam została, pracuje w takiej firmie z rybami :)

Witam was serdecznie. Od kwietnia również będę mieszkać w Cheltenham :) na forum zaczynam pisać po raz pierwszy. Mam mase pytań do was. 1.jak jest ze szkołą dla dzieci? moja starsza córka kończy pierwszą klasę w polsce a od września chcę ją zapisać do szkoły w cheltenham, gdzie mam się udać i gdzie będzie jej najlepiej. 2.czy jest jakaś polska weekendowa szkoła , by mogła dalej uczyć się j.polskiego i miała styczność z polskimi dziećmi. strasznie córka to przeżywa , że nie dogada się z angielskimi dziećmi , że nie będą jej tolerowąć itp a ja przeżywam razem z nią 3. od kiedy do przedszkola??żłobka...młodsza córka ma 2 latka w grudniu 3 i będę potrzebować również dla niej jakiejś opieki . ile kosztuje przedszkole , żłobek. pomóżcie mi..bo mnie zeżrą te pytania :) na razie będę tu sama pod koniec czerwca jadę do polski po dziewczynki i męża.do tego czasu muszę znaleźć mieszkanie (bo narazie będę mieszkać w pracowniczy) , no i żłobek szkołę... pomóżcie !!!!

chętnie nawiązała bym również kontakt z mamami by moje dziewczynki nie czuły się samotne. pozdrawiam was serdecznie i czekam na info... buziaaaa

Gość Aneta87
Witam :) Oj no niestety ja w kwestiach szkoły itp nie potrafię Ci pomóc :( ale polecam inne forum, tam więcej ludzi zagląda, myślę, że ktoś Ci doradzi :) tu masz linka : http://www.poloniagloucester.co.uk/forum pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia :)

Hej.. Szukam osoby z ktora mozna by bylo fajnie porozmawiac, jakies piesze wycieczki, jestem z cheltenham i strasznie mi sie nudzi samemu ;/ poznam mila fajna dziewczyne ktora chciala by sie poznac.... Pozdrowki.

Gość IWONA 9728767
WITAM SZUKAM MAMUS DO CHODZENIA NA SPACERKI I OGOLNEJ ZNAJOMOSCI MOZNA SIE TUTAJ ZANUDZIC;/ MOJA CORECZKA SKONCZY W LISTOPADZIE 2 LATKA TO MOJ NUMER GG 9728767