Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mineralka25

Starania z problemami

Polecane posty

Shila to czekam z niecierpliwością na wieści z porodówki :) i przyznam szczerze, że Ci zazdroszczę ;) ja jeszcze parę miesięcy poczekam na moją Skorpionkę ;) iwuss co u Ciebie? jak samopoczucie? U mnie bez zmian. miałam ostatnio wizytę, ale nie miałam usg. usg będę miała dopiero pod koniec sierpnia, a teraz na badaniu wyszło, że szyjka długa, zamknięta. macica wysoko. serduszko biło 135 uderzeń na minutę. ja mam lekką anemię na co dostałam lek ;) ale mam się tym nie martwić, bo w ciązy jest to częste, a u mnie nie ma tragedii, bo moje laboratorium pokazuję normę hemoglobiny od 12, a ja mam 11,7 czyli nie wiele poniżej normy! coś tam mam jeszcze zaniżone, ale też ociupinkę! moja mała kopie jak szalona :) chociaż ma swoje ulubione pory dnia na aktywność ;) sporo mi się już przytyło, ale póki co idzie w brzuszek i nie martwiłabym się tym, gdyby nie to, że ciąże zaczynałam już ze sporą nadwagą i muszę teraz na siebie uważać, żeby nie mieć problemów z ciśnieniem bądź cukrzycą! żeby nie doporowadzić do zatrucia ciążowego. teraz sobie jestem na dietce, ale nie po to, aby chydnąć, bo w ciązy to totalna głupota, ale po to, aby aż tak na wadze nie przybierać. zaczęłam się też rozglądać za szkołą rodzenia. dzwoniłam w parę miejsc, ale nidzie nie odbierali! musze wybrać się osobiście :) jedną szkołę mam nawet blisko domu i tam pójdę w pierwszej kolejności. mam nadzieję, że się do niej załapę, bo nie dość, że bezpłatna, polecona przez mohją ginkę, to jeszcze blisko :) Pozdrawiam 😘

hihi... nie, jeszcze nie :D jeszcze w dwupaku ale jestem w pełni zwarta i gotowa i już nie mogę się doczekać póki co od rana odwiedzam często kibelek a to jeden z objawów zbliżającego sie porodu-tak mówią...no i brzusze pobolewa jak na @ ale to akurat mam od kilku dni zobaczymy, co z tego będzie :) pozdrufffka

no to dobrze, że jeszcze się trzymacie razem :p zastanawiałam sie, bo się dawno nei odzywałaś, a dzisiaj w nocy śnił mi się poród i się zastanawiałam czy czasem nie chodziło o Ciebie - trzymajcie się ciepło w dwupaku :)

Kochane !!! Ja tylko na dwie minutki :) W nocy z soboty na niedzielę o g. 00.25 zostałam mamą Majeczki!!! Mała ma 49cm i 3kg, jest boska, nie mogę się na nią napatrzeć, podstaram się dodać w najbliższym czasie fotkę do stopki :) Rodziłam siłami natury, poród był ok (miałam znieczulenie), a gdy Maja znalazł sie już na moim brzuszku zapomniałam o wszystkich trudach i bólach :) W sumie cały poród od odejścia wód (jak we filmach-chlusło prawie na raz, hihi) trwał 7godz. Dziś wróciłyśmy do domku, karmię małą cycem - niesamowite uczucie :) Jest grzeczniutka póki co - je i spi, malutko płacze, taki słodziak!!! ŚCICKAM MOCNO I ZYCZĘ JAK NAJSZYBSZEGO DOŚWIADCZENIA CZEGOŚ TAK CUDOWNEGO JAK JA WŁAŚNIE PRZEZYWAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BUZIAKI!!!

Shila z całego serducha gratuluję 😘 🌻 widziałam zdjęcia na nk :D Majeczka śliczna :) rany jak się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!

Dziękuję :) dodałam fotke na fotosiku, mam nadzieję, że da radę ją otworzyć z linka poniżej :)

Gawit - czekam teraz na wieści od Ciebie, no i od Sylwinki i Iwuss... wy następne w kolejce do macierzyństwa :) zmykam, bo malutkiej trzeba zapodac kolacyjkę ;)

Shila ogromne gratulacje!!! super ze masz juz maje ze soba... ja tez juz nie moge sie doczekac kiedy to u mnie nastapi...

