Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankieterka-ciekawa

ANKIETA-ile wydajecie srednio na swoje maluszki miesiecznie?

Polecane posty

U mnie przy noworotku bywało że mieisęcznie szły 2-3 paki pieluch.Ale kupowałam pampersy w hurtowni lub od producentów tak wię czdecydowanie taniej.

Gość a my z kosztami niani
ankieterka-ciekawa - nie kupuje w sklepach, tlyko w hurtowniach. Generalnei najwiekszym czynnikiem kosztoworczym jest nania - pewnie zalezy tez gdzie - ja meiszkam w duzym miescie - i tu srednio placi sie 5.5-6pln a moja nainai siedize z malym 9-10 h.

No ja mieszkam w małym,zachodniopomorskie i słysze że tu rodzice płacą od 600-700 zł miesięcznie.Zazwyczaj bawią dzieci od pon.do piątku po 7-9 godzin.

do a my z kosztami niani -- wiesz moje dziecko spi 12 godz w nocy to go nie budze na zmiane pieluchy i dlatego wychodzi mi tak malo na dobe, na szczescie moje dziecko nigdy nie mialo problemu ze skora ani odparzeniem i niczym w tym rodzaju :))) wiec nei jestem zbyt wrazliwa na te pieluchy :) kupe robi co drugi dzien wiec ... a pzoa tym sudocrem jest superowy i swietnei chroni ! dalam 25zl a mam go jzu 4 mce :):) bardziej sie oplaca niz zmiana pieluchy co 5 minut :):)

Gość ankieterka-ciekawa
no niesty niania nie jest tania chyba,ze sasiadka ci pilnuje bo jest na emeryturze i dorabia co sie zadko zdaza:O ile etraz kosztuje przedszkole?

Gość christina 28...
Pokarm mokry - 42 zł Pokarm suchy - 15 zł Piasek do kuwety - 20 zł Kiełbaski, smakołyki - 18 zł Zabawki - 5 zł Szynka, pierś z kurczaka - 20 zł Odpchlanie - 15 zł RAZEM: 135 zł. Dodatkowo raz na 3 miesiące odrobaczanie - 5zł, no i szczepienie raz do roku 60 zł.

Gość mama 2 letniej Olisi
1600zł z czego niania 500

Gość napisze na pomaranczowo
jakies 200 -250zł (przedział wiekowy 1,5- 2 latka)

Gość christina 28...
Drogi kot sku.rwysyn :p!

Gość Nowa Ufliczka
ja ok. 400 zł, w niankę bawi się moja mama, na leki też nie wydaję, ale zastanawia mnie ,co piszecie o kosztach obiadkow w słoiczkach, główna cena jaka tu pada to 3,5.To gdzie je kupujecie, u nas gerber, bobo vita -mala to 4 zl a większa dla 8 miesięczniaka 5,6 zł, nie mówiąc o HiPP ie który jest w granicach 8 zl.( Rossmann, Tesko ,Real wszystko obchodzilam, nigdzie nie a przyzwoitych cen)

ja mam dziecko 2 miesieczne i wyglada to tak: na miesiac: 4 puszki mleka- 130zł 2 duze paczki pampersow- 64zł kosmetyki- 50 zl herbatka- 20zł ciszki - 100zł Razem okolo 400zł

Gość ankieterka-ciekawa
tak wiec 300-400zł w zaleznosci czy noworodek czy kilku m-czne dziecko:) jest jest tak zle moglo byc gorzej;)

elenass nie z Bytomia, jestem z Katowic, chcoiaz sie niedawno pzreprowadzilam do gorolowa i mieszkam w Sosnowcu ale sercem w Katowicach no i pracuje w Katowicach:)

no a u nas to : 2 paczki pampersow-100zl chusteczki do pupy-20zl 6 puszek mleka-70zl jedzenie (ogolem)-100 zl ubranka-100zl kosmetyki-50 zl tak wiec u mnie to wychodzi ok 400-450zl corka ma 9 miesiecy

Nowa Ufliczka ----- U mnie najtańsze są właśnie z Hippa gdzie duży słoik kosztuje zupki czy też obiadku 4,50-5,00 .Gerber duży w zależności od ich nowości to 4,50 - ok ,7,00 zł. ankieterka-ciekawa ----- U mnie w mieście są 3 przedczkola.Koszt to ok 200 zł.

Córka ma 14 miesięcy: 12 zupek- 44zlote mleko x3- 33zlote ciastka itp.- 15zlotych soczki 30x3=90 zlotych pampersy 2x 52zlote Ciuszki mam po kuzynce i na leki ida grosze+ owoce,ale nie wiem ile wyjdzie...

