Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

mama3 witaj moglas pisac zawsze bylo by ci lepiej tutaj sie otworzyc i wyrzucic niepotrzebny stres niz trzymac wszystko w sobie.kazda z nas ma momenty takie jak ty ze sie boimy ale naprawde duzo to daje jak sie mozna wygadac i gdy dziewczyny pociesza i uspokoja.

Pozdrawiam Mia 82 i inne dziewczynki, które niestety nie mają dla nas czasu.

mama 3 super ze wszystko dobrze i tak pisze przyszla mama my tu jestesmy wlasnie po to zeby ponarzekac pogadac i posmiac sie

Przyszla mamo do do plci dzidziulka to wazne zeby bylo zdrowiutkie przedewszystkim ;-) nie wiem czemu ale czuje ze bedzie chlopak ma nadzieje ze to potwierdze ! moj maz tez liczy na chlopaka mowi ze wie co robil ale dziewczynke coronka bedzie jego oczkiem w glowie tak samo jak synus ;-)

IGMIK, PrzyszlaMama, Balbiina, jak Was teraz przeczytałam, to się popłakałam, ze szczęścia, bo jesteście takie KOCHANE. Dzięki za te słowa, które napisałyście. Mam wspaniałego męża, który mnie wspierał, a syn nie pozwalał na wiele rozmyślań. Najgorsze były bezsenne noce. Wtedy nie mogłam się ogonić od myślenia. Ale mam to już za sobą. Pozdrawiam

Teraz płeć jest dla mnie obojętna, ale i tak podejrzewam, że to chłopaczek.

Mama3 no nie mogę. Teraz jak Cię przeczytałam, to znów się wzruszyłam, ale płakać nie mogę. W pracy jestem.

ja mam przeczucie ze bedzie dziewczynka ale tez jest mi to obojetne jak i mezowi byle zeby bylo zdrowe bo to najwazniejsze.a robilas sobie wrozbe z obraczki i wlosa lub nitki na plec dziecka?? jesli masz ochote to robi sie ja tak: Polega ona na tym, że na swój włos nawlekamy obrączkę i nad lewą ręką tą obrączkę trzymamy. Wcześniej obrączkę opuszczamy z góry na dół (pionowo) między kciukiem, a resztą palców trzy razy. Jeżeli obrączka kręci się w około będziesz mieć córkę, jeżeli porusza się pionowo - chłopca. Powtarzamy to aż, obrączka przestanie się ruszać. Dzięki tej wróżbie możesz wiedzieć ile i jakiej płci będziesz mieć dzieci.

IGMIK no to beczymy razem. Chyba moje emocje wychodzą dopiero dzisiaj, wczoraj tak nie było. Mogę pobeczeć i za Ciebie - ja jestem, w domu.

PrzyszłaMama - robiła sobie ten teścik z obrączka - wyszedł chłopak.

mama3 wszystko juz bedzie dobrze i trzymam kciuki za ciebie i dziedziusia ja mialam przed ostatnim badaniem straszny stres i nerwy ale teraz juz staram sie nie denerwowac .jesli masz pytania co to wynikow wymiarow i innych spraw to pisz smialo my tu poruszamy wszystkie tematy:)

Mamo3 - cieszę się, ze wszystko dobrze i maleństwo zdrowe, teraz już musisz cieszyć się swoim stanem, nie ma innej opcji. Co do tłumienia w sobie niepokojów, to wiesz, ze to niezdrowe? Oby nie było następnego razu, ale jesli sie pojawi cokolwiek, to pisz, bo gdzie w końcu najłatwiej wyładować swoje rozerki? WIęc jak sie kiedys bedzie martwiła, ze dzidziuś kopnął cię zaledwie 154 razy, a nie jak zwykle 155 to tez pisz, jasne?;)

Dziewczyny, właśnie dlatego pisałam kiedyś, że Wam zazdroszczę, że jesteście taki młode i że możecie śmiało myśleć do przodu o tym i kolejnym dziecku, nie przechodząc przy okazji (czyli po 35 roku życia) takich badań.

