Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 bulwersujaca 2
ooo odezwala sie ta co nie sama na co chora , ty nie wiesz czy nerwice masz czy depresje czy stres , a ja ci powiem co masz chora g艂owa i bierz leki !!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 bulwersujaca 2
"Grubo od ponad tyg.nie mialam ataku l臋kow to chyba swiadczy o tym.Np.o tym ze dlugi czas zylam w ogromnym stresie ale tak jak powiedziala moja kolezanka NIE MAM NERWICY" widzisz jakas ty wyksztacona po studiach !! dziewczyny ona nie zadnej wiedzy to jakas popeliniara ! kolezanka jej powiedziala ze nie ma nerwicy , normalnie SZOK!! szkoda ,ze nam zadna kolezanka nie potrafi wpoic do g艂owy ze nie mamy nerwicy buhahahaha

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bulwersujaca 2
spotykalas sie z takimi co podduszali konkubiny a swojej sytuacji rodzinnej z mezem nie potrafisz uzdrowic , smieszna jestes !!! ty pewnie w takim srodowisku sie wychowa艂as i nadal tkwisz na takim patologicznym pekinie!!!! nic dodac nic ujac ! nie pisz tych smiesznych post贸w!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bulwersujaca 2
BRAK S艁脫W JAK SIE PRZESLEDZI JEJ POSTY , WY W OG脫LE CZYTACIE JEJ POSTY OD POCZATKU , MASLO MASLANE!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bulwersujaca 2
dla rozjasnienia twojego umys艂u a ty wszystko 艂ykasz co ona pisze , naprawde ona nie jest powa偶na ! 17.10.08 pisa艂a tak: "Szczerze mowiac juz sie denerwuje trzustka znow mnie pobolewa i wszyswam sobie Bog wie co... Dodatkowo pobolewa mnie glowa i gardlo moja corke tez boje sie zeby jakies paskudztwo sie do nas nie przyplatalo Dziewczyny powiedzcie mi czy jesli po skonczeniu moich psychotropkow moge brac hydro...ktora przepisal mi neurolog zanim zaczelam brac te ktore teraz zazywam???boje sie odstawienia lekow a nie bardzo mam kiedy isc teraz do lekarza" czy uwazacie, ze ta osoba jest powazna piszac ze jej kolezanka powiedziala ze ma stres zamiast nerwicy i ona w to uwierzyla , a sama pisze ,ze my jak ton膮cy sie brzytwy chwytamy [ lulek i bianka] " 15:10 Chieronimka Basiu mam jeszcze dwie tabletki do pon.powinny starczyc.W pon.pojde.Poza tym mam w domu relanium chyba 2 tabletki w razie ataku tym sie poratuje."15.10.2008] 08:39 Chieronimka [zg艂o艣 do usuni臋cia] "" ps.DAJCIE LUDZIE SPOK脫J moze ciebie stac na to zeby sie smiac z choroby mnie nie jest do smiechu ze mam nerwice i zadnego wsparcia.Zegnam."" a tydzien temu pytala sie czy moze leki psychotropowe odstawic !!! kumajta troche !!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mimi1986
:O mamma mia co sie dzieje. czemu tyle agresji

