Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarownica na odkurzaczu

topik dla mam nie idealnych

Polecane posty

Mój mąż też brzęczy, że nie ma miejsca na zmywarkę, więc zaczęłam szukać jakiejś opcji alternatywnej :P.

No mam ochotę Was babeczki wyściskać!! Już myślałam , że jestem fatalną matką a tu sie okazuje, że nie tylko ja wyjadam chrupki i jestem zła jak nie chce szybko zasypiać ;) Najbardziej są wkurzające porady babć, cioć i sąsiadek jak powinno sie postępować sie z dzieckiem. Wszystko pięknie, ładnie ale to idzie się zarypać i popaść w nerwicę, żeby tak dopilnować dziecko do ostatniego szczegółu. Buziaki dla Was

czesc dziewczyny! nie mialam czasu sie odezwac bo jak na wyrodna matke przystalo zajmowalam sie kupowaniem kojca dla dziecka zeby sobie krzywdy nie zrobilo jak bede zajmowac sie \"waznymi\" rzeczami skoro juz piszecie o tatusiach to powiem tylko tyle, ze czuje sie jakbym mial drugie niepelnosprawne dziecko, ktore nie wie gdzie sa skarpety i inne rzeczy w domu, jego ulubione slowa to: nie wiem, nie umiem, nie da sie i tak mu sie zrobilo dopiero jak sie dziecko urodzilo, chyba chce na siebie uwage zwrocic czasami mi sie wydaje ze on chcial miec dziecko zebym ja siedziala w domu i niestety wszelkie mozliwe sposoby na wychowanie tatusia dzialaja moze z pol godziny bo jego mamusia - z ktora mieszkami biega kolo niego i podaje pod nos - mozna tez jej tlumaczyc ze utrudnia - ale coz kobieta niereformowalna :)

cholera wie kto-super to ujelas, ja tez mam takie dziecko :D:D:D u mnie jets jeszzcze haslo zrobi sie, jutro, a mozesz ty zrobic itp..

autorko w swoim pierwszym poście powaliłaś mnei na kolana wyznaniem "zjadam dziecku chrupki" :D :D :D to i ja się dopiszę dziś zaproponowałam Synkowi żeby poszedl do kuchni zobaczyć czy go tam nie ma ;) poszedł , wrócił i powiedział że "ne" :D a mi cała złosć przeszła PS. macie jeszcze wolne mca , to się przysiadę ;)

moja lista grzechow - maly bawi sie pilotami - komórą -lubi wyciagac wtyczke z kontaktu, pozbawiajac mnie w ten sposob dostepu do TV, komputera itd - nie zwracam uwagi kiedy grzebie w ziemi w moich drzewkach bonsai, choc sie denerwuje jak mam pelno ziemi na podlodze -jest kąpany co drugi dzien przez meza, ja tylko myje uszy bo mąż ma za grube paluchy, - wcina suchy nesquik przed tv -je parowki z serem z mikrofali -od 6 miesiaca je to co my -od 9 miesiaca wcina frytki -mleko pije 5 razy dziennie, oprocz tego miedzy mlekami jakies inne posilki (lubie zapychac go mlekiem) -jak tylko mąż pojawia sie w drzwiach to wpycham mu malego w ramiona -nie usypiam, robi to mąż -spimy razem do 10 -wlazi do lazienki i puszcza wode w umywalce -a na balkonie mamy dmuchany basen do ktorego uwielbia wchodzic w ubraniu -nie prasuje, chyba ze bardzo wygniecione jest ubranko -piore jego ciuchy z naszymi od 6 miesiaca i jeszcze duzo moglabym wymieniac o starszym juz nie wspomne

Uff, udało się:) Miałam 6 stron zaległości, ale musiałam przeczytać:D Powiem Wam szczerze, że jak tak Was czytam to dochodzę do wniosku, że ja jednak jestem idealna:P Hmm kurde mogłam się nie przyznawać bo mnie wypiszecie:P A tak apropo to może zrobimy listę mam nieidealnych? Ja wychwyciłam tyle: ja.24. - synek Konradek - prawie 5 miesięcy Micaela - *łezka - cholera wie kto - myszsza - synek Tadeuszek - 4 miesiące channah - synek mniunia - synek Maminka 75 - synek - 3,5 roku; córka - 8 miesięcy Ania_84 vel zuzanka84 - córka Oleńka - prawie 6 miesięcy JOKU - synek; córka ASIENKAAAAAAAAAAAAA - synek - 2,5 roku cyniczka z wyboru - kiciaaaaaaa27 - córka Nikolcia elenasss - synek Bartuś - prawie 3 miesiące ognik - karolcia19190 - córka - 7 miesięcy karina88 - córka Nikoletka - 8 miesięcy Najmocniej przepraszam jeśli kogoś pominęłam - proszę sie dopisać:) Dopiszcie też te wiadomości, których brakuje (oczywiście kto ma ochotę)- tez sorki jeśli ktoś podawała a ja nie wyłapałam, ale jest już tyle stron...:P Co jakiś czas sobie uaktualnimy:) Może wymyślicie jeszcze jakieś \"dane\" które można dopisać:D

Gość kubek kawy
Boże jak fajnie że jesteci;-] popadalam w depresje juz.....moje dziecko zaraz skonczy 8 miesiac a ja juz warjuje.......coraz czesceij brak mi cierpliwowsci a moj maz pracuje w delegacji i zjawia sie w piatek wieczor i musze sobie radzic....nie prasuje mu ubranek od 4 miesiaca, ale nawet gotuje zupki co dwa dni;-] czesto siedzi w lozeczku lub kojcu,podrzucam babci;-] wogole jest tego wiecej;-] lapie jkas depresje

ja.24. - synek Konradek - prawie 5 miesięcy Micaela - *łezka - cholera wie kto - myszsza - synek Tadeuszek - 4 miesiące channah - synek mniunia - synek Maminka 75 - synek - 3,5 roku; córka - 8 miesięcy Ania_84 vel zuzanka84 - córka Oleńka - prawie 6 miesięcy JOKU - synek; córka ASIENKAAAAAAAAAAAAA - synek - 2,5 roku cyniczka z wyboru - kiciaaaaaaa27 - córka Nikolcia elenasss - synek Bartuś - prawie 3 miesiące ognik - karolcia19190 - córka - 7 miesięcy karina88 - córka Nikoletka - 8 miesięcy kubek kawy - Dopisuję nową \"nieidealną\" :) Uzupełnijcie tę tabelę:)

ja jestem :) mozesz dopisac ze mam dwoch synow, 8 lat i 1,5 roku :)

ja.24. - synek Konradek - prawie 5 miesięcy Micaela - *łezka - cholera wie kto - myszsza - synek Tadeuszek - 4 miesiące channah - synek mniunia - synek - 8 lat; synek- 1,5 roku Maminka 75 - synek - 3,5 roku; córka - 8 miesięcy Ania_84 vel zuzanka84 - córka Oleńka - prawie 6 miesięcy JOKU - synek; córka ASIENKAAAAAAAAAAAAA - synek - 2,5 roku cyniczka z wyboru - kiciaaaaaaa27 - córka Nikolcia elenasss - synek Bartuś - prawie 3 miesiące ognik - karolcia19190 - córka - 7 miesięcy karina88 - córka Nikoletka - 8 miesięcy kubek kawy -

Mam propozycje moze tak bedziemy uzupełniac tabelke : Ania_84 .................córka Oleńka (03.12.2007) Ja dzis mam fatalny dzien jestem nerwowa obolala i wogole czuje sie do du..... nic mi się nie chce :(

No myślę Ania że tak fajniej bo przejrzyściej:) No to bierz sie do roboty:P A ja mam Małego na rękach bo ma beknąć wiec sorki za ewentualne błedy:)

hej koitki mam pytanko znacie jakoa stronke gdzie pisze kiedy sie jakie zeczy wprowadza do jadlospisu? bo ja mam ale ksiazeczke od pielegniarki i troche tandetna jest.

hej mój Brzdąc ma rok i 10 mcy dziś pospalismy do 9:50 więc obywamy się bez południowej drzemki :o obiad sie odmraża ;) (pierożki od Babć :D ) a ja dziś nieco idealniejsza - bawimy się w tunel i RoboBobo :D (czyli mieszkanie zawalone puzzlami piankowymi) a co do stronek z wprowadzaniem nowości - nestle ma całkiem przejrzysty schemat, niestety nie mam weny zeby podesłać gotowy link ;) pozdrawiam idealnego popołudnia Nieidealnym Mamom zyczę :D

ja.24......................Konradek (27.12.2007) *łezka ..................... cholera wie kto ......... myszsza ..................Tadeuszek(19.01.2008) channah...................synek mniunia ....................synek synek Maminka 75 ...............synek córka Ania_84 ....................Oleńka(03.12.2007) JOKU........................synek córka ASIENKAAAAAAAAAAAAA...synek cyniczka z wyboru.......... kiciaaaaaaa27............. Nikolciam ( elenasss......................Bartuś (03.03.2008) ognik.......................... karolcia19190...............córka karina88 .....................córka Nikoletka kubek kawy.................. jackpor79...................Mikołaj (19.09.2001);Patrycja (23.04.2007)

na razie tyle danych znalazlam dopisujcie sie lub piszcie a ja uzupełnie:)

Ello Was laski dogonić..... A więc dziś mam nerwa na małego, mam 12 butelek z różnych firm, a on pije tylko z chicco którą mam jedną!!!! W nocy musze iść zrobić mleko, iść na górę go nakarmić, zejść umyć butelke i wlączyć sterylizator!!!! Szlag mnie trafia od poczatku pił z tomme tippee, teraz nie chce kupiłam avent nie chce, kupiłam jakieś zwykłe nie chce wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, a z chicco nie umiem kupić bo butelka jest z lakatora..... Jezeli chodzi o facetów to nie jestescie same, moj zawszepyta< widziałas to, a gdzie to, nie wiem, nie umiem, pozniej, zaraz> wrrr jak mnie nerwuje.

ja.24.......................Konradek (27.12.2007) *łezka ..................... cholera wie kto .......... myszsza ...................Tadeuszek(19.01.2008) channah....................synek (1 rok i 10 miesięcy) mniunia ....................synek (8 lat); synek (1,5 roku) Maminka 75 ...............synek (3,5 roku); córka (8 miesięcy) Ania_84 ....................Oleńka (03.12.2007) JOKU........................synek córka ASIENKAAAAAAAAAAAAA...synek (2,5 roku) cyniczka z wyboru.......... kiciaaaaaaa27............. Nikolciam ( elenasss......................Bartuś (03.03.2008) ognik.......................... karolcia19190...............córka (7 miesięcy) karina88 .....................Nikoletka (8 miesięcy) kubek kawy.................. jackpor79....................Mikołaj (19.09.2001);Patrycja (23.04.2007) Troszkę poprawiłam bo tam gdzie nie mamy jeszcze daty ale mamy wiek dzieciątka to czemu nie wpisać:) Niech każda mama z osobna uzupełnia tą tabelę swoimi danymi, może któraś wymyśli jeszcze jakiś punkt, który będzie można dopisywać.

A ja mam jedną butelkę i jakoś żjemy:) - zwykłą z BabyOno. elenass: to pewnie nie o butelkę chodzi tylko o smoczek. Spróbuj przełożyć smoczek z tej butelki do innej i wtedy zobacz gdzie jest problem. Zwykle pasują różne smoczki do różnych butelek. Mnie np. smoczki z NUKa pasują do butelki z BabyOno.

Cześć Gwiazdy 🖐️ ale sie rozpisałyście :D:D z moim facetem było tak jak synek był maleńki to on go nie przebierze bo sie boji ze go polamie jak mial juz ok 7 mc to go nie przebierze bo mały sie rusza i ucieka i co chwilke mu nogi wyłążą ze spiochów jak skończył rok to samo i tak do dzis a maly juz trzy lata skonczone :D:D ale co tam i tak prawie calymi dniami go nie ma, dobre w tym wszystkim jest chociaz to ze akceptuje każda moją decyzje odnośnie dziecka i nie prawi mi morałów. :classic_cool: ja niedość ze nie jestem idealna mamą to nawet nie jestem boską gospodynią domową. Gotowac owszem umiem ale co z tego jak mi sie nie chce:P jestem tez czasem bardzo wygodna nieraz nie piore przez tydzien a potem całą niedziele pralka chodzi :P podłoge myje jak mi sie chce albo jak juz goscie sie przyklejają:)nie mam jakiegos wybietnego balaganu ale czasem naprawde tydzien nic nie robie - no naczynia zmywam codziennie a tez bym tego nie robila gdybym miala gdzie postawic mywarke w kuchni :D

ja.24.......................Konradek (27.12.2007) *łezka ..................... cholera wie kto .......... myszsza ...................Tadeuszek(19.01.2008) channah....................synek (1 rok i 10 miesięcy) mniunia ....................synek (8 lat); synek (1,5 roku) Maminka 75 ...............synek (3,5 roku); córka (8 miesięcy) Ania_84 ....................Oleńka (03.12.2007) JOKU........................synek córka ASIENKAAAAAAAAAAAAA..synek (2,5 roku) cyniczka z wyboru.......... kiciaaaaaaa27............. Nikolciam ( elenasss......................Bartuś (03.03.2008) ognik.......................... karolcia19190...............córka (7 miesięcy) karina88 .....................Nikoletka (8 miesięcy) kubek kawy.................. jackpor79....................Mikołaj (19.09.2001);Patrycja (23.04.2007) Przybywam z daleka.......synek (ponad 3 lata) A jeśli chodzi o faceta... no cóż hmmm. Często się kłócimy, często z mojej winy. Zwykle są to głupoty, ale potrafią zakończyć się takimi wyzwiskami, że szok:P Jeśli chodzi o Małego to dużo na początku było mojej winy w tym, że uważałam, że jego tata nie umie, więc lepiej niech go nie dotyka. No wiecie, miałam zapędy na idealną:P Z biegiem czasu doszłam do wniosku, że się wykończę jak czegoś nie będę kazała mu robić przy dziecku. Teraz go i przewinie i nakarmi, kąpiemy go razem. Ale oczywiście trzeba mu wszystko powiedzieć! Jak mam gdzieś wyjść to najlepiej jakbym drukowanymi literami na kartce wszystko napisała. Ale oprócz tego on myje naczynia (mówi, że się przy tym relaksuje:o ), zawsze chodzi do sklepu (prędzej czy później:P ), często gotuje obiad, ściera kurze i odkurza. Ale żeby nie było tak idealnie to powiem, że jeszcze nie pracuje:o (i jakoś mu się nigdy nie spieszyło) - ale od września zaczyna:P Dawaliśmy radę do tej pory dzięki oczywiście rodzicom, ale ileż można...

ja24 juz wszystkiego probowalam, wiem ze to chodzi o smoczek, z chicco jest taki podluzny, miekki a tamte takie mniejsze i twardsze, ale tych butelek nie ma tylko na ebay, a ja za tydz lece do pl:P

ja24 jestem w anglli i zablokowali mi allegro bo dawno nie dostali ode mnie potwierdzenia adresu:(

a ja to chyba dzisiaj jednak przegiełam :O mała w południe nie chciała jesć, ciągneła tą butle jakby to cyjanek był :P w końcu po 40 min. walnełam butlą do zlewozmywaka i poszłam na papierosa :P po powrocie małej zrobiłam śweże mleko i wypiła, ale kurde nioo przegiełam z ta fajką i juz :O a na spacer zabrałam dzisiaj tatuńcia :P i kazałam mu pchac wózek :P oczywiście wstapiłam do tesco i zrobiłam mini zakupy, jak przypchał wózek z zakupami do domku - to był spocony jak szczur :P i o dziwo wyniósł sam!! suszarkę z praniem na taras , mała nawet wietrzył pierwszy raz !! i o dziwno nawet pozmywa też pierwszy raz od narodzin małej !! chyba będę go na spacerki po gorkach zabierać :D:D:D:D:D bo do wczoraj twierdził iż moge w sklepie kupić 2 butelki wody wózku z akupami przywiźć , jakoś dziisaj nie było mu do śmiechu jak po wyjściu z tesco chciałam wrócić po wode :D:D:D:D:D:D:D:D:D