milka2306 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 DZIEWCZYNKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co tu dzisiaj tak pusto?! Test już zakupiony :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pau.la 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 Hej Dzieczynki, Milka musisz byc bardzo podekscytowana;-) Z testem czekasz do jutra ma sie rozumiec? Kurcze mam nadzieje ze ci sie uda. Czekamy na dobre wiesci;-) Ja wam zazdroszcze tych 28dniowych cyklow. Tez tak bym chciala. Ja mam @ co mniej wiecej 37dni. Zawsze myslalam ze to super ze mam takie dlugie cykle, a teraz to je przeklinam. Ja dzisiaj mam 12 dzien cyklu i jeszcze 10 do owulacji!!!! Potraficie to sobie wyobrazic:-) Po prostu koszmar. Mam tez pytanko: Czy ktoras z was ma alergie na pylki traw, albo astme, albo katar sienny? Ja mam alergie i mnie strasznie teraz meczy, bo wszystkie trawy zaczely kwitnac. Zawsze faszerowalam sie tabletkami i jakos pomagalo. Teraz ich nie biore bo sie boje ze jak zajde w ciaze to moga zaszkodzic dziecku. Czy wiecie cokolwiek na ten temat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
asz 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 No to czekamy z niecierpliwością. Pakostane z wykształcenia jestem nauczycielką ale pracuję w szkole tańca a ze szkołą mam tyle wspólnego że w podstawówce prowadzę klasy o profilu tanecznym. W przyszłości chciałabym pracowac w szkole ale teraz trochę ,mnie tu trzyma kasa, w szkole publ. nie zarobię tyle co tu. No i jeszcze ten dzidziuś. Nie chcę zacząc nowej pracy i od razu iśc na macierzyński. Żółwiku kiedy powtarzasz test?A może zrób w laboratorium betę na stężenie hormonu HCG tam wynik jest zawsze pewny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
asz 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 Paula nie wiem nic o działaniu tabletek ale mam ten sam problem co Ty. Mi się alergia objawia kaszlem i też teraz cierpię niemiłosiernie a tabletek nie biorę z tego samego powodu co Ty.Wszystko kręci się wokół dzidzi a ona gdzieś sobie fruwa i nie chce przyjśc. Ja jej dam jak się wreszcie pojawi....(to żart oczywiście) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pau.la 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 Uzypelnione. Mamusie Imie..................data urodzidzin.................imie dzidzi Oczekujace na malenstwo Imie..................data porodu..................Plec dzidzi olawd (UK)..................23.01.09......................... .?.. Dagusia........................?........................ ...........? Smerfetka29..................?.......................... ..........? Starajace sie Ewelinka...................................UK Ametyst......................................? Hydi................................ ..Gliwice Paula........................Słupsk/Irlandia Catie.............................Mielec/UK Sandrunia...........................Siedlce Nika................................Wroclaw Bengalska kicia...........................? Mlodazona...............................UK xxmadziaraxx...............Kalisz/Italia złówik......................................? elka20.......................................? pauly78................................Rzym Dorota822.............Tomaszow Mazow. Pakostane...........................Poznan Milka2306............................Olsztyn Ash......................................Płock Ilona24................................Olsztyn Hawanana................................? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pau.la 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 Ash, Ja bralam Telfast albo Cleratine kazdego dnia. Normalnie zaczynalam w marcu i konczylam w sierpniu. W tym roku wzielam tylko pare tabletek w dni kiedy musialam isc do lasu (a jestem lesnikiem... wiedze chodze tam czesto;-) Slyszalam jednak ze w 3 pierwszych miesiacach ciazy nie powinno sie brac zadnych lekow przeciwalergicznych poza kroplami do nosa. Wiekszosc tabletek (nawet tych bez recepty) i inhalatorow jest niby oparta na pochodnych sterydow i ich dzialanie na dziecko nie jest jeszcze wykryte. Tak ze ostatecznie musialam sie upokorzyc i isc do szefa mowiac ze staram sie o dziecko i ze musze odstawic leki i ze przez najblizsze miesiace bede unikac pracy na zewnatrz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pau.la 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 MAM FAJOWE ZDJECIE NOWORODKA KTORY WAZY 8.5KG!!!!!! JAK DACIE MI SWOJEGO MAILA TO WAM JE PRZESLE;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
milka2306 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 Z testem czekam do jutra :-) W sumie nawet chyba nie musiałabym go robić bo raczej jestem pewna! Dla mnie brak miesiączki to znak że to dzidzia się tam w tym moim brzuszku rozwija JESTEM SPOKOJNA CZUJĘ TO ;-) ;-) :-) Nigdy nie miałam problemów z @, zawsze regularnie, wahanie zaledwie 2, 3 dni, ale nigdy po terminie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ilona24 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 cześć dziewczynki:) @ spóźnia mi się 11 dni i jak narazie to nie czuję że się zbliża:) piersi na początku bolały ale tylko brodawki i nie miałam obrzmiałych tylko normalne a teraz mam obrzmiałe i bolące,zastanawiam sie po jakim czasie od zajścia w ciążę ciemnieje otoczka wokół sutka,bo mi się wydaje że mi nie ściemniały tylko że ja wogóle to mam ciemne brodawki i otoczkę bez ciąży,więc sama nie wiem co mam myśleć.Zatanawia mnie mój brak apetytu bo normałnie to bardzo dużo jem a zwłaszcza przed @,a teraz jest wręcz odwrotnie być może przez pogodę,czekam do końca tygodnia,jak nie dostane zrobie test,strasznie boję sie kolejnego rozczarowania:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Broneczka25 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 11 dni to raczej dobra wiadomość jak miałaś wcześniej regularne miesiączki :) ja ze staraniami muszę jeszcze poczekać ale miło mi czasem Was poczytać póki co wcinam kwas foliowy, leczę ząbki a mam kilka kanałowych więc trochę mi zejdzie na tym heh no i zapisuję się na siłownię, coby się starać potem w pełni przygotowana :) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
asz 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 Ilona rozumiem Cię że boisz się rozczarowania ale pomyśl sobie że kiedyś będziesz w ciąży a więc dlaczego nie miało by byc to teraz. Ja myślę że 11 dni spóźnienia coś oznacza i wiem że nie zawsze ciążę ale zawsze jest jakaś nadzieja. Zrób test jak najszybciej w tym momencie już nie powinien oszukac, a jeśli się okaże negatywny to przynajmniej będziesz wiedziała wcześniej. Ja byłam ostatnio w podobnej sytuacji. Nigdy nie spóźniała mi się @ a tu nagle 12 dni a więc czekałam ze zrobieniem testu ale byłam pewna że jestem w ciąży. Tak się nakręciłam że gdy jednak @ przyszła to czułam się tak jakbym straciła dziecko. O wiele gorsze uczucie i dłużej dochodzisz do siebie. Głowa do góry będzie dobrze. Dziewczynygdyby się udało to w tym m-cu miałybyśmy aż 3 przyszłe mamuśki: Ilonę, Milkę i Żółwika.Trzymam za wszystkie kciuki. Ale będzie fluidków.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malawrocek 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 CZEŚĆ DZIEWCZYNY FAJNIE ZE POWSTAŁ NOWY TOPIK.JA ZE SWOIM FACETEM TEZ STARAMY SIE O DZIDIUSIA ALE NIESTETY OD KILKU MIESIECY BEZSKUTECZNIE .MAM NADZIEJE ZE JUZ NIEDŁUGO NAM SIE UDA! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pau.la 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 Witamy cie Malawrocek. A moze masz ochote do nas dolaczyc. Wiekszosc z nas to starajace sie ale mamy tez kilka dziewczyn co juz oczekuja swojego malenstwa. No i 3 kolejne kandydatki na mamy ktore beda wiedzialy lada chwila czy to juz, czy jeszcze nie;-) Napisz pare slow o sobie, skad jestes i co porabiasz a my dorzucimy cie do listy. Ilonka - zrob test. Popieram Ash. Na tym etapie to musisz to sprawdzic. Jak jestes w ciazy to otwieramy dziaiaj szampana. jak nie to podtrzymamy cie na duchu i pocieszymy. Bedzie dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pau.la 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 No dobra zorganizowalam to inaczej... Zajrzyjcie na tego linka: http://paulapb.fotosik.pl/albumy/445314.html Mam tam trzy zdjecia ktor dostalam dzis od koleznaki... OGROMNEGO NIEMOWLAKA. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zółwik 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 cześć dziewczynki, asz test powtarzam jutro rano wg zaleceń gina jak wyjdzie ciemniejsza kreska to jutro lecę jeszcze na wizytę, w celu ustalenia dawki luteiny; bety niestety nie udało mi sie zrobić bo u mnie laborki otwarte tylko do 10; zatem spokojnie czekam do jutra rana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pakostane 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 witam po pracy ja też kiedyś myślałam, że jestem w ciąży, było to w listopadzie - dokładnie pamiętam 19.11 zrobiłam test w 41 dniu cyklu i .... straszne roszczarowanie - nie wierzyłam ... ale okes dostałam następnego dnia, dodam, że nigdy nie dostałam okresu w 41 dniu. Myślę, że główną rolę odegrała tu moja psychika, bo czułam, że jestem w ciąży, mało tego byłam PEWNA...i dlatego okres się spóźnił. Od tamtej pory nie mam przeczuć i lepiej, nie czuję roszczarowania. Poprostu jestem przygotowana na niepowodzenie. Muszę przyznać że teraz łatwiej znosze co miesięczne niepowodzenie. Dlatego uważam, że lepiej zrobić test wcześniej, niż żyć w niepewności - naprawdę mniej boli. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ewelinkailaporush 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 witam kochane staraczaki;) ta dzidzia mnie wystraszyla:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pau.la 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 ;-) Sama nie moge uwiezyc ze dziecko moze sie urodzic taaaaakie wielkie!!!! Co ta matka jadla??? To wyglada troche jak zapasiony noworodek. Jak to dzisiaj zobaczylam to sama nie moglam uwierzyc;-) 8.5 kg!!! Mamnadzieje ze matka tego dziecka nie musiala go rodzic silami natury:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pau.la 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 'Uwierzyc' jest oczywiscie przez rz - zjadla mi sie literka;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pauly78 Napisano Czerwiec 3, 2008 czesc kochane ja dzisiaj zrobilam badanie na czystosc pochwy i za tydzien ide na droznosc jajowodow.trzymajcie kciuki.troche sie boje bo to badanie nie nalezy do najprzyjemniejszych....ale co tam,nie ma co sie przejmowac. pije kochane winko za wasze zdrowie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pau.la 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 Hej Pauly, A jak sie robi badanie na droznosc jajowodow...jezeli moge sie zapytac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karolcia333 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 o ja cie kręcę jaki mały gigant normalnie mnie zamurowało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karolcia333 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 a jaki rozwydrzony hehe. dopiero się uspokoił jak dostał mleczko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pau.la 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 Nie mam pojecia skad te zdjecia pochodza, dostalam je dzisiaj od kolezanki w pracy. Ale wygladaja jak prawdziwe. Oj mamusia bedzie musiala nosic na rekach ten slodki 'ciezarek' ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karolcia333 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 oj bedzie bedzie aż jej ręce ścierpną. Normalnie same fałdki :-) ale z drugiej strony to tak trochę szkoda że matka nie poczuje na prawdę małe maleństwo 3 kilogramowego no chyba że to nie jej pierwsze i wcześniejsze były małe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pau.la 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 W takiej malusienkiej leciutkiej dzidzi to cala tkwi przyjemnosc... tak przynajmniej mi sie wydaje. A jak masz noworodka co wazy 9 kg to tak jakbys sobie od razu roczne dziecko urodzila;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karolcia333 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 no właśnie. przeważnie się czeka na małe maleństwo a nie na duże i to prawie 9 kg dopiero jak zacznie raczkować albo chodzić to spali ten nadmiar. Ale jak widać zdarzają się i takie przypadki a my możemy sobie tylko gałki oczne wytrzeszczać hihi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
milka2306 0 Napisano Czerwiec 3, 2008 No dziewczynki niewiem co teraz myśleć. Test i tak zrobie jutro. Żółwik trzymam kciuki. Ilonka mam nadzieje ,że się przyłączysz do wielkiego dnia testowania !!! pa pa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pau.la 0 Napisano Czerwiec 4, 2008 Dobrej nocy kobietki:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nika777 0 Napisano Czerwiec 4, 2008 Hej dziewczyny:-) Pau.la, ja też jestem alergikiem:-( Dwa lata temu zaczęłam się odczulać bo leczenie farmakologiczne było niewystarczające, miałam zbyt dużą ilość alergenów: kwiaty, drzewa, trawy, roztocza, pokarmy, jad owadów i in. Niestety przy tej kuracji miałam dwa wstrząsy anafilaktyczne i lekarz zrezygnował z takiego leczenia ze względu na duże ryzyko i znów wróciłam do tabletek. Na pocieszenie lekarz powiedział mi, że choroba alergiczna może się cofnąć, gdy organizm jest na tzw. \"zakręcie hormonalnym\", czyli w okresie dojrzewania (to już nas nie dotyczy he he) albo... W CIĄŻY:-) Na razie radzę sobie tabletkami, ale ciąża jest przeciwskazaniem do ich przyjmowania, więc biorę je tylko do połowy cyklu, tak na wszelki wypadek gdyby się w końcu udało:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach