Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobitak

telekomunikacja novum

Polecane posty

Do satana: To jak macie taką świetną firmę i ofertę to po co powołujecie się na to, że jesteście pracownikami TP SA? Moja teściowa nie chciała podpisywać umowy z nikim innym niż TP SA, bo nacięła się raz już na Tele2. Ale skoro Wasz pracownik kilkakrotnie pytany czy na pewno jest z TP SA odpowiada, że tak to coś tu nie gra. Po prostu na tym bazujecie, żeby nabierać kolejne osoby i zgarniać od nich kasę!

Gość kamilka1354
witam czytam wasze wypowiedzi i chwilami nie rozumie tych którzy bronią novum. wg mnie w ogóe nie chodzi o to czy ta firma ma dobrą ofertę czy zła ani o to czy TPSA to oszuści czy nie!!! chodzi o to że novm to kłamczuchy, podstępnie znajdujący klientów!!!!!! NACIĄGACZE Wysłali mojej mamie (starszej kobiecie) list polecony,w którym byla umowa. mama odesłała wszystkie dokumenty wraz z pismem że nie chce ich oferty. po kilku miesiącach przychodzi do mojej mamy pismo, w którym ta fantastyczna firma novum straszy moją mamą karami za zerwanie umowy!!!! okazałao sie że przy odbiorze listu składajac podpis listonoszowi, że odebrała list podpisała jednocześnie umowę!!!!!!!!!!! OSZUŚCI, ZŁODZIEJEI NACIĄGACZE. To raczej nie jest zgodne z prawem. chyba trzeba udać sie do sądu

Gość satana
po pierwsze Telekomunikacja Novum nie wysyła umów listem poleconym , więc nie pisz takich bzdur !!! po drugie śmiac mi sie chce kiedy czytam , oszuści , naciągacze , kłamcy mOŻE SPRAWDŹ NAJPIERW OFERTE A POTEM SIĘ WYPOWIEDZ i najważniejsza kwestia - kto kogo oszukuję - kiedy informuje swojego klienta o nowej ofercie za 35 zł i 60 minut gratis ??? przez telefon ?? klient sie zgadza musi tylko wybrac czy chce umowę na rok czy na 2 lata.... I CO MAMY PÓŹŃIEJ - NIESPODZIANKA, KONSULTANT ZAPOMNIAŁ POINFORMOWAC KLIENTA , ŻE W PRZYPADKU UMOWY NA ROK - 35 ZŁ OBOWIĄZUJE PRZEZ 3 MIESIĄCE, A PÓŹŃIEJ 50 ZŁ, A NA 24 MIESIĄCE PRZEZ 6 MIESIĘCY - 35, APOZOSTAŁE MIESIĄCE ANALOGICZNIE :):) ZASTANAWIA MNIE JEDNAK CAŁY CZAS GŁUPOTA LUDZI , KTÓRZY TAK KURCZOWO TRZYMAJA SIĘ tp sa, niech mnie ktoś oświeci i poda mi chociaż 1 ARGUMENT , KTÓRY BY MNI EPRZEKONAŁ , ŻE WARTO BYC U TEGO OPERATORA !!!!! pozdrawiam wszystkich pracowników TP SA wypowiadających się w imieniu klientów :)

Gość troche z boku patrząc
co do podawania się z TPSA. Niestety widać nasz ciemnogród to wymusza: 1. jest tak wszystkie rozmowy finalizowane obietnica zawarcia umowy w poważnych firmach telemarketingowych są odsłuchiwane, szczególnie pod kątem kłamstwa TPSA - u poważnych partnerów kłamstow nie występuje w telemarketingu, moze czasem wśród kurierów, nikt nie chodzi za nimi z mikrofonem 2. skąd się bierze probplem, z nazwy tego operatora, ale cóż słowo TELEKOMUNIKACJA nie jest zastrzeżone wyłącznie dla polskiej (CZYTAJ FRANCUSKIEJ) a niestety ludzie nie słuchają całych wypowiedzi słyszą tylko wyrwane z kontekstu słowa, które akurat ich interesują: ....TELEKOMUNIKACJA....TAńSZY.... ABONAMENT.... Reszty nie słyszą i potem się dziwią NOVUM - znowu mnie jacyś TELE2 oszukali A swoja drogą Tele2 nie jest wcale złe, mają atrakcyjne abonamenty, a to co było to tylko wina nieuczciwych kurierów, głupich ludzi i niestety tez marazmu organizacyjnego tej firmy, niestety po przejęciu przez Netię nie poprawili się w tym zakresie jak słyszę, dalej ciężko się z nimi dogadać...

Gość Byly pracownik Novum
Kto ty jest oszustem? Prosty przyklad - Ktos napisal, ze zadzwonil do TpSa I powiedzieli, ze firma Novum nie istnieje. Wpisujemy a Google : Novum I nagle niespodziewanie wyskakuje oficjalna strona a Nipem, infolinia na dwa rodzaje telefonow, Krsem, adresem, danymi kapitalu I nazwiskami prezesow. I kto jest oszustem? A Tpsa teleduperzy maja polecone by mowic, as Novum nie istnieje, a Dialog, Exatel, Nom, Netia kazdy inny korzystniejszy operator to oszust I nie istnieja. A zapytajcie I zmiane Wlr to ewentualnie wszystko w powiedza, ale taki wlasnie oszust a Tpsa ma swoj numer,I juz jutro przy takim klamstwie moze stracic prace z paragrafem. Czytamy na forum, ze na. Info albo www biurze konsultanci nie maja I niczym pokecia. A Tpsa as to ludzie a pierwszej lapanki, nie szkoleni, kazane jest Im klamac na korzysc firmy I oczerniac inne korzystniejsze firmy, a potem zdziwieni a dnia na dzien traca prace. Tpsa tez jest cfana, jak dostaje Zgloszenie na zmiane Wlr dla innego operatora takiego jak Novum, czy Dialog to dzwonia do klienta I mowia, ze tamci nie istnieja, as beda dwa rachunki, a Za rok bedzie drozej. Kto tu kombinuje? Kazda kaaazdaaa info ma nagrywane rozmowy!!!!!!! Wiec oszukuja kombinatorzy ( tpsa ) gdzie przemial pracownikow jest ogromny!! Ciemni ludzie oczerniajacy powazne firmy, na to tez as paragrafy!! Dowiedzcie sie as nim napiszecie gluppte!!

Gość Byly pracownik Novum
A ze oszukuja partnerow to fakt, to zaklamane kur..y, materialichy!! A nimi partnerzy roZmawiaja przez prawnikow, czekaja Na pieniadze miesiasami, zbywani sa I wymagaja, szantazuja!! Oferta jest bardzo dobra, ale nie szanuja partnerow, ktorzy nap... Na ich drogie Lexusy!!

Gość wladek
Nie chce mi się już tego wszystkiego opisywać poraz kolejny tutaj, jednym pasuję i są zadowoleni z NOVUM , innym nie pasuję i są niezadowoleni.Moje zdanie----NIE POLECAM NIKOMU TELEKOMUNIKACJI NOWUM, i ostrzegam przed przedstawicielami, a już napewno przed jednym, którzy nie są wogóle zorientowani w reprezentowaniu "swojej" firmy, nie wiedzą co mają w danej chwili w ofercie i wproadzają w błąd klientów, którym opowiadają o ofertach których w danej chwili WOGÓLE firma nie posiada. Ale co tam dobry kit---wszystko żeby tylko podpisać z nowym klientem umowe, bo przecież im więcej takich umów podpiszą tym, większą premię za to dostaną. NIE CHCE MI SIE JUŻ NA ICH TEMAT GADAĆ !!!!!!! N_I_E P_O_L_E_C_A_M !!!!!!!!!!!!!

Gość wladek
Nie chce mi się już tego wszystkiego opisywać poraz kolejny tutaj, jednym pasuję i są zadowoleni z NOVUM , innym nie pasuję i są niezadowoleni.Moje zdanie----NIE POLECAM NIKOMU TELEKOMUNIKACJI NOvUM, i ostrzegam przed przedstawicielami, a już napewno przed jednym, którzy nie są wogóle zorientowani w reprezentowaniu "swojej" firmy, nie wiedzą co mają w danej chwili w ofercie i wproadzają w błąd klientów, którym opowiadają o ofertach których w danej chwili WOGÓLE firma nie posiada. Ale co tam dobry kit---wszystko żeby tylko podpisać z nowym klientem umowe, bo przecież im więcej takich umów podpiszą tym, większą premię za to dostaną. NIE CHCE MI SIE JUŻ NA ICH TEMAT GADAĆ !!!!!!! N_I_E P_O_L_E_C_A_M !!!!!!!!!!!!!

Gość agsgdasj
zastanawia mnie jeden fakt, podpisując umowę na abonament telefoniczny u innego operatora wypełnia się i podpisuje wypowiedzenie umowy z TP.SA więc albo ci którzy płaczą na tym forum na to że zostali oszukani to półanalfabeci którzy w podstawówce nauczyli się na pamięc szlaczka znanego jako imię i nazwisko ale trudnej sztuki czytania już nie opanowali albo novum naciągnęło samych niewidomych. Ludzie paczcie co podpisujecie!!! a jak by to było zrzeczenie sie nerki lub mieszkania ? żądajcie od przedstawiciela dokumentów, egzemplarza umowy, cennika, wizytówki

do agsgdasj: Nie zarzucaj innym, że są półanalfabetami jak nie masz pojęcia jak to wszystko wygląda. Wbrew temu co piszesz podczas podpisywania umowy nie wypełnia się i nie podpisuje wypowiedzenia umowy z TP.SA! Przedstawiciel nawet o tym nie wspomniał. Po ok. 4 tygodniach przyszło pocztą zapytanie czy chce się rozwiązać umowę z TP SA. Moja teściowa była wtedy bardzo zaskoczona, bo nie rozumiała o co chodzi. Często starsi ludzie nie znają się na abonamentach innych operatorów, będąc kilkanaście lat u jednego i stają się wtedy łatwym łupem \"domokrążców\"! To przykre, że nowe firmy to wykorzystują dla własnych korzyści!

Gość wszystkie abonamenty
to porażka i naciąganie- takie ja mam toświadczenie, jak coś podpiszesz, raz, to mają na ciebie bata i ciągną kasę jak tylko mogę!.... jesli nie musicie nie pakujcie się w tego typu umowy! ...ostatnio z Ery zadzwonili- super oferta- opłata 30 zł...patrzę a tu do rachunku 122zł doliczona- i jak dziado udowodnisz- że konsultant mówił co innego? co do stacjonarnego miałam: TPSA- rachunki min 2x wyższe od abonamentu- czy dzwoniłam czy nie i jaką by mi ofertę nie zaproponowali TELE2- o tym wogóle lepiej nie wspominać- faktury wysyłali mi jeszcze 2 lata!!! po odłączeniu linii telefonicznej Dialog- naliczali połączenia- nawet jak nikt nie mieszkałw mieszkaniu 2 miesiące- choć suma sumarum rachunki były niższe niż w tepsie- to mnie zdżaźniło :O teraz mam stałe łącze internetowe- zwykły kabel osiedlowy - żadnych umów- stałą opłata, do tego operatora voip- jesli chodzio telefon- bez abonamentu - prepaid, koszta rozmów groszowe- 20 zł niesposób wygadać w 3 miesiąc (na tyle ma się aktywny numer).... opłata za neta 63zł czyli koszt neta i telefonu- ok 70zł miesięcznie I TO JEST TO- nigdy więcej żadnych abonamenów!

