Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani_Misiowa

CZERWIEC 2009 - gdyż we wrześniu nam się uda !!!

Polecane posty

Marteeczka obys miala racje:-) ja w sumie ma termin z usg na 3go, nie wiem kiedy dokladnie mialam ostatnia miesiaczke albo 24 albo 31 sierpnia kochalismy sie dzien po okresie czyli wylazi ze 31 maja albo 7 czerwca. A 7go czerwca jest pelnia! Juz sprawdzalam , znajac moje szczescie moge sobie lazic po schodach scianach itd pewnie Bobas wylezie kolo 10go czerwca eeeehhhhh

A ja pamiętam, że wyśniły mi się dla mnie dwie daty porodu, właśnie 7go i 10go czerwca.

Tuncia, fajnie by bylo jakbys urodzila w dzien urodzin Nikodemka hihi:-) Ja to bym chciala 9-ego, byloby dokladnie 1.5 roku roznicy miedzy moimi dziewczynkami:-DAle chciec to se mozna... Kasza, doczekasz sie, doczekasz!!! A te liscie z malin to sie normalnie zaparza jak zwykla herbate, tylko dluzej. Moze pomoga?:-P

Fasolkowa mamo cierpliwości i Marteczka ma rację przystawaj Kinie jak najczęściej choćby na chwilę ,troszkę się pomęczycie ale trzymam kciuki żeby Wam się udało ojjjjjjj żebym ja nie urodziła w moje urodziny dopiero ani imieniny ni huhu!

U nas chwila oddechu. Tzn, maluszek poki co to bardziej by spal, zmeczony calym wypychaniem sie na ten swiat. Ja biust jeszcze mam w porzadku, ale niedlugo zaczni eprodukcje na calego. Fasolkowa______ ciebie pewnie juz dopadl tzw. nawal mleczny, czyli chyba najgorszy okres dopoki sie karmienie nie unormuje. Naprawde na ten stan kamienistych obbolalych piersi pomagaja.... luscie kapusty! Yhm, serio serio, Duze normalne liscie, najlepiej ejszcz ena chwile wsadzone do zamrazalki, nieco rozklepane potdem tluczkiem do miesa i wsadz to w stanik. Ulga duza, czasmi natychmiastowa, Potrzymac az lisice sie ugrzeja i zapodac nastepne. Mam nadzieje, ze Kinga jednak zalapie cyca. Trzymam palce :-)

DZIEWYCZYNY JAK TO JEST Z TYM ODCHODZĄCYM CZOPEM, BO CHYBA ZAWAŁU ZARAZ DOSTANE!!!! Wstałam pół godziny temu do toalety, zrobiłam siku, jak się podcierałam to na papierze było mnustwo upławów, ale jak spojżałam w dół do toalety to mnie zatkało - w wodzie pływała taka biała wstążka długa moze na ok.8-10cm, lekko zawinięta, a szeroka na 1,5-2cm....co to jest? Dodatm, ze dzidzia wczoraj była mało aktywna, ja czułam sie w normie, ale wieczorem przez kilka godzin z powodu kłótni z M, wyłam jak bóbr i rozczulalam sie nad sobą...stresująca trauma. Poza tym troche sie zmęczylam, bo mąz remontuje balkon i zasyfił całe mieszkanie;/ wiec troche pomoglam sprzatac i sie serio zmachałam a niby nic az tak wielkiego nie robilam... Teraz mała cos tam w brzuchu zamieszała ale to takie prawie nic... Wieczorem bolały mnie pachwiny. Ja mam nadzieje, ze to nie jest odchodzenie czopa...ile taki czop może schodzić? Kurcze, tak to biadoliłam ze juz chce sie rozpakowac, ale po porannej wizycie toaletowej odechciało mi sie... Troche to u góry to obrazowo napisalam...

paola mi wyskakuje ze adres nieprawidłowy gdy chce Ci cos wysłac na ten adres. Moze sprawdz czy nie masz przepełnionej skrzynki lub czy koncuwka zamiast\"pl \' nie ma byc \'op\' albo zapomniałas jakies kropki czy cos...

joluu moj brzuszek sie obniza juz tak od miesiaca, czuje go pomiedzy nogami, ale sa takie pory dnia ze czuje dzidzie na zoładku wiec chyba jeszcze sie nie ułozyła do konca. W ogole mała ja cos czuje i to mnie martwi. Bardziej czuje rozpychanie niz kopanie. A była taka aktywna ze dziwi mnie ze tak nagle przestałam ja odczuwac. W srode ide do gina to sie dowiem co i jak. Wiem ze moze miec teraz coraz mniej miejsca, ale tak nagle. dzis mi sie sniło ze urodziłam, ze porod poszedł mi tak szybko jak Duni;)

Anaconda to mógł być czop ale nie przejmuj się on może się pojawić nawet dwa tyg przed porodem więc spokojnie:) w końcu chyba tyle zostało Ci do terminu:) Duniu śliczności Twój Jasiu a ostatnia minka booooska :D nonono czerwcówki ,sami przystojniacy na naszym blogu ,teraz poczekamy na zdjecia panienek... ale napatrzec się na dzieciaczki nie mogę ...też już chcę:) Fasolkowa mamo jak pierwsza nocka w domu? Pimach jak sobie radzisz?Czy Ty masz kogoś do pomocy w domu? Jak reszta dziewczyn?Piszcie chociaż ,że jesteście,czytacie,że wszystko w porządku ale nie chce Wam się rozpisywać:)

Marteczko ja tam bym woalała zeby dzieciaki jednak miały w inne dni urodzinki, bo jak potem dorosna to jak sie rozdwoje zeby jezdzic do nich na urodziny? Co do lisci z malin, to czytałam na majowkach ze pomagaja.

Duniu właśnie zobaczyłam to twoje cudeńko, ale fajny chłopczyk. To ostatnie zdjęcie rewelacyjne. Fajnie że już go możesz przytulić:) Fasolkowa jak przeczytałam twojego posta to mi się łezka w oku zakręciła!!! No i jak tam sobie poradziłaś w nocy??

joluu kiedy masz urodziny? a mam 8 czerwca a moj Niki 27 maja. Pamietam jak dzis jak sie w dzien matki meczyłam, a on poczekał az 12 minie;p I 15 po połnocy wyskoczył...

7 czerwca pełnia:) No a to akurat mój termin porodu :) Anaconda to pewnie czop odchodzi, no to napewno coś tam się zaczyna. Ale nie ma co panikować bo ten czop może odchodzić nawet i 2 tyg.

kurde... poszperałam na innych forach włascie o tych czopach, moze to juz byc to, tylko za jasną cholerkę nie mogę pojąć dlaczego jest az taka duza rozbieżnosc w schodzeniu czopa od kilku godzin do porodu do 2 i nawet troche więcej tygodnia.... Szczerze to jednak juz wolalabym na dniach urodzic... jutro idę do gina, moze mnie tam jutro porusza przy badaniu to sie cos zacznie lada chwlla ;);)z tego stresu pomyłam podłogi... (wczoraj umyte przez męża) i chyba targnę się za najwieksze okno i umyje...:):)

Duniu slicznosci z Twojego synusia;* Och az by sie chciało takiego utulić. Szkoda ze wszystkie jestesmy z roznych stron swiata, bo bysmy sobie na zywo zrobiły jakies spotkanko z dzieciaczkami.

Anaconda jak poczytasz wstecz to Duni też odszedł czop na kilka dni przed porodem więc nie wiadomo dlaczego taka rozbieżność:) Spokojnie nie denerwuj się dopóki nie zaczną się skurcze albo nie odejdą wody nie ma co panikować:) Tunciu ja mam urodziny 20 czerwca a ,że Tomka troszku przenosiłam więc boję się powtórki:-O eh Duniu aparat z Jasia miny zabójcze w stylu "co ja tu robię""czego ode mnie chcecie" Masz rację Tunciu szkoda,że nie da si e zorganizować spotkania ale fajnie byłoby

