aaaaaaaaadddsaADDFGGFRTRTGG 0 Napisano Maj 14, 2009 Mysli ze bedzie pelono babeczek a on jeden:-) tlumaczyłam jemu ze nikogo wtedy nie bedzie. postaram sie namowic ale zrobi jak zechce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaadddsaADDFGGFRTRTGG 0 Napisano Maj 14, 2009 uciekam musze dokonczyc sprzatanie bo od samego rana krew mi leci z nosa:-( masakra. pozdrawiam pa moze inne dziewczyny sie pozniej dolacza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malwina21 0 Napisano Maj 14, 2009 WItam Ale się rozpisałyście :) Byłam 2,5 str do tyłu. Ja niestety się nie dołączę, gdyż temat rozmowy mnie nie dotyczy. Nie mam co powiedzieć na ten temat :( Zostałam jedyną staraczką :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaadddsaADDFGGFRTRTGG 0 Napisano Maj 14, 2009 Malwinka nie długo i ty do nas dołaczysz:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mala_czarna20 Napisano Maj 14, 2009 Wlasnie czemu Wy nie patrzycie tez na osoby, ktore sie staraja jeszcze, przeciez jest im przykro jak piszecie o takich rzeczach, pomyslcie tez o innych nie tylko o sobie... domyslam sie, z ejestescie szczesliwe...ale inni tego nie maja.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość DEDYKOWANY PRZEZ UE. Napisano Maj 14, 2009 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TEST IQ MENSA>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Interesuje Cię, jak wysokie masz IQ ? Zmierz swoje IQ w wysokojakościowym teście. Rozpocząć Test IQ: http://www.iq-test.pl/?d=888 LEPIEJ WIEDZIEC JUŻ DZIŚ JAKIE MASZ IQ, NIŻ DOWIEDZIE Ć SIĘ OD KOGOŚ INNEGO JUTRO !!! >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TEST IQ MENSA>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mooncia Napisano Maj 14, 2009 hej :) ale sie rozpisalyscie :) jak nigdy :) ja juz jestem po krzywej cukrowej i powiem Wam ze nie bylo zle, wcisnelam pol cytryny i wypilam, nawet bardziej to bylo kwasne niz slodkie :) wyniki bede miala we wtorek odrazu w gabinecie lekarskim. ja za USG 4d bede placila 200 zl Gorzow Wlkp samo USG osztuje 180 a nagranie 20 zl, kolezanka moja robila i mowila ze tam lekarz sprawdza wszystko dokladnie i w razie watpliwosci patrzy jeszcze raz wiec mysle ze polowkowego USG nie bede robila u mojego lekarza tylko zaczekam do 4 czerwca :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Maj 14, 2009 witam was dziewczyny:) Malwinka nie martw się ty też zobaczysz niedługo swoje upragnione 2 kreseczki:) przyjdzie i twój czas, ja wiem łatwo się mówi ale ja też się starłam (krócej niż ty dlatego rozumiem jak ci ciężko)i też mi było przykro kiedy przychodziło kolejne rozczarowanie. My nie rozmawiamy złośliwie o ciąży przecież nie możemy wogóle nie rozmawiać. Malwinka a jak badania?? robilliście teraz jakieś?? Może poprostu chęc posiadania dziecka jest tak silna że powstaje blokada?? Wyjedź gdzieś z mężem, odprężcie się nacieszcie sobą i może się uda:) Trzymam za ciebie kciuki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Maj 14, 2009 a ja mam pytanko czy miałyście robione badanie glukozę na czczo ale z krwi?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mooncia Napisano Maj 14, 2009 ja mialam na samym poczatku ciazy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Maj 14, 2009 no własnie ja miałam robione to badanie w 16tc i pytałam dzis mojego lekarza o badanie na obciążenie glukozą( to gdzie się pije) i powiedział że jeżeli to pierwsze badanie było oka to nie ma potrzeby robienia tego drugiego. Hm.. ja już sama nie wiem. Zrobie sama to badanie dla świętego spokoju chyba. A wy jak miałyscie?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mooncia Napisano Maj 14, 2009 jak czytalam to krzywa cukrowa jest obowiazkowym badaniem u kobiet w ciazy, mi dal skierowanie na to, nawet sie pytac nie musialam. a glukoza z krwi jest mniej wiarygodna od tego obciazenia glukoza i wlasnie w polowie ciazy jest wieksze ryzyko za cukrzyce ciazowa, wiec jezeli ci nie da to idz prywatnie zrob. u mnie kosztuje 15 zl i pijesz 50 mg glukozy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Maj 14, 2009 właśnie zrobie sama dla siebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Maj 14, 2009 mooncia a ty jak się czujesz??? u ciebie już 20 tydzień... ale ten czas goni:) ja odliczam czas do rozwiązania , jeszcze 101 dni...:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mooncia Napisano Maj 14, 2009 no u mnie teraz to juz 21 a w sobote zacznie sie 22 :) czuje sie bardzo dobrze :) dolegliwosci ciazowe juz minely i tez juz chce rodzic i miec maluszka przy sobie :) kupie chyba ten wozek co proponowalas Asience bo mi sie spodobal :) dziewczyna ma tylko sie zapytac w firmie kurierskiej ile bedzie kosztowal przewoz... a Ty jak sie czujesz?? widzialam na forim jakies zgrzyty... nie ma co odpisywac, na glupote sie nie reaguje.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malwina21 0 Napisano Maj 14, 2009 Karola nie robiliśmy jeszcze badań. Na 4 czerwca zapisani jesteśmy w Klinice Leczenia Niepłodności na badanie nasienia. Badanie to wyniesie nas 240zl. Z wynikami mam się udać do gina. Jeśli bedą ok to wtedy mnie skieruje na badania hormonalne i tarczycowe, i ewentualnie na HSG. Tego się najbardziej obawiałam i nadal obawiam :( Ponoć bardzo bolesne badanie, a ja mam niski próg bólu. I potem ewentualnie można będzie zastosować jakaś delikatną stymulację. Ginekolog stwierdził, że do owulki u mnie dochodzi i ze prawdopodobnie ze mną jest wszystko ok. Mój G miał w dzieciństwie przepuklinę pachwinową z obu stron i ginka stwierdziła, że może mieć to wpływ na płodność. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Maj 14, 2009 Asieńka wiesz badanie może być bolesne ale jeżeli ma pomóc w tym że będziecie mogli być rodzicami to warto pocierpieć. Nikt nie obiecywał że będzie łatwo. Dasz radę:) Mooncia to miedzy nami tylko 4 tyg różnicy:) o to super że mogłam pomóc z wózkiem:) fajny i cena okazyjna uważam;) najlepiej zadzwonić do DHL-u i sie dowiedzieć Ja sobie własnie zamówiłam książki; pierwszy rok życia dziecka i język niemowląt. Wogóle to jestem gapa totalna byłam dziś u lekarza i zapomniałam wziąść skierowania do skoły rodzenia... i muszę iść jeszcze raz...:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mooncia Napisano Maj 14, 2009 karola1989 na to wychodzi ze tak :) ja sie boje porodu a najbardziej tego jak to bedzie po nacieciu krocza bo szwagierka mi opowiadala ze tylek bardzo boli i nie mozna siedziec ani lezec tak boli :( ale wole juz chyba to niz miec cesarke i tydzien w szpitalu lezec i pozniej jeszcze cierpiec bo rana przeciez boli caly czas a jak w tym czasie zajmowac sie dzieckiem?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Maj 14, 2009 ja generalnie boję sie bólu i jestem straszną panikarą ale co teraz nie ma wyjscia i muszę urodzić:D tyle kobiet rodziło to i ja urodzę, codziennie proszę moją córeczkę: Kochanie tylko bądź malutka żeby mamusię nie bolało:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mooncia Napisano Maj 14, 2009 karola a jak dostaniesz skierowanie do szkoly rodzenia to nie musisz za to placic?? bo ja sie zastanawialam nad tym zeby pojsc razem z mezem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mooncia Napisano Maj 14, 2009 jezeli chodzi o wielkosc to podejrzewam ze moj dzidzius bedzie duzy :) bo ja wazylam 4 kg a moj maz 3,800 wiec jezeli odziedziczy po nas to bedzie wielkie :) mialam w 17 tyg USG i mialo 16 cm a jak czytalam taka dlugosc to jest na 20 tydzien wiec juz jest wielkie moje malenstwo :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Maj 14, 2009 u nas SR przy szpitalu w którym chcę rodzić jest bezpłatna tylko trzeba mieć skierowanie od lekarza tzn brak pzeciwwskazań do uczestnictwa. a co obecności