Shila gratuluje !!! Majeczka jest śłiczna i tak spokojnie i słodko wygląda, ze aż by się ją chciało wycałować - super :)

Shila gratuluje!!! a ja chciała bym przyspieszyc o jakies 3 miesiace. czuje sie fatalnie wymioty, wymioty, wymioty.... okropność. jestem słaba, prawie nic nie jem,jest mi nie dobrze prwie 24h na dobę:(((

hej kobitki! moje maleństwo ma za sobą pierwsze sukcesy życiowe! W sobotę (w tydz po ur) odpadł jej kikutek pępowiny - a tak sie zawsze zamartwiałam, że sobie z nim nie będę umiała poradzić... A wczoraj ja zważyliśmy i przybrała pięknie już 370g od dnia wypisu ze szpitala (czyli w 6dni)!!!Waży juz 3200g. Dla mnie to duże-coś , bo karmię ja tylko cycem :D Zmykam budzić ja na jedzenie bo od 7 śpi jak aniołek, a mnie już zaczyna się nudzić hihihi... pozdrawiam!

Shila ogromnie się cieszę, że Twój Skarb sprawił Ci tyle radości! super, że ładnie przybiera na wadze, no i z tym spaniem, to normalnie bomba :D chciałabym, żeby moja mała tyle spała ;) a jak byłaś w ciąży to Maja w brzuszku była bardzo aktywna czy raczej spokojna? bo moja mała to zależy od dnia :D raz szaleje, że aż mnie boli, innego dnia jest spokojniutka! w te upały była grzeczna :D chyba ją też męczyły ;)

wiesz, w brzuszku Maja szalała na maxa, zwłaszcza rozkręcała się tak koło godz.22 i szalała do północy, generalnie była bardzo ruchliwa Ja ją mocno czułam bo miałam mały brzuszek, ona nie miała zbytnio miejsca na harce Dzis stanęłam na wagę i ... ważę tylko 1kg więcej niż przed zajściem w ciążę - szok! Brzuszka już nie mam, skóra jest jeszcze lekko luźniejsza ale brzuszek płaściuteńki jak porzed ciążą. Normalnie nikt by nie powiedział, że 10 dni temu urodziłam kruszynkę... :D

ale tu marazm zapanował... KOTECZEK-MEGA GRATULACJE!!!!! Fajnie, że juz tulisz Majeczkę, czekam na jakąś fotke Twojego Słodziaczka :) Moja majusia w srodę kończy miesiąc, leci czas jak nie wiem... a jeszcze tak niedawno szalała mi pod serduszkiem :) przybrała już 1kg, straszny z niej głodomorek i ogólnie przylepka, ciągle by na cycu wisiała dwa razy pojawił się na jej buźce świadomy lekki usmiech, aż mi łezki poleciały, tak się wzruszyłam achhh, Słodzinka moja kochana Pozdrufffka dla wszystkich, piszcie co u was. Iwuss - mam nadzieję,że już najgorsze nudności za tobą! Odpoczywaj dużo i leniuchuj ile sie tylko da, zbieraj siły!!! dla Ciebie 🌻

hej Laseczki. byłam u lekarza. moje Słoneczko ma już 6 cm. widać głowę i nóżki... nadal wymiotuje:( ale czego się nie robi....:) jakoś to przetrzymam:) a co tam u Was? straszna tu cisza....

Iwuss - super, że się odwzwałaś i że wszystko oki z maluszkiem i oczywiście z Toba!!! :D Wymioty niedługo miną, musisz być dzielna. Na kiedy masz zwstępny termin ustalony? Bardzo mocno trzymam kciuki za was i za wszystkie staraczki (które gdzieś pouciekały z topiku) Moja Majeczka ma już ponad 6 tyg, uśmiecha się swiadomie, gada z kwiatkami i zabawkami, można polać na maxa! Dzis idziemy się zaszczepić. Rosnie jak na drożdżach, ma już dobrze ponad 4kg, na nóżkach i rączkach robiły się jej takie fajne "Michelenki" (oponki), bo jak sie urodziła to była chudzinka... Dni lecą strasznie szybko, w sumie każdy wygląda bardzo podobnie - od spaceru do karmienia itp. Zmykam na śniadanko, mała jeszcze słodko dosypia nockę, jak się obudzi to skoczymy na przechadzkę... Pozdrawiam :)

czesc moja ma 20 dni maja i tez wazy dobre ponad 4 kg:) mialam cc maja urodzila sie 5 sierpnia z waga 4,100, 57 długa, 10 pkt fotke zaraz wam pokarze majeczke:)))

hej dziewczyny! mam kilka pytań. 1. kiedy zaczął rosnąc wam brzuszek? 2. kiedy poczułyście 1 ruchy dziecka? 3.kiedy dowiedziałyście się o jego płci? jestem w 14 tyg i brzuch mój nie przypomina ciążowego, ruchów tez raczej nie wyczuwam. następną wizytę mam dopiero za 2 tyg i nie mogę sie doczekać zeby usłyszeć ze wszystko ok. buziaki!