Udost臋pnij ten post

oj Kobity:)Jedne nakrecaja drugie. Dajmy juz spokoj Bianace i Lulkowi. Czy bedziemy ja odciagac od tej znajomosci czy nie ona i tak postapi jak uzna za s艂uszne. Moze bedzie ok,a moze sparzy sie ale nie bedziemy mialy wplywu na jej decyzje. Jedynie ta swiadomosc ze pzestrzegalysmy;) Co do calkowitego wyzdrowienia ,to powtarzam ciagle tesame s艂owa\"wiara czyni cuda\" a jesli wiara czyni cuda\"Musisz wierzyc ze si臋 uda\". Nie ma innej opcji. Dla mnie jak dotad jest to spraw膮 priorytetowa zeby wierzyc w sens jakiejkolwiek terapi . Niekoniecznie czy jestes w trakcie czy juz po. W trakcie , wierz ze terapia ma sens a po jej zakonczeniu, ze da艂as rade, ze jestes zdrowa i ze to paskudztwo nigdy wiecej Cie nie dopadnie:) Zarowno leczenie farmakologicznejak i leczenie terapiami ma sens!!! Bo po co by byly stworzone??? no po co? A zdania zwsze beda podzielone, do wszystkiego , tak to juz w zyciu bywa. Jak komus cos nie pomoze to zaraz ze to jest do d***Y, ale trzeba wziasc pod uwage rowniez fakt ze nie kazdemu beda pomagaly te same metody leczenia a na to skalda sie fakt ,ze kazdy z nas ma min inny charakter . Mysle ze to jest rowniez uzaleznione od innych czynnikow np takich jak wiek , p艂e膰, nawet wykszta艂cenie i status rodzinny.Powiazane jedno z drugim. A stopien choroby? Chyba tez . Pisze to bo nie znosze czegos takiego jak negowanie jakichkolwiek metod leczenia( za wyjatkjiem egzorcyzmow, oczywiscie itp) pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Poniewa偶 przyczyn膮 nerwicy jest przywi膮zanie do sprzecznych z sob膮 idei, wymaga艅, pomys艂贸w na 偶ycie, to najwa偶niejszym zadaniem b臋dzie przebudowa systemu warto艣ci osoby znerwicowanej tak, by znalaz艂y si臋 w nim niesprzeczne wymagania, oczekiwania, plany i wyobra偶enia. Aby doprowadzi膰 do takiego stanu umys艂u, trzeba wielu lat intensywnej przebudowy psychiki. Najwa偶niejszym elementem naszego systemu warto艣ci jest samoocena. To ona wp艂ywa na jako艣膰 naszych zwi膮zk贸w, naszego 偶ycia, pracy i na nasz rozw贸j. Ca艂e nasze 偶ycie jest zgodne z naszymi oczekiwaniami. Wi臋kszo艣ci z nich nie jeste艣my 艣wiadomi, a spor膮 cz臋艣膰 z nich \"pod艂apali艣my\" od otoczenia i 艂udzimy si臋, 偶e je艣li si臋 do nich dopasujemy, to b臋dziemy szcz臋艣liwi, bo zadowolimy innych. Nic bardziej b艂臋dnego! W ten w艂a艣nie spos贸b ca艂y czas budowali艣my tylko nerwic臋. Umys艂 musi zosta膰 oczyszczony z nierealnych pragnie艅, po偶膮da艅 wymaga艅. Na pocz膮tek natrafiamy na t臋 trudno艣膰, 偶e za nierealne uznajemy w艂a艣nie to, co jest dla nas najkorzystniejsze, a co si臋 innym wydawa艂o nierealne i niew艂a艣ciwe. Dlatego osoba pragn膮ca przebudowa膰 system warto艣ci, musi