partnera to coś tam się wtedy chyba płaci ale nie powiem ci bo nie wiem . Mój mąż i tak nie będzie chodził bo jego nie ma więc będę chodziła sama Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mooncia Napisano Maj 14, 2009 ja bym musiala sie zorientowac jak jest u mnie w szpitalu albo najlepiej lekarza sie zapytam on napewno bedzie wiedzial :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Maj 14, 2009 idę spać bo jakos nie mogę długo siedzieć, szybko sie kłade i późno wstaje... i jeszcze w ciągu dnia chętnie bym sobie drzemkę ucieła. Dobranoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mooncia Napisano Maj 14, 2009 a u mnie jest na odwrot ja moge siedziec dlugo ale szybko wstaje :) dziecko tez ma taki tryb juz bo kopie wieczorami :) dobranoc :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaadddsaADDFGGFRTRTGG 0 Napisano Maj 15, 2009 ale sie wczoraj rozpisałyście:-) mnie wczoraj wieczorem strasznie brzuch bolał i na dodatek moje maleństwo przestało kopać az do teraz nie dawało zadnego sygnału, byłam w takim strachu ze nie wiem. Ale zauważyłam ze jak zjem to daje mi po brzuszku:-) a wiec jestem spokojna:-) ja musze płacic za szkole rodzenia jak chodze prywatnie nawet jak mam skierowanie:-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaadddsaADDFGGFRTRTGG 0 Napisano Maj 15, 2009 STARACZKI nick........... cykl.............miejscowość....... wiek.......płeć Lady Love.........2...............Ruda Śląska............19.......brak Malwina21........9...............Śląsk (Lubliniec)........22.......brak KLAUDIA86........12.............Ruda Śląska........ .....22........brak ZACIĄŻONE nick..........tydzien......termin......miejscowośc...... ...wiek.. ...dzieci Karola1988 ...25.....28.08.09.....Gdańsk.............20....dziewczynka mooncia........20....29.09.09....Gorzow Wlkp........21.......w drodze alla23............4..............ostrołęka.............2 4..............w drodze Panna Freddy K....22......-......Poznan..........24..............chłopczy k Asienka478.........20.....06.10.2009....Koszalin.....21. . ......w drodze Lolunia........16......26.10.2009...Częstochowa...20. ........w drodze kamciak…….13……..08.11.2009… ; ; ; ; ; ; ; ; .. Szczecin/Dublin……26….....w drodze Klapaucius26...8...28.11.2009.....Gdynia...............2 6.......w drodze Lonka20.....12.....24.11.2009.........Kielce.......... 20..........w drodze Aneczka227...16...........30.09.2009.....Malbork......20 .......w drodze Natulek........6........05.01.2010.......Zgierz........2 8.........w drodze ale ten czas szybko leci:-) nim sie obejrzysz to nie długo rodzić będziemy:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Maj 15, 2009 ja nie wiem na czym polega płacenie za SR bo u nas też za jedną się płaci a za inną nie tzn przy jednym szpitalu trezba płacić a przy drugim nie. Mooncia ja tez tak do niedawna mialam chodziłam spać bardzo poźno i wstawałam bardzo wczesnie, a teraz cholera jakiś kryzys.. Co do kopniaków też ostatnio się martwiłam ale lekarz wczoraj mi super wszystko wytłumaczył. Czasami jest tak że dziecko ma jednego dnia więcej energii drugiego mniej. Przecież ty tez codziennie nie masz takiego samego nastroju:) z maleństwem jest tak samo. Moja mała dzisiaj już daje czadu od 5 rano jak nie szybciej...:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaadddsaADDFGGFRTRTGG 0 Napisano Maj 15, 2009 to karola ty już tak szybko wstajesz??? o 5 rano??? ja juz budze sie po 6 bo wczesnie chodze spac a jak poznij sie klade to sie mecze z zasnieciem:-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaadddsaADDFGGFRTRTGG 0 Napisano Maj 15, 2009 jakie juz miałyscie robione badania??? ja jak na rzaie to miałam tylko morfologie, wr, mocz, i chyba poziom cukru a teraz ta glukoza:-( nawet juz nie pamietam ale wyniki miałam bardzo dobre:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach