Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 pieczareczkaa

grzybica uk艂adu pokarmowego - dostawkaDostaregoTopiku

Polecane posty

Go艣膰 An_Dy
MYSZA75 Musisz chyba zrobic na sobie eksperyment. Stewia jest swietnym erzatzem cukru ze wzgledu na swoj smak ale nie wiem czy to wystarczy do 'zaspokojenia' potrzeb organizmu na glukoze. Stewia co prawda zawiera czastki glukozy w swojej molekule, moze to wystarczy by oszukac glod hipolglikemiczny. GUSIA Dawno temu mialam 15 lat ale ... wciaz pamietam wlasnie ten horror brzydkiego zapchu. Jestes w szczesliwszej sytuacji bo juz wiesz ze przyczyna moga byc rozne rzeczy. Sproboj wyeliminowac ze swojego menu rozne rzeczy zakazane przy problemach jelitowych (celowo unikam slowa grzybica bo ona nie zawsze jest powodem roznych przykrosci). Musisz oczywiscie za kazdym razem pociagnac takie wyrzeczenie przez tydzien dwa by sie przekonac jaki to da efekt (bo trzeba dac organizmowi czas na oczyszczenie sie z danego 'zatruwacza'). powodzenia

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Kosza艂ek Opa艂ek
Zaczytana Nie wszystko co si臋 艣wieci jest z艂otem. Ka偶dy rozs膮dny cz艂owiek trzyma si臋 tej zasady.Tombak 艂udz膮co (powtarzam 艂udz膮co!)przypomina z艂oty kruszec, a nim nie jest. Dopiero odpowiednie badanie u jubllera mo偶e potwierdzi膰 z czym mamy do czynienia. Ne warto nabywa膰 czego艣, co stwarza pozory orygina艂u, a p贸藕niej 偶a艂owa膰 zmarnowanego czasu w naprawie drowia! I tu nie ma nic do rzeczy, 偶e wszystko co nowe i nieznane jest dzi臋ki narodowej cesze bite w czambu艂! Narodowa cecha ma tu tyle wsp贸lnego ze zdrowiem co wysoce minusowa temperatura z wysoka temperatur膮 na po艂udniu Afryki!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Roch
Zaczytana1 Brak tolerancji to nasza narodowa cecha. Jak co艣 jest nowe, to od razu jest atakowane przez cz臋艣膰 ludzi -------------------------------- Nie rozsiewaj plotek i nie opowiadaj bajek. To nie ma nic wsp贸lnego z tolerancj膮, tak ci powiedzieli w telewizorze i powtarzaj膮 g艂upoty tak samo jak lekarze powtarzaj膮 g艂upoty bo jedyne co ich interesuje to na pewno nie zdrowie pacjenta. Nie b臋d臋 si臋 teraz wdawa艂 w g艂臋bsz膮 dyskusj臋 ale to nie tolerancja a zwyczajnie w pewnym sensie nawet porz膮dana nieufno艣膰. Problem polega na tym 偶e nie ufamy sobie a z drugiej na 艣lepo wierzymy r贸偶nym instytucjom. Ale je偶臋li ci臋 to pocieszy to na zachodzie od jakiego艣 czasu, troch臋 innymi 艣rodkami dzieje sie to samo. Je偶eli sama by艣 dobrze rozpoznawa艂a to widzia艂a by艣.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Roch
Mysza75 Jezeli chodzi o cukier to w przypadku kiedy twoj organizm jest zdrowy niewielkie dawki (w jednym z opracowan naukowcy zstweirdzaja ze 80g) dziennie nie sa niebezpieczne. Natomiast kiedy masz juz problemy ze zdrowiem z jelitami to trzeba by ten cukier przynajmkniej na jakis czas wyeliminowac, ale oczywiscie tylko w tedy kiedy podejdziessz do problemu celowo, a wiec kiedy zadbasz o swoje zdrowie calosciowo. Co do porfirii to niestety nie wiem co o jest. Zakladam ze podobnie jak w innych przypadkach trzeba zajac sie swoim organizmem i go wzmacniac. gusia8882 To ze masz 15 lat i juz problemy swiadczy tylko o tym jak dzisiaj mlodzi ludzie juz sie zle odzywiaja, i jaki wplyw ma to cale dziadostwo na czlowieka. Musisz zaczac dbac o swoje jelita, bo one sa najwazniejsze. halitosis to najmniejszy z problemow jakie mozna miec, chociaz pewnie dla ciebie bardzo wazny. Na poczatek przejdz na diete bezcukrowa i bezglutenowa, nie musi byc dlugo jakies 3 tygodnie, do tego powinnas zadbac o swoje jelita, olej, aloes, siemeie lniane, to wszsytko co juz tutaj wielokrotnie bylo wymieniane. Najwazniejsze wiedziec co sie robi i po co. Nie ustapi ci to moze z dnia na dzien ale tez w jakis sposob na to zapracowalas i pamietaj ze nie da sie odbudowac glebszych uszkodzen z miejsca. Tak samo jak kiedy sie skaleczysz, najpierw pojawia sie strup a potem jeszcze chwilke to trwa zanim organizm sie odbuduje. Pociesz sie tylko tyle ze masz mlody organizm i jako taki bardzo szybko regenerujacy sie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pancrea
Do zaczytanej i GNM Ronald Gross w ksi膮偶ce "My艣le膰 jak Sokrates" opisuje dawn膮 histori臋, kiedy uniwersytety nabra艂y "akademickiego" charakteru, tacy jak Galileusz, Kepler czy Boyle zak艂adali "towarzystwa naukowe" poza murami uczelni. Dlaczego tak si臋 dzia艂o, poniewa偶 wierzyli oni, 偶e "niezale偶na nauka zawsze rozwija si臋 jako wyzwanie dla niebezpiecznego mitu, kt贸ry g艂osi, 偶e powa偶ne dociekania stanowi膮 wy艂膮czn膮 domen臋 ustabilizowanych, ortodoksyjnych instytucji, a wiedza jest wy艂膮czn膮 w艂asno艣ci膮 profesury". Dlaczego zatem GNM nosi w sobie takie znamiona ? Odpowied藕 jest prosta. To mo偶e by膰 MITEM!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pancrea
Zaczytana1 napisa艂a艣: "Potrzeba otwartego umys艂u i sporo czasu na zg艂臋bienie tego". A przecie偶 sama ju偶 w tym momencie przyzna艂a艣, 偶e jest to do艣膰 pokomplikowane i trudne dla cz艂owieka borykaj膮cego si臋 z niezdiagnozowanym do ko艅ca [w do艣膰 cz臋stych przypadkach ]stanie zdrowia. Samo wgryzanie si臋 w istot臋 "cudownych mechanizm贸w uzdrawiania", przypomina niejako "male艅k膮 mr贸wk臋 pod nog膮 s艂onia, kt贸r nie mo偶e umkn膮膰 je偶eli on ni膮 poruszy.....Ma jedno wyj艣cie: albo dr膮偶y膰 kana艂 g艂臋boko w ziemi ...albo s艂o艅 podniesie swoj膮 stop臋(GNM udzieli "zrozumienia") i w贸wczas mo偶e uciec ...Ale w tym momencie musi by膰 czujna i operatywna. Wtedy pot臋偶ny s艂o艅 stanie si臋 olbrzymem bez znaczenia dla jej egzystencji". Trudne? A mo偶e mr贸wka przed zaistnieniem takiej sytuacji nauczy si臋 rozumowa膰!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Roch
Tych nowych metod to by艂o i jest pe艂no. Z tym 偶e jako艣 nie bardzo pomagaj膮. Trudno powiedzie膰 na pewno ale w jakim艣 stopniu s膮 to sztucznie wykreowane dzia艂ania przez s艂u偶by tajne albo raczej to co za nimi stoi. Wystarczy wspomnie膰 Kaszpirowskiego, kt贸remu zreszt膮 udost臋pniano ko艣cio艂y. To pokazuje r贸wnie偶 jak wygl膮da kwestia Ko艣cio艂a, bo wg. najlepszej wiedzy katolickiej to powinno by膰 zakazane. Nie neguj臋 GNM i nie pot臋piam w czambu艂, diagnozowanie pacjent贸w i 艣ledzenie zmian w m贸zgu ma znamiona fachowego podej艣cia. Oczywi艣cie pytanie na jakim poziomie i co wp艂ywa na te zmiany, czy sama choroba i sam organizm, czy mo偶e znaczenie maj膮 r贸wniez inne czynniki, jak chocia偶by po偶ywienie, stan jelit. Najbardziej niejasne jest moim zdaniem zdrowienie, sam fat u艣wiadomienia sobie co by艂 o przyczyn膮 jest wystarczaj膮cy do wyzdrowienia? By膰 mo偶e, je偶eli problem jest zrzeczywi艣cie w pe艂ni u艣wiadomiony a za tym idzie te偶 zmiana podej艣cia do siebie. Nie jest to pozbawione sensu, Aczkolwiek p贸ki co traktowanie tego jak jedyny wystarczaj膮cy czynnik nale偶y traktowa膰 ostro偶nie. Nawet je偶eli kto艣 zarzuci nam 偶e jeste艣my obrzydliwymi Polaczkami, ciemnogrodem i antysemitami. Nie nale偶y pot臋pia膰 z g贸ry, raczej stara膰 si臋 ufa膰, ale sprawdza膰 i niczego nie kupowa膰 w ciemno. Tym bardziej jezeli decydujemy si臋 na cos艣 trzeba to wnikliwie obejrze膰 i pozna膰 zanim si臋 zdecyduje. Ale sprawa wydaje si臋 dosy膰 oczywista, je偶臋li kto艣 ju偶 ma problemy i choruje niech robi wszystko co rozs膮dne aby si臋 wyleczy膰 , przy tym nic nie ryzykuje je偶eli zainteresuje si臋 GNM. Ale nie mo偶na zwariowa膰 i sta膰 si臋 fanatykiem GNM. Trzeba pami臋ta膰 o jelitach, o od偶ywianiu, dbaniu o siebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GNM
@Pancrea My艣l臋, 偶e Zaczytanej1 chodzi艂o o to, 偶e trzeba pouczy膰 si臋 troch臋 embriologii.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GNM
@Roch "sam fakt u艣wiadomienia sobie co by艂 o przyczyn膮 jest wystarczaj膮cy do wyzdrowienia?" U mnie to tak dzia艂a - u艣wiadomienie przyczyny konfliktu rozpoczyna u mnie w faz臋 zdrowienia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pancrea
GNM . Nie gniewaj si臋 na mnie. Nie taki by艂 cel, 偶eby Tobie i zaczytanej 1 popsu膰 nastawienie do tej metody szukania naiwnych pacjent贸w. Nie taki by艂 m贸j cel! Chcia艂em Wam tylko uzmys艂owi膰 jak nebezpieczne s膮 w dalkosi臋偶nej przysz艂o艣ci waszgo stanu zdrowia psychosomatycznego takiego rodzaju "SEANSE"- dzia艂aj膮ce na wy艂uskanie pewnych "stan贸w pod艣wiadomo艣ci", kt贸re to mia艂yby jakoby biochemicznymi 艣ladami pami臋ci zapobiega膰 jakim艣 zdarzeniom lub sytuacjom lub (jak to nazywasz )nawet ( jak si臋 nie myl臋) wen臋trznym "konfliktom". Moim skromnym zdaniem , przypomina mi to praktykowanie (...)czar贸w. W ka偶dej religii staro偶ytne Babilonii (...)ka偶dy przedmiot i ka偶da si艂a natury mia艂y swego ZI, czyli ducha, kt贸rym za pomoc膮 magicznych(dzia艂ania na pod艣wiadomo艣膰...) zakl臋膰 ( SUGESTII)m贸g艂 kierowa膰 szaman, kap艂an lub dzi艣 jaki艣 inny uczono-napuszony inteligencik(The History of Nations, N.J. 1928). Tak jak napisa艂 Roch( bardzo s艂usznie zreszt膮), nale偶y do tego odchodzi膰 bardzo OSTRO呕NIE. Ja to potwierdz臋 i dalej poddaj臋 pod rozwag臋, 偶e przez takie bezrefleksyjne dzia艂ania mo偶na popa艣膰 w sid艂a demon贸w! Tym bardziej, 偶e na tym forum wieu jest uczciwych cierpi膮cych ludzi i ka偶dy szuka dla siebie najkorzystniejszego, najprostszego i praktycznego-niedrogiego rozwi膮偶ania problemu z pozbyciem si臋 z艂ego samopoczucia. Sam wiem po sobie, jak ci臋偶ko jest rozezna膰 w tym, co mo偶e by膰 pu艂apk膮 , a co nie. I co mog艂oby si臋 sta膰 szkod膮 dla organizmu [po rozwa偶eniu za i przeciw w stosowaniu danych zi贸艂, mikstury, suplement贸w, witamin, minera艂贸w czy innych niekonwecjonalnych sposob贸w] w stosowaniu niejasnych do ko艅ca metod leczenia i diagoznozowania! Wasza sprawa co zrobicie i jak si臋 b臋dziecie leczy艂y. Nie do mnie nale偶y os膮dzanie czy pot臋pianie. Bo mo偶e by膰 odwrotnie, kto艣 moj膮 metod臋 mo偶e uzna膰 za archaiczn膮 i 艣mieszn膮! 呕yjemy w wolnym kraju i ka偶dy mo偶e decydowa膰 jaki spos贸b leczenia diagnozowania i leczenia wybiera. Ja mam czyste sumienie, bo was ostrzeg艂em! 呕ycze wam du偶o zdrowia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Roch
GNM To znaczy ze KONKRETNA SYTUACJA = KONKRETNE CHOROBA?