bardzo du偶o czyta膰 na tematy pozytywnego my艣lenia i jak najmniej przebywa膰 w toksycznym otoczeniu. By艂oby wskazane, 偶eby spotyka艂a si臋 te偶 z osobami my艣l膮cymi pozytywnie, przebywa艂a z nimi i rozmawia艂a. Przebudowa systemu warto艣ci odbywa si臋 dzi臋ki stosowaniu technik afirmacji, relaksu, medytacji, pozytywnych wizualizacji i 膰wicze艅 oddechowych. G艂贸wny ci臋偶ar pracy spada na afirmacje (czyli pozytywne my艣li). Cz艂owiek znerwicowany, to cz艂owiek niespe艂niony. Spe艂niamy si臋 realizuj膮c nasze cele i odkrywaj膮c, kim naprawd臋 jeste艣my. Jednym z pierwszych zada艅 przy wychodzeniu z nerwicy, jest klasyfikacja cel贸w. Nale偶y okre艣li膰, kt贸re z nich s膮 najwa偶niejsze, a wszystkie inne skre艣li膰!!! Oczywi艣cie, 偶e w mar臋 odzyskiwania 艣wiadomo艣ci swoich cel贸w, z tej listy b臋d膮 znika艂y cele cudze - narzucone nam przez innych i sprzeczne z naszym interesem, naszymi zdolno艣ciami i talentami. B臋d膮 si臋 za to pojawia艂y nasze w艂asne cele, kt贸re trzeba b臋dzie doceni膰, by si臋 uda艂o je zrealizowa膰. Ci, kt贸rzy s膮 tym zainteresowani, powinni zapozna膰 si臋 z technikami kreacji mentalnej. Wielu terapeut贸w zaleca jog臋 lub medytacj臋. Tu trzeba jednak zaznaczy膰, 偶e medytacja nie jest praktyk膮 uzdrawiaj膮c膮 dla znerwicowanych! Warunkiem medytacji jest akceptacja wewn臋trznego spokoju i harmonii. A ca艂a terapia nerwic prowadzi zaledwie w艂a艣nie do tego celu. Jednak偶e ideologiczne za艂o偶enia pewnych terapii nie s膮 w stanie sprosta膰 temu celowi. Ta uwaga dotyczy tych terapii, kt贸re maj膮 za zadanie dostosowa膰 ludzi do wymaga艅 otoczenia za cen臋 rezygnacji z siebie. Paradoksalnie - to na takie terapie zapotrzebowanie jest najwi臋ksze! Po przej艣ciu przez tak膮 \"terapi臋\" cz艂owiek staje si臋 bezwolnym narz臋dziem w r臋kach rodziny lub w艂a艣ciciela firmy (np. \"o艣wiecony\" pracownik japo艅skiej firmy), pogodzonym ze sw膮 rol膮 i nawet wydaje si臋 zadowolonym ze swej roli! Cud takich terapii polega na wm贸wieniu przekonania, 偶e to, co tego cz艂owieka spotyka w 偶yciu, jest najlepszym, co mog艂oby go spotka膰. Cz臋sto ma on dzi臋kowa膰 codziennie Bogu za tak膮 艂ask臋! Tego typu \"terapia\" przynosi nadzwyczajne rezultaty w kreowaniu uleg艂ych 偶on i pos艂usznych dzieci. Przydaje si臋 te偶 w przekonywaniu ojc贸w rodziny, by uczciwie zarabiali na swoje potomstwo. Jest to 艣wietna terapia dla tych, kt贸rzy sami nie wiedz膮, czego chc膮 i nie maj膮 ochoty lub odwagi si臋 dowiedzie膰. Cud sukcesu osi膮gni臋tego dzi臋ki tej terapii polega na rezygnacji z rzekomo \"nierealnych\" ambicji. Ale ... cz臋sto nie likwiduje nerwicy. U wielu powoduje za to narastanie poczucia bezsensu 偶ycia, co cz臋sto prowadzi do przy艣pieszonej 艣mierci (no bo jak d艂ugo mo偶na 偶y膰 