Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarownica na odkurzaczu

topik dla mam nie idealnych

Polecane posty

oczywiście :D a ostatnio zwaliła mnie z nóg tekstem: "mamo, ale Ty nie możesz zaprowadzić mnie do przedszkola tak bez makijażu, umaluj się trochę, bo ludzie patrzą"

tragedia :-o niedługo będzie mi sprawdzała czy dobrze podkład nakładam i czy odcień błyszczyka jest zgodny z moją cerą :) a tak bardziej poważnie, dobre z niej dziecko.

ja sobie juz zycia bez naszej Olusi nie wyobrazam mono ze ostatnio wiecej płacze bo dziąślaki bolą . Jestem taka dumna jak zrobi coś nowego od jakiś 2 tyg wołaj już mama to dopiero była radocha dla mnie

Gość pomarańczowy głos rozsądku
wszystko wszystkim, ale... czy niektóre z was też kąpią się co drugi/trzeci dzień, tak jak kąpiecie swoje dzieci? jeśli tak to wyrazy współczucia dla waszych partnerów...:( jeszcze rozumiem niecodzienne kąpanie noworodka, ale nie dziecka, które raczkuje czy chodzi i w zasadzie cały dzień jest w ruchu... no ludzie, trochę pomyślunku i wyobraźni... matki,. które dbają o codzienna higienę swoich dzieci to nie matki idealne,. ale raczej normalne... :(

hmm ja sie nei kapie codziennei bo mam zbyt sucha skore, owszem codziennie sie myje ale nei kapie, dziecko tez jest myte czyli, buzia , pupa, paszki :) no coz a pzryjmuje wspolczucie z powodu mojego meza ktory czesto myje sie co drugi dzien ;/

kochany głosie rozsądku, jak nie wykąpię dziecka to się nie rozłoży z brudu, nie prześmierdnie bo z gównem się nie biło, więc wszystko jest gites, nie zapuszczam jej.

pomyliłaś pojęcia, bo nikt tu nie napisał, że nie dba o higienę własną i własnego dziecka a różnie można o nią dbać i nie koniecznie poprzez kąpiel. Zapominamy, że codzienne zmywanie naturalnego PH przez właśnie kąpiel nie jest takie dobre jak nam się wydaje.

Gość dzisiaj mamy święto -
dobry dzień na nie-codzienną kąpiel, więc z niej skorzystajcie... a wody nie wylewajcie, niech mężowie skorzystają po was... ;)

ja prysznic biore co dziennie ale malutka kompie czasem co drugi dzien poniewaz ma dobiero 5 m-cy i sie nie brudzi tak jak dzieciaczki ktore juz chodza czy raczkują. Poza tym pielęgniarka ktora odiwdza na sw domu sama powiedziala zeby malej puki nie raczkuje nie kapac codziennie jak juz pisalam to wczesniej. Mieszkam w Irlandi tu troszke inaczej podchodza do dbania o dzieci np nie kapia dziecka po porodzie jesli nie jest bardzo upackane krwia. A jesli kapią w szpitalu to przez pierwszy tydzien prosza aby dzidzi w domu nie kąpać bo wytwarza sóracoś co dla niej jest lepsze. Jak ja jeden dzien nie wykąpie to brudem nie zarazta.

moja mała dzis już wykąpana i to nawegt w dużej wannie nie w swojej malutkiej no ale wody dla męża nie zostawilam on woli prysznic :p

Gość rety rety
pani powyżej już podziękujemy... popracuj lepiej nad poprawną polszczyzną i czytaniem ze zrozumieniem...

rety rety to ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to topik dla mam nie idealnych a nie dla pomarańczowych kretynek zwolenniczek pisania na forach idealną polszczyzną te swoje ę ą se wsadz ......

nie karolcia chyba raczej mnie się to tyczyło bo pozjadałam troche literek , a wiesz to poważne przwinienie nie wiem jak z tym żyć :o

Gość macie rację już
nie będę się czepiać, bo w końcu nie jesteście IDEALNE... ;)

tylko zatrzaśnij za sobą drzwi jak będziesz wychodziła 🖐️ ja wyrodna matka odchodzę od komputera żeby zobaczyć czy dziecko się ulula samo czy trzeba jej w tym pomóc.

Gość pozjadalam kilka
literek... dobre sobie... no cóż, grunt to dobre samopoczucie... ;)

jak czytam wasze wypowiedzi to lzej mi na duszy bo myslalam ze jestem jakims dziwolagiem ze denerwuje sie na swoja ukochana corcie ze np.niechce spac a ja bym chciala posiedziec sobie na komputerze

ja mojej daje mp3 ze smętnymi kawałkami i niech się lula a ja w tym czasie robię sobie sałatkę z mozzarellą, wlewam w kieliszek wino i do komputera.

dobra niech ci będzie pozjadałam poprzestawiałam i pewnie byków narobiłam i co z tego jakoś mój świat się przez to nie zawalił karolcia nie wierze że sa mamy ktore sie czasem nie denerwuja

upisałam się i mi wcielo moi sąsiedzi kąpią sie w jednej wodzie, tzn od najmłodszego (że niby najczystsze) do najstarszego. I to sąsiadka opowiadała mojej babci, jacy to oni oszczędni. Nie głupie co nie ;) A tak poważnie, to ktos tu pomylił pojęcia. Jak nie kąpię małej to zawsze ją przemywam wacikami, albo robię podchlapę pod kranem. samej mi tez się zdarzyło nie wykąpc, bo byłam zbyt padnięta, więc albo się tylko podmyłam, a nawet zdarzyło mi się powycierać husteczkmi małej i ani ja ani mąż nie umarliśmy z tego powodu, następnego dnia wzięłam kąpieli i po bólu