Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

S艂oneczko_86

Zapalenie ucha, Perlak, Tympanoskleroza, Otoskleroza i wszystkie inne schorzenia

Polecane posty

Proroczka: Optymizm i zmiana podej艣cia do choroby sama przysz艂a ;-). Aj tak jestem w pe艂ni 艣wiadoma, 偶e mog臋 by膰 ponownie operowana - i wcale si臋 tym nie smuc臋! ;-) - powiem, 偶e nawet i to miejsce w szpitalu polubi艂am xD. Jolinka12: Po pierwszej masakrycznie - wymiotowa艂am, kr臋ci艂o mi si臋 w g艂owie, nic nie s艂ysza艂am na oba uszy - tak by艂o przez kilka dni. Po drugiej by艂o wszystko ok - tylko ci膮gle spa艂am, pomimo wielkiego plastra na ca艂ym uchu s艂ysza艂am. Po trzeciej mia艂am lekkie szumy w uchu, kt贸re po kilku dniach ust膮pi艂y. Po czwartej czu艂am si臋 艣wietnie. Po godzinie od wybudzenia z narkozy normalnie funkcjonowa艂am - nie by艂am 艣pi膮ca wcale, tylko troch臋 mia艂am zachwian膮 r贸wnowag臋 [wiadomo ingerencja chirurgiczna] i b贸le g艂owy, ale co si臋 dziwi膰. Obecnie po dw贸ch latach od ost operacji jest ok, pomijaj膮c to, 偶e mam wkurzaj膮ce szumy uszne i mani臋 wy艂膮czania na noc wszystkich kabli z kontakt贸w, codzienne b贸le g艂owy - to i tak jest dobrze ;-) zawsze pociesza mnie fakt, 偶e inni maj膮 w 偶yciu gorzej ;-) dla mnie takie rzeczy to nic - s膮 i si臋 ich nigdy ju偶 nie pozb臋d臋 - akceptuje je w 100 procentach xD i nikt wsp贸艂czu膰 czy pociesza膰 mnie nie musi - zawsze siebie akceptowa艂am i nadal tak jest xD

