Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarownica na odkurzaczu

topik dla mam nie idealnych

Polecane posty

Gość ja nie jestem idealna matka
Jestem tak zdolowana i zmeczona ze literki mi skacza i widze ze nieskladnie pisze.Sorry:( Zapomnialam napisac ze maz nasze wspolne dziecko porownuje wciaz do swojego z pierwszego malzenstw"bo ja to tak przy nie jej robilem,bo byla robila to inaczej niz ty"itp.bla bla bla juz mam dosc tego pier...!Przepraszam musialam sie wreszcie wygadac.Pewnie zaraz zjebki dostane ale juz mnie to wali:(

ja nie jestem idealna matka ---> wez mu powiedz ze wasze dziecko to nie tamto dziecko, i nie przejmuj sie, poza tym wytlumacz ze musisz sobie przypomniec jak sie postepuje z malenstwem, a z tego co piszesz ze go wiecznie nie ma to mu powiedz zeby sie zamknął i cie nie stresowal i niech nie bedzie tak mądry :) wspolczuje ci szczerze

do ja nie jestem idealną matką-twoje stany to na 100% hormony-przerabiałam to 2 razy. P..rdol męża-chcesz sie dowartosciować to przeczytaj mój ostatni wpis. Ciesz się dzićmi, a jak małżonek za dużo ma do powiedzenia do niech się weźmie do roboty-i kto to pisze.. Ja swojemu odpłaciłam pięknym za nadobne-też mnie potrafi pouczać na odległość-wtedy to się go natychmiast pytam, czy przez te 3,5 roku synowi coś się stało, albo jest zaniedbany-ale do rzeczy. Zebrało mu się, więc dzisiaj poszłam ze straszym dzieckiem na basen, a zostawiłam go z 8 mies. córką oraz listą rzeczy, którą ma zrobić, jak się młoda obudzi-zrobił może 30%. Potem jeszcze stworzyłam sytuację, że był przez 1 godz z dwójką i nie najlepiej mu to wyszło-młoda się przewróciła na dywan, starsze dzicię uciekło na ogródi próbując wejść na drabinę, która zostawił na ogrodzie stukło sobie nogę. Nie muszę chyba opisywać jego miny... Tak wiec trzymaj się złotko i pamiętaj, że dzieci najbardziej potrzebują kochającej matki, a nie ideału podręcznikowego.

dodaj mu jeszcze ze jak mu nie pasuje to niech wypiepsza do bylej i cie do niej nie porownuje, czasem trzeba facetom pokazac ze sie nie dajemy, moj dostal raz w leb i raz obrączką w twarz, zaczął chodzic jak w zegarku, bo mu sie cos poprzestawialao po 4 wspolnych latach, ale trybiki wskoczyly na swoje miejsce i jest tak jak byc powinno, ja sie kiedys balam odezwac jak cos bylo nie tak, ale juz nie, koniec z tym albo mu pasuje albo nie

dodaj mu jeszcze ze jak mu nie pasuje to niech wypiepsza do bylej i cie do niej nie porownuje, czasem trzeba facetom pokazac ze sie nie dajemy, moj dostal raz w leb i raz obrączką w twarz, zaczął chodzic jak w zegarku, bo mu sie cos poprzestawialao po 4 wspolnych latach, ale trybiki wskoczyly na swoje miejsce i jest tak jak byc powinno, ja sie kiedys balam odezwac jak cos bylo nie tak, ale juz nie, koniec z tym albo mu pasuje albo nie

do nie jestem idealna matką - mialam to samo w pierwszych tygodniach po porodzie - moj facet stal nade mna ze swoja matka i mnie pouczali - zrobilam sie troche wredna i teraz boja sie odezwac musisz wziąć na luz - dziecko przeciez krzywdy nie zrobisz

wlasnie wstalam strasznie mnie boli glowa, jak by miala zaraz wybuchnąć, chyba cisnienie nie takie mały o dziwo jeszcze śpi :) wiecie?? mnie bardzo irytuje jak mi ktoś mówi co, jak robic z dziecmi, a zwlaszcza jak sie wtrąca moja tesciowa w moje metody wychowawcze, ukruciłam jej to tak, że sie nie odzywa od 2 miesiecy

mniunia ma racje. na takich namolniaków najlepiej z grubej rury. Jak pisałam moja rodzina była O.K., ale trafiła mi się taka sąsiadka. Ciągle krytykowała, że na piersi zagłodzę córę , bo chyba ciągle głodna skoro płacze co dwie godz. i , że mam dać w końcu porządnego mleka. Odpowiedziam , żeby nie pier....liła , bo lepszego od matczynego w markecie nie ma. Wiecznie też wisiała na płocie i krytykowała Maksa - a to depcze kwiaty, a to rozsypuje piasek z piaskownicy, jest źle wychowany itp. to , że zawsze miała uwagi do tego co sadzę w ogróku to była też normalka. W końcu nie wydoliłam i powiedziałam jej, że to mój ogródek i jak zechcę to wyleje beton i nasram na środek, że skoro wychoowała zajebiście swoich synów ( chłopy pod 40 lat, po rozwodach na jej utrzymaniu) to niech mi pozwoli lepiej się wykazać. Niestety pieniądze zbierane na inny cel wydałm na postawienie wysokiego pełnego płotu od jej strony. Ale był warto bo tylko głową na ulicy do mnie kiwa. ja nie jestem .....- chłopu powiedz, że się bardzo źe czujesz i , że skoro ma wolne to niech zasuwa przy dziecku a ty przy okazji wszystkiego się od niego nauczysz. jakiś pokaz histerii z upuszczeniem gara też mu możesz odstawić ( po uprzednim zabezpieczeniu w innym pokoju maleństwa ). Trzymaj się.

Wszystkim Wyrodnym Mamuśkom - składam najepsze życzenia z okazji Dnia Mamy ( na laurki od waszych maluchów trzeba poczekać jeszcze rok lub dwa). Nie starajcie się być czasem idealne - idealnych nikt nie lubi , nawet dzieci . Wystarczy , że będziecie kochającymi , dobrymi mamami. Czego Wam i sobie życzę.

JOKU-ale mądrze napisałaś. Ja mam to szczęście, że starsza latorośl coś w przedszkolu dla mnie zmajstruje. Wszystkim Mamom z naszego topiku optymizmu, siły i mądrego macierzyństwa.

JOKU podpisuje sie pod Twoimi zyczeniami, swietnie to ujelas :)

Cześc. oczywiście dołanczam sie do zyczeń :d mi synek dzis ładny wierszyk opowiadal w przedszkolu dostalam laurke i wymyślony prezent no i duzego całuska:D:D:D byłam tak zachwycona ze zachowalam się jak rasowa idealna mamuśka. Biegałam z aparatem i plakałam w kącie :D:D:D ze szczescia oczywiście :P pierwszy raz dopiero synek dal mi takie przedstawienie wiec wybaczcie mi prosze ze sie rozczulilam :D:D:D całuski 🖐️

hej mamusie:) wszystkiego naj,najlepszego z okazji dnia mamusi🌼 a co do czepialskich to ja mam taką teściową-ogólnie jest oki, ale jeśli chodzi o wychowanie mojej córki to ona wie najlepiej wszystko!!! mi też buczała za uszami że mam za chude mleko, że źle trzymam małą...itp kiedyś stwierdziła iż wyglądam coraz gorzej z dnia na dzień BO NIE NOSZE ROZMIARU 40:):) kiedy mnie nie było wmawiała takie same bzdury mężowi aż któregoś dnia się wkurzyłam i op.....i skończyło się hehehe ale nerwów mi sporo napsuła:(

ja sie tam nie przejmuje, skonczylam sie przejmowac od kad sie tesciowa nie odzywa :0 pamietam te czasy jak starszy chodzil do przedszkola i tez mowil, wierszyki dawal laurki, nawet jeszcze w zerowce rok temu :) bylo cudnie, teraz juz sie skonczylo, tu gdzie mieszkam czegos takiego nie ma :( ale za to dostalam hustawke na balkon w prezencie na dzien matki :)

A mojej olci przebil sie ząbek juz tak dećko wystaje ze mozna go poczuć jak doprze przygryzie:) to dopiero fajny prezencik no i o dziwo mała nawet spokojnie to przeszła :D

ja od córy dostałam w prezencie przedstawienie w przedszkolu, cudownie wyglądały dzieciaki, śpiewały i tańcowały, dostałam kwiatek i laurkę a z samego rańca młoda mi śniadanie fundnęła :D (tosty) prawie świeże, miodzio i soczek, palce lizać.

dziewczyny ten test sie pokazuje na kazdym topiku, z ciekawodci sprawdzilam o co chodzi, trzeba wyslac sms a ja mam gdzies takie interesy :)

Uzupełniam: czarownica na odkurzaczu..Małgosia (10 miesięcy) ja.24.............................Konradek (27.12.2007) *łezka ........................... cholera wie kto ................Igusia (18.12.2007) myszsza .........................Tadeuszek (19.01.2008) channah..........................synek (1 rok i 10 miesięcy) mniunia ..........................synek (8 lat); synek (1,5 roku) Maminka 75 .....................Igor (3,5 roku); Nina(8 miesięcy) Ania_84 ..........................Oleńka (03.12.2007) JOKU..............................Maks( 5 lat) i Maja (2 lata ) ASIENKAAAAAAAAAAAAA.........synek (2,5 roku) cyniczka z wyboru..............Alicja ( 5 lat) kiciaaaaaaa27...................Nikolcia elenasss...........................Bartuś (03.03.2008) ognik............................... karolcia19190....................Klaudia(14.10.2007) karina88 .........................Nikoletka (8 miesięcy) kubek kawy....................... jackpor79.........................Mikołaj (19.09.2001); ......................................Patrycja(23.04.200 7) Przybywam z daleka.............synek (ponad 3 lata) celi xx..............................Nina (08.12.2007) Micaela............................dwóch synów: 4 i prawie 2 lata.. bziczek...........................córka tańcowała baba z dziadem... córka carolima..........................córki ( 4,5 i 1,5 roku ) Królowa elfów....................córka frania23...........................Collin ( 27.11.07) qrka wodna.......................Zosia (07.08.07) prztyczek w ucho............... złodziejka cukierków...........

Uzupełniam: czarownica na odkurzaczu..Małgosia (10 miesięcy) ja.24.............................Konradek (27.12.2007) *łezka ........................... cholera wie kto ................Igusia (18.12.2007) myszsza .........................Tadeuszek (19.01.2008) channah..........................synek (1 rok i 10 miesięcy) mniunia ..........................synek (8 lat); synek (1,5 roku) Maminka 75 .....................Igor (3,5 roku); Nina(8 miesięcy) Ania_84 ..........................Oleńka (03.12.2007) JOKU..............................Maks( 5 lat) i Maja (2 lata ) ASIENKAAAAAAAAAAAAA.........synek (2,5 roku) cyniczka z wyboru..............Alicja ( 5 lat) kiciaaaaaaa27...................Nikolcia elenasss...........................Bartuś (03.03.2008) ognik............................... karolcia19190....................Klaudia(14.10.2007) karina88 .........................Nikoletka (8 miesięcy) kubek kawy....................... jackpor79.........................Mikołaj (19.09.2001); ......................................Patrycja(23.04.200 7) Przybywam z daleka.............synek (ponad 3 lata) celi xx..............................Nina (08.12.2007) Micaela............................dwóch synów: 4 i prawie 2 lata.. bziczek...........................córka tańcowała baba z dziadem... córka carolima..........................córki ( 4,5 i 1,5 roku ) Królowa elfów....................córka frania23...........................Collin ( 27.11.07) qrka wodna.......................Zosia (07.08.07) prztyczek w ucho............... złodziejka cukierków...........

i znowu na nikogo nie trafilam to jest pech moja klaudia zaczela zabkowac jak miala5 miesiecy dzis ma prawie 8miesiecy i 4zeby na koncie i powiem wam ze wcale nie marudzila zero nocek nie przespanych bajka tylko ze mały rozbojnik od 2 tyg.juz raczkuje i nie mam chwili zeby odetchnac a jak ja wsadze w chodak to albowchodzi pod stól albo wywala smietnik ja mialam wolna sobotetatus zabrał mala na 2 dłuuuuuugie spacery tak ze rano zjadla poszla na dwor wrocili na obiad i jak wyszli o 3 wrocili przed 19 mam nadzieje ze w nastepna to powtorza

tak, takie wyprawy a tatą to super sprawa : dla dziecka , dla taty ( odmiana po pracy zawodowej ) , ale dla mamy , szczegónie tej nie idealnej to czysta rozkosz !!!!!

Dołączam się do życzeń oczywiście:D karolcia19190: wyrzuć to czarcie urządzenie jakim jest chodzik!

no fakt chodzik to straszna sprawa, choc duzo ulatwia dziewczyny dzis zycze wam wszystkim kazdego dnia usmiechu waszych pociech i waszych :) ja mam dzis usmiech od ucha do ucha :)

Uzupełniam: czarownica na odkurzaczu..Małgosia (10 miesięcy) ja.24.............................Konradek (27.12.2007) *łezka ........................... cholera wie kto ................Igusia (18.12.2007) myszsza .........................Tadeuszek (19.01.2008) channah..........................synek (1 rok i 10 miesięcy) mniunia ..........................synek (8 lat); synek (1,5 roku) Maminka 75 .....................Igor (3,5 roku); Nina(8 miesięcy) Ania_84 ..........................Oleńka (03.12.2007) JOKU..............................Maks( 5 lat) i Maja (2 lata ) ASIENKAAAAAAAAAAAAA.........synek (2,5 roku) cyniczka z wyboru..............Alicja ( 5 lat) kiciaaaaaaa27...................Nikolcia(15miesięcy:))) elenasss...........................Bartuś (03.03.2008) ognik............................... karolcia19190....................Klaudia(14.10.2007) karina88 .........................Nikoletka (8 miesięcy) kubek kawy....................... jackpor79.........................Mikołaj (19.09.2001); ......................................Patrycja(23.04.200 7) Przybywam z daleka.............synek (ponad 3 lata) celi xx..............................Nina (08.12.2007) Micaela............................dwóch synów: 4 i prawie 2 lata.. bziczek...........................córka tańcowała baba z dziadem... córka carolima..........................córki ( 4,5 i 1,5 roku ) Królowa elfów....................córka frania23...........................Collin ( 27.11.07) DOBRANOC DZIEWCZYNY:) papa qrka wodna.......................Zosia (07.08.07) prztyczek w ucho............... złodziejka cukierków...........

Hej Kobitki na zegarze juz 22 a moja niunia nie ma zamiaru spac tzn spala 20 minut i obudziła sie wypoczęta z uśmiechem od ucha do ucha :) dobrze ze późnno chodze spać. Właśnie lezy obok mnie na kanapie i matretuje zabawke ktora dostala od taty a ze tata to jej bustwo to sie z nią nie rozstaje.

Ale żeśta zrobiły bałagan w tabeli:P Jakaś taka nierówna no: czarownica na odkurzaczu..Małgosia(10 miesięcy) ja.24.........................Konradek(27.12.2007) *łezka ........................... cholera wie kto ..............Igusia(18.12.2007) myszsza ......................Tadeuszek(19.01.2008) channah.......................synek(1 rok i 10 miesięcy) mniunia .......................synek(8 lat); synek(1,5 roku) Maminka 75 ...................Igor(3,5 roku); Nina(8 miesięcy) Ania_84 ........................Oleńka(03.12.2007) JOKU............................Maks(5 lat) i Maja(2 lata) ASIENKAAAAAAAAAAAAA.....synek(2,5 roku) cyniczka z wyboru..........Alicja(5 lat) kiciaaaaaaa27..............Nikolcia(15miesięcy) elenasss.....................Bartuś(03.03.2008) ognik.......................... karolcia19190...............Klaudia(14.10.2007) karina88 ....................Nikoletka(8 miesięcy) kubek kawy.................. jackpor79....................Mikołaj(19.09.2001); Patrycja(23.04.2007) Przybywam z daleka.......synek(ponad 3 lata) celi xx........................Nina(08.12.2007) Micaela.......................synek(4 lata); synek(prawie 2 lata) bziczek.......................córka tańcowała baba z dziadem..córka carolima......................córka(4,5 roku); córka(1,5 roku) Królowa elfów................córka frania23......................Collin(27.11.07) qrka wodna...................Zosia(07.08.07) prztyczek w ucho........... złodziejka cukierków.......