Udost臋pnij ten post

Rochu GNM przeczyta艂a tu od niekt贸rych takie komentarze: be艂kot, szarlataneria, dyrdyma艂y, bezrefleksja, objawienie przez demoniczne moce itp. itd. Nikt z tak komentuj膮cych nie napisa艂: „pozna艂em (艂am) teori臋, nie zgadzam si臋, poniewa偶…”, lub czego艣 innego w tym rodzaju, nikt z nich nie pozna艂 cho膰 troch臋, tylko od razu pot臋pi艂. To nazwa艂am nietolerancj膮. Mo偶e Ty masz inne, trafniejsze okre艣lenie. Nieufno艣ci膮 bym tego jednak nie nazwa艂a, bo w moim poj臋ciu nieufno艣膰 nie idzie w parze z epitetami pod adresem tego, komu nie ufamy, gdy si臋 sami na czym艣 nie znamy. Dzi臋kuj臋 za trosk臋. Nie ma u mnie fanatyzmu. Niczego nie kupuj臋 w ciemno, dlatego poznaj臋 z r贸偶nych 藕r贸de艂, poznaj臋 osobiste do艣wiadczenia ludzi w r贸偶nych tematach, jak i najr贸偶niejsze teorie. Mam du偶o w艂asnych do艣wiadcze艅, kt贸re nie dotycz膮 grzybicy, wi臋c o nich nie opowiadam w tym topiku. Nic nie zaryzykowa艂am poznaj膮c GNM a du偶o zyska艂am, by艂 to jeden z wi臋kszych krok贸w na mojej drodze do pozbycia si臋 l臋ku przed chorobami. Do przekonania, 偶e nigdy w przypadku raka nie posz艂abym na chemioterapi臋, raczej szuka艂abym w Europie lekarza znaj膮cego GNM, 偶eby poprowadzi艂 m贸j przypadek inaczej, bo nie leczy艂abym si臋 przecie偶 sama nie maj膮c praktycznej wiedzy i do艣wiadczenia. Seanse hipnozy Kaszpirowskiego pami臋tam, zupe艂nie nie da si臋 tego por贸wna膰 do GNM. Dzi艣 opr贸cz GNM znam te偶 terapi臋 Gersona i w powa偶nej chorobie wybra艂abym w艂a艣nie t膮 drog臋 dzia艂ania na organizm od strony fizycznej. Te偶 raczej nie samodzielnie, bo kto艣, kto wie o tym wi臋cej, powinien przynajmniej pom贸c mi interpretowa膰 wyniki bada艅 laboratoryjnych i np. pom贸c przej艣膰 przez kryzys ozdrowie艅czy. My艣l臋, 偶e jest ju偶 coraz mniejsze prawdopodobie艅stwo, 偶e ta wiedza b臋dzie mi osobi艣cie potrzebna w jakiej艣 ekstremalnej sytuacji (czytaj: powa偶nej chorobie cywilizacyjnej), bo od kilkunastu lat oczyszczam si臋 okresowo zio艂ami , praktykuj臋 g艂od贸wki, oczyszczanie jelit lewatywami, modyfikuj臋 od偶ywianie i s膮 efekty. Zbieram pieni膮dze na sokowir贸wk臋 z osobnym rozdrabniaczem i pras膮. 艁ykam naturalne minera艂y, bo w dost臋pnej w sklepach 偶ywno艣ci z pewno艣ci膮 ich brakuje. Po drodze przekona艂am si臋 np., 偶e dieta wegetaria艅ska nie dodaje mi specjalnie zdrowia. P贸藕niej trafi艂am na ksi膮偶ki D’Adamo i pokry艂o si臋 to z moim osobistym do艣wiadczeniem, 偶e grupa „0” lepiej funkcjonuje z mi臋sem i rybami. Najnowszy temat, jaki poznaj臋 od podstaw to zwalczanie paso偶yt贸w, o kt贸rych do niedawna ma艂o si臋 m贸wi艂o, dlatego m.in. 艣ledz臋 te偶 ten topik. Dobrze opracowany kompleksowy program i du偶o praktycznej wiedzy jest w ksi膮偶ce Nadie偶dy Siemionowej „Uwolnij si臋 od paso偶yt贸w i 偶yj bez nich” Zdobywam wiedz臋, bo jej zastosowanie powoduje, 偶e cofam sw贸j zegar biologiczny i czuj臋 si臋 z ka偶dym rokiem lepiej. Bo mnie wci膮gn臋艂o, bo kiedy艣 mia艂am zamiar studiowa膰 medycyn臋, ostatecznie wybra艂am inny kierunek przyrodniczy . Pozdrawiam Ci臋 serdecznie.

Udost臋pnij ten post

Mysza75 Troch臋 o stewii. http://www.wegetarianski.pl/podstrona/czytnik.php?dzial=rosliny&artykul=85 Wg mnie na pewno nie nadaje si臋 do zast臋powania jakichkolwiek w臋glowodan贸w, a tym bardziej do \"ratowania\" w czasie hipoglikemii, a w Twoim przypadku nie powinna艣 w og贸le do niej dopuszcza膰. Dla Ciebie taka dieta, jak膮 tu wi臋kszo艣膰 stosuje jest niedozwolona. Oczywi艣cie to nie znaczy, 偶e MUSISZ je艣膰 CUKIER (sacharoz臋). Potrzebujesz tylko odpowiedniej dla siebie ilo艣ci w臋glowodan贸w, najlepiej w postaci z艂o偶onej . A ewentualnie DLA SMAKU i innych dobroczynnych (podobno) dzia艂a艅 mog艂aby艣 u偶ywa膰 stewii. Jednak teoretycznie nie robi艂abym tego bez konsultacji z prowadz膮cym Ci臋 lekarzem, poniewa偶 je艣li to prawda, co pisze si臋 na temat jej dzia艂ania, to zdecydowanie za du偶o "miesza" w Twoim przypadku. Musi mie膰 wp艂yw na przemiany wewn膮trzw膮trobowe (i trzustkowe) skoro "reguluje" , a w艂a艣ciwie OBNI呕A poziom glukozy we krwi (co dla Ciebie jest przeciwwskazane), podwy偶sza tolerancj臋 na ni膮, pomaga hipoglikemikom, ale nie jest napisane przez jakie dzia艂anie, itp. itd. Tzn., 偶e dzia艂a na przemian臋 w臋glowodan贸w, a w tej materii 偶adne niespodzianki nie s膮 dla Ciebie po偶膮dane. Tym bardziej, 偶e nie jest znany jej wp艂yw na hem i jego przemiany w w膮trobie. Je艣li do tego dodamy 偶e Tw贸j lekarz nie b臋dzie mia艂 zielonego poj臋cia na temat stewii i tak us艂yszysz, 偶e nie masz jej w og贸le stosowa膰. :))) Ja na Twoim miejscu zapomnia艂abym o niej.

Udost臋pnij ten post

Gusia Odwiedzi艂a艣 lekarzy i co oni na to? Robili Ci jakie艣 badania? Wymazy z nosa i/lub gard艂a, albo badania 偶o艂膮dka? Co Ci powiedzieli? Dietk臋 zaproponowali? Napisz co艣 wi臋cej. I tak, jak wszyscy tu radz膮, zacznij od diety p-grzybiczej, bo to mo偶esz zrobi膰 ju偶. B臋dziesz mia艂a jaki艣 sprzymierze艅c贸w w domu? Jakie艣 wsparcie psychiczne i "kulinarne"? Bo tutaj na pewno :))) :))) :)))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maskotka1989
Witam, jestem mieszkank膮 艢l膮ska. Podejrzewam u siebie kandydoz臋: - bia艂y nalot na j臋zyku - problemy z jelitami -uczucie otumanienia -pieczenie oczu - skoki temperatury. Czy wy te偶 mieli艣cie takie skoki temperatury z 37 na 36.01 w ciagu godziny?? Leczycie si臋 u jakich艣 lekarzy oprocz metod naturalnych? Czy lekarze naprawd臋 tak bagatelizuj膮 te sprawe? Jestem po islnej antybiotykoterapii, moj organizm nie potrafi dojsc do siebie szukam wszedzie pomocy ale kzdy lekarz - ogolny, itnernista, gastrolog nie zwracaja na te objawy uwagi. Dodam ze antybiotykoterapia miala miejsce 4 miesiace temu, a poprawy w jej skutkach dalej nie ma

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 informuj臋
NGM, brrr.... Psychika jest wa偶na, mo偶e najwa偶niejsza. Osobi艣cie rozumiem to jako intuicj臋, a tak naprawd臋 jest to pewnie instynkt . 呕ycie w zgodzie ze swoim cia艂em. Ka偶dy z nas jest inny i to co pomaga jednemu, nie pomaga drugiemu. Hart ducha to jest to co ceni臋. Ciekawo艣膰 艣wiata, ludzi pozwala zapomnie膰 o w艂asnych bol膮czkach i zrozumie膰, 偶e nie jestem centrum 艣wiata. A przede wszystkim praca i to ci臋偶ka. A je偶eli chodzi o konflikty, to jestem w jednym przeogromnym konflikcie ze 艣wiatem, ale w zgodzie ze sob膮 i swoim sumieniem. Mimo to jestem zdrowa, a mo偶e dzi臋ki temu??

Udost臋pnij ten post

Maskotka Witaj, mo偶emy tylko pokiwa膰 g艂owami ;)) Jak Twoi lekarze nie zwracaja na te objawy uwagi, to przynajmniej jeszcze nie us艂ysza艂a艣, 偶e jeste艣 hipochondryczk膮 ;)) Nie przejmuj si臋 nimi. poradzisz sobie bez nich, na 艢l膮sku s膮 te偶 lepsi. Byli tu podawani na forum. No to..... siadaj i czytaj :)))

