Karola1988 0 Napisano Sierpień 7, 2009 Lonka trzymamy za ciebie kciuki żeby było tak jak sobie wymarzyłaś:) Czekamy na relacje i jakieś fotki:) Malwinka tobie kibicuje najmocniej:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mooncia 0 Napisano Sierpień 8, 2009 Karola znieczulenie jest bezplatne tylko przy cesarce, przy porodzie naturalnym trzeba zaplacic od 150 do nawet 400 zl. u mnie w szpitalu placi sie 200 zl, ale i tak mimo ze sie prosi lekarzy o znieczulenie to nie daja albo bardzo rzadko... i jezeli faktycznie jest taka ustawa to jest ona ignorowana przez szpitale, tak samo o bezplatnym leczeniu kobiet w ciazy i w czasie pologu... przy kazdej wizycie wymagaja ubezpieczenia a jak nie masz to placisz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Natulek 0 Napisano Sierpień 9, 2009 STARACZKI nick.............. cykl.............miejscowość..........wiek.......płeć Malwina21.........11...............Śląsk (Lubliniec).......22.........brak Donia80...........3................Kielce............... ....30.........brak ZACIĄŻONE nick..................tydzien....termin.........miejscow ośc..........wiek......płeć Karola1988..........37.........28.08.09......Gdańsk.... .............20.........dziewczynka mooncia.............33..........29.09.09.......GorzowWlkp... .......21.........dziewczynka Asienka478.........31..........10.10.2009....Koszalin... .............21........chłopczyk Lonka20............24..........24.11.2009....Kielce ..... .............20.........chłopczyk Natulek..............20..........03.01.2010....Zgierz... . ..............28........chłopczyk Panna Freddy K......34........19.09.09......Poznań.....24......chłopczyk< br /> Jutro połówkowe usg :D ciekawe czy nadal będzie chłopczyk :) Już się nie mogę doczekać kiedy urodzicie :) uwielbiam opowiastki o porodach :) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lonka20 Napisano Sierpień 10, 2009 STARACZKI nick.............. cykl.............miejscowość..........wiek.......płeć Malwina21.........11...............Śląsk (Lubliniec).......22.........brak Donia80...........3................Kielce............... ....30.........brak ZACIĄŻONE nick..................tydzien....termin.........miejscow ośc..........wiek......płeć Karola1988..........37.........28.08.09......Gdańsk.... .............20.........dziewczynka mooncia.............33..........29.09.09.......GorzowWlkp... .......21.........dziewczynka Asienka478.........31..........10.10.2009....Koszalin... .............21........chłopczyk Lonka20............25..........24.11.2009....Kielce ..... .............20.........chłopczyk Natulek..............20..........03.01.2010....Zgierz... . ..............28........chłopczyk Panna Freddy K......34........19.09.09......Poznań.....24......chłopczyk< br /> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Sierpień 10, 2009 STARACZKI nick.............. cykl.............miejscowość..........wiek.......płeć Malwina21.........11...............Śląsk (Lubliniec).......22.........brak Donia80...........3................Kielce............... ....30.........brak ZACIĄŻONE nick..................tydzien....termin.........miejscow ośc..........wiek......płeć Karola1988..........38.........28.08.09......Gdańsk.... .............20.........dziewczynka mooncia.............33..........29.09.09.......GorzowWlkp... .......21.........dziewczynka Asienka478.........31..........10.10.2009....Koszalin... .............21........chłopczyk Lonka20............25..........24.11.2009....Kielce ..... .............20.........chłopczyk Natulek..............20..........03.01.2010....Zgierz... . ..............28........chłopczyk Panna Freddy K......34........19.09.09......Poznań.....24......chłopczyk witam was moje drogie:) Lonka a ty co nie opowiadasz?? my tu wszystkie czekamy a ty co??:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mooncia 0 Napisano Sierpień 10, 2009 STARACZKI nick.............. cykl.............miejscowość..........wiek.......płeć Malwina21.........11...............Śląsk (Lubliniec).......22.........brak Donia80...........3................Kielce............... ....30.........brak ZACIĄŻONE nick..................tydzien....termin.........miejscow ośc..........wiek......płeć Karola1988..........38.........28.08.09......Gdańsk.... .............20.........dziewczynka mooncia.............34..........29.09.09.......GorzowWlkp... .......21.........dziewczynka Asienka478.........31..........10.10.2009....Koszalin... .............21........chłopczyk Lonka20............25..........24.11.2009....Kielce ..... .............20.........chłopczyk Natulek..............20..........03.01.2010....Zgierz... . ..............28........chłopczyk Panna Freddy K......34........19.09.09......Poznań.....24......chłopczyk< br /> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaadddsaADDFGGFRTRTGG 0 Napisano Sierpień 10, 2009 STARACZKI nick.............. cykl.............miejscowość..........wiek.......płeć Malwina21.........11...............Śląsk (Lubliniec).......22.........brak Donia80...........3................Kielce............... ....30.........brak ZACIĄŻONE nick..................tydzien....termin.........miejscow ośc..........wiek......płeć Karola1988..........38.........28.08.09......Gdańsk.... .............20.........dziewczynka mooncia.............34..........29.09.09.......GorzowWlkp... .......21.........dziewczynka Asienka478.........32..........10.10.2009....Koszalin... .............21........chłopczyk Lonka20............25..........24.11.2009....Kielce ..... .............20.........chłopczyk Natulek..............20..........03.01.2010....Zgierz... . ..............28........chłopczyk Panna Freddy K......34........19.09.09......Poznań.....24......chłopczyk< br /> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Sierpień 11, 2009 pozmieniają tylko tabelkę i cisza...:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaadddsaADDFGGFRTRTGG 0 Napisano Sierpień 11, 2009 ja właśnie wstałam:-) zaraz ide zrobić zakupy, ja przez cały dzień siedze u mamy dopiero wieczorem jestem w domu. Wczoraj o godz 23 robiłam pizze dla męża ale super wyszła dzisiaj będzie powtórka:-) co tam u was słychać??? jak sie czujecie??? karola a ty już nie długo rodzisz masz stracha??? wczoraj rozmawiałam z kuzynką która miała cesarkę i widziałam jej blizne gdybym sie dobrze nie przyjrzała to wogóle bym jej nie zauważyła, ma 10 cm ale jest wogóle nie widoczna i zszywał ja mój lekarz prowadzący bo jest ordynatorem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Sierpień 11, 2009 nie ja tam już się przestałam bać, wybrałam szpital gdzie jest bezpłatne znieczulenie i nie ma problemów żeby je dostać jest na życzenie pacjentki. Ja dziś miałam umyć okna ale zanosi się na deszcz więc szkoda byłoby mojej pracy. Wysprzątałam łazienkę na błysk a teraz się obijam:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wisienkaaaaaaaa Napisano Sierpień 11, 2009 moze ja troche nie na temat.... ale widze ze są tu doswiadczone osoby a wiec mam pytanie okolo 3 tyg temu uprawialam z chlopakiem petting : on dotykał mnie w miejscach intymnych a ja jego trwało to jakis czas potem on zaczal dotkac mnie swoi penisem w okolicach intymnych ale nie za dluzo bo zaraz sie odsunelam po czym on znowu wlozyl mi palce do podchwy nie doszlo do stosunku ani do wytrysku jedynie wydzielil sie ten plyn no i jak takze bylam mokra po 2 tyg mialam lekkie plamienie kilka dni pozniej dostalam juz okres oczywiscie w terminie jednak jest on mniej obfity niz zawsze i bole nie sa az tak duze ..... pytanie CZY MOGE BYC W CIAZY ? wiele juz czytalam na forach i dlatego schizuje podbno w tym plynie sa juz plemniki niby są w czescie uposledzone i nie zdolne do zaplodnienia ale wiele osob pisze ze mozna zajsc przez to w ciaze PROSZĘ O ODPOWIEDZ :( ! aha nie mam w sumie zadnychh objawów nie bola mnie piersi ani plecy nie mam mdlosci tylko mi się czasem odbija i boli mnie podbrzusze ale to raczej normlane podczas okresu :) PROSZE O ODPOWIEDZ :(! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaadddsaADDFGGFRTRTGG 0 Napisano Sierpień 11, 2009 ja sie cały czas cykam jak to będzie i wogóle:-) ja wczoraj robiłamwielkie sprzątanie a okna umyje za miesiąc, to karola u mnie rano padało to teraz wszystko przechodzi do ciebie:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Sierpień 11, 2009 ja też czekałam z tymi oknami do samego końca:P mimo że teraz kolejka mojego męża wypada ale będę taka zołaza i odbiorę jemu tę przyjemność:D jutro już ich nie umyję bo idę do mamy, więc zostaje czwartek:) cieszę się że już nie ma takiego upału bo żyć się nie da:( dziewczyny czy ludzie są dla was życzliwi tzn ustępują wam miejsca, przepuszczają w kolejce??? wczoraj miałam takie zdarzenie, jechałam z mamą tramwajem i nie było żadnego miejsca wolnego, obok mnie siedział chłopiec około 10-12 lat a na drugim siedzeniu jego babcia. Ta babcia popatrzyła na mnie wręcz pogardliwie...ale nie powiedziała temu chłopcu żeby ustąpił mi miejsca( chodzi mi o sam fakt bo spokojnie mogłam postać gdybym się źle czuła to bym poprosiła aby mi ktoś ustąpił miejsce), a później takie babcie się dziwią że im nikt nie ustępuje miejsca i zrzędzą że młodzież taka niewychowana ale kto daje taki przykład i tego uczy????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaadddsaADDFGGFRTRTGG 0 Napisano Sierpień 11, 2009 Ja raz miałam taką sytuacje w markecie stałam z mężem w kolejce a przed nami stał taki starszy chłopak i chciał mnie przepuścić, wtedy brzucha u mnie nie było tak widać a teraz już nie źle odstaje, ostatnio stałam na poczcie bo musiałam odebrać paczke była kolejka i stałam juz przed okienkiem i stra baba zapytała sie mnie czy może przede mna wejśc to powiedziałam że tak ale zaczeła mnie boleć ta przepuklina która mam i nie dałam jej wejść przede mna. Myślałam wtedy że padne:-( nikomu nie życze tego bo to boli jak cholera. Stare baby to maja tupet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaadddsaADDFGGFRTRTGG 0 Napisano Sierpień 11, 2009 zaraz idę dalej robić pizze:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Sierpień 11, 2009 mój mąż wreszcie teraz przyjedzie w weekend już nie mogę się doczekać. Pizza:) też bym zjadła:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaadddsaADDFGGFRTRTGG 0 Napisano Sierpień 12, 2009 hej:-) pizza była pyszna:-) zrobiłam dwie, 5 minut i już jej nie było jeszcze brat meża sie załapał:-) w końcu pogoda jest super chłodno i nie duszno, ostatnio mi tak nogi spuchły że dopiero na 3 dzień opuchlizna zeszła z kostek, takie bańki miałam:-( zostało mi równe 60 dni:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Sierpień 12, 2009 asieńka ty nic nie mów o opuchniętych nogach... ja mam lewą stopę 2 razy większą od prawej- koszmar wyglądam jakbym miała nie swoją stopę...;/ i żeby było ciekawiej to lewa ręka również mi puchnie a prawa już nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mooncia 0 Napisano Sierpień 12, 2009 ja na szczescie nie mam az tak opuchnietych rak i nog, po nocy wszystko schodzi :) ale obraczke zdejmuje zeby puzniej mi nie cieli... mam za to problem z miednica, nie moge spac na boku bo mnie bola te kosci a na plecach nie moge oddychac wiec spie praktycznie na polsiedzaco :( nie wysypiam sie ale pocieszam sie ze juz nie dlugo i znikna te problemy :) ostatnio mam jakis przyplyw energi, moglabym sprzatac i gotowac caly czas :) moj maz na tym zyskuje bo ma smaczne obiadki :) dzisiaj jade po ostateczne zakupy dla malenstwa :) ciekawa jestem ile tego bedzie no i ile zaplace bo jak patrze w niektorych sklepach na to wszystko to troche mnie przerazaja te ceny... ale dla malenstwa wszystko :) dobrze ze maz nie robi mi zadnych wymowek ze to za drogie to nie potrzebne... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaadddsaADDFGGFRTRTGG 0 Napisano Sierpień 12, 2009 Ja spie na lewym albo prawym boku tylko oststnio w ciągu dnia boli mnie prawa strona brzucha obok żeberek:-) cały prawy bok. :-( Ja niestety nie mam kiedy wybrać sie na zakupy z mężem, po 4 jak wraca z pracy to jedziemy do mojej mamy bo mąż kończy mojemu bratu płot z klinkieru robić i tak wracamy 21 po 22 do domu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Sierpień 12, 2009 co do tych zakupów, pojechałam do hurtowni dziecięcej i tam kupiłam wszystko tzn to co mi brakowało( proponuję wczesniej zrobić sobie szczegółową listę, poczytać opinie o firmach produktach itp). Kupiłam wanienkę, rożek, kocyki, butelki, smoczki, nozyczki, szczotki takie duperele, kilka kosmetyków i wydałam troszkę ponad 500zł... więc nie mało Niby tylko takie drobiazgi ale sumka niezła Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaadddsaADDFGGFRTRTGG 0 Napisano Sierpień 12, 2009 ja liste mam i to bardzo szczegółową:-) dla męża:-) karola jaka wanienkę kupiłas??? zwykła czy taką z terometrem??