Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karola1988

zwariuję przez to czekanie na te 2 kreseczki

Polecane posty

Zmieniam tabelkę :((( STARACZKI nick........... cyk.............miejscowość....... wiek.......dzieci Lady Love.........2...............Ruda Śląska............19.......brak Malwina21........7...............Śląsk (Lubliniec)........22.......brak Natulek............4..............Zgierz................ .....28........brak KLAUDIA86........12.............Ruda Śląska......... .....22........brak ZACIĄŻONE nick..........tydzien......termin......miejscowośc...... ...wiek.. ...dzieci Karola1988 ....18.....28.08.09.....Gdańsk...............20......w drodze mooncia........14....29.09.09....Gorzow Wlkp........21.......w drodze alla23............4..............ostrołęka.............2 4.......w drodze Panna Freddy K....6....-.....Poznan..........24.......w drodze Asienka478.........13.....06.10.2009....Koszalin.....21. . ..w drodze Lolunia...........9.......28.10.2009...Częstochowa...20. ......w drodze kamciak…….8……..06.11.2009… .. Szczecin/Dublin……26….. w drodze Klapaucius26...5...05.12.2009.....Gdynia...............2 6....w drodze Lonka20.....5...........................Kielce.......... 20......w drodze

zapomnialam zmienic STARACZKI nick........... cyk.............miejscowość....... wiek.......dzieci Lady Love.........2...............Ruda Śląska............19.......brak Malwina21........7...............Śląsk (Lubliniec)........22.......brak Natulek............6..............Zgierz................ .....28........brak KLAUDIA86........12.............Ruda Śląska......... .....22........brak ZACIĄŻONE nick..........tydzien......termin......miejscowośc...... ...wiek.. ...dzieci Karola1988 ....18.....28.08.09.....Gdańsk...............20......w drodze mooncia........14....29.09.09....Gorzow Wlkp........21.......w drodze alla23............4..............ostrołęka.............2 4.......w drodze Panna Freddy K....6....-.....Poznan..........24.......w drodze Asienka478.........13.....06.10.2009....Koszalin.....21. . ..w drodze Lolunia...........9.......28.10.2009...Częstochowa...20. ......w drodze kamciak…….8……..06.11.2009… .. Szczecin/Dublin……26….. w drodze Klapaucius26...5...05.12.2009.....Gdynia...............2 6....w drodze Lonka20.....5...........................Kielce.......... 20......w drodze

Witam Wczoraj wziełam ostatni duphaston, więc jutro testuje. Dziś jest 13dfl, więc test powinien być już wiarygogdny. Przez ostatnie 4 dni miałam tempkę 37,05 więc była jak od linijki a dziś spadła do 36,95. szczerze mówiąc miałam nadzieję, ale niewiem czy dalej ją mogę mieć. Czy kobiety starające tak mają, że kilka dni przed okresem się nakręcają? Cały cykl nie myslałam o ciąży, a jak się zbliża @ to jakoś tak człowieka nachodzi \"a może się udało\"? Mój wykres tempki tak samo mi dał do myślenia bo jest jako jedyny całkiem inny. No nie ma co gdybać jutro się okaże. Boże dodaj mi siły!! Pozdrawiam :)

STARACZKI nick........... cyk.............miejscowość....... wiek.......dzieci Lady Love.........2...............Ruda Śląska............19.......brak Malwina21........7...............Śląsk (Lubliniec)........22.......brak Natulek............6..............Zgierz................ .....28........brak KLAUDIA86........12.............Ruda Śląska......... .....22........brak ZACIĄŻONE nick..........tydzien......termin......miejscowośc...... ...wiek.. ...dzieci Karola1988 ....19.....28.08.09.....Gdańsk...............20......w drodze mooncia........14....29.09.09....Gorzow Wlkp........21.......w drodze alla23............4..............ostrołęka.............2 4.......w drodze Panna Freddy K....6....-.....Poznan..........24.......w drodze Asienka478.........13.....06.10.2009....Koszalin.....21. . ..w drodze Lolunia...........9.......28.10.2009...Częstochowa...20. ......w drodze kamciak…….8……..06.11.2009… .. Szczecin/Dublin……26….. w drodze Klapaucius26...5...05.12.2009.....Gdynia...............2 6....w drodze Lonka20.....5...........................Kielce.......... 20......w drodze malwinka trzymam kciuki

Gość do Malwiny
Nie nakręcaj się za bardzo. A poza tym lekarz nie powiedział Ci, że biorąc Duphaston nie powinnaś mierzyć tempki, tzn. możesz mierzyć ale lek, który bierzesz podwyższa ją? Czyli inaczej mówiąc Duphaston zawyża temperaturke. Ja biore Luteine, lek który działa tak samo jak Duphaston. I lekarz powiedział, że nie musze mierzyć, bo od leku będę miała wyższą . Ale mimo to życzę powodzenia.

Duphaston nie podwyższa temperatury! Nie ma działania termogennego. Wyraźnie pisze w ulotce, wystarczy ją przeczytać.

Gość Lolunia
STARACZKI nick........... cyk.............miejscowość....... wiek.......dzieci Lady Love.........2...............Ruda Śląska............19.......brak Malwina21........7...............Śląsk (Lubliniec)........22.......brak Natulek............6..............Zgierz................ .....28........brak KLAUDIA86........12.............Ruda Śląska......... .....22........brak ZACIĄŻONE nick..........tydzien......termin......miejscowośc...... ...wiek.. ...dzieci Karola1988 ....19.....28.08.09.....Gdańsk...............20......w drodze mooncia........14....29.09.09....Gorzow Wlkp........21.......w drodze alla23............4..............ostrołęka.............2 4.......w drodze Panna Freddy K....6....-.....Poznan..........24.......w drodze Asienka478.........13.....06.10.2009....Koszalin.....21. . ..w drodze Lolunia...........10.......28.10.2009...Częstochowa...20. ......w drodze kamciak…….8……..06.11.2009… .. Szczecin/Dublin……26….. w drodze Klapaucius26...5...05.12.2009.....Gdynia...............2 6....w drodze Lonka20.....5...........................Kielce.......... 20......w drodze zmieniam tebeleczke :) dziewczyny tak czekam na jutro i tak sie boje strasznie :( ale dam rade jakos :) mam nadzieje ze wszytsko bedzie oki ze dzidzia ladnie sie rozwija jutro wielki dzien hihih aaa mam pytanko czy wy dziewczymy gdzie stak kolo mojego tyg ciazy mialyscie juz twardsze brzuchy?? bo ja nie mam i nic nie czuje ale moze niedlugo zacznie twardniec :) buziaki dla was i trzymam kciuki za malwinke :) bedzie oki:)

wiesz co mi dopiero teraz zaczyna robić się twardszy ale nie mam brzucha , wyglądam jakbym się najadła za dużo

Gość Adusia123
Malwina te tabletki podwyższają temperaturę. Na ulotce nic takiego nie jest napisane. Wiem to od lekarza. Twój wykres nie jest wiarygodny. Nie próbuj być mądrzejsza od lekarza i od medycyny

DO Adusia--> Pisze na ulotce jak byk. NIe mam zamiaru być mądrzejsza od lekarzy i medycyny bo mi to jest nie potrzebne. Cytuje \"Nie wykazuje przy tym aktywności estrogenowej, androgenowej, nie ma działania termogennego, anabolicznego ani mineralo i glukokortykoidowego\" Informacja zaczerpnięta z http://old.solvaypharma.pl/index.php/ida/35 z \"działanie\".

Gość Lolunia
STARACZKI nick........... cyk.............miejscowość....... wiek.......dzieci Lady Love.........2...............Ruda Śląska............19.......brak Malwina21........7...............Śląsk (Lubliniec)........22.......brak Natulek............6..............Zgierz................ .....28........brak KLAUDIA86........12.............Ruda Śląska......... .....22........brak ZACIĄŻONE nick..........tydzien......termin......miejscowośc...... ...wiek.. ...dzieci Karola1988 ....19.....28.08.09.....Gdańsk...............20......w drodze mooncia........14....29.09.09....Gorzow Wlkp........21.......w drodze alla23............4..............ostrołęka.............2 4.......w drodze Panna Freddy K....6....-.....Poznan..........24.......w drodze Asienka478.........13.....06.10.2009....Koszalin.....21. . ..w drodze Lolunia...........11.......26.10.2009...Częstochowa...20 . .....w drodze kamciak…….8……..06.11.2009… .. Szczecin/Dublin……26….. w drodze Klapaucius26...5...05.12.2009.....Gdynia...............2 6....w drodze Lonka20.....5...........................Kielce.......... 20......w drodze zmieniam tabeleczke po wizycie :):):) u mnie to juz 11 tydzien :)

hej dziewczyny??? co tam u was słychać??? u mnie w pracy jest rewolucja:-) wszystkie dziewczyny które pracuja sa w ciazy i wszystkie w tym roku odchodzą:-) jak sie kochane czujecie??? ja nawet nawet tylko brzuch mnie strasznie boli i ciagnie

dziewczyny czy jest możliwość żeby cykl był bez owulacji ale jednocześnie temperatura w połowie cyklu skoczyła do góry???