Udost臋pnij ten post

Maskotka To niekoniecznie musi by膰 grzybica, ale zwykle po d艂ugiej antybiotykoterapii tak jest. Najlepiej zr贸b sobie badania i doczytaj w postach, gdzie jest dobry lekarz najbli偶ej Ciebie. Ja nie jestem ze 艢l膮ska, ale przypominam sobie, 偶e kto艣 na forum pisa艂 o Gliwicach. Je艣li masz takie problemy, to tak czy owak dobrze by by艂o zacz膮膰 diet臋, je艣li oczywi艣cie nie masz chor贸b, kt贸re na to nie pozwalaj膮. Najlepiej, jak przeczytasz obie cz臋艣ci topiku: stary i nowy. Wiem, 偶e jest tego sporo, ale na pewno si臋 przyda. :))) :)))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pancrea
ZACZYTANA Nie masz racji w 艣wietle tego co sama napisa艂a艣 o GNM, cytuj臋: "GNM przeczyta艂a tu od niekt贸rych takie komentarze: be艂kot, szarlataneria, dyrdyma艂y, bezrefleksja, objawienie przez demoniczne moce itp. itd. Nikt z tak komentuj膮cych nie napisa艂: „pozna艂em (艂am) teori臋, nie zgadzam si臋, poniewa偶…”, lub czego艣 innego w tym rodzaju, nikt z nich nie pozna艂 cho膰 troch臋, tylko od razu pot臋pi艂". Odp. Niestety dokladnie nie czytasz moich wypowiedzi. Nie analizujesz je pod k膮tem empirycznym. A je艣li ju偶, to widz臋 ,偶e jest to 'ad hoc' .. Nie dostrzegasz w nich do czego przyr贸wnuj臋 t膮 twoj膮 metod臋 analizuj膮c pod k膮tem sfery psychosomatycznej! Przykro mi. Ale mam prawo z tym sie nie zgodzi膰! To wszystko opisa艂em to poprzednio w skr贸cie co dr teolog Hamer "odkry艂"! A wi臋c nie nie przypisuj mi nietolerancji, bo to jest inna kwestia por贸wnawcza. Pewna kobieta napisa艂a do Helmuta Pilhara, 偶e tylko po prze艣wietleniu piersi bez biopsji potwierdzaj膮cej istnienie raka nagle dosta艂a ol艣nienia przypominaj膮c sobie jakie okoliczno艣ci 偶yciowe przyda艂y jej "szyn臋"? Po ustaleniu przyczyny "obci膮偶enia" psychicznego-traumy, niebawem jakoby znika jej wcze艣nie zdiagnozowany nowotw贸r. Daruj 'ZACZYTANA', ale takie "cudo- ba艣nie" zna ju偶 medycyna holistczna i akademicka jako pozytywn膮 reakcj臋 ca艂ego organizmu . Dzieje si臋 to w wyniku nastawienia cz艂owieka w umy艣le w kt贸ym pod wp艂ywem zachodz膮cych pozytywnych my艣li (odci膮偶enia psychiki od prze偶y膰 traumatycznych) w m贸zgu czlowieka. Np .guzy potrafi膮 si臋 cofa膰, a inne choroby st膮j膮 si臋 mniej uci膮偶liwe, czasami te偶 zanikaj膮ce! Nic nowego ten pan nie odkry艂, a raczej podkolorowa艂 nieco od strony medycznej (terminy " prag臋ba'.....)dodaj膮c do tego smaczku rzekomo praprzyczyny rozwoju-rzekomo w wyniku ewolucji. Psychologia pos艂uguje si臋 takimi poj臋ciami jak sugestia, kt贸ra niczym innym nie jest jak tylko pewnym elementem metody dr.teologa Hamera na przypomninanie sobie tych najprzykrzyjszejszych zdarze艅, a nast臋pnie ponowne je wysterowywanie w pami臋ci m贸zgu poprzez usuwanie tych blokad. To przecie偶 stosuje si臋 ju偶 od dawna podobnie w psychoterapii! Piszesz dalej: "To nazwa艂am nietolerancj膮. Mo偶e Ty masz inne, trafniejsze okre艣lenie. Nieufno艣ci膮 bym tego jednak nie nazwa艂a, bo w moim poj臋ciu nieufno艣膰 nie idzie w parze z epitetami pod adresem tego, komu nie ufamy, gdy si臋 sami na czym艣 nie znamy". Odp: Komentarz zupelnie NIETRAFNY! Napisa艂a艣: "Dzi臋kuj臋 za trosk臋. Nie ma u mnie fanatyzmu. Niczego nie kupuj臋 w ciemno, dlatego poznaj臋 z r贸偶nych 藕r贸de艂, poznaj臋 osobiste do艣wiadczenia ludzi w r贸偶nych tematach, jak i najr贸偶niejsze teorie. Mam du偶o w艂asnych do艣wiadcze艅, kt贸re nie dotycz膮 grzybicy, wi臋c o nich nie opowiadam w tym topiku.". Odp: A jednak nie doczyta艂a艣 si臋 jako niedosz艂a adeptka medycyny, 偶e takie zale偶no艣ci (co w uproszczeniu poda艂em) istniej膮 w medycynie klasycznej i naturalnej. Napisa艂a艣: "Nic nie zaryzykowa艂am poznaj膮c GNM a du偶o zyska艂am, by艂 to jeden z wi臋kszych krok贸w na mojej drodze do pozbycia si臋 l臋ku przed chorobami. Do przekonania, 偶e nigdy w przypadku raka nie posz艂abym na chemioterapi臋, raczej szuka艂abym w Europie lekarza znaj膮cego GNM, 偶eby poprowadzi艂 m贸j przypadek inaczej, bo nie leczy艂abym si臋 przecie偶 sama nie maj膮c praktycznej wiedzy i do艣wiadczenia". Moja odp: "Nie wiem czy zwr贸ci艂a艣 uwag臋, jak my艣l膮 ludzie maj膮cy nowotwory? Jesli tak, to chyba wiesz, 偶e gdyby ca艂y czas ci ludzie mieli psychologiczno-terapeutyczne wsparcie od fachowc贸w w tym zakresie i samych lekarzy na wysokim poziomie, ich stan walki z "rakowskim" wygl膮da艂by zupe艂nie inaczej! Cz艂owiek jest tak prez Boga stworzony, 偶e zosta艂 wyposa偶ony w pewne mechanizmy obronne, kt贸re w kra艅cowych -skrajnych dla niego sytaucjach, zostaj膮 uruchamiane! Ale tak jak ju偶 we poprzednim po艣cie napisa艂em, nie chce ocenia膰 twojej terapii t膮 metod膮, bowiem nie mam takiego prawa! To twoja sprawa. Pozw贸l , 偶e ja jednak pozostan臋 przy swoim pogl膮dzie za kt贸ry te偶 nie masz prawa mnie pot臋pia膰! Jeszcze raz 偶ycz臋 du偶o zdrowia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Roch
zaczytana1 Nie! Epitety to nie brak tolerancji. Zrozum zesz to. Jak mam z toba sensownie rozmawiac skoro powielasz jakies bezsensowne kalki. To sie kupy nie trzyma. TOLERANCJA sprawdz co to znaczy. Nawet nasz uklad odpornosciowy jest w takim razie nietolerancyjny bo atakuje nieznanych wrogow. Jezeli nie atakuje to znaczy ze jest wadliwy , chory! Mam nadzieje ze to do ciebie przemowi bo ma to istotne znaczenie. Wracajac do GNM, nigdzie nie napisalem ze to szarlataneria w calosci, ale tak tez moze byc, nie znam tego wszytkiego jeszce dobre, dopiero co liznalem i poki co nie zawracam sobie wiecej tym glowy. Bo niby co mialbym jeszcze wymyslic. Nic mi do glowy nie przychodzi i nie bede sobie zawracal glowy. Mam swiadomosc o co idzie, byc moze stosuje ta metode naturalnie zanim jeszcez zostala ona wynaleziona. Fakt ze w zasaddzie taka metoda juz dawno istnieje poniewaz juz dawno czytalem o czyms takim ze choroby to albo jakies traumatyczne przezycia. Nowoscia moze tu byc jedynie potwierdzenie naukowe poprzez analize. Chcialbym tez aby to zostalo jakos medycznie mimo wszytko potwierdzone. Zdaje sobie sprawe ze medycynie jest to nie na reke, szczegolnie dzisiaj gdzie glowna role odgrywaja koncerny i kasa. Ale mimo wszystko fajnie byloby gdyby ktos jeszcze potwierdzil te metdoy. Poki co rzeczywiscie jest to jeden z wielu CUDOWNYCH sposobow. Ja wiem ze masz argumenty ze to nie sa zadne tabletki itp., ja to rozumiem ale tak samo jak slowo TOLERANCJA zostalo zepsute tak samo zepsute w dzisiejszym swiecie jest niemal wszytko, a jezeli idzie o informacje to jest kompletny SZUM. Wez to pod uwage za kazdym razem kiedy bedziesz chciala niesc kaganek oswiaty. Niesety o PRAWDE trzeba walczyc. Ok, z drugiej strony napisalas co napisac mialas, moga pojawic sie rozni przeciwnicy, np. tacy ktorzy z wesola mina i swoboda zarabiaja 10 tys/mc i nie sa zainteresowani tym zeby ktos leczyl sie bez lekarstw ktore oni wsprzedaja bo to zapewnia im bardzo dostanie zycie i w ogole daje prace. Dobra prace. Napisalas co mialas napisac, jedne to przyjmie drugi nie, dalas linka mozna sie zapoznac. To wszsytko. Dodam tylko jeszcze ze jezeli dobrze mysle to GNm dotyczy raczej pojedynczych wydarzen ktore powoduja choroby. Ja choruje juz dlugo i wiem ze przyczyna sa stresogenne sytuacje. Mysle ze sobie je wszytkie uswiadamiam. Ale choruje poki co, i jeszce przde mna troche drogi z pewnoscia. Jest juz lepiej i wiem co mi pomaga a co szkodzi. Niestety nie jestem w obecnej sytuacji zmienic rzeczywistosci i wyeliminowac stresu. Dlatego najpierw musze sie wzmocnic i wtedy bede mogl myslec jak z tego wszsytkiego wyjsc. Poki co GNM tu nic nie pomoze wiecej. O ile juz po prostu nie zrobilo swojego. Ale jak mowie czy to GNM czy po prostu uswiadomienie sobie pewnych sytuacji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Roch
maskotka1989 Lekarze nie tyle bagatelizuj膮 ale lekarze jak widzisz doprowadzaj膮, cz臋sto bezmy艣lnie do takiego stanu. Je偶eli chcesz leczy膰 si臋 a nie wyzdrowie膰 to odwiedzaj lekarzy i tak w ko艅cu staniesz przed problemem. Trzeba si臋 zabra膰 za swoje zdrowie i nie poddawa膰 go 偶adnym lekarzom. Tak aby na przysz艂o艣膰 nie bra膰 antybiotyk贸w tylko odchorowywa膰 choroby, no ale aby to mog艂o by膰 realne trzeba zadba膰 o organizm, o jego uk艂ad odporno艣ciowy i doprowadzi膰 do porz膮dku jelita.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ludi
maskotka ja w maju i kwietniu ubieglego roku przeszlam dluga antybiotykoterapie,bylo to i w UK i czesciowo w Polsce,dolownie po jej zakonczeniu zaczely sie u mnie dziac okropne rzeczy zaczelo sie od krtanii,gardla,potem stopniowo dolanczaly inne objawy/okropny kaszel ,dusznosci,osluchowo bylo oki,przeswietlenia pluc w normie ,a kaszel nasilal sie az do uczucia krwii w ustach ,lekarze nie wiedzac jaka postawic diagnoze mowili kaszel psychogennny,hehe/kilku i w Uk i w Polsce/potem dolaczyly potworne mdlosci ,na poczatku na zapachy ,potem juz na wszystko ,biegunki ,oraz uczucie potwornego zmeczenia,nasilalo sie az do tego topnia ze nie moglam uniesc reki,oczywiscie lekare wmawiali nerwice,depresje,itp,potem dolaczyly pryszcze w jamie ustnej ,naloty mialm takie ze nie bylo widac rozowego wigole,kaszlalm biala piana,a lekarze dalej -nerwy ,dopiero po 2 miesiacach meczarni,az osiagnelam stadium takie ze nie moglam leciec samolotem,dusznosci ,cisnienie ,problemy z ukl krazenia ,trafilam w polsc na lekarza rodzinnego ktory po ogladnieciu mojej jamy ustnej powiedzial grzybica,potem wymazy ,potwierdzenie i leczenie,wizyty u wielu larngologow ,bo nie chchialam wierzyc ze to moze az tak wygladac,walka farmakologiczna,STRASZNA,po prostu dusznosci ,zero zapachu ,stracilam smak ,nie jadlam talych pokarmow,plyyne nawet podraznialy jame ustna gardlo,[popopiciu czegokolwiek kaszel kilkanasci eminut ,OKROPNE drapanie swedzenie gardla,jak juz byl odsloniete miejsce po grzybni/nadzerki /koszmar,koszmar,kochana lecz to juz teraz bo obawiam sie ze mozesz doprowadzic sie dzieki doktorom do tego stanu w ktorym ja bylam,a z niego niektorzy nie wychodza,kochani grzybica zabija,dziecko znajomych mojej zielarki to spotkalo,niestety dopiero na sekcji sie okazalo co dolegalo,z grzybem nie ma zartow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Asienia 77
Um贸wi艂am si臋 do przywo艂ywanej tutaj dr Witoszek, bo boli mnie od wielu tygodni gard艂o (zaraz jad臋 po wynik z wymazu ;)), jestem dobrej my艣li, mam nadziej臋, 偶e pomo偶e... Nie pami臋tam ju偶, czy pani dr jest bieg艂a r贸wnie偶 w grzybicy?

