Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska ania

co myślicie o aborcji?

Polecane posty

Gość Ratissssss
i tylko dlatego że sobie ubzdurałaś że istnieje jakaś dusza -jeśli istnieje to powiedz mi czym ona jest i gdzie jest w człowieku-...z tego co ja wiem dusza nazywa się po prostu emocje uczucia i myśli których dziecko nie posiada wiec nie posiada owej duszy...

rece opadaja na takie stwierdzenia:" 23:01 Caramia jakie grzechy??/ np oklamywanie innych... jesli dokonuje aborcji .dokonuje ja jedynie na sobie i cierpie jedynie ja, a nie druga osoba" ------------------------------------------------------ Poszukaj w necie.Sa odpowiedznie strony,na ktorych mozesz zobaczyc ,czy rzeczywiscie masz racje.Aborcja jest eufemizmem zabojstwa.Tak wygodniej i nie ma sie wtedy wyrzutow sumienia.Czyzby?Poczytaj o syndromie po zabiciu dziecka nienarodzonego. Zabijasz innego,suwerennego czlowieka.Wszyscy przyszlismy na ten swiat ta sama droga.Nie zauwazylas,ze wszyscy jestesmy ludzmi?Kazdy ma prawo do zycia.Bez wzgledu na wszystko.

Gość Ratissssss
dalej -bo niechcący nie dokończyłam- tylko dlatego że ubzdurałaś sobie że istnieje dusza nazywasz takie kobiety morderczyniami ;/ wow...no to dopiero powód i argument ;/

Gość gregr
Ratiss nie bede z Toba juz dyskutować. Tak ubzdurałam sobie dusze, tak samo jak ubzdurałam sobie Boga. Moja sprawa. A Ty ponoć pisałaś o sobie "jestem tolerancyjną osobą" ale szacunku do oich poglądów w Twoich wypowiedzaic nie widać. Dobranoc.

Gość Ratissssss
obchodzi :)jest to kwestia argumentów :) dosyć istotna :) Ej ...ja nie mam nic do homo....tylko po prostu nie uwierzę że heteroseksualna kobieta mająca jakieś życie seksualne nie używa środków antykoncepcji...

Gość slowik
Kiedyś czytałam, że pobożna kobieta, dowiedziała się,że syn jest gejem. Odrzuciła go, ten chłopiec nie był winny,że jest inny, matka powinna kochać swoje dziecko i zaakceptować.

Gość Ratissssss
mam szacunek do twoich poglądów...nikt nie każe ci myśleć inaczej niżmyślisz nie wymagam tego od ciebie...ale jednak twoje wierzenia nie są powodem dla którego mogłabyś nazywać kobiety poddające się aborcji morderczyniami a zabieg zabijaniem dziecka .

kurwa, idzcie najpierw do szkoly i dowiedzcie sie, ze to nie czlowiek a zarodek... nie odczuwa niczego podczas takiego zabiegu ...wiec nie robie nic zlego...moja macica i moj brzuch ... nic wam do tego

Gość Ratissssss
to że wierzysz w dusze nie jest usprawiedliwieniem dla moim zdaniem swego rodzaju okrucieństwa jakim jest szykanowanie takich kobiet lub nazywanie ich morderczyniami a zabieg zabijaniem.

Gość a skad wiesz
ze nic nie czuje, jeszcze do niedawna uwazano ze niemowle nie czuje bolu i operowano niemowlaki bez znieczulenia, poczytaj, poogladaj a potem gadaj

Gość nieszczesliwa18
Karamia poogladaj sobie filmy z aborcji to zobaczysz co zarodek robi w trakcie zabiegu! Tepa babooooo

Gość Ratissssss
jestem tolerancyjna...muszę być...mam swój powód...po prostu denerwuje mnei coś takiego..rozumiem ktoś może w coś wierzyć...ale bez przesady to że ty w to wierzysz nie znaczy że możesz tak mówić o kobietach które w niejednym przypadku przeżywają to że muszą to zrobić ...

Gość ciekawska ania
a gdzieś ty to wyczytała,że niemowlaki do niedawna operowano bez znieczulenia?

takie filmy mnie nie wzruszaja ...wiekszosc kobiet usuwa ciaze do 3 miesiaca... to tylko wylyzeczkowanie macicy, jak po poronieniu...

nieszcescliwa 18 - Tępa to raczej Twokja matka była, bo Cie urodziła

caramia--moze sama idz do tej szkoly.twoj brzuch i macica.Fakt.Zycie jednak inne,suwerenne.Nie mow o jakims zarodku,bo to CZLOWIEK.Widzialas kiedys,zeby z takiego jak mowisz zarodka powstalo inne stworzenie,niz czlowiek?Ten malutki czlowieczek ma juz uklad nerwowy,a wiec CZUJE bol,slyszy itd.To zwykle morderstwo. http://www.nieaborcji.pl/index.php?p=4

tak, jak sie usuwa ciaze w pozniejszych miesiacach to wyglada to drastycznie... ale wiekszosc kobiet robi to wczesnie i to polega jedynie na oczyszczeniu macicy... zapytajcie sie ginelkologa o łyzeczkowanie macicy- to wlasnie to

Gość a skad wiesz
jakis rok temu ogladalam na tvp1, jakos nie chcialo mi sie wierzyc, ale potem gadalam o tym z moja ciocia ktora jest lekarzem i mowila ze tez o tym slyszala

Gość receptory
bolowe rozwijaja sie juz w 7 tyg ciazy wiec

Gość Ratissssss
To wrzuć jakiś link do takiego filmiku ...chętnie obejrzę...o ile to w ogóle będzie prawdziwe a nie sfingowane ;/

Gość Ratissssss
Mówiłam o filmach a nie o sztucznie wytworzonych zdjęciach rodem z rotten.com

Gość To są bzdury

myslicie ze takie filmy uchronia przed aborcja.... niedlugo znowu bedzie legalna , tylko niech kaczuch odejdzie, parlamanent europejski bedzie naciskal na legalizacje

Gość Ratissssss
FILM...!!!!

Gość ciekawska ania
co by nie mówić to kobiety, które zachodzą w niechcianą ciąże w Polsce a chcę ją usunąć i tak nic legalnie nie mogą zrobić.Nawet środki wczesnoporonne są prawnie zakazane.Czyli jakby nie było Polki przerywanie ciąży realnie nie dotyczy.Chyba,że gdzieś na boku,po kryjomu.Możemy tylko wyrażać swoje opinie.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaafdfr
tam masz kochanie kiedy staje sie człowiekiem, rozwój organów przed 3 miesiącem życia. Malo ci???????

Gość Ratissssss
Tak mało :) Chce film :)

caramija--i ty myslisz,ze to byloby dobrze,gdyby w Polsce wolno bylo zabijac dzieci?Jak ty tlumaczysz takie morderstwo?jestem ciekaw.