STARACZKI nick........... cykl.............miejscowość....... wiek.......dzieci Lady Love.........2...............Ruda Śląska............19.......brak Malwina21........8...............Śląsk (Lubliniec)........22.......brak Natulek............6..............Zgierz................ .....28........brak KLAUDIA86........12.............Ruda Śląska......... .....22........brak ZACIĄŻONE nick..........tydzien......termin......miejscowośc...... ...wiek.. ...dzieci Karola1988 ....19.....28.08.09.....Gdańsk...............20......w drodze mooncia........14....29.09.09....Gorzow Wlkp........21.......w drodze alla23............4..............ostrołęka.............2 4.......w drodze Panna Freddy K....6....-.....Poznan..........24.......w drodze Asienka478.........13.....06.10.2009....Koszalin.....21. . ..w drodze Lolunia...........11.......26.10.2009...Częstochowa...20 . .....w drodze kamciak…….8……..06.11.2009… .. Szczecin/Dublin……26….. w drodze Klapaucius26...5...05.12.2009.....Gdynia...............2 6....w drodze Lonka20.....5...........................Kielce.......... 20......w drodze Zmieniłam tabelke. To już 8 cykl...

Gość Siobhan1
witam wszystkie starajace sie i te ktorym sie udalo.wlasnie przeszukiwalam tematy gdyz odkrylam ta kafeterie pare dni temu i trafilam na wasz.ja staram sie od okolo 4 cykli niestety narazie nic...wiec w tym cyklu troche sobie pomagamy clo ale chyba tez nic z tego nie wyszlo choc jeszcze mam nadzieje... Pozdrawiam

NATULEK> za owulke odpowiedzialny jest progesteron tzw hormon ciepły :) to dzieki niemu podnosi sie tempka, a co za tym idzie dochodzi do owulki (raczej), mi gin na podstawie progesteronu stwierdził ze mam owulke :)

Gość siobhan1
dzieki kochana ale jak juz z wsakiwanieem do tabelki to juz dla mnie wyzsza technika czy ktos mnie moze tam wrzucic....cykl 4 miejscowosc Londyn wiek(Choc kobiety sie nie pyta ,podobno ..29 lat ) dzieci 1 (Coreczka Siobhan ukradlam sobie nick od imienia mojej corki) Dzieki z gory

to ja cie wrzuce do tabelki :) STARACZKI nick........... cykl.............miejscowość....... wiek.......dzieci Lady Love.........2...............Ruda Śląska............19.......brak Malwina21........8...............Śląsk (Lubliniec)........22.......brak Natulek............6..............Zgierz................ .....28........brak KLAUDIA86........12.............Ruda Śląska......... .....22........brak Siobhan1...........4..............Londyn...................29........córka ZACIĄŻONE nick..........tydzien......termin......miejscowośc...... ...wiek.. ...dzieci Karola1988 ....19.....28.08.09.....Gdańsk...............20......w drodze mooncia........14....29.09.09....Gorzow Wlkp........21.......w drodze alla23............4..............ostrołęka.............2 4.......w drodze Panna Freddy K....6....-.....Poznan..........24.......w drodze Asienka478.........13.....06.10.2009....Koszalin.....21. . ..w drodze Lolunia...........11.......26.10.2009...Częstochowa...20 . .....w drodze kamciak…….8……..06.11.2009… .. Szczecin/Dublin……26….. w drodze Klapaucius26...5...05.12.2009.....Gdynia...............2 6....w drodze Lonka20.....5...........................Kielce.......... 20......w drodze

Gość Lonka20
Witajcie, jeju za dwa tygodnie kolejne usg, a tak sie boje:/ mam nadzieje, ze wszystko bedzie wporzadku...