Udost臋pnij ten post

Pancreo Ka偶dy ma prawo do w艂asnej drogi, bo jest wiele i ja szanuj臋 to prawo u innych. Sk膮d wniosek, 偶e Twoj膮 pot臋pi臋? Wiem, 偶e masz inn膮 du偶膮 wiedz臋, wi臋c korzystaj z niej ku swojemu po偶ytkowi. Twoje zdanie: „gdyby ca艂y czas ci ludzie mieli psychologiczno-terapeutyczne wsparcie od fachowc贸w w tym zakresie i samych lekarzy na wysokim poziomie, ich stan walki z \"rakowskim\" wygl膮da艂by zupe艂nie inaczej! Cz艂owiek jest tak prez Boga stworzony, 偶e zosta艂 wyposa偶ony w pewne mechanizmy obronne…” No w艂a艣nie. Jest to przecie偶 to, o co m.in. chodzi dr Hamerowi. O niezb臋dna indywidualn膮 opiek臋 psychologiczn膮, o rozmow臋 z pacjentem (do kt贸rej lekarze nie s膮 przygotowani). On nie odkry艂 w tym Ameryki, wcale tak nie uwa偶a, tylko postuluje jako NIEZB臉DNY element terapii, 偶eby te mechanizmy obronne zadzia艂a艂y. Chodzi o t膮 w艂a艣nie szans臋 dla chorego cz艂owieka. Pomoc kliniczna jest te偶 potrzebna, ale to ju偶 ci膮g dalszy terapii. Na pomocy psychologicznej nie da si臋 zarobi膰 tak jak np. na niezwykle drogiej chemioterapii, wi臋c kto ma interes, 偶eby leczy膰 inaczej? W膮tek GNM pojawi艂 si臋 tu w zwi膮zku z guzem Gabsonik. Nawi膮za艂am w liscie do niej do GNM, poniewa偶 du偶o, du偶o wcze艣niej ona sama napisa艂a, 偶e si臋 tym interesuje (bez namowy kogokolwiek z tego topiku). Tylko dlatego pojawi艂 si臋 tu ten temat. Nie by艂o moim celem nigdy „nawracanie” tu nikogo nie zainteresowanego na jak膮艣 inn膮 now膮 drog臋 ani przekonywanie, 偶e trzeba zna膰 GNM. Je偶eli kto艣 co艣 na ten temat poczyta艂 i chce podyskutowa膰, to jest na to nowy topik za艂o偶ony przez osob臋, kt贸ra wie wi臋cej ode mnie, ma t膮 wiedz臋 na 艣wie偶o w g艂owie i ch臋tnie rzeczowo odpowiada na zadane pytania. Ten topik jest o grzybicy i nie ma co go zajmowa膰 czym艣 innym, bo potrzebuj膮cy b臋d膮 mieli coraz wi臋ksze problemy by wy艂owi膰 potrzebne im konkretne rady. 呕yczysz Pancreo wszystkim zdrowia, wi臋c tak na marginesie zadbaj te偶 bardziej o w艂asne. B贸g da艂 nam nie tylko mechanizmy obronne, ale te偶 dzie艅 do pracy i noc do odpoczynku. Zachowanie tego rytmu dobowego bardzo s艂u偶y zdrowiu fizycznemu. Zr贸b co艣 dla SIEBIE i pomy艣l czy nie warto by by艂o o to si臋 postara膰, nawet ma艂ymi krokami. Je偶eli jednak nie mo偶esz w nocy spa膰, to nie pisz niepotrzebnych list贸w (takich jak ten do mnie, bo naprawd臋 mnie nie znasz i ju偶 raczej nie poznasz, bo nie czuj臋 potrzeby by dyskutowa膰 dalej z Tob膮), tylko poczytaj co艣 bardzo pogodnego, m贸dl si臋, maluj obrazy, cokolwiek sobie tam wybierzesz. Oderwij si臋 chocia偶 troch臋 od analizowania chor贸b. Jest wiosna, du偶o spaceruj za dnia, zm臋cz si臋 fizycznie. Przyroda te偶 leczy, za darmo. Chyba, 偶e z Twoimi chorobami wi膮偶臋 si臋 uczulenie na 艣wiat艂o s艂oneczne, wtedy przepraszam za powy偶sze uwagi. 艢wiat mo偶na i trzeba zmienia膰 zaczynaj膮c przede wszystkim od siebie. Radzi膰 mo偶esz nowym m艂odym ludziom, kt贸rzy si臋 tu pojawiaj膮 z grzybic膮. Ja przecie偶 rad nie potrzebuj臋, bo aktualnie jestem zdrowa i na dodatek szcz臋艣liwa. Nie zawsze tak by艂o ale na zmiany solidnie zapracowa艂am, bo samo nie przysz艂o w postaci cudu :) Tego wszystkim tu 偶ycz臋. I niech ka偶dy trzyma si臋 takiej terapii, kt贸ra mu s艂u偶y i w kt贸r膮 wierzy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KaiaK
An_Dy :) Ja ostatnio w niedziel臋 pozwoli艂am sobie na co艣 mlecznego i...nic si臋 nie dzia艂o..... Karmi艂am tylko do 3 miesi膮ca bo okaza艂o si臋 偶e maluchy maj膮 skaz臋 bia艂kow膮 i nietolerancj臋 laktozy - dosta艂y Nutramigen.Dlatego mog臋 bra膰 konwencjonalne leki r贸wnie偶.Spr贸buj臋 z tymi pestkami papai. Anajka :) Nawet nie wiesz jak bardzo si臋 ucieszy艂am czytaj膮c to co napisa艂a艣...ucieszy艂am si臋 bo w ko艅cu znalaz艂am kogo艣 kto przechodzi艂 prawie to samo co ja i mog臋 uwierzy膰 w to 偶e nie zg艂upia艂am i nie wmawiam sobie tego wszystkiego.My艣l臋,偶e du偶o racji masz z tymi hormonami. Napewno nie chudn臋 od antydepresant贸w,poniewa偶 wi臋kszo艣膰 schud艂am przed ich braniem - 8kg,a po 2 kg.Spr贸buj臋 kilka z tych diagnoz sprawdzi膰.Jedno mnie jednak zastanowi艂o - ta pani znalaz艂a u mnie r贸wnie偶 wirusa 偶贸艂taczki B i C.Ja jej na to ,偶e to mo偶liwe bo by艂am na nie szczepiona-no to wszystko wyja艣nia odpowiedzia艂a.A przecie偶 na wirusa C NIE MA szczepionek!!Czyli w sumie to Ona nie ma zbyt du偶ej wiedzy...Jak tu uwierzy膰 w pozosta艂e diagnozy?? nuta :) Czym wi臋cej rozmy艣lam to bardziej si臋 przekonuj臋 do lamblii...zam贸wi艂am ju偶 Vernicadis i zobaczymy czy to co艣 pomo偶e W 艣rod臋 zrobi臋 kilka bada艅 - jak b臋d臋 mia艂a wyniki napisz臋 do Was. Dzi臋kuj臋 Wam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GNM
Chcia艂am jeszcze raz zabra膰 g艂os – bo przeczyta艂am Wasze wypowiedzi i widz臋, 偶e nie rozumiecie co Hamer nazywa KONFLIKTEM BIOLOGICZNYM (nazywany skr贸tem DHS). DHS jest momentem w艂膮czenia przez m贸zg programu ratunkowego (SBS), celem tego jest pomoc osobnikowi wybrn膮膰 z zaskakuj膮cej i zagra偶aj膮cej sytuacji. U zwierz膮t programy w艂膮czaj膮 si臋 w przypadku realnego zdarzenia – u ludzi w艂膮czaj膮 si臋 w najr贸偶niejszych sytuacjach: w realnych a czasami prawie abstrakcyjnych (ale mo偶na je traktowa膰 jako przeno艣ni臋). Hamer odkry艂 i poklasyfikowa艂 te programy ratunkowe. W tej klasyfikacji opar艂 si臋 na embriologii. Poni偶ej s膮 2 opisy DHS-贸w (konflikt "strach przed 艣mierci膮"), w wyniku kt贸rych obaj opisuj膮cy dostali raka p艂uc: 1. „Podczas studi贸w je藕dzi艂em codziennie na uczelni臋 rowerem. Na mojej drodze musia艂em przejecha膰 codziennie rano po pasach na przej艣ciu dla pieszych. Pewnego ranka (marcu 1999) w艂a艣nie sta艂em przy tym przej艣ciu dla pieszych. 艢wiat艂a by艂y czerwone. Nacisn膮艂em wi臋c guzik i czeka艂em na zmian臋 艣wiate艂 na zielone. W momencie prze艂膮czania na 偶贸艂ty kolor dla kierowc贸w, nacisn膮艂em na peda艂y i ruszy艂em (za wcze艣nie, ja mia艂em jeszcze czerwone 艣wiat艂a!) Ci臋偶ar贸wka, kt贸rej wcze艣niej nie zauwa偶y艂em zacz臋艂a zbli偶a膰 si臋 do przej艣cia. Prawie nic si臋 nie sta艂o. Sprzeczno艣膰 sama w sobie: albo co艣 si臋 sta艂o, albo nie. Ci臋偶ar贸wka, kt贸ra w ostatnim momencie chcia艂a przejecha膰 przez przej艣cie dla pieszych, musia艂a mocno zahamowa膰. Nie najecha艂a na mnie, ale w tej sekundzie ogarn臋艂o mnie ogromne przera偶enie. Do dzisiaj pami臋tam ten moment. To przera偶enie by艂o po艂膮czone ze strachem o 偶ycie. (konflikt "strach przed 艣mierci膮") Przez u艂amek sekundy my艣la艂em, 偶e moje 偶ycie nale偶y do przesz艂o艣ci. My艣la艂em w tej sekundzie, 偶e nigdy nie dotr臋 na drug膮 stron臋 ulicy. My艣la艂em, 偶e umr臋.” 2. „Ot贸偶 przy kt贸rej艣 z rozm贸w telefonicznych z moj膮 matk膮 (mieszka Polsce) przy zupe艂nie zwyk艂ej rozmowie, zdumiony nieco jej postaw膮 wobec przerywania ci膮偶y, zareagowa艂em stwierdzeniem „ciesz臋 si臋, 偶e nie mia艂a艣 takich pogl膮d贸w jak by艂a艣 ze mn膮 w ci膮偶y”. Odpowied藕 jaka mnie spotka艂a to m贸j DHS. Zacytuj臋 j膮 w pe艂ni tego si臋 nie zapomina.„ma艂y g艂upi by艂e艣, wyskroba艂o by si臋 ciebie nawet by艣 o tym nie wiedzia艂”. To co w tym momencie si臋 ze mn膮 dzia艂o nie potrafi臋 logicznie uzasadni膰. Patrzy艂em si臋 na siebie jak si臋 trz臋s臋, jak staj臋 si臋 zimny, moja 偶ona przerazi艂a si臋 bo sta艂em si臋 blady jak papier. Nie mog艂em opanowa膰 irracjonalnego l臋ku, nie mog艂em opanowa膰 dreszczy, dzia艂o si臋 ze mn膮 co艣 czego nie rozumia艂em, nie rozumia艂em swoich reakcji. Od tego czasu nie wiedzia艂em co mam zrobi膰. Nie mog艂em tej kobiety nawet s艂ucha膰. Ale musia艂em o tym bez przerwy my艣le膰.” I w艂a艣nie takich sytuacji szuka si臋 w swoim 偶yciu, je偶eli stwierdza si臋 u siebie jak膮艣 chorob臋. Szukamy REALNEGO WYDARZENIA z naszego 偶ycia, a nie pod艣wiadomych l臋k贸w. Potem szukamy w tabeli diagnostycznej has艂a konfliktu przypasowanego do konkretnego organu i zaczynamy „bawi膰 si臋” w detektywa. Na tym polega rola lekarzy i terapeut贸w w GNM – pomagaj膮 znale藕膰 moment uderzenia DHS-u, a potem pomagaj膮 optymalnie przej艣膰 przez faz臋 zdrowienia (czyli przez to co nazywamy chorob膮). Najwa偶niejsze jest znalezienie konfliktu, czy mechanizmu uruchamiaj膮cego jego aktywno艣膰 (szyny). Tylko w贸wczas b臋dzie mo偶liwe rozwi膮zanie konfliktu, czy omijanie szyn. Jak chcecie wiedzie膰 co艣 wi臋cej o GNM, albo wyrazi膰 swoj膮 dezaprobat臋, w膮tpliwo艣ci czy obaw臋 przed stosowaniem tej wiedzy w 偶yciu to napiszcie tu - http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4026892 ZOSTAWMY TEN TOPIK DLA LUDZI MAJ膭CYCH PROBLEMY Z GRZYBIC膭.

Udost臋pnij ten post

Asienia 77 jestem kazdego dnia w kontakcie z PAnia Witoszek i poki ci trafia w chorob臋>Samopoczucie o nnieeeebo lepsze , gardlo ktore nawalalo mi non stop 2 lata o dziwo wraca do normy .Grzybica jest jej znana , wszystkie metody leczenia JAnusa,Sloneckiego ,Kwasniewskeigo tez . W optymalniku z maja 2008 roku jest wielki artykul Janusa i wlasnei pani d, Witoszek na temat grzybic i ona potwierdza ze mozna ja wyleczyc sam膮 dieta bez jakichkolwiek suplementow :):):) sama wyleczcyla u siebie w ten sposob e.coli z ktora walczyla 2 lata antybiotykami .Ja cala kuracje leczenia ketokonazolem bralam dodatkowo citrosept a gdy tabletki odstawilam zacz膮艂 sie kosmos ,a ona udowodnila mi ze jestem na citrosept i cytrusy uczulona:):):) ku zdziwieniu moje zdrowei wraca szybciutko do normy :) poczatkowo patrzalam na ni膮 jak na wariatke bylam u tylu lekarzy ze i ja bralam za po艂aman膮 a jednak jako jedyna trafila w sedno :):):) moze troche dziwnym sposobem bo sama dieta ktora minimalnie rozni sie od diety Janusa ale jak dla mnie jest duzo duzo skuteczniejsza :):):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mysza75
Anajka Jak ty duzo wiesz, madra kobieta z ciebie. Masz racje o tej stewi. Wszystko co napisalas o niej tyczy sie mnie . Mam na mysli dzialnie na watrobe, przemiane hemu. Za glupia jestem do tego wszystkiego. Jezli chodiz o mnie to moj lekarz nawet nie wie ze ja na diecie opierdzil by mnie, a nic w zamian nie zaoferuje. Nawet nie wiesz ile z tego co piszesz do mnie przydaje mi sie. tak jakbys normalnie zna艂a sie na porfirii. Napisz mi co masz na mysli piszac weglowodany zlo偶one, czytalam w necie o tym ale bede wdzieczna jescze za info.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gusia8882
sama sobie na to zapracowalam? byc moze..ale czym? problem ten zaczal mi sie gdzies w wieku 12 lat. a mozliwe ze to przez stres? mialam okropne straszne dziecinstwo...caly cza stres, placz.. wiem ze nie da sie tego wyleczyc w dzien lub dwa..poswiecilabym kilka miesiecy gdybym tylkow wiedziala ze pomoze! ja przeciez nie wiem czy to grzybica..nie wiem czy na wlasciwym forum pisze:(:( proboje wszystkiego..objawy mam typowe dla candidy chyba.. lekarze nie maja pojecia co to jest, za co sie wziasc, na co leczyc! naprawde:( jest fotum dla osob z halitosis i wszyscy oni doskonale wiedza i potwierdzaja ze nie ma co liczyc na lekarzy.:( lekarze powiedzieli ze wszystko jest ok i ze sobie szukam problemow jak kazda nastolatka! szook:( a najgorsze jest to ze takie samo podejscie maja moi rodzice:( nie wierza mi, nie widza problemu bo nie chca widziec, nawet mnie nie wspieraja, mowia ze szukam niewiadomo w czym problemow, i ze mi sie w glowie poprzewracalo!:(:( jak tak mozna...:( napewno mnie nie bede wspierac..juz mi nawet nie chca dawac kasy na lekarzy i coraz to nowe wynalazki... a ja sama mam calkowicie uwiazane rece bo mam 15 lat i na dodatek mieszkam na wsi...

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