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mooncia 0 Napisano Sierpień 12, 2009 ja juz po zakupach :) prawie wszystko kupilam, jeszcze tylko musze kupic poduszke i kolderke i bede juz miala wszystko :) wydalam prawie 600 zl... co do wanienki to ja kupilam zwykla i ta wieksza bo sa 2 rozmiary, a temperature bede sprawdzala lokciem bo to najlepsza metoda. i nie kupowalam zadnych plynow do kapieli i szaponow tylko zwykle mydlo bambino i na poczatku bede w tym kapala mala. I powiem wam ze firma Bambino jest moim zdaniem najlepsza bo nie uczulaja skladniki zawarte w produktach tak jak w innych jest pelno barwnikow i ulepszaczy... A co tam u naszej staraczki slychac?? nic nie piszesz... a my ciekawe jestesmy jak Ci ida starania o dzidziusia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Sierpień 12, 2009 ja kupiłam wanienkę najzwyklejszą jaka była kosztowała jakieś 25 zł. Co do kąpieli bardzo dobry jest płyn oilan to jest chyba odpowiednik oilatum ale jest dużo tańszy. polecane też są kosmetyki z rossmana bubchen. Dziewczyny ja dziś byłam u położnej po wyniki glukozy i moczu. Glukoza oka ale w moczu jest białko( wcześniej były jeszcze leukocyty+25, brałam antybiotyk duomox, leukocyty w normie a białko zostało) , do tego ciśnienie 140/100 i obrzęk jednej strony ciała tzn stopa i ręka. Muszę mierzyć ciśnienie i jak nic się nie zmieni to w pt do przychodni mam się zgłosić do lekarza. Martwię się troszkę:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malwina21 0 Napisano Sierpień 12, 2009 Witam Jutro biorę ostatniego duphastona i w piątek mam zamiar testować. Tylko, że dzisiaj już dostałam plamień :( Nie są one mocne, są koloru kawy z mlekiem i chyba zrobię tak, że rano siki umieszczę w kubeczku i jak kupię test to go zrobię jak wróce bo niby najlepszy mocz jest z samego rana. Chodź pewnie i tak ujrzę jedną kreskę, bo plamienie może symbolizować tylko @. Myślałam, że będziemy mieć prezencik w postaci dwóch kresek na pierwszą rocznicę slubu, ale chyba nie :(( Podczytuje Was, ale nic nie pisze, bo w sumie nie mam o czym się wypowiedzieć. Też bym już chciała kupować wybrawkę ale widocznie nie jest nam jeszcze dane, a czekamy już na bobasa rok... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość demolka1988 Napisano Sierpień 13, 2009 Malwinka jesteś silna kobietą i poradzisz sobie, bez znaczenia jaki będzie wynik. Ale trzeba wierzyć i być dobrej myśli:) Najgorsze co może być to załamywać się. Ale aż nóż w kieszeni się otwiera kiedy czytam o tym wszystkich gówniarach które dokonują aborcji a kiedy ludzie naprawdę pragną dziecka to są schody:( Trzymam za ciebie kciuki bo wiem że zobaczysz te swoje wymarzone i wyczekane 2 kreseczki:) U mnie kolejna noc do d***, spać nie mogę, kładę się o 23.00 a budzę o 4-5 rano i spać nie mogę:( Tak się boję o moja malutką że coś jest nie tak, wszystkie wyniki wskazują na zatrucie ciążowe:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malwina21 0 Napisano Sierpień 13, 2009 Karola jestes w takim tygodniu ciąży, że mogłabyś już rodzić. WIec wydaje mi się, że jesli bedzie cos nie tak, to nie bedą czekać i zrobią Ci cc. Jednak trzymam kciuki, ze wyniki są ok i nic małej nie zagraża :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Sierpień 13, 2009 nie mogę tego jutra się doczekać, będę koczowała pod przychodnią chyba o 5 rano;/ ze mną moga robić co chcą byleby dziecku nic nie było Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 111111111111111122222222 Napisano Sierpień 13, 2009 jeśli to zatrucie ciążowe to ty nie czekaj do jutra tylko od razu jedz do szpitala bo każdy dzień w takim stanie jest bardzo ważny no chyba ze chcesz urodzić martwe dziecko to czekaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mooncia 0 Napisano Sierpień 13, 2009 karola osoba piszaca wyzej ma racje, jedz do szpitala i nie czekaj do jutra. lepiej sie upewnic czy jest oki a jak nie to cc zrobia i malutka bedzie zdrowa. Jest takie badanie ktore sprawdza czystosc wod plodowych i napewno by ci zrobili... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach