Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska ania

co myślicie o aborcji?

Polecane posty

Gość taaaa
niech kaczuch odejdzie to bedzie to co w holandii, najpierw aborcja (teraz chca wprowadzac do 8 mca) sluby geji, adoptowanie przez nich dzieci, partie pedofilskie naciskajace na zalegalizowanie "dobrej pedofilii" eutanazja... naprawde super, jak tu ci sie nie podoba to tam zamieszkaj

Gość Deblilyzm i tyle

mnie sie podoba w polsce... jedynie pewne sfery mnie wkurwiaja ... zyjemy w koncu w panstwie demokratycznym, kazdy decyduje o sobie

Gość Watcherze
Jesteś mężczyzną to ciebie nie dotyczy, nie wymądrzaj się tak, bo krzywdzisz je.

Gość ciekawska ania
ja nie mam nic przeciwko związkom tej samej płci ,mi to nie przeszkadza.

ta, facetow to nie dotyczy...wiec zmykaj... to nie wy nosicie dzieci w brzuchach...

Gość demokracja
demokracja to wola wiekszosci, kazdy o sobie, a wy chcecie decydowac o zarodku z ktorego z kilka mcy bylby "czlowiek"

Gość DLACZEGO W CHINACH ZABIJAJĄ
DZIEWCZYNKI, NIE JESTEŚMY GORSZĄ PŁCIĄ

Gość Ratissssss
taaa....od homo się odpierdol ok ? nie wiesz co to homoseksualizm to twój problem ;/

Gość taaaa
mi tez to nie przeszkadza, sluby homo tez nie, ale zobaczcie do czego takie przekraczanie granic prowadzi, wg mnie adopcje dla homoseksualistow to juz przegiecie, nie mowiac o pedofilii

to dlaczego gdzie indziej aborcja jest legalna ??? tzn ze nie wyrzadzamy krzywdy tym zarodkom , bo gdyby tak-bylo nie pozwalaliby na takie zabiegi ... czy nie ?

Gość taaaa
ja do homo nic nie mma, wiem co to homoseksualizm, mam znajomych homo i mi nic w nich nie przeszkadza, dodam na wstepie ze jestem ateistka, wiec nie gadajcie zaraz ze jestem jakas fanatyczna katoliczka

Gość a dlaczego
papierosy sa legalne skoro wiadomo, ze szkodza? odpowiedz prosta kasa,. tak samo na aborcji ktos zarabia, proste

Gość Watcherze
Wynoś się stąd, to miejsce nie jest dla ciebie.

Gość ciekawska ania
ale tak ogólnie to my Polacy nie jesteśmy tolerancyjni.Nie szanujemy swojego zdania.

Gość Ratissssss
A co adopcje homoseksualistów mają do pedofilii co ?? ;/ związek homo to związek dwóch dojrzałych homoseksualistów chcących stworzyć emocjonalny związek ;/ znam rodzinę właściwie homo...i to nawet w polsce...dzieciaki dwóch less rozwijaja się prawidłowo.Nie wiem skad przekonanie że w takim przypadku jest inaczej ;/

No więc tak. Po pierwsze: żadna kobieta, która jest zdrowa fizycznie i psychicznie, ma warunki materialne i/lub wsparcie partnera i/lub rodziny i/lub przyjaciół i/lub państwa, NIE usunie ciąży jeśli nie jest to efekt gwałtu, ciąża nie zagraża jej życiu lub zdrowiu oraz nie stwierdzono nieuleczalnych wad PŁODU, nie, nie dziecka, płodu, który tym się różni od dziecka, że NIE JEST W STANIE FUNKCJONOWAĆ POZA CIAŁEM KOBIETY, a dopóki tak jest, to KOBIETA jest ważniejsza niż potencjalne dziecko (poronienia, przedwczesne porody i obumarłe ciąże zdarzają się nawet w 6-7 miesiącu a aborcji dokonuje się do 12 tyg., chyba że zachodzi sytuacja zagrożenia życia kobiety) i to JEJ życie należy postawić na pierwszym planie, bo ona JUŻ ŻYJE. Zatem aborcja powinna być legalna, ponieważ jakiekolwiek zakazy zakładają, ze WSZYSTKIE kobiety to bezmyślne monstra stosujące aborcję jako antykoncepcję, a przecież to nie jest prawda. Zakaz aborcji niczego nie poprawia, ponieważ kobieta w ciąży NIE MYŚLI a działa w panicznym pośpiechu szukając sposobu \"pozbycia się kłopotu\". W normalnych krajach aborcja jest legalna po obowiązkowych konsultacjach z psychologiem. Ale w tych krajach jest przy okazji szeroko zakrojona edukacja seksualna. Aborcja nie jest jakąś przyjemnością. Czasem wystarczyłaby rozmowa z kimś ciepłym, kompetentnym, kto pokazałby alternatywne rozwiązania - wszelkie formy adopcji, pomoc społeczną- pomógłby w kontaktach z rodziną w przypadku bardzo młodych dziewczyn, itp. Ale w momencie, kiedy aborcja jest przestępstwem, taka sytuacja jest nierealna. Kobiety na skutek tego gniota legislacyjnego tracą zdrowie a nawet życie. Więc niech nikt nie chrzani, że to jest \"rozsądny kompromis\". De facto obecna ustawa jest najbardziej korzystna dla... ginekologów, którzy w szpitalach państwowych zasłaniają się klauzulą sumienia, nawet w przypadku legalnej aborcji, a w prywatnych gabinetach kasują grubą kasę za zabieg lub podanie pigułek poronnych. Hipokryzja i tyle. Taka sama jak hipokryzja kościoła. Ktoś napisał, ze kościół ZAWSZE BYŁ PRZECIWKO ABORCJI. Gówno prawda! Swego czasu kościół nie uznawał nawet narodzonego dziecka za pełnego człowieka, ponieważ uważano, ze człowiek zyskuje duszę dopiero wiele dni po narodzinach (nie pamiętam dokładnie, ale ok 40 dni, przy czym noworodki żeńskie później niż męskie), dzieci nieochrzczone (czyli np. przedwcześnie urodzone) nie były chowane na cmentarzach, tylko pod murem, natomiast po II wojnie światowej za przyzwoleniem kościoła dokonywano masowych aborcji dla kobiet zgwałconych przez Armię Czerwoną. Nie mówiąc już o tym, że kościół katolicki ma wielowiekowe doświadczenie w mordowaniu już narodzonych oraz podżeganiu do mordowania. Więc darujcie sobie powoływanie sie na \"autorytet mater ecclesiae\" bo to pusty śmiech wywołuje w myślących ludziach, którzy ciut historii liznęli. Poza tym nie rozumiem dlaczego prawo ma powoływać się na wartości, które nie są wartościami całego społeczeństwa, a jedynie wierzącej i PRAKTYKUJĄCEJ jego części. Przecież taka osoba nigdy nie dokona aborcji, więc o co ten hałas?

Gość ciekawska ania
czyjegoś zdania

zarabiaja na aborcji?... tam cie za darmo wyskrobia ... zabieg jak leczenie zeba

Co to ma do rzeczy czym facet,czy facetka.Ojcowie maja identyczne prawa do rodzicielstwa jak matki.Tak przynajmniej jest napisane.Decydujesz sie na wspolzycie-bierz pod uwage fakt,ze z tego biora sie dzieci.Jestes w ciazy-nie mow,ze twoje cialo.Fakt.Cialo tak,ale to drugie zycie w tobie-nie nalezy do ciebie,bo to suwerenne zycie innego czlowieka.Nikt nie jest niewolnikiem wlasnej matki,ani ojca.A wiec dlaczego chcesz decydowac za ta osobe o jej zyciu,czy smierci?

Gość taaaa
widze ze macie problemy z czytaniem ze zrozumienie, chodzi mi o to jak niebezpieczne sa takie legalizacje itp, w holandii sami sie pogubili i pozwalaja na coraz wiecej, nie chce zeby tu tez tak bylo, tylko o to mi chodzi, ja nie pisze ze homoseksualizm ma cos wspolnego z pedofilia bo kazdy myslacy czllowiek wie ze nie ma

nie-ja.Wybacz,ale to co napisalas,to sa blubry.Nie rob z kobiet jakichs nadludzi.Wylacznie dobrych.Mow w swoim wlasnym imieniu,np.ja bym nigdy sama nie usunela dziecka.Nikt tobie nie dal pelnomocnictwa,do wypowiadanie sie w imieniu wszystkich kobiet.Kobiety to ludzie.Ci zas bywaja rozni.Dobrzy i zli.

no przeciez wczesniej w polsce aborcja byla legalana, i kobiety skrobaly sie po 3,4 razy... a teraz robia wielkie halo

wattcher, ja wiem, ze późno, ale może myśl trochę: "jakiekolwiek zakazy zakładają, ze WSZYSTKIE kobiety to bezmyślne monstra stosujące aborcję jako antykoncepcję, a przecież to nie jest prawda." czyli drukowanymi " NIE WSZYSTKIE KOBIETY STOSUJĄ ABORCJĘ JAKO ANTYKONCEPCJĘ, SĄ TAKIE, KTÓRE JEJ NIE WYKONAJĄ, SĄ TAKIE, KTÓRE WYKONAJĄ JĄ TYLKO W PRZYPADKACH DOZWOLONYCH PRAWNIE I SĄ TAKIE, DLA KTÓRYCH ABORCJA JEST ZWYKŁYM ZABIEGIEM" dotarło?

Bernard Natanson? nic mnie tak nie śmieszy jak gorliwość neofity :P

nie ja--daruj sobie,te-jeszcze raz powtorze-nieprawdy.Przeczytaj jeszcze raz moj post.Ze spokojem.Piszesz tam wyzej w imieniu wszystkich kobiet.Stawiasz nieprawdziwa teze i na niej budujesz cala reszte.Ani jedno zdanie tam napisane nie jest prawdziwe.

w moim poście żadne zdanie nie jest prawdziwe? buahahaha, dowodnij! bo ja mogę Ci udowodnić, że jest... chcesz?