Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska ania

co myślicie o aborcji?

Polecane posty

Gość padam ze smiechu
do "do padam ze śmiechu" Niech wezmie ktory chce - ciekawe ilu ich bedzie ;-) Jak latwo bronic zygoty - pokrzyczy sie na roznych forach, troche zdjec sie doda do stron "obroncow zycia". I te teksty " jak wskoczyla do lozka..., niech bierze odpowiedzialnosc..." A mezczyzna w tym gdzie? Partenogeneza jakas? :D Facet mial udzial w powstaniu zygoty - przepraszam...dziecka!!! - to niech bierze odpowiedzialnosc za to dziecko! Szczegolnie, ze te 9 miesiecy to KOBIETA ma wyjete z zyciorysu. Jestem mezatka, mam dwoje dzieci i nie wyobrazam sobie aby maz mnie "zmuszal" do urodzenia dziecka - mamy bo chcielismy, zabezpieczamy sie i wiecej nie chcemy. Wiec moje proste pytanie - w razie jak nas antykoncepcja zawiedzie - komu oddac???

Gość mhb
mówcie co chcecie, ale dziecko w nieodpowiednim momencie może stać sie przekleństwem, DLA MłODEJ DZIEWCZYNY OZNACZA TO KONIEC WSZYSTKIEGO (PEWNIE żE SA WYJATKI) znam wiele takich zyciorysów. Dziecko to nie zabawka, to nie sa te czasy, że jak jest 2 to sie wychowa i 4. Nie bo dziecko to ogromne koszt. Więcej dzieci oznacza mniej pieniędzy i szans na godne życie dla pozostałych.

Gość Niech Watcher zajmie się
dzieckiem dniem i nocą, obłudny cham jeden.Niech rzuci tę cholerną mechanikę, przestanie pieprzyć głupoty. Ja nigdy nie chciałam mieć dzieci i nie będę. Nie mam mężczyzny i nie współżyję. Nie chcę takiego życia. Tak mi jest dobrze, nie muszę tłumaczyć się komuś, kto nie ma prawa do mojego życia.

Gość padam ze smiechu
I co niby ten topik mial zmienic? Do czego doprowadzic? Jak bede chciala usunac zygote to ja usune - i nikt mi nic nie zrobi Jak bede chciala urodzic i wychowywac - to tez to moja decyzja! A tak ogolnie - facet ma cos w tym temacie do powiedzenia czy nie? :D On bierze jakas odpowiedzialnosc czy nie?

Gość jestem za

aborcja jest morderstwem nienarodzonego dziecka ktoremu nie dajemy zadnej szansy,dlaczego mordercy, zloczyncy itd maja ja dostac a male,bezbronne dziecko nie??!! nie musimy dzieka odrazu wychowywac ale przeciez sa rozne osrodki gdzie mozna zostawic maluszka i ktos sie nim zajmie, znajdzie mu rodzine zastepcza? dlaczego mamy odrazu zabic czlowieka niezajac go?nie wiedzac jakim jest? przeciez to chore i wg mnie nie ludzkie. uwazam ze plod staje sie czlowiekiem nie od narodzin ale od samego poczatku.

Gość kasiuuulu
A kto mi da szansę na normalne życie , też jestem bezbronna, to też jest nieludzkie i chore.

Gość Szpital zle traktuje kobiety
w ciąży, nie dziwię ,że mają depresję. Takiej choroby nie można lekceważyć, bo może doprowadzić do samobójstwa. Słyszałam o takim przypadku, kobieta urodziła córeczkę, była w bardzo złej formie psychicznej, skoczyła przez okno, ojciec musiał sam zająć się dzieckiem. I co powiesz na to kasiulu taka mądra.

Gość kasiuuulu
Czy ciebie obchodzi ciebie co czuje kobieta, nie osądzaj ofiary gwałtu, ona potrzebuje pomocy, kobiety są wrażliwe uczuciowe, od początku świata zle je traktuje się.Łatwo wam tak mówić, urodzić dziecko i oddać komuś. Gdzie ich są prawa , powiedzcie mi.

Gość sugarii
Zastanawiam się dlaczego ludzie są tacy podli... wiem pewnie że nie mam prawa osądzać ludzi i wiem że kobiety mają prawo wyboru, ale gdyby tak ludzie robili wcześniej, gdyby kobiety się tak zachowywały to pewnie połowy z nas na tym świecie by nie było dziecko, od pierwszych dni dostaje dusze i ma prawo do życia tak jak my wszyscy tu na Ziemi żyjący wiem że kobiety czasem niechcą tej ciązy ale to nie trzeba od razu decydować ze życie tak małej i bezbronnej istoty, uważamy że świat jest zły... ale ja uważam że to ludzie są źli... osobiście znam kilka przypadków dziewczyn, które zaszły w "niechcianą ciążę" w wieku 17 czy 19 lat i dzisiaj wychowują te dzieci ... dużo też pomogła im ich rodzina i obyło się bez aborcji...

Gość sugario
Niewszyscy ludzie są zli, ale świat jest zły i dobry .

Gość a ja wam powiem16
żebyście sie odwalili od wattchera w końcu jakiś madry facet

Gość A on niech odwali się ode mnie
Jakim prawem on wtrąca się w cudze życie, nie znając cierpienia drugiego człowieka.

Gość Steve jest dużo lepszym
człowiekiem od niego. On mnie rozumie, mówił ,żebym dała się krzywdzić obłudnym ludziom, bo oni nie lubią słabszych i chcą zniszczyć. A ja na to nie pozwolę.

Gość upuppppppppppppp

Gość Poprawiam mówił żeby nie
dała się krzywdzić obłudnym ludziom.

Gość e no dawać jazda
co jest? Wałkowac znow temat od poczatku JAZDA!

Gość Sam sobie wałkuj
Mam dość tego Watchera.

Gość Ci ludzie tacy niby dobrzy
i mądrzy, a gdy człowiek potrzebuje pomocy i wsparcia zostawiają go na lodzie.

ludzie ja jestem za legalizacja.. poniewaz jesli matka jest chora, albo jest alkoholiczka czy nie ma pieniedzy na utrzymanie dziecka to powinna sama zadecydowac i aborcja legalna tylko do 3 miesiaca poniewaz do 3 miesiaca

Gość Czy słyszeliście w wiadomoś
ciach o kobiecie, która straciła wzrok po urodzeniu dziecka, to wina lekarzy. Ciekawa jestem co Wattcher powiedziałby.

Gość ludzie opamietajcie sie
ile tu nienawisci, mowicie o zabijaniu kogos lub czegos a wy najchetniej sami byscie sie powybijali

Gość mloda sluzba zdrowia
ja jestem za aborcja w przypakach: gwaltu, zagrozenia zycia, wad wrodzonych plodu.

Gość Nie ma tu żadnej nienawiści
proszę nie histeryzować i myśleć racjonalnie.Ja wypowiedziałam się grzecznie i z kulturą. Po co dolewać niepotrzebnie oliwy do ognia.

Gość Dzieci nie mogą rodzić dzieci

Gość Histerycy
Jestem za !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Hmm............
?????????????????????????????????????????????

Gość Watcherze
Kiedyś powiedziałeś,że przywilejem kobiet jest rodzić, właśnie nie jest przywilejem rodzić , nie każdy chce dzieci,nie powinieneś nikomu narzucać swojej woli, bo nie masz do tego prawa.Nie mam dzieci i nie chcę mieć, mieszkam z rodzicami, urodziłam się z niedosłuchem, nie pracuję, chcę pracować, ale nie mogę, bo jest ciężko znalezć pracę.Rodzice mi pomagają, jestem im wdzięczna.

Gość Dobrzeże Agata usunęła ciążę
na jej miejscu też tak zrobiłabym, nie uległa presji chorym fanatykom, ci prześladowcy niech się odczepią od dziewczynki, bo sami są podli, gadają te same brednie w koło Macieju. Życzę jej najlepiej, bo dużo przeżyła,nikt nie ma prawa niszczyć jej życia.Współczuję jej bardzo, pomogłabym jej, gdyby miałabym taką możliwość.Nie wolno nikomu życzyć zle, bo to może obrócić się przeciwko wam.

Gość uiuhhdqhdq
JESTEM NA NIE !