Lonka przestań sobie wkręcać, bo szkodzisz tymi nerwami dziecku. Bez sensu, czy jak jak jest dobrze to trzeba od razu doszukiwać się dziury w całym????

zmieniam tabelke:-) już 14 tydzień:-) STARACZKI nick........... cykl.............miejscowość....... wiek.......dzieci Lady Love.........2...............Ruda Śląska............19.......brak Malwina21........8...............Śląsk (Lubliniec)........22.......brak Natulek............6..............Zgierz................ .....28........brak KLAUDIA86........12.............Ruda Śląska......... .....22........brak Siobhan1...........4..............Londyn................ ...29........córka ZACIĄŻONE nick..........tydzien......termin......miejscowośc...... ...wiek.. ...dzieci Karola1988 ....19.....28.08.09.....Gdańsk...............20......w drodze mooncia........14....29.09.09....Gorzow Wlkp........21.......w drodze alla23............4..............ostrołęka.............2 4.......w drodze Panna Freddy K....6....-.....Poznan..........24.......w drodze Asienka478.........14.....06.10.2009....Koszalin.....21. . ..w drodze Lolunia...........11.......26.10.2009...Częstochowa...20 . .....w drodze kamciak…….8……..06.11.2009… .. Szczecin/Dublin……26….. w drodze Klapaucius26...5...05.12.2009.....Gdynia...............2 6....w drodze Lonka20.....5...........................Kielce.......... 20......w drodze dziewczyny mam takie pytanie. ktora z was chodzi prywatnie i ile płaci za wizyte??? cztałam na innym forum to dziewczyny płacą 120 do 200zl za wizyte. dziwi mnie to bo ja place do 70zl.

Gość Siobhan1
to chyba zalezy od lekarza i miasta. czasem ginekolodzy sie strasznie cenia bo maja dobra opinie i podnosza ceny . ja jak jestem w Polsce to chodze do ginekologa i place jakies 80 zl za wizyte, ale jestem z niego bardzo zadowolona. Natomiast moja znajoma chodzila we Wroclawiu do kilku bo juz sie starala od paru lat i cena za wizyte nie spadala ponizej 100zl

Lonka Chyba tylko ty jedna z tego tematu nie dojrzałaś emocjonalnie do bycia matką i posiadania dziecka. Co czytam to masz cały czas jakieś obawy. Na początku po 2 cyklach myślisz że jesteś niepłodna. Potem, Czy ciąża przebiega prawidłowo że tak się boisz bo może to ciąża pozamaciczna. Czy dziecko jest zdrowe. Potem będziesz się zamartwiać jak będą robić USG w 12 tygodniu czy czasami nie ma zespołu downa. Jeszcze później a może ma rozszczep podniebienia i tak można w nieskończoność. W efekcie dziecko kiedy się urodzi będzie mieć charakter wiecznie zestresowanego. Lub w gorszym przypadku poronisz. Zachodząc w ciążę powinnaś się przygotować. Już nawet zauważyłam że chyba karole1988 czasami irytujesz

Gość Lonka20
karolcia, nie interesuje mnie kogo irytuje...nie ma takich samych ludzi i jeden bardziej stresowo reaguje, drugi mniej... a skoro powstala ten topik to chyba po to by dzielic sie tu tez swoimi obawami...i wyrazac na ten temat zdania??? no nie wiem moze zle mi sie wydaje... moze wogole [powinnam sie z tad wypisac skoro naprawde tak NIBY kazdego ,,IRYTUJE"", tylko jak do tej pory uslyszalam to tylko od Ciebie...pa

Lonka i po co ta cała awantura, weź się kobieto w garść. Nikt ci tu nie dowala ani nie wyrzyca stąd poprostu jak wchodzę i ciągle czytam te jęki to słabo się robi. Rozumiem kobieta w ciąży ma obawy i każda z nas je ma. Zakładając ten topic nie chodziło mi żeby zebrać tu jęczące i narzekające wiecznie baby tylko fajne dziewczyny do pogadania. Nie zrozum mnie źle ale wyluzuj trochę bo takim marudzeniem niczego nie osiągniesz. Co do lekarza, mieszkam w gdańsku ceny są różne ale do tego do którego ja chodzę czasem prywatnie płacę 150 zł. Uważam że cena jest warta ponieważ to najlepszy specjalista, ma super sprzęt( usg 2d,3d,4d, doppler i inne cuda). A jak się idzie prywatnie to po to żeby jakość sprzętu była lepsza niż w zwykłej przychodni.

Gość Siobhan1
to naprawde zalezy od lekarza.tak jak pisalam moj jest w miare tani choc zeby sie do niego dostac na wizyte to trzeba sie czasem i z dwa ,trzy tygodnie wczesniej umowic bo nie ma miejsc ,ale mam ta sama opinie co karola, wydaje mi sie ze nie wazne ile placisz bo czasem warto wydac wiecej a miec pewnosc ze jest sie pod opieka dorego specjalisty.