Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ModnaMelpomena

co s膮dzicie o strajku nauczycieli?

Polecane posty

Go艣膰 olabogaaaa
par贸wka napisa艂a艣 co ja mam za prac臋, 偶e ca艂ymi dniami przesiaduj臋 na kafe. Moge zadac ci to samo pytanie. Ja czytam ze zrozumieniem. Nie rozumiem jak mo偶esz oskar偶a膰 kogo艣 o co艣 takiego skoro sama nie potrafisz doczyta膰 czego艣, a potem jeszcze masz czelno艣膰 wypisywa膰 tu takie bzdury

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 inoevka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 par贸wka
do wszystkiego trzeba miec serce; trzeba miec serce, 偶eby byc archotektem, trzeba miec serce, zeby byc dobrym bankowcem, trzeba miec serce, 偶eby byc informatykiem; trzeba lubic swoj膮 prac臋, inaczej nie bedzie sie dobrym pracownikiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 par贸wka
mozesz mi zadac to samo pytanie, oczywi艣cie, a ja nie musz臋 ci odpowiadac, bo niby po co ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a z drugiej strony medalu
par贸wka>> nie chodzi o to kto ci臋偶ej, tylko chodzi o to, 偶e tyle ile nauczyciele zarabiaj膮, za ilo艣膰 przepracowanych godzin, stres i odpowiedzialno艣膰 itd- TO NORMALNA P艁ACA W TYM KRAJU I NIE MA O CO SI臉 BURZY膯- albo zmieni膰 zaw贸d, albo zacz膮膰 dorabia膰.

Udost臋pnij ten post

parowka, nie wiem czy czytanie ze zrozumieniem mozna zapomniec? a z drugiej strony medalu >>> wiesz, z jednej strony cie rozumiem, bo dala ciebie to utrudnienie, ale nauczyciele chca cos przekazac panstwu, spoleczenstwu a wlasciwie tylko w taki sposob mogli... no bo co ?? strajkujemy ale robimy wszystko tak jak bylo? to tylko jeden dzien...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inoevka
艢rednia pensja nauczyciela to 2 tys.,a ile wolnego ,wakacje,ferie ,wszystkie weekendy,wo偶膮 si臋 na wycieczki za dzieci pieni膮dze,zacz臋艂y si臋 ju偶 wygodne dla nich zielone szko艂y. Jak im si臋 odechciewa uczy膰 to niech id膮 do 艂opaty,a na ich miejsce przyjda m艂odzi po studiach z pomys艂ami. Ten strajk to kto艣 kolejny pr贸buje co艣 wy艂udzi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 par贸wka
Ja tez nie wiem A z drugiej -> mo偶na zmienic zaw贸d, mozna dorabia膰, mozna strajkowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olabogaaaa
par贸wka ale Ty ograniczona jeste艣 kobieto. Skoro ama nie widzisz sensu w odpowiadaniu na podobne pytanie to nie rozumiem, po co je zadajesz. Co Cie to interesuje, gdzie ja pracuje i ile mam czasu :O To chyba dobrze, 偶e mam tak膮 prac臋, aby m贸c jeszcze przesiadywa膰 ca艂y dzie艅 na kafeterii :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 par贸wka
tak, wo偶膮 sie na wycieczki wiecie co - po艣lijcie swoje dzieci膮tka wspania艂e na wycieczki bez nauczycieli; bo po co maj膮 darmozjady za wasze pieniadze je藕dzi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 par贸wka
No jak uwazasz, 偶e dobrze, to pewnie dobrze. Nie wiem, jak to si臋 ma do kwestii, czy jestem ograniczona, czy nie, ale nie bede sie wg艂臋bia膰 w zakamarki twoich skretk贸w bia艂kowych. Uwazaj sobie co chcesz, mnie to wisi

Udost臋pnij ten post

czarownica_agata>> najwi臋kszy problem dla mnie le偶y w tym, 偶e oni nie maj膮 CZEGO "PRZEKAZYWA膯", maj膮 ma艂o godzin pracy, du偶o mo偶liwo艣ci zrobienia sobie wolnego, elastycznego dopasowania czasu pracy, duzo mozliwo艣ci dorobienia itd....wiadomo, 偶e ka偶dy chcia艂by mie膰 lepiej, ale bez przesady!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 par贸wka
ciekawa jestem, jak bys 艣piewa艂a, jakbys swoje potomstwo wys艂a艂a do szko艂y, a tam nauczyciel by sobie zapusci艂 kafeterie i wysiadywa艂 godzinami hahaha

Udost臋pnij ten post

a tlumaczenie ze to wazna praca, dla spoleczenstwa tez jest glupim tlumaczeniem: przeciez kazda praca jest wazna i nauczycieli i inzynierow i ludzi na kasach (wkoncu robicie zakupy w dni keidy macie wolne) i kelnerow i sprzataczek i wszystkich innych ludzi. problem w tym ze nie w kazdej branzy mzona sobie strajkowac:o a wieszkosc ludzi zarabia najnizsza krajowa przez cale zycie. zreszta, mamy maly przyrost dzieci wiec jesli nauczycielom nie odpowiada ta praca znajdzie sie ktos inny an to miesjce i ebdzie wdzieczny ze wogole ma parce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mika 777
Nie jestem nauczycielk膮, ale daj臋 korepetycje. Lekcja z jednym uczniem trwa 1,5 godziny zegarowej, przygotowuj臋 sie do niej oko艂o 5 godzin. S膮dz臋 wiec, 偶e nauczyciel powa偶nie podchodz膮cy do swojej pracy, te偶 kawa艂 roboty odwala w domu

Udost臋pnij ten post

par贸wka dziekuj臋 za informacj臋, ciesz臋 sie, ze dobrze ci posz艂a matura; czytanie ze zrozumieniem rozumiem by艂o ? ale to sie pewnie zapomina, jak ju偶 sie zdalo >>> z twojej wypowiedzi wnioskuje ze wiesz... no ale kazdy by chcial wiecej zarabiac... byli gornicy, byli lekarze itd... przyszla pora na nauczycieli... :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olabogaaaa
par贸wka ale ja w pracy debilko nie jestem! to jest ta w艂a艣nie `ma艂a` r贸偶nica!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 par贸wka
To 藕le wnioskujesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inoevka
Wi臋kszo艣膰 spo艂ecze艅stwa jest oburzona tym strajkiem i to jest odpowied偶 na to pytanie

Udost臋pnij ten post

ja lekarzom tez bym nic nie dala za te ich lapowki, dodatkowe dyzury i prace w prywatnych klinikach i przychodniach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a to ci autorytet
"znajdzie sie ktos inny na to miesjce i bdezie wdzieczny ze wogole ma prace" ---->>> i zacznie si臋 stara膰 Tylko, ze w tym 艣rodowisku panuje starszne kumoterstwo w zatrudnianiu :-O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 par贸wka
uuuuuuuuu, ale mi powiedzia艂a艣 "To chyba dobrze, 偶e mam tak膮 prac臋, aby m贸c jeszcze przesiadywa膰 ca艂y dzie艅 na kafeterii " Zdecyduj sie. Albo masz prace, albo nie masz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olabogaaaa
inoevka ileeee? 2 tys.? nie przypomniam sobie,偶eby moja mama kiedykolwiek przynios艂a tak膮 pensj臋 do domu! co innego je艣li kto艣 ma nadgodziny, ale teraz bez znajomo艣ci ich nie dostaniesz! mo偶esz liczy膰 najwi臋cej na go艂y etat

Udost臋pnij ten post

Ellinka>> no dok艂adnie, ka偶da praca jest w jaki艣 spos贸b wa偶na, np. moje do艣wiadczenia z nauczycielami jako klientami s膮 takie, 偶e maj膮 najwieksze wymagania i co do jako艣ci i co do rabat贸w- bo oni s膮 przecie偶 tacy wa偶ni dla spo艂ecze艅stwa- no i w sumie wszyscy si臋 staraj膮, bo mysl膮 'a po co moje dziecko ma mie膰 jakie艣 k艂opoty w szkole' ... jako艣 tego typu profit贸w nauczyciele nie dostrzegaj膮..... widz膮 tylko to co maj膮 na pasku netto!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 par贸wka
Nie wiem, na mojej maturze jeszcze zak艂adano, ze maturzysta potrafi czyta膰 ze zrozumieniem, wiec tego nie sprawdzano. I najcze艣ciej tez tak by艂o - tzn. ze umia艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olabogaaaa
Ellinka nie ka偶dy lekarz bierze 艂ap贸wk臋-we藕 to pod uwag臋. par贸wka nie tw贸j zasrany interes. nie umiesz czytac-twoja sprawa. pisa艂am ju偶 wcze艣niej, jak wygl膮da moja praca wi臋c albo czytasz ze zrozumieniem albo nie. tego sie nie zapomina, ale moze ty zdawalas jeszcze mature starej daty, gdzie nie bylo to potzrebne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a to ci autorytet
"ale teraz bez znajomo艣ci ich nie dostaniesz! mo偶esz liczy膰 najwi臋cej na go艂y etat" dzi臋ki za potwierdzenie moich s艂贸w, 偶e w tym 艣rodowisku jedno wielkie kumoterstwo.

Udost臋pnij ten post

par贸ka>> a co do pracy -TO JA MAM WOLNE, wykonuje jakie艣 tam obowi膮zki, 'niby' z w艂asnej woli, bo jakbym tego nie zrobi艂a, to do ko艅ca tygodnia mia艂abym tzw. 'sajgon'

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 par贸wka
Nie denerwuj sie tak, bo ci pryszcze wyskocz膮. "To chyba dobrze, 偶e mam tak膮 prac臋, aby m贸c jeszcze przesiadywa膰 ca艂y dzie艅 na kafeterii " Wniosek z tego taki, 偶e jak jeste艣 w pracy, to te偶 wysiadujesz na kafeterii. Chyba tak napisa艂as ? Ja raczej czytam ze zrozumieniem - moze ty piszesz bez zrozumienia ?

Udost臋pnij ten post