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰
:-) Witajcie , by艂am w 艣rod臋 w Krakowie, na otolaryngologii, i lekarz stwierdzi艂 偶e ucho jest ewidentnie do otwarcia. Mia艂am r贸wnie偶 badanie s艂uchu (audiogram) -lewe ucho g艂uche:-( dawniej na badaniu s艂uchu pr贸bowa艂am udawa膰 偶e co艣 s艂ysz臋, ale w 艣rod臋 da艂am na luz, nie s艂ysz臋 to nie s艂ysz臋, trudno, tyle lat ju偶 偶e po prostu nauczy艂am si臋 z tym 偶y膰. Ale teraz kiedy mam dziecko i odprowadzam do zer贸wki, zacz臋艂o mi to przeszkadza膰, zw艂aszcza 偶e 10 razy si臋 ogl膮dam z kt贸rej strony samoch贸d nadje偶d偶a....bo nie s艂ysz臋. Zacz臋艂am swego czasu robi膰 praw ojazdy-ale pan od nauki jazdy odradzi艂 kiedy zauwa偶y艂 co robi臋, i kiedy na wyk艂adach pyta艂am co chwil臋 "m贸g艂by pan powt贸rzy膰"? Chyba 偶e za艂o偶臋 aprat s艂uchowy-ale jak aparat w艂o偶y膰 do ucha z kt贸rego ci膮gle si臋 leje...Lekarz w klinice zaproponowa艂 BAHA, i zapyta艂 cz si臋 zgadzam, czy co艣 takiego, czy ewentualnie si臋 nad tym nie zastanowi臋- nad czy si臋 zastanawia膰? Jacha 偶e si臋 zgadzam :-) Mam 24 lata i szans臋 na normaln膮 prac臋, gdzie b臋d臋 "S艁YSZE膯" I PODEJM臉 STUDIA, LEPIEJ NA PEWNO PRZYSWAJA膯 WIEDZ臉 S艁YSZ膭C NA OBYDWA USZY" :-) matur臋 z angielskiego pisemn膮 zda艂am na 95%, ustn膮 na 40 %...bo nie rozumia艂am za choler臋 co z p艂yty m贸wi膮 ,:-( pewnie zda艂abym lepiej gdybym s艂ysza艂a . A przez ca艂e 偶ycie chodzi艂am do normalnych szk贸艂, sama jedna z takim problemem, i jako艣 dawa艂am rad臋, nie by艂o wyj艣cia. Pozdrawiam. Piszcie czy s艂yszeli艣cie o tym "BAHA" i czy kto艣 si臋 ju偶 na niego zdecydowa艂. (z poprzednich top贸w wiem 偶e kto艣 juz o tym pisa艂)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
muska!!!! ja my艣l臋 tak samo!! Nigdy nie u偶ala艂am si臋 nad sob膮:-) Jak kto艣 m贸wi艂 "o biedna Gosia z takimi problemami, nie s艂yszy, o biedna, jak ty si臋 uczysz kochana" szko艂臋 sko艅czy艂am, marz臋 o filologii angielskiej- pr贸bowa艂am si臋 dosta膰 ale nie zda艂am ze s艂uchania:-( w maju i czrwcu bed膮 kolejne egzaminy wst臋pne. Spr贸buj臋 jeszcze raz:-) po pi臋ciu latach przerwy:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
No w艂a艣nie- i tu pojawia si臋 moja pro艣ba. Prosz臋 piszcie!! Jak sobie radzicie w 偶yciu nie s艂ysz膮c tak jak trzeba, jaki wykonujecie zaw贸d, co studiujecie, jaki procent znajomych wie o Waszych u艂omno艣ciach zwi膮zanych ze s艂uchem. Ps. I jak dbacie o higien臋 usz贸w? Ja dosta艂am ma艂膮 reprymend臋 na temat higieny zdrowego ucha....lekarz od razu zobaczy艂 , 偶e wpycham patyczki i czyszcz臋 w niew艂a艣ciwy spos贸b:) ale wod膮 i palcem boj臋 si臋...偶e si臋 zatka, i ju偶 nic nie b臋d臋 s艂ysze膰 ani na prawe ani na lewe!! Na szcz臋艣cie ssakiem wyczy艣ci艂 zdrowe ucho z woskowiny i od razu lepiej-ale ulga, m贸wi臋 wam!! strasznie tu cicho, za cicho- ju偶 11 grudnia, od kilku d艂ugich dni nikt si臋 nie odzywa!! Przed艣wi膮teczne porz膮dki czy co? Tylko mnie ogarn膮艂 le艅? Pozdrawiam!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
ykkhhmm...to znowu ja:-) pamietacie z dziecinstwa zabawe w gluchy telefon? Bo ja z niesmakiem...

Udost臋pnij ten post

Hej, u mojej c贸rki jest duuu偶a poprawa, powoli wyciek si臋 zmniejsza, wi臋c kolejna kontrola za m-c (a nie co tydzie艅, tak by艂o przez m-c), operacji te偶 nie b臋dzie - na razie :):):) W ko艅cu doczeka艂am si臋 pozytywnych wie艣ci no i optymizm powr贸ci艂. C贸rka nosi aparat na prawym uchu, bardzo jej to pomaga w komunikacji i w og贸le w codziennym 偶yciu - ba艂am si臋 偶e nie b臋dzia chcia艂a nosi膰, ale czuje r贸偶nic臋 bez niego jest masakra, dlatego zak艂ada go gdy tylko otworzy oczy i nosi do wieczora. Strasznie piszcza艂 na pocz膮tku ale protetyk wyregulowa艂 i jest OK. Czekamy na zielone 艣wiat艂o od lekarza 偶eby za艂o偶y膰 drugi aparat (jeszcze s膮 wycieki) a wtedy to chyba c贸rka b臋dzie s艂ysza艂a lepiej ode mnie :) Pyta艂am profesora, kt贸ry doradza艂 jakie apraty zastosowa膰 u mojego dziecka, zapyta艂am tak偶e o BAHA. Ot贸偶, je艣li wyciek z ucha nie zniknie, to jak najbardziej kwalifikuje si臋 do tego typu protezowania s艂uchu, ale... to jest bardzo powa偶an operacja, gdzie wszczepiaj膮 implant tytanowy (tak膮 艣rub臋) do czaszki tu偶 za uchem i na to nakr臋ca si臋 aparat, koszt: ok. 20 tys. z艂. :( na razie spr贸bujemy z apratami zausznymi, mo偶e to wystarczy. Za艂atwi艂am c贸rce (ma 14lat), nauczanie w domu, ma ponad 3 miesi膮ce op贸藕nienia w szkole, powiem Wam 偶e to rewelacyjne rozwi膮zanie, ona si臋 nie stresuje 偶e wszyscy si臋 b膮d膮 z niej 艣mia膰, powoli z nauczycielem mo偶e realizowa膰 materia艂, nauczyciele te偶 s膮 bardzo wyrozumiali . Wszystkie prace i zadania robi w domu i za to wystawiaj膮 jej oceny. Jak ju偶 nadgoni zaleg艂o艣ci to wr贸ci do szko艂y :) Generalnie jestem w ko艅cu spokojniejsza. A uszy czy艣ci zapuszczaj膮c krople, 偶adnych patyczk贸w do ucha!!! i bro艅 bo偶e wody. Patyczk贸w u偶ywa tylko do oczyszczania sk贸ry za uszami, wod膮 utlenion膮 3%. Pozdrawiam wszystkich :)

Udost臋pnij ten post

Gosia_a O widz臋, 偶e kto艣 si臋 tu w Krk leczy xD witam Ma艂opolank臋 :). M贸j krakowski doktorek te偶 napomnia艂 mi o Bahu, ale tylko na jednej rozmowie si臋 zako艅czy艂o. Pozytywne podej艣cie do chorowania to po艂owa sukcesu - reszta do lekarzy nale偶y! Je艣li chodzi o radzenie sobie w 偶yciu - to u mnie jest to normalne. Niedos艂ysz臋 na jedno ucho - chodz臋 do normalnej szko艂y, klasa maturalna, du偶o nauki, cz臋ste opuszczanie lekcji [kontrole, badania]. Od podstaw贸wki nauczyciele wiedz膮 o moim schorzeniu, o tym, 偶e nie dos艂ysz臋, 偶e mog臋 cz臋sto prosi膰 o powt贸rzenie danego zdania czy s艂owa :-). W klasie nikt mi z tego powodu nie dokucza, ka偶dy traktuje to jak co艣 normalnego. Cz臋sto s膮 takie sytuacje kiedy prosz臋 kole偶anki o powt贸rzenie to nawet jak mi kt贸ra艣 w 偶artach powie, 偶e nie s艂ysz臋 - to przecie偶 si臋 nie obra偶臋, bo i nie ma o co. Czasami zdarzaj膮 si臋 sytuacje, w kt贸rych kto艣 si臋 mnie pyta o co艣 innego, a ja odpowiadam ca艂kiem co innego - u mnie to norma. Pami臋tam raz mia艂am rozmow臋 z Profesork膮 [w pierwszej licealnej] co艣 do mnie m贸wi艂a, a kiedy poprosi艂am j膮 o powt贸rzenie, bo nie zrozumia艂am ona do mnie: 'Co ty g艂ucha jeste艣?' - odpowiedzia艂am owszem tak, Pani Profesor ma racj臋 - jeszcze mnie za ten tekst przeprosi艂a - a ja jak s艂up sta艂am - bo ona w zwyczaju przeprasza膰 uczni贸w to nie ma xD. Mieszkam z rodzicami, bratem i jego famili膮. Ma dw贸jk臋 ma艂ych dzieci, strasznie krzycz膮 - kiedy chc臋 telewizor ogl膮da膰, to akurat wszyscy siedz膮 w jednym pokoju i przekrzykuj膮 si臋 nawzajem, a ja bior臋 s艂uchawki do r臋ki i tv ogl膮dam, no chyba, 偶e ich pod r臋k膮 nie mam to podkr臋cam g艂o艣no艣膰 :-) te偶 si臋 z艂oszcz膮, ale co zrobi膰! A je艣li chodzi o moje m贸wienie - to pono膰 krzycz臋 - u niedos艂ysz膮cych to norma - wi臋c nie ma si臋 czym martwi膰. Na lekcjach kiedy mnie o co艣 pytaj膮 to m贸wi臋 g艂o艣no, bo ciszej nie potrafi臋, w domu to normalne - nie tylko ja tak mam xD. Proroczka: Cieszymy si臋 z Tob膮, 偶e c贸rka ma spok贸j :-) w uszkach! Z tym systemem Baha nie jest do ko艅ca tak - bo lekarz mi kiedy艣 powiedzia艂, 偶e takie wszczepienie nast臋puje u pacjenta, kt贸rego ucho minimum przez 6 miesi臋cy nie ma wyciek贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Cattivella
witam ponownie kolezanki niedoli:) Narescie w domu. Wszystkie kosci mnie bola od tego szpitalnego loza. W srode operowano mnie przez 5godzin- masakra. -mòj chirurg powiedzial mi ze perlak byl bardzo rozlegly i sporo musieli mi usunac ucha srodkowego. w sumie ocalal tylko mloteczek. Cale szczescie ze jest teraz mozliwosc rekonstukcji tych wszystkich czesci co odpowiadaja za sluch. Jak narazie wszystko jest wporzadku nie czuje zadnych dziwnych dolegliwosci ji objawy jakie zostaly opisane przez was na tym forum i mam nadzieje ze sie nie pojawia.Teraz mnie czeka kuracja antybiotykami i czeste kontrole. W poniedzialek ide wymienic tamponika i doktorek zobaczy jak sie goi uszko w srodku a za tydzien mi zdejma szwy. A tak wogole ciesze sie ze jestem juz po , boo strasznie sie niepokoilam bedac swiadoma ze cie cos zzera od srodka. Jesli chodz o polska sluzbe zdrowia niestety trzeba na wszystko dlugo czekac. Pomimo iz teraz mieszkam zagranica i jestem w nieco innej sytuacji od waszej. Ale uwierzcie mi operacja na ucho nie byla moja pierwsza operacja . Przeszlam ich 9 i wcale nie ma to nic wspolnego z perlakiem . I wiem jak jest cieszko dostac refundacje terminy itd. Pozdrawiam goraco.

Udost臋pnij ten post

Cattivella: Ciesze si臋 z Tob膮, 偶e jeste艣 ju偶 po operacji i wszystko jest ok. A z tego co wywnioskowa艂am to czeka ci臋 jeszcze operacja poprawiaj膮ca s艂uch?? Pozdrawiam :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
muska mo偶esz mi napisa膰 w kt贸rym szpitalu w krakowie si臋 leczysz? Bo ja na odzdziale przyklinicznym kliniki otolarynglologii , ul 艢niadeckich 2. Ja szko艂臋 wspominam u艣miechem ale k膮ciki ust mi dr偶膮 ,nikomu nie m贸wi艂am o moich problemach zwi膮zanych z niedos艂uchem ani chorob膮. Z ucha si臋 lalo, i by艂 taki czas ze przez ca艂e dwa tygodnie nic nie s艂ysza艂am, bo zdrowe si臋 przytka艂o( z powodu nieumiej臋tnego czyszczenia ucha-patyczkami i wod膮 i palcem....;-( sama sobie by艂am winna teraz raz na tydzie艅 raz na dwa tygodnie m贸j lekarz otolaryngolog czy艣ci mi r贸wnie偶 zdrowe ucho-ssakiem- i ju偶 si臋 nie zatyka) i jak tu do szko艂y chodzi膰 kiedy nic sie nie s艂yszy? Kole偶anki te偶 偶artowa艂y 偶e jestem g艂ucha-i czemu nie nosze aparatu skoro mam takie problemy- ot贸偶 my perlaki wiemy czemu....bo nie ma d偶emu:-) ale nie umialam tego wyt艂umaczy膰 innym . Jako艣 nie radzi艂am sobie za bardzo z tym 偶e jestem w pewien spos贸b inna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
do muska-przepraszam w艂a艣nie si臋 wr贸ci艂am dwie strony wstecz- ju偶 rozmawia艂y艣my gdzie si臋 leczysz:-) do Baja 312 co tam u Ciebie s艂ycha膰? ja ju偶 wiem kiedy b臋d膮 mnie kroi膰 -23 marca 2010 roku:-) ju偶 nie mog臋 si臋 doczeka膰:-)!!!! wcale si臋 nie boj臋- s艂uch i tak si臋 tam ju.z nie pogorszy-bo gorszy ni偶 jest by膰 nie mo偶e- a operacja mo偶e mi tylko pom贸c- i takiej my艣li si臋 trzymam- na razie rzuci艂am prac臋- przez ci膮g艂e infekcje- jednak chore ucho z perlakiem przepuszcza wszystkie bakterie wirusy i tym podobne 艣w艅stwa , wol臋 i艣膰 do pracy ju偶 ze zdrowym uchem , bardzo licze na t膮 operacj臋.- pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Gosia_a: Tak dok艂adniej to na Wielickiej 265 w USD Miewam ost do艣膰 cz臋sto problemy w szkole z zatkanymi uszami, ale jako艣 daje rad臋 xD pisz臋 pytania do kole偶anek i jest ok :-D No i prosz臋 w ko艅cu odwa偶y艂a si臋 powiedzie膰, 偶e si臋 operacji nie boi! Gratulacje ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Cattivella
Witam. Dzis mòj doktorek usunal mi tamponika z ucha i pozagladal sobie do srodeczka. NO i wszysto goi sie tak jak trzeba :) Muska tak masz racje teraz mnie czeka nastepny krok aby odzyskac moj stracony sluch. Teraz sie ciesze ze jestem juz po pierwszej i sumie nie bylo tak zle :) Wystarczylo sie uzbroic w cierpliwosc i nadzieje na lepsze jutro . Ja juz zaczelam i nie moge juz sie doczekac konca tej histori z Perlakiem. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Cattivella: Oby ten koniec Perlakowego 艣wiata nast膮pi艂 jak najszybciej! A ja sobie czekam na badanie, w kt贸rym to by膰 mo偶e si臋 wszystko oka偶e :-) co tam w uszkach siedzi :-D hihi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nadia812
witam! w pn 21.12.91r mam na godzine 9.00 byc w kajetanach czy moglby mi kots powiedziec ile odzin czeka sie na operacje?? Mam zaawansowana tympanoskleroze i beda usuwac mi drenaz paparella...Strasznie sie boje..czy jezeli mam 18lat beda mi wenflon wbijac w narkozie czy przed narkoza?? Z gory dziekuje za odpowiedzi..pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Nadia812: Nie martw si臋 - ka偶dy si臋 na pocz膮tku boi operacji, a po niej m贸wi, 偶e to by艂a tzw. 'bu艂ka z mas艂em'! - udaj膮 wtedy odwa偶nych bohater贸w - Nie ma si臋 czego ba膰, skoro podadz膮 ci narkoz臋 to b贸lu czu膰 nie b臋dziesz i po艣pisz sobie troszk臋 - b臋dzie dobrze - wierz臋 w Ciebie! :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nadia812
Muska a ty leczysz sie w Kajetanach?? Chcia艂abym wiedziec ile czeka si臋 godzin na operacje mam byc na 9.00 w szpitalu.Musz臋 da膰 rad臋 ale tak si臋 boj臋...Dziekuj臋 za wsparcie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nadia812
Aha:) Szczerze m贸wi膮c mam do艣膰 przyg贸d z uchem...Jeszcze w tym roku maturka:( Jak kto艣 b臋dzie z Kajetan to prosz臋 pisa膰:)

Udost臋pnij ten post

Ja by艂am w Kajetanach mia艂am myringoosikuloplastyke i tez strasznie sie ba艂am ale nie by艂o tak zle uwierz mi:) Ja mia艂am by膰 na 15:00 o tej godz sie zarejestrowa艂am do gabinetu na kontrole przed operacyjna wesz艂am ok 15:30 a o 15:45 zosta艂am przyj臋ta na oddzia艂, tzn do hotelu :) bo na oddzia艂 szpitalny to nie wygl膮da艂o ;p operacje mia艂am nast臋pnego dnia:)

Udost臋pnij ten post

Ale偶 ja nie wychowana ;/ WITAM wszystkich perlaczk贸w i nie tylko! Nie pisz臋 Panie bo wyczyta艂am, 偶e wszyscy m贸wi膮 tu sobie na "ty" :) Jestem 4 tydz po operacji, u mnie r贸wnie偶 wykryto perlaka :( Powiedziano mi 偶e lekarz podczas czyszczenia uszkodzi艂 moj膮 b艂on臋 b臋benkow膮.(mia艂am wtedy 7 lat) I tak zacz臋艂y si臋 moje problemy z uszami :(

Udost臋pnij ten post

Nadia812 Te偶 jestem w klasie maturalnej - jako艣 daj臋 rade. W miniony czwartek mia艂am wykonany w Krk tomograf komputerowy g艂owy - wynik do odbioru we wtorek ma by膰, a tymczasem moje doktorka do stycznia w pracy nie b臋dzie. Tymczasem kontrol臋 b臋d臋 mie膰 dopiero 4 lub 5 stycznia i tak ca艂e 艣wi臋ta b臋d臋 偶y膰 z my艣l膮 czy w moich uszach jaki艣 mieszkaniec si臋 zadomowi艂 :-( ale trudno - i tak bym si臋 cieszy艂a gdybym mia艂a by膰 zn贸w krojona - dla mnie nie ma rzeczy niemo偶liwych! Emaa18 Witamy w艣r贸d grona vip贸w xD. To teraz ju偶 z g贸rki powinno by膰! :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nadia812
Emma18 A w dniu operacji dlugo czekalas?? Mog艂aby艣 co艣 wi臋cej napisa膰?By艂abym wdzi臋czna:) Muska Ja tez jakos daje rade...呕ycz臋 Ci 偶eby wszystkie badania wysz艂y dobrze..Trzeba byc dobrej my艣li..bardzo fajne jest te forum:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nadia812
Emma18 A w dniu operacji dlugo czekalas?? Mog艂aby艣 co艣 wi臋cej napisa膰?By艂abym wdzi臋czna:) Muska Ja tez jakos daje rade...呕ycz臋 Ci 偶eby wszystkie badania wysz艂y dobrze..Trzeba byc dobrej my艣li..bardzo fajne jest te forum:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jolinka12
witaj Nadia812. Ja mia艂am operacj臋 na perlaka 17 listopada w Kajetanach jak chcesz si臋 co艣 wi臋cej dowiedzie膰 to znajd藕 m贸j post jest on bodaj偶e na 30 lub 31 stronie jest do艣膰 obszerny wszystkiego si臋 dowiesz na temat Kajetan a je艣li jeszcze czego艣 nie b臋dziesz wiedzie膰 to pisz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 beta2
Witaj jolinka12!Od ponad trzech tygodni wiem o swoim perlaku.Nie ukrywam -jestem cholernie przera偶ona.Wyznaczono mi termin operacji na listopad 2011r.w Zabrzu.Boj臋 si臋 ,偶e do tego czasu perlak,kt贸ry i tak jest ju偶 do艣膰 pokazny zje mi po艂ow臋 czaszki.Dwa lata czekania to szmat czasu.Przeczyta艂am tutaj o Kajetanach .Napisz prosz臋 jak si臋 tam dosta膰 , czy operuj膮 doros艂ych i jakie s膮 terminy oczekiwania na operacj臋.Z g贸ry serdecznie dzi臋kuj臋.

Udost臋pnij ten post

Witam:) Nadia812 W dniu operacji tzn. 13 listopada nie czeka艂am d艂ugo mam 18 lat i kwalifikowa艂am si臋 do dzieci:) taka tam kolejno艣膰 od najm艂odszego do najstarszego pacjenta. Pobudka przed 7 a na operacje posz艂am ok 10 trwa艂a ponad 2 godz! Dwie Panie kt贸re ze mn膮 le偶a艂y posz艂y dopiero o 18!!!!! By艂y strasznie g艂odne i zdenerwowane ;/ Przed operacja nie mo偶na nic je艣膰 i pi膰, po r贸wnie偶. Dostajesz zastrzyk i idziesz :) Obs艂uga bardzo mi艂a, piel臋gniarki szybko poradzi艂y sobie z wenflonem, czego najbardziej si臋 ba艂am gdy偶 bardzo igie艂 nie lubi臋 ;p Lekarze nic nie m贸wi膮 i to troch臋 denerwowa艂o, ale z drugiej strony "kto mniej wie, ten d艂u偶ej 偶yje" :):):) Trzymam kciuki ;* P.S Tydzie艅 po operacji jedzie si臋 na kontrole! muska Z g贸rki...Przyznam, 偶e b贸l g艂owy to jest po prostu zgroza :( Ci臋偶ko jest tez w szkole, ha艂asy, dzwonek, krzycz膮cy nauczyciele ;/ Lepiej s艂ysz臋, to fakt, ale ci臋偶ko si臋 przestawi膰! Mimo wszystko kochane nie mo偶na traci膰 nadziei!! :):)

Udost臋pnij ten post

Emaa18 Mnie te偶 doskwiera codzienny b贸l g艂owy od ponad 4 lat! :-( przeciwb贸lowe ju偶 nie pomagaj膮, ale jako艣 daj臋 sobie z tym rad臋 - w szkole pomijaj膮c fakt, 偶e wyrazy przekr臋cam jest ok :-) - taki ju偶 los uszkowc贸w jest!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nadia812
Jolinka dziekuje za nakierowanie:) Emma18 W艂a艣nie tego wenflonu, igie艂 i zastrzyk贸w najbardziej si臋 boj臋:/ Jak mialam 13 lat to nie dostawalam zadnych zastrzyk贸w przed narkoz膮 i to bylo dobre heh..Dzi臋kuj臋 za informacje:)

Udost臋pnij ten post