Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trrinitty man

Ile powinien zarabiac facet byscie laskawie uznaly go za zaradnego ?

Polecane posty

chciałabym nawiązać do tematu zaradności. gdyby taki facio, co kuł dniami i nocami trafił jako np. jakiś chemik do firmy farmaceutycznej wykazując się zaangażowaniem w pracy i pomysłami, za które słono by mu płącili, ale nie potrafiłby nawiązać kontaktu nawet wzrokowego z kobietą - to nie nazwałabym go zaradnym....

Gość vvc
"Jak ktoś miał farta i poszedł na informatykę, budownictwo czy tym podobne to nawet jak będzie największą fajtłapą będzie miał z marszu większe zarobki niż nawet najbardziej zaradny po politologii" no nie wiem, srednia pensja informatyka z 2-3 letnim stazem to ~3000 brutto, wiec nie tak duzo, jak sie mysli

"nic nie podpisywałam 3 lata temu, przejęłam cesją od kogoś kto zrezygnował , ale faktycznie po cenie z początku 2006" czyli dokładnie z chwili gdy nieruchomosci zaczely isc w góre...

Gość komiczne prosimy
opowiedz nam wiecej o swoim stylu zycia i wysokich standardach o ktorych mu biedne zuczki tylko snic mozemy :)

Gość Źle postawione pytanie
Mi np nie chodzi tyle konkretnie o kwotę przychodu którą generuje mąż dla rodziny. Bardziej chodzi o to czy potrafi odnaleść się w trudnej sytuacji czy nie załamuje wtedy rąk.Czy potrafi załatwic pozytywnie trudna sprawę w urzedzie ,zorganizuje tak swój czas że pracuje na dwóch etatach i jeszcze pomaga mi w domu i przy dziecku bez specjalnego mojego jęczenia że chcę .Poprostu Sam z Siebie to robi. A kasa no cóż wszyscy mamy jej trochę za mało więcej potrzeb niz mozliwości.

Gość dla wiekszosci kobiet
zaradny = kasiasty. Ale "szukam zaradnego" lepiej brzmi wg nich, niz "szukam bogatego". Ale to i tak to samo.

Zaradny facet ma zarabiać tyle,a njlepiej więcej, niż sobie jego pani życzy :D Proste:D :classic_cool: bo inteligencja i te inne pierdu ,pierdu będą nieważne jeśli chłop będzie niezaradny :D:D:D:D :classic_cool:

jak będzie zaradny odnajdzie się w innych dziedzinach???? hahahah Mój tatko, wieloletni prezes nie potrafi sobie nawet ukroić chleba prawidłowo, nie mówiąc już o praniu sprzątaniu, gotowaniu :D nie rozśmieszajcie mnie. facet, który przynosi do domu kasę przyjmuje zazwyczaj pozycje roszczeniową, on daje kase, ale w domu nie pomaga nic. Już prędzej ten mniej zarabiający jest bardziej zaradny w sensie zwykłego życia

jeśli młody, potrafi kombinować i tak się zorganizować, że to tu, to tam w sumie zarobi kupę kasy - ok, można utożsamiać zarobki z zaradnością ale jakiś "pan dyrektor", który siedzi na stanowisku i za samo siedzenie ma górę pieniędzy, ale kanapkę sobie zrobić czy kupić żonie podpaski (są różne sytuacje...) - to zaraz panikuje... - to to się kupy nie trzyma

Gość w mojej dziurze
2tys.wystarczy

niektorzy ludzie sa wyjatkowo skuteczni w okreslonej dzidzinie... chocby w zarzadzaniiu szeroko pojetym reynkiem finansowym... poprzez swoja dzialalnosc generuja ogromne zsyki dla przedsiebiorstwa w ktorym pracuja i podobnie ogromne maja tez zarobki... ale czesto życiowo są jak dzieci we mgle... podobnie jest z prawnikami... kazdemu wydaje sie, że prawnik to kuty na 4 nogi stary wyjadacz, ktory kazdego 10 razy sprzeda.. gdybyscie zobaczyli jakie niedojdy potrafia miec naprawde swietne wyniki zawodowe - ogladam to na codzien a nadal mnie to dziwi

może u was prawnicy to wyjadacze, u nas w Kraku chłopy na aplikacjach to desperaci którzy są tyrani za 500 zł netto przez 4 lata a pod koniec aplikacji wywalani na zbity pysk z kancelarii. W zasadzie to trzeba być nieźle zaradnym życiowo aby taki prawnik mógł za to przeżyć :D

"może u was prawnicy to wyjadacze" wlasnie napisalem, ze nie :D a gdybym ja mial teraz robic aplikacje to chyba bym do tesco wolal isc sprzedawac

a to dziwne, kolega mój mówił że u was tak nie tyrają ludzi na aplikacjach za grosze :classic_cool: i nawet dają dobrą kasę na wstępie

"a to dziwne, kolega mój mówił że u was tak nie tyrają ludzi na aplikacjach za grosze" w mniejszej kancelarii nawet mozesz tak trafic... ale jak trafisz do sieciówki typu Salans, CameronMcKenna BakerMcKenzie itp... to masz przejebane... oczywiscie pracujesz po 16 godzin

Gość tesco tesco tesco
komiczne- i wszystko jasne- jestes nieudanym prawnikiem bez aplikacji, ci udani w tej chwili na salach sądowych są, tobie zostają smuty w necie:D spłata mieszkania w ciągu 30 lat to smiech na sali- zaradny facet splaci je w 4 lata, przy dzisiejszej cenie nieruchomosci, nie tej taniej sprzed kilku lat. pieniadze sa wszedzie, tylko trzeba sie wokol rozejrzec, a nie przesiadywac w necie. za duzo myslicie,a do roboty trzeba sie wziac! pensja prawnika w kancelarii wynosi 3-5 tys netto w Warszawie... bez komentarza. żal.

Gość Moze to glupie ale
czy tym mlodym poczatkujacym taka praca po 16 godzin nie wyjdzie na dodbre --nabiora doswiadczenia

Gość tesco tesco tesco
jezeli ma aplikacje- tym wiekszy zal :o co robi na necie???? moze jest tak kiepski,ze nawet z aplikacja go nie chca....

Gość tratarata
Kobieta broni komicznego jak lwica :)

"komiczne- i wszystko jasne- jestes nieudanym prawnikiem bez aplikacji, ci udani w tej chwili na salach sądowych są, tobie zostają smuty w necie" wy za duzo filmow ogladacie... aplikacji bym teraz nie chcial robic, bo juz dawno skonczylem... dzis na salach sądowych nikt nie siedzi, bo sedziowie strajkują :D a na zastepstwie procesowym sie nie zarabia dziecinko... płomienne perory i długie mowy sa na filmach a w sądach przesiaduja wlasnie substytuci, bo prawnicy pracuja merytorycznie w kancelariach :D