hej, odpowiadam na Twoje pytania Iwuss - pierwsze ruchy (jakby przelewanie się wewnątrz) poczułam dokładnie w moje urodzinki 31.01 czyli w 15 tygodniu o płci dowiedziałam się na 70% w 19tyg a na 99,999% w 24 tyg a co do brzuszka to ja do końca ciąży miałam mały i zaczęło go być widać tak naprawdę w 7 miesiącu, choć wiele osób nie przypuszczało, że to od ciąży :) hihihi w 9 mies. wyglądałam jak w 7...nikt nie chciał wierzyć że termin tuż tuż :) zyczę zdrówka!

a piersi? jak dlugo bolały Cie piersi? bo mnie juzz nie bola i nie wiem czy to dobrze czy zle. ciagle sie o wszystko martwie :( eh, wizyta powinna byc co tydzien a nie co 4 !!! buziaki dla wszystkich!

iwuss - mnie cyce bolały tak do ok. 5-6 miesiąca, potem przestały.. na pewno wszystko jest ok i niepotrzebnie sie stresujesz :D a który masz teraz tydzień?

Gość achchchch
dziewczyny moze Wy wiecie.Czy ciaza biochemiczna swiadczy o droznosci jajowodow??dziekuje z gory za odp.Pozdrawiam:)

czesc dziewczyny> byłam dzisiaj na badanich i lekarz powiedział ze dziecko jest zdrowe( a przynajmnie na takie wyglada) dostałam 3 zdjecia usg z ktorych prawie nic nie widze :/ ale zmartwiła mnie wielkosc mojej dzidzi. na wydruku jest napisane ze ma troche ponad 10 cm a w 16 tyg ciąży powino miec od 14 cm wzwyż :( Nie wiem czy on mierzył całego dzidziusia bo nic nie widze na tym zdjeciu, na poprzednim widziałam go w całosci a tutaj w fragnentach i nie wiem czy mam sie martwic czy nie...

kurcze ja już nic nie wiem. za długość dzidzi uznałam najdłuższa cyfrę jaką znalazłam na zdjęciu usg ale na 1 usg jakim robiłam był to skrót SSL 57,6 mm a dzisiaj sa inne skróty na jednym jest KU 109,5mm a na drugim KU104, 3mm poza tym jest wiele innych skrótów. czy wam to coś mówi???????????

hej Dziewczyny! byłam u lekaarza poraz drugi i wszystko jest ok. dzidzia nie jest za mala. nawet wieksza niz powinna bo mi sie termin porodu skrócił o tydzien:) dr powiedzial ze bedzie dziewuszka ale zastrzegl ze przy dziewczynce latwiej sie pomylic wiec czekam do nastepnego usg:) a co u Was? buziaki!!!!!!!!!

heh babeczki, topik nam zamiera, staraczki nic nie piszą :( Iwuss - trzymam kciuki za łatwy i szybki poród, to już niedługo!Przytulisz swoją "kropeczkę" :D fajnie że dziewuszka, masz już wybrane imię? Moja Majeczka już gada po swojemu jak nakręcona (gluuuuu, grrrrr, ilooooo, ajlooooo, agruuuu itp), śmieje się od ucha do ucha, głowę trzyma sama od kilku tyg i bierze się do siedzenia. Jak leży to sama podnosi głowę jakby chciała wstać :) Jka się ubieramy to mówię jej "Maju główka do góry" i podnosi :) hihihi W stopce dodałam jej fotkę jak miała 9 tyg, dziś skończyła 13 tyg a w poniedziałek kalendarzowe 3 miesiące! Już myślimy o nowościach jedzeniowych, bo za ok. 3 tyg będzie mogła spróbować jabłuszko, marchewkę jakąś kaszkę :) Póki co tylko maminy cyc. Mam takie uczucie jakby nie było nic przed jej przyjściem na świat, jakby to było wszystko takie odległe w czasie... Niedługo minie rok od jej poczęcia :D Dokładnie 31 października :D Echhh... Łezka się kręci w oku na wspomnienie... Ściskam mocno i czekam na wieści co u was???? Gawit niedługo będzie rodzić, Sylwinka urodziła już...Teraz czekam na Ciebie Iwuss no i wieści od reszty staraczek (ale one chyba zapomniały o naszym forum :( )