NICK..............WIEK....TERMIN .PŁEĆ....IMIĘ..............SKĄD JESTEM Apsika................29....1.06.................... ...................podlasie Mum2be..............30....2.06.......s........Tymuś..... ......Katowice lilianka09............26....2.06........c......Malwinka. ......mazowieckie Kasza22.............22....3.06..................... ..................W'ton UK Anaconda_a........21....6.06........c...Magda/Martyna... Zabrze/Śląsk ewcisko.............25....7.06.........c........Wiktoria ...........Łódzkie czarunia............34....8.06.........c........Wiktoria ........Świnoujście gonzallo..........31.....8.06.........s....Staś,Jaś,Fran ek?......Częstochowa annnnnnna......... 27....9.06........s...... Michał......Nottingham (UK) tuncia...............26...12.06.................. ........................Rybnik Biała_czekoladka.26...12.06.........s........Kubuś...... ..... Warszawa joolaa...............28...13.06.........s....... Kubuś....................Śląsk Paola.22...........23.....13.06........c......Zuza...... .. ......Mysłowice Shila2...............25...15.06.........s........Filip...... ...........Szczecin Mama E.............39...15.06.........C.........???...... ................. UK mantraelle..........34...15.06........S................ .................stany klunia1912..........34...16.06........c.........Julia... ...................UK Marteeeczka.......26....17.06.......C............. .................Tarnów Gonia.................30....17.06........c........Emilia ... ..........Limerick JAGODA369.........27.....17,06........C....Julia/Mar tyna...Nowy Sącz kasiulaaa25.........25...17.06..................... ...............dolny Śląsk takietam............32....17.06......................... ................Lublin Sztorm..............33.....20.06.......S.........Jaś.... .......Bielsko-Biała Zakochana mama..27...20.06.........c.......Kornelia............... Kalisz AniaP.................29...21.06.......c.........Martula ...... ...UK/Poznań lusia.79..............29...23.06.......c.????..Ewa Alicja................Śląsk myszka79...........29...23.06.......c.........Maja...... .................UK wiki3010............26...25.06........s............ ...................Poznań nemezis2682.......26...25.o6.........????.....Łucja,Irek ?.........Maków gaanetka...........28....27.06.........s................ ..............Wiedeń LilkaJ................34....28.06..............c........ ..................lubuskie atilla.................24...29.o6.........c....... ????....................Rybnik kolorowymotylek.27...30.06........c....... Julia................Małopolska Nasze dzieciatka: NICK…............URODZINKI........WAGA/WZROST....s n/cc......IMIE Pimach........10.05....35tc....2850/54cm.......cc........Antoni....BielskoBiała Fasolkowa mama..21.05...........3350/54.......cc.........Kinga......Warszawa Carmen37..............................3500/55........sn..............???.....małopolskie Monik85...........24.05...........3300/55..........sn.........Natalka....Łódzkie Dunia77...........24.05....38tc....3465/51........sn.........Jas......Stany

joluu ja tez Nikodemka 10 dni przenosiłam... Ale obiecuja ze przy drugim dziecku szybciej wszystko idzie i na to licze;)

Duniu GRATULUJE!!! Jasiu witaj po tej stronie brzusia :) Jestes sliczny :):):):):):) Rosnij zdrowo!!! Fasolkowa - mam nadzieje, ze dasz rade i bedziesz karmic piersia :) Tuncia - Ja teraz obstawiam kasze :):):):):):) Taki wilczy glod musi cos znaczyc:) Ojjj jak ja tez juz bym chciala!!!

Shila jakie my szyybkie czyżbyś też nie mogłą się doczekać Kini?:D

ja dalej obstawiam Apsike, choc moze ona juz jest mamusia, bo jakos sie nie odzywa....

dziewczyny a czy ja mogę też prosić o namiary na bloga +hasło? kasia2314@o2.pl z góry dziękuję;) mnie się dzisiaj śniło,że trafiłam na porodówkę,ale nie urodziłam-nie wiedzieć czemu.A tak szczerze mówiąc to od jakiegoś czasu jadę na endorfinach-hormonie szczęścia.Ogarnia mnie taka euforia,że chyba zapomniałam ,że mnie czeka pot,krew i łzy (szczęścia).Przy Hani bałam się okropnie-ale może dlatego,że nie wiedziałam co mnie czeka.Teraz już wiem z czym to się je.Zresztą mąż twierdzi,że nie bylo po mnie widac,że cierpię.Jestem chyba zaprawiona w boju bo jako nastolatka miałam takie bolesne miesiączki,że mdlałam z bólu..

Dunia_ gratulacje!!!! podziwiam ze masz tyle sily by napisac taka relacje,a porod mialas naprawde pozazdroscic,oby kazda z nas taki miala. zdrowka dla JASIA zycze i dla Ciebie.ale masz fajnie,ze mozesz juz trzymac w ramionach malenstwo,super.

Duniu Jasiu przeuroczy, ja najbardziej lubię to drugie zdjęcie, zupełnie jakby chciał powiedzieć \"i co ja robię tu...\"

Witajcie🌼 Duniu, Jas sliczny, taki malutki,a jak juz oglada swiat dookola:-) Kiedy wychodzicie ze szpitala?Hania juz widziala braciszka? Anaconda, to chyba na Ciebie powoli przychodzi pora jak juz czop odchodzi:-) To wkoncu chcesz rodzic, czy nie chcesz?Oj kobieto niezdecydowana hihi. A KAsza?Odezwij sie, bo wszyscy pomysla, ze przekonalas matke nature i....:-P