Gość łamać monopol TP S.A.
W każdej firmie są osoby które kierowane chęcią szybkiego zysku stosują nieuczciwe metody. Najczęstszą metodą oszukiwania jest podszywanie się pod TP S.A. oraz fałszowanie podpisów. Firma z tego co wiem zdecydowanie tępi nieetyczne zachowania przedstawicieli. Jeżeli ktoś został oszukany należy poprostu zadzwonić na infolinię i złożyć oficjalną skargę na przedstawiciela. Trzeba podać imię i nazwisko przedstawiciela lub cały numer umowy. Skargi działają bo nieuczciwi przedstawiciele tracą pracę. Sam złożyłem taką skargę i potem dzwonił do mnie przestawiciel z prośbą o jej wycofanie bo chcą go zwolnić z pracy. Jeżeli podpis został sfałszowany również należy zadzwonić na infolinię oraz zgłosić sprawę na policję. Powinniśmy zdawać sobie sprawę że większość przeprowadzanych rozmów handlowych przebiega według ściśle określonego scenariusza w którym podawane są wszystkie niezbędne informacje. Rozmowy są nagrywane i istnieje możliwość ich odsłuchania. Często jest tak, że konsultant przekazał rzetelnie informację o firmie i ofercie, a klient usłyszał to co chciał usłyszeć. Na takie przypadki lekarstwa niestety nie ma. Nie ma co się bać Telekomunikacji Novum dlatego że do prowadzenia takiej działalności potrzebna jest zgoda Urzędu Komunikacji Elektronicznej. Urząd ten po wydaniu zgody cyklicznie kontroluje takiego oparatora sprawdzając czy działa zgodnie z prawem. Dlatego też moim zdaniem warto korzystać z tańszych rozwiązań - po co przepłacać !!!!!!!!!! Szczególnie że to polska firma.

Gość wiatraczny
a ja mam i nie żałuję

Gość łamać monopol TP S.A.
Jeszcze mam jedną uwagę. Podpisując umowę z Novum lub innym operatorem alternatywnym TP S.A. otrzymuje wypowiedzenie umowy, które w imieniu abonenta składa np. Novum. I uwierzcie mi TP S.A. dzwoni do klientów i wzbudza w nich strach. Do mnie też dzwonili i muszę powiedzieć, że gdybym nie wiedział o co chodzi to pewnie zrezygnowałbym z Novum. TP S.A. w ten niedokońca etyczny sposób próbuje zatrzymać odchodzących klientów. Straszenie klientów zamiast obniżanie cen to jest metoda francuskiej telekompromitacji. Ludzie nie dajcie się nabierać francuzikom!!!!!!!!!!! Mam Novum i jestem zadowolony. Firma godna polecenia!!!!!!

Gość agsgdasj
do koliberki jesteś w wielkim błędzie. Pracowałem w telekomunikacji NEOTEL i zawsze ale to absolutnie zawsze w domu klienta wypełnia się trzy dokumenty: umowa o abonament telefoniczny w dwóch egzemplarzach (z czego jeden zostaje u abonenta oraz cennik na jaki się zdecydował) oraz (cyt.dosłownie tytuł dokumentu) "Zamówienie na Abonament Telefoniczny na linii Analogowej oraz oświadczenie o wypowiedzeniu umowy z TP S.A" czego sfałszowanie jest niemożliwe gdyż potrzebny jest tu numer ewidencyjny Abonenta w Telekomunikacji Polskiej S.A. A nieuctwa nie tłumacz starością

do agsgdasj: Teściowa nic innego nie dostała oprócz podpisanej umowy, żadnego cennika ani innych dokumentów. Nie rozumiem czemu jeden pracownik wypowiada się w imieniu wszystkich. To, że jeden pracownik jest uczciwy i przedstawia rzetelnie ofertę firmy nie znaczy, że robią tak wszyscy. A niestety tych rzetelnych jest chyba niewielu, skoro jest tyle negatywnych opinii. Zarzucasz starszym ludziom nieuctwo??? A pracownicy NOVUM wiedzą w jakiej firmie pracują, skoro się przedstawią, że są po prostu z telekomunikacji? Tak ciężko się nauczyć w jakiej firmie się pracuje? a może wolą zataić, żeby uniknąć trudnych pytań???

Gość belmm
Oszuści, podali się za pracowników TP , wykorzystali łatwowierność mojej 80-letniej babci , która podpisała sie za mnie na umowie!!! Ostrzegam!!! Uczulcie swoich seniorów , bo łatwo padają łupem oszustów, TAKICH JAK TELEKOMUNIKACJA NOVUM!!!!!!!

Gość konsument świadomy
Witam w całej sprawie nie chodzi przecież o to, czy abonament jest tańszy niż w TP SA. Nieporozumieniem jest także obrażanie osób , które mają zaufanie do konkretnej firmy ,nawet jeśli płacą trochę więcej (różnica 6 zł na miesiąc) lub trochę mniej -to ich wybór, którego kryterium nie musi być cena i należy go uszanować. Meritum sprawy jest sposób, forma czy tez metody powiększania klientów firmy Novum. Za to odpowiedzialni są przedstawiciele chodzący po domach. Miałem kontakt z takim jednym i chciałbym podzielić się krótka refleksja na ten temat. Po telefonicznej zapowiedzi (konsultantka tak szybko mówiła, że żona zapamiętała jedynie, że przyjdzie ktoś z telekomunikacji polskiej) zjawił się pan z cennikiem, który jest z polskiej telekomunikacji i że był tu umówiony na obniżenie abonamentu. Miałem jednak świadomość, iż nie koniecznie jest to osoba z TP SA. Na moje wyraźne zapytanie z jakiej jest firmy odpowiedział, że polskiej telekomunikacji Novum i niby OK. Po moim stwierdzeniu, że jest to pewnie inna firma niż TP SA spytał "dlaczego tak uważam" i odpowiedział, że to jest to samo tylko TP SA ma kapitał francuski a ich firma polski - jednoznacznie sugerując, że między tymi firmami są jakieś powiązania, choćby kapitałowe. Poprosiłem o zostawienie cennika i powiedziałem, że się zastanowię. Z mojego spotkania z penem przedstawicielem Novum wynika jedna konkluzja, a mianowicie sugerowani, że reprezentowana firma jest powiązana z TP SA (a faktycznie są to firmy konkurujące ze sobą) jest, w mojej ocenie, rażącym wprowadzaniem klientów w błąd i w sposób oczywisty wykorzystywaniem renomy oraz pozycji na rynku TP SA celem uzyskania korzyści majątkowych przez nierzetelnych przedstawicieli . Co do samej firmy Novum i jej oferty nie mama zastrzeżeń, faktycznie jest ona finansowo korzystniejsza niż w TP SA, ale sposób pozyskiwania klientów budzi wiele wątpliwości choćby z moralnego punktu widzenia. Oprócz tego firma ta nazywa się Telekomunikacja Novum Sp. z o.o. i nie ma w swojej nazwie przedrostka "polska", dlatego też dużym nadużyciem jest przedstawianie się połączeniem słów "polska Telekomunikacja", co dla nieuważnego konsumenta jednoznacznie kojarzy się z "Telekomunikacją Polską". To, że mają polski kapitał (choć nie mogę tego sprawdzić) nie uprawnia, moim zdaniem, do posługiwania się dla potrzeb pozyskiwania klientów tak sformułowaną nazwą firmy, która może wprowadzać w błąd co do podmiotu świadczącego usługi telekomunikacyjne. Proszę czytać umowy, tam jest wszystko napisane. pozdrawiam

Gość uczulcie swoich seniorów.. -
A nie łatwiej poprzepisywać numery na siebie? Jeśli babcia czy też mama podpisała się za Ciebie to musiała mieć upoważnienie ( bo raczej nie sądzę że mogła podpisać wiążąco cokolwiek na zasadzie Pani ja jestem właściciela babcią i się podpiszę a co tam). Jeśli podpisała za Ciebie upoważnienie - cóż ;-) ino reklamować, odwoływać się itd itd.

Gość mmmmaaaaggggii
witam Wasz wszystkim.. jestem Pracownikiem NOVUM i czytając Wasze komentarze.. krew sie gotuje... pracuje tu tak dlugo jak istnieje firma--ZAWSZE przedstawiam sie słowami-TELEKOMUNIKACJA NOVUM... czasem ludzie nie umieja odróznic novum a TP... firma nie działa na zasadzie kłamstw i oszustw.. jest firma polska która podpisała umowe z tp by móc Wam tempe głowy obniżac abonamenty.. jestescie jakcys uczuleni na NOWe rzeczy.. zacofany kraj na maxa... pozdrawiam Was.zapoznajcie sie z cennikiem a dopiero potem dyskutujcie!!!

Gość mmmmaaaaggggii
numer zostaje zachowany.. na podstawie zawartej umowy...rozmowy sa tansze czego dowodem jest CENNIK...a to ze potem dzwonicie jak posrani 5 razy wiecej.... to nie dziwcie sie ze płacicie jakies maxymalne rachunki...nieuczciwi Kurierzy byli-zostali zwolnieni...nie szufladkujcie,bardzo Was prosze.. TELE2 robiło WAs w wała i było dobrze.... wiec nie dramatyzujcie z obowawy przed nowymi rzeczami TPSA zdziera z WAs kase n a Maxa!! ładujecie im kabze za cos co powstaje w wyniku tworzenie abonamentu..gdyz NOVUM jest FIRMA POLSKA -a TPSA NIE!!!!!

do mmmmaaaaggggii: Masz innych za \"tempe głowy\"?\" Hehe...dobre... następny tępy co nadal nie rozumie o co głównie chodzi. Nikt nic nie ma co do Waszego cennika, a sposobu pozyskiwania nowych \"klientów\". Uważasz, że skoro sam się prawidłowo przedstawiasz to myślisz, że robią tak wszyscy?. Później jednak przyznajesz, że nieuczciwi kurierzy zostali zwolnieni. A za tych co pozostali dasz sobie palca uciąć? To uważaj, żebyś nie został zupełnie bez rąk.Gwarantować to możesz tylko za swoją pracę, a nie za innych!

Gość WOKER
Uważam , że telkomunikacja novum jest firmą prężnie się rozwijająco , zaś w tych negatywanych wypowiedziach , jest dużo niścisłości co do sposobu świadczonych usług . T.NOVUM JEST TANIEJ I MOŻNA JAK NAJBARDZIEJ Z NIMI PODPISYWAĆ UMOWY JESTEM U NICH DWA LATA I JESTEM ZADOWOLNY . , A TPSA W DALSAZYM CIĄGU DOSTARCZA MI NEOSTRADĘ .

Gość Pracownik T.novum
WITAM WSZYSTKICH JA PRACUJE W JEDNYM Z ODDZIAŁÓW TELEKOMUNIKACJI NOVUM.CO DO OPŁATY WYRÓWNAWCZEJ ZA ZERWANIE UMOWY Z NASZĄ FIRMĄ W KWOCIE OKOŁO 180 ZŁ -JAK JEST ONA NALICZANA: 1.KLIENT PODPISUJE Z NAMI UMOWĘ ,OD KTÓREJ MA PRAWO ODSTĄPIĆ W CIĄGU 10 DNI BEZ ŻADNYCH KONSEKWENCJI 2.PO OKOŁO 2 TYGODNIACH OD PODPISANIA UMOWY DO KLIENTA DZWONI JEGO KOCHANA TP S.A. I TROSZCZĄC SIĘ O NIEGO MÓWI CYTUJĘ: -WPŁYNĘŁO DO NAS WYPOWIEDZENIE UMOWY NA TELEFON I PRZEJŚCIE DO INNEGO OPERATORA ,ALE TAKIEGO OPERATORA NIE MA WIĘC BĘDZIE MIAŁ PAN /PANI WYŁĄCZONY TELEFON CZY PAN /PANI O TYM WIE I SIĘ ZGADZA LUB -WPŁYNEŁO DO NAS WYPOWIEDZENIE CZY WIE PAN O TYM ŻĘ BĘDZIE PAN PŁACIŁ 2 ABONAMENTY ALBO -WPŁYNEŁO DO NAS WYPOWIEDZENIE ABONAMENTU NA TELEFON CZY WIE PANI O TYM ŻE KOSZTY INTERNETU( NEOSTRA..)ZE WZGLEDU NA TO ZE ZMIENIA PANI OPERATORA WZROSNĄ O 100% ITD.TOTALNA BZDURA!!! 3.TO MY WYŚŁEMY PANU PISMO ŻEBY PAN NIE ZMIENIAŁ OPERATORA PAN JE DO NAS ODEŚLE I BEDZIE PO SPRAWIE.KONIEC ROZMOWY OCZYWIŚCIE PRZEMIŁA PANI KONSULTANTKA Z BŁĘKITNEJ LINI NIE INFORMUJE KLIENTA, ŻE TYM SAMYM ZRYWA Z NAMI UMOWĘ I BĘDZIE MUSIAŁ PŁACIĆ KARĘ ZA ZERWANIE UMOWY NA CZAS OKREŚLONY!!!!!!!TO WSZYSTKO W TROSCE O KLIENTA ŻEBY POZOSTAŁ W UKOCHANEJ TELEKOMUNIKACJI POLSKIEJ (CZYTAJ TELEFRANCA). WIEM ŻE ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ANULOWANIA OPŁATY WYRÓWNAWCZEJ W TYM CELU NALEŻY SKONTAKTOWAĆ SIĘ Z KIEROWNIKIEM NAJBLIŻSZEGO ODDZIAŁU TELEKOMUNIKACJI NOVUM LISTA ODDZIAŁÓW JEST NA NASZEJ STRONIE WYSTARCZY WPISAC W WYSZUKIWARCE TELEKOMUNIKACJA NOVUM LUB KLIKNĄĆ W TEN LINK http://t-novum.pl/Kontakt,77.html . OPŁATA WYRÓWNAWCZA MOŻE BYĆ ANULOWANA JEŚLI KLIENT PODPISZE Z NAMI NA NOWO UMOWĘ KTÓRĄ WCZESNIEJ ZERWAŁ PRZY DELIKATNEJ POMOCY TP S.A. P.S. JUICE dla tp s.a.

Gość belmm
W każdym razie amstaf zakupiony i rośnie zdrowo. Czekam na jakiegoś przedstawiciela novum, Bo pojawiają się średnio co pół roku . Z miłą chęcią wypróbuję na przedstawicielu novum możliwości pieska.

Gość TELEFONISTKA AMATORKA
Oszuści, Oszuści, Oszuści!!! Naprawdę nie interesują mnie tłumaczenia typu przepraszany za konsultatnta to tylko człowiek, lub TPSA jest nielepsza - NOWUM TO NIEUCZCIWA FIRMA I TYLE. POZOSTAJE NAM (OSZUKANYM WE WŁASNYCH DOMACH LUDZIOM) ZAPŁACIĆ TE 180 zł i czekać aż UKE ZROBI z Wami porządek Pozdrawiam wszystkich oszukanych przez NOWUM

Gość pablo17
a u mnie było trochę inaczej. zadzwonili do mnie z novum przedstawiając się jako - telekomunikacja - i zaproponowali obniżkę abonamentu, chcieli numer identyfikacyjny i pare danych. podałem. i tyle. potem przychodziły normalnie rachunki juz z novum. nie było u mnie w domu żadnego konsultanta, itp, żadnej umowy nie mam i nic nie podpisywałem. niedawno chciałem zrezygnować w novum zeby miec telewizje w tpsa. zadzwoniłem do novum i powiedzieli że bedzie kara 180 zł wiec sie wstrzymałem, przy okazji poprosiłem zeby mi wysłali umowę, którą niby podpisałem. przyszła kopia umowy na której ktoś (pewnie z novum - kurier, konsultant albo ktoś inny) podrobił mój podpis tzn podpisał się za mnie bo to nawet nie przypomina mojego podpisu... co z tym zrobić??

MOJA MAMA PODPISAŁA Z NIMI UMOWĘ Z NOVIUM A TYM SAMYM PRZY REZYGNACJI BĘDZIE MUSIAŁA ZAPŁACIĆ 180 zł ZA ZERWANIE UMOWY. ALE POCZYTAŁEM ŻE KOSZT MOŻE ZOSTAĆ anulowany jeśli są błędy w umowie. Błędny jest numer posesji i moje pytanie brzmi czy na tej podstawie można uniknąć tego kosztu? Choć wiem że dane o abonenta udostępnia sama TP S.A i numer jest zgodny z fakturami przysyłanymi z TP S.A. Czy na tej podstawie można uniknąć opłaty za zerwanie umowy????