5-miesieczne alergiczne moje cudo : - mleko HA - ok. 25 zł * 6 do 7 puszek - pieluchy - na pampersy ma alergię (bąble że ho ho) więc huggisy 3 mega packi miesięcznie ok. 39zl * 3 -kosmetyki - niestety sudocrem nie dla nas- zużywam 2 do 3szt weledy ok 25 zł * 3 - kremów , masci, nie licze (mimo ze w tym mieisącu wydałam na dermatologa już 150 zł i na specjalne kremy i maści 200zł ) ale nadal jest kapana w kosmetykach typu oilatum - co prawda polski zamiennik - więc 38 zł * 1 słoiczki na razie jeden na 2 dni - więc luzik bo 2,60 : 2 dni - to nic na razie :) do tego herbatki 2 puszki po 10 zł ubranka i takie tam proszki płyny mydełka nie liczę ;)

Gość tak to już jest
ja wydaje na dziecko 100 złotyk miesiencznie możecie sie śmiać ale kupuje tylko pieluchy z biedronki ( ale tylko na noc je używam ) i do tego husteczki do podcierania. jedzenia nie kupuje bo po pierwsze dla mnie to jest chemia, po drugie dużo kosztuje po trzecie sama se wole zetrzeć przecierki dla mojego 6 miesiencznego dziecka po czwarte i tak moje dziecko nie chce jeśc nic sztucznego bo prubowałam mu kupić kaszki z bobowity i on tego wogóle nie chce jęść po piąte ciuszki dostaje od znajomych a jak nie mam to ide do dziadolandu ( tam som super nawet lepsze niż w nowych sklepach i firmowe ) po szóste - kosmetyki mało co używam. bo po nich moje dziecko dostało wysypki. najlepsze jest szare mydło a takie oliwki i inne duperele to nie dla nas

Gość tak to już jest
Boże!!! 1600 złotk z jednej strony sie ciesze że macie tak dużo kasy ale jak se pomyśle że miałabym dać tyle na dziecko to bym musiała przez 10 wypłat odkładać

Gość wredotaaaaaaaaaaaaaa
Luksusy kosztują :D :P Ale więkość z Was PRZESADZA!!!!! kupoujecie jak najdroższe i byle były firmówki a potem ryczycie że dziecko kosztuje 500 zł miesięczne!!! Sama mam dziecko i wiem ile to wszystko kosztuje! Ale zamiast kupowac soki i deserki wole zrobić sama ,tak samo jest zupami.Ciuchów też nie musze mieć z górnej półki grunt by były z naturaslnych surowców...

dziewczyny a jak wy te zupki robicie?? ja sie przymierzam zrobic z 20 sloiczkow zupki jarzynowej bo mniej to pzreciez sie nei oplaca na arz robi bo co z pol marchewki i pol ziemniaka? :/ jakos tego neiw idze podobnie z sokiem :/ mozna to pasteryzowac i dlugo pzrechowywac?? a tak wogole ostatnio liczylam ile kosztuje np kg marchwi ziemniakow pietruszki itd.. to tez duzo wychodzi :/ zupke chce zrobic i mus z jablek ale reszte to nie bede robic sama bo juz pisalam wczesneij ze nie wiem jak mialambym codziennie urozmaicac dziecku jedzenie deserku np z brzoskwini, moreli, banana, jagody itd :)

Gość tak to już jest
mysza po pierwsze - nie gotuje sie osobno dziecku obiadku bo tylko czas i nerwy można stracić po drugie - jestem zaskoczona że nie wiesz jak zupki ugotować po trzecie - najważniejsze żeby tobie smakowało robionc małemu zupki a wienc: przypuśćmy że gotujesz se dzisiaj rosoł no to ugotuj ten rosuł na warzywach i mięsie najlepiej z kurczoka i wołowego. po ugotowaniu wes se wyjmij z gorka marchewke tom ugotowanom pietruszke mięso i zetrzyj na sitku. i naprawde nie ważne to jest ile dać ziemniaka czy ile dac pietruszki. dawaj na oko ważne żeby tobie smakowało. zobaczysz jak dziecko bedzie jadło ze smakiem.

no ale przeciez codziennie nei jesm rosolu, wogole nei robie w domu obiadu a wcale nei jemy zup :) jemy w pracy na stolowce :) i ja i maz :) ja robie rosol raz na tydzien albo rzadziej

Gość tak to już jest
aha zapomniałam ci napisać żebyś se gotowała na dwa dni ( to znaczy jak masz czas i chęci to se gotuj codziennie ) ale ja gotuje na dwa dni. no coś ty!! chcesz kilka słojików zupek zrobić??? coś ty nie opłaca się ( nie chodzi o kase ) ale chodzi o to żeby temu dziecku robić w miare różne te zupy. mój naprzykład jadł dzisiej zupe z brokułami marchewką miesem i pietruszką i makaronem. wszystko dałam do gara i zmiksowałam i było dobre.

Gość tak to już jest
o Boże mysza to chyba w twoim przypadku ci nie pomoge skoro gotujesz raz na tydzień i skoro macie obiady w stołówkach.