dla innych nic z tego nie maj膮c?), albo do pomys艂u, by zacz膮膰 prowadzi膰 \"podw贸jne\" 偶ycie. Je艣li nie jeste艣 osob膮 przebojow膮 i masz sk艂onno艣ci do uleg艂o艣ci, wybierz raczej t臋 terapi臋. Stosowanie terapii, kt贸ra wymaga od ciebie decydowania, podejmowania wybor贸w, mo偶e przerosn膮膰 twoje mo偶liwo艣ci. By膰 mo偶e tw贸j rozw贸j w tym 偶yciu powinien zako艅czy膰 si臋 na akceptacji stanu, w jakim si臋 znalaz艂e艣? Je艣li uleg艂o艣膰 to dla ciebie za ma艂o, je艣li czujesz, 偶e tkwi w tobie potencja艂 tw贸rczy lub rozwojowy, kt贸ry zosta艂 ograniczony, wyhamowany przez rodzin臋 lub bli偶sze otoczenie, wybierz tak膮 terapi臋, kt贸ra umo偶liwia rozw贸j tw贸rczy b膮d藕 duchowy. Po etapie wst臋pnym, polegaj膮cym na wdro偶eniu si臋 w podstawy pozytywnego my艣lenia, mo偶na skorzysta膰 z metod niekonwencjonalnych, takich jak regresing czy rebirthing. Wymagaj膮 one pewnej otwarto艣ci na rozw贸j duchowy i akceptacji cel贸w szerszych, ni偶 dobro rodziny. Wymagaj膮 te偶 pracy nad podnoszeniem poczucia w艂asnej warto艣ci. Osobom znerwicowanym i niespe艂nionym, odradza艂bym raczej poszukiwania egzotycznych dr贸g rozwoju duchowego. Wiele z nich bowiem pog艂臋bia jeszcze kompleksy, kt贸re 艂atwo wynie艣膰 ze spo艂ecze艅stwa ow艂adni臋tego \"chrze艣cija艅skim duchem\". W wychodzeniu z nerwicy wa偶ne jest znalezienie w艂asnej drogi. Rzecz w tym, 偶eby ta droga nie ogranicza艂a, 偶eby nie by艂a sprzeczna z naszymi 偶ywotnymi interesami i 偶eby zn贸w nie odwiod艂a nas od spe艂nienia. Bywa przecie偶 tak, 偶e to w艂a艣nie dzi臋ki tej drodze duchowej jeste艣my w艂a艣nie tu, gdzie nam si臋 nie podoba, a chcemy na ni膮 wr贸ci膰, bo pod艣wiadomie pami臋tamy z poprzednich wciele艅, 偶e obietnice by艂y zupe艂nie inne. Powr贸t na t臋 drog臋, cho膰 po偶膮dany, to pr贸ba \"zawracania kijem Wis艂y\". Wyboru drogi rozwoju duchowego powinno si臋 dokonywa膰 dopiero w贸wczas, gdy mamy pewno艣膰, 偶e 偶yczymy sobie dobrze. Tu zn贸w pojawia si臋 sprawa naszych 偶ywotnych interes贸w. Bez wzgl臋du na to, jak si臋 r贸偶nimy pogl膮dami i samoocen膮, nasze 偶ywotne interesy s膮 takie same! Oto one: Zas艂ugujesz na mi艂o艣膰 i szacunek. Z natury jeste艣 dobry i niewinny. Masz prawo odnosi膰 sukcesy w ka偶dej dziedzinie 偶ycia. Masz prawo by膰 bogaty i cieszy膰 si臋 偶yciem. Masz prawo by膰 szcz臋艣liwy bez wzgl臋du na to, czego 偶ycz膮 ci inni. Masz wolno艣膰 wyboru i potencjaln膮 mo偶liwo艣膰 dokonywania wybor贸w najwy偶szej jako艣ci. B贸g Ci臋 kocha bez wzgl臋du na to, co uczyni艂e艣. Musisz to teraz tak pouk艂ada膰 w g艂owie, 偶eby egzekwuj膮c swoje prawa nie narusza膰 praw innych, kt贸rzy zas艂uguj膮 dok艂adnie na to samo, co ty. Je艣li nie widzisz takich mo偶liwo艣ci, to znaczy, 偶e ju偶 masz nerwic臋. Nerwica jest z艂ym doradc膮, wi臋c warto si臋 jej pozby膰. "MILEGO WEEKENDU"

Udost臋pnij ten post

bulwersujaca 2 czytaj kretynko dokladnie co teraz napisze wryj sobie to w swoj tempy leb i trzymaj sie tego!!!!koleznaka ktora mi powiedziala ze nie mam nerwicy to PSYCHOLOG z mojej pracy z ktora rozmawialam o swoich dolegliwosciach podan 2 godz.Najlepsze jest to ze o kolezance psychologu pisalam we wczesniejszych swoich postach ale ty jestes zbyt glupia zeby wszystko doczytac i bierzesz watki ktore ci pasuja!Z tym psychologiem pracuje w osrodku dziewczyny potwierdza ze byl taki wpis ale co glupiemu po rozumie!Czytaj wszystko albo nic!Jesli chodzi o swoj stres MIALAM problemy w malzenstwie i to nie twoj zasrany interes!bolala mnie trzustka i przestraszylam sie bo znajomy kumpla zmarl na raka trzustki zaraz potem babcia mojej przyjaciolki!Boje sie tego bo jestem obciazona genetycznie!ale nie mam nerwicy!nie mam l臋kow nie musze brac psychotropow wiec chyba wiem lepiej od ciebie??? Jesli bylabys TY zdrowa na umysle nie wchodzilabys na forum ktore cie w ogole nie dotyczy.To ty masz problemy ze soba i to spore skoro wchodzisz tutaj szukasz swojej\"ofiary\"znajdujesz ja we mnie i wyladowujesz swe negatywne emocje!Prawie kazdy twoj post to atak na moja osobe robisz tu zamet i zla atmosfere wiec jak cos do mnie masz to podam ci swoje gg i opiszesz mi co cie gryzie a jak nie to odwal sie! Przepraszam dziewczyny nie jestem zla tylko poirytowana pipa nie potrafi nawet nicka sobie stworzyc co za blysk inteligencji:-o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szaulaaa
psychtropy bierz i nie odstawiaj ich bo wlasnie pozniej z toba sie dzieja takie rzeczy ja teraz w tym poscie !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maz bulwersujacej
46868776 to jest gg mojej zony jesli ktoras z was chce z nia utrzymac dalszy kontakt nie ma sprawy ale TU zona wiecej nie wejdzie. bulwersujaca 2 masz bardzo niski poziom jesli cie ci...swedzi znajdz sobie jakiegos przydupasa a nie wyzywaj sie na ludziach!zegnam w imieniu zony i swoim!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szaulaaa
buhahhahaha ale jajca , juz sie nizyles ba艂wanie !!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 forum pierwotne bylo
fajne jakies 1,5 roku-2 lata temu-teraz to jakas farsa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no co to tu jest
szaulaaa,jakies buhahahaha ,hmmmm,nie dobrze juz z Toba:)pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no co to tu jest
Farsa bo i ludzie maja w sobie wiecej agresji,czsy ida w strone wiekszych nerwic

Udost臋pnij ten post

czasy czasami a ludzie sa rozni-to co tu sie dzieje to jakas parodia a nie wspierajace forum(zeby nie uogolniac-sa tu wyjatki)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kokoszka_29
czesc wam od 2 miesiecy lecze sie na nerwice , na razie efekt贸w rzadnych . ile musze czekac na efekty ?? pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kokoszka_29
Na zawsze stajesz sie odpowiedzialny za to, co oswoiles. jakby o nerwicy

Udost臋pnij ten post

zalezy jak sie leczysz? farmakologicznie czy psychologicznie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jolantka 99
cze艣膰 wam ja te偶 si臋 lecze od 2 m-cy wczoraj bylam na wizycie kontrolnej i zapyta艂am lekarza czy to nerwica i potwierdzi艂 moje przypuszczenia mo偶na mnie te偶 wpisa膰 na list臋 lat 36 wielkpolska

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jolantka 99
kokoszka a co ci przepisa艂 lekarz ? ja bior臋 rexetin jest naprawd臋 ok

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kokoszka_29
mi nic , bozdecydowalam sie zaczac od terapii.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no i s艂usznie
Przeciez chemia nie rozwiarza twoich problem贸w,tylko praca i jeszcze raz praca nad soba moze dac efrkty:)buzka

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