Mamo 3 wiec teraz wiesz ze jak masz rozmyslania i bezsena nocke to wal smialo do nas zawsze pogadamy podtrzymamy na duchu ;-) ciesze sie ze masz to za soba ale jakby co to wal smialo ;-)

Dzięki Zabajona, no i znowu beczę. Właśnie czekam na te kopniaczki z utęsknieniem.

mama3 niby niektore sa mlodsze ale tez nie ejst powiedziale ze jak jest sie mloda ciaze przejdzie sie bez problemow.kazda z nas sie stresuje przed kazda wizyta niezaleznie od wieku:).a ty sie juz nie martw tylko powiedz czy masz juz imie dla Twojego synka:)

a ja zaraz zrobie ta wrozbe haaaahaha Mamo3 nic sie nie mart jest i bedzie tzn musi byc wszystko ok ! mysle ze wszystkie lutoweczki bedziemy szczesliwymi mamami zdrowych bobaskow ;-)

mama3 ja tez czekam i jeszcze nic nie czuje moze takie bulgotanie ale nie kopniecia jestem w 16 tyg 3 dniu i czekam :) jedyne co to wyczuwam juz dziecko jak leze na dole brzucha mam takie zgrubienie wieksze raz z jedej strony bardziej raz z drugiej

no i po wrozbie z tego co piszesz przyszla to wyszedl mi chlpak nie zataczalo kulek tylko hustala sie prawo lewo ! hihhi l;-) z daty moich i miesiaca poczecia wrozbie na necie tez mi wyszedl chlopak ;-)

Ja nie twierdzę, że jak się jest młodszym, to się człowiek nie martwi. Ale jak się ma wskazanie do badania inwazyjnego (po 35 rż), jakim jest amniopunkcja, to ma się dodatkowy stres. I właśnie tego Wam zazdroszczę, że miałyście jeden wielki stres mniej. Ale teraz wierzę mocno, ze będzie dobrze u mnie no i u WAS. Trzymam za wszystkie dzidzie na luty bardzo mocno kciuki. Sory, mam opóźnienia, bo mi się Internet \"wiesza\".

Mamo3 - wiesz, ten wiek, ta granica, to ustalona została przez "naukowców", nie będę deliberowała nad tym, ale statystyki mówią jednak coś innego, ze więcej dzieci z wadami rodzą młode (poniżej 30-stki) kobiety. Reguł nie ma, mój gin juz na mnie chucha i dmucha, bo nawet jak na drugą ciążę, to najmłodsza nie jestem, tyle, ze 90 % jego pacjentek to sa kobietki kolo 30-stki w pierwszej ciąży. Jesli jednak ma coś zapewnić spokój mamie, to pewnie, ze lepiej przebadać. Choć wiadomo - stres nieziemski i jeszcze ryzyko jak przy amniopunkcji. I wiesz, wcale nie jest tak, ze sie niczego człowiek nie obawia, mimo, ze młodszy. Ja sie boję, ze wyląduję znowu w szpitalu, tak jak z córcią, od 34 tc lezałam do końca:( Miałam geztozę, lekką formę, ale miałam i lekarz skierował mnie na obserwację, wolał mnie mieć pod ręką. Teraz za Chiny tego nie chcę, bo wiem, ze tęskniłabym za córką tak bardzo, ze psychicznie bym siadła. Więc strachy tez są.

A tymczasem muszę się pożegnać. Lecę na zakupy. Jutro robimy imprezkę. Zajrzę jeszcze. Pozdrawiam.

balbina mi wedlug wrozby wyszla dziewczynka,wedlug metody owulacyjnej (tzn zaplodnienie bylo po owulacji) to tez niby dziewczynka a z kalendarza chinskiego nie wiem bo w maju wychodzi mi chlopak a w czerwcu dziewczynka zapolodnienie bylo 1 czerwca jak dobrze mysle:)

Sorki Zabajona, nie zdążyłam przeczytać wcześniej Twojego postu, bo mi się wiesza ten internet. Rozumiem Cię i współczuję przez co musiałaś przejść. Nawet nie bardzo wiem, co to jest ta geztoza. Wierzę, że teraz będzie dobrze z Tobą i Twoją dzidzią. Bardzo mocno trzymam kciuki.

łoj, literówka - gestoza - to zespół objawów który może skończyć sie rzucawką, inaczej zatrucie ciązowe, nic fajnego.