Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tiamat86

Dziecko- moje marzenie

Polecane posty

hej Gloko :) ciepła kąpiel najlepsza na zmęczenie;) a ja z moim robię przewę w tuleniu bo za niedługo owulka i żołnierzyki się muszą odbudować;)

nie ma męża nie ma staranek ja teraz czekam do @:) bedzie wiadomo czy cos wyszlo z przytulanek Chociaż nie sądzę

ja tak jak pisała przerwę robię:) i potem będą staranka pełną parą hehe nawet już odczuwam efekty po tym lnie:)

Gość Kamila1985
Cześć! Od 8 miesięcy staramy się z mężem o dzidzię, ale nic z tego nie wychodzi. Gdy juz myślę, że jestem w ciąży, robię test i....rozczarowanie. Wiem , że chodzi o mnie. Choruję na torbiele i jestem po dwóch operacjach. Przeszłam wiele badań , z których wynika, że nie powinnam mieć problemów z zajściem w ciążę, lecz nadal nie ma dzidzi w moim brzusiu:( Ostatnio wpadłam na taką myśl, by zbadać sobie jeszcze poziom prolaktyny, o której trochę ostatnio czytałam. W środę idę do labolatorium i zrobię to badanie. Jestem ciekawa czy to właśnie tu tkwi problem. Mam nadzieję, że już niedługo w moim brzuszku zacznie rozwijać się dzidzia:) Pozdrawiam inne staraczki:)

jestem:) staranka szybkie byly bo jak tak na zawolanie dzisiaj musielismy to nie za bardzo nam sie chcialo;P wczoraj jak tak sobie przed snem gadalismy to obmyslalismy jak powiemy rodzicom o dziecku. nie umiem sie powstrzymac od wymyslania takich rzeczy!!!! jestem zla, ze takie nawet rzeczy obmyslam!!! watpie niestety ze cos z tych naszych staranek wyszlo, bo wg tych testow owulacyjnych to owulacji nie mialam ja narazie😭 wiem ze zle te testy robilam, ale jakos tak czuje ze nic z tego... jakiegos dola dzis mam... to pewnie przez to zmeczenie

Gość Kamila1985
Ja też obmyślam takie sprawy typu jak powiemy rodzicom, jak powiem mężowi (na bank się poryczę), nawet imiona mam wymyślone:) Myślę, że w ten sposób próbujemy choć po części zrekompensować sobie brak dzidziusia. Pozdrawiam:)

moja kolezanka miala torbiel, miala operacje, sto innych problemow... rok sarala sie z mezem o dzidziusia, i nic. w koncu przyszlo lato, stwierdzila ze odpuszcza, bedzie to bedzie, a jak nie to beda musieli jakos z tym zyc... 2 miesiace pozniej zaszla w ciaze i nawet tego od razu nie zauwazyla:) zawsze miala nieregularne miesiaczki. teraz maja 2 letnia coreczke:)

STARAJĄCE SIĘ 👄 Nick.......................Wiek...........Ilość cykli.....Data następnej @ Tiamat86 .............. 22 ................. 2 ................... 1.12.2008 Stefcia31............... 31................. 6 .................. 06.12.2008 Karola1988 ............ 20................. 2 ...............18-21.11.2008 alkka26 ................ 27................. 3 lata ........................... glonka .................. 25 ................ 2 ...................17.11.2008 Dianka999 ............ 18 ................. 3 .................. 25.11.2008 koza ................... 23 ................ 1.5roku ........... 26.11.2008 POMAGAMY SOBIE... 🌻 Nick ................. ONA .................................... ON ........... Tiamat86 ......... folik+len+NPR ................................. wit.C . stefcia31 ......... folik+len+NPR ......................... Salfazin ....... glonka ...... folik+wit.C+testy owulacyjne ......... Salfazin + wit. E

Gość Kamila1985
Super. Trochę mi lepiej:) Fajnie, że zdarzają się takie rzeczy. Ja też zaczynam myśleć , że będzie co ma być, nie robię już testów tak często (kiedyś robiłam co miesiąc:) ) i nie myślę już tak obsesyjnie o tym ,że muszę zajść w ciążę. Nie potrafię się jednak pogodzić z tym, że prawie wszystkie moje koleżanki mają dzieci a ja nie mam...:(

Gość Kamila1985
STARAJĄCE SIĘ Nick.......................Wiek...........Ilość cykli.....Data następnej @ Tiamat86 .............. 22 ................. 2 ................... 1.12.2008 Stefcia31............... 31................. 6 .................. 06.12.2008 Karola1988 ............ 20................. 2 ...............18-21.11.2008 alkka26 ................ 27................. 3 lata ........................... glonka .................. 25 ................ 2 ...................17.11.2008 Dianka999 ............ 18 ................. 3 .................. 25.11.2008 koza ................... 23 ................ 1.5roku ........... 26.11.2008 Kamila1985.............23..................8 m-cy..............26.11.2008 POMAGAMY SOBIE... Nick ................. ONA .................................... ON ........... Tiamat86 ......... folik+len+NPR ................................. wit.C . stefcia31 ......... folik+len+NPR ......................... Salfazin ....... glonka ...... folik+wit.C+testy owulacyjne ......... Salfazin + wit. E

Kamilko, ja mam tak samo... na okolo wszyscy maja dzieci. niektorzy nawet nie chcieli tych dzieci, to byly przypadki. a ja tak bardo chce i nie moge:( ps. dopisz sie do tabeleczki:) razem razniej:D

ooo juz sie dopisalas:) a bierzesz jakies witaminki? bo kwas foliowy to podstawa!

Gość Kamila1985
:) to niesprawiedliwe, ale co my możemy zrobić? Trzeba walczyć o dzidzię i to zamierzamy z mężem zrobić. Sam zaproponował, że jeśli kolejne badania będą dobre, to wtedy on się przebada, abym nie czuła, że jestem sama. Kochany jest i troskliwy:)

Gość Kamila1985
Nie biorę żadnych witamin. Mój gin nic mi nie zaproponował. W tym tygodniu będę u niego to zapytam, co jeszcze, oprócz kwasu foliowego, może mi polecić. Jem dużo warzyw i owoców:) Piję dużo soków owocowych:) Ważę trochę więcej niż powinnam , więc przeszłam na zdrowe odżywianie i schudłam 6 kg. Mój gin mówi że w ten sposób łatwiej zajdę w ciążę, ale ja sama nie wiem, czy to pomoże. Spróbować warto, jeśli jest choć cień szansy na powodzenie:)

moj M tez juz chcial badac swoje zolnierzyki, ale ja nie chce narazie zadnych badan! mieszkam za granica i nie mam tu swojego ginekologa, wiec nie mam sie nawet gdzie zbadac:( jak nam przez ten ROK nie wyjdzie to wtedy bedziemy dzialac, ale mam nadzieje ze to nie bedzie konieczne:)

Gość Kamila1985
Ja też mam taką nadzieję i wierzę w to, że Wam się uda:) Wierzę w to, że nam wszystkim staraczkom to się uda i tego nam wszystkim życzę. Pozdrawiam, dobranoc:)

jak probujesz zafasolkowac, to koniecznie bierz kwas foliowy. on jest bardzo wazny w pierwszych tyg zycia plodziku:) ja biore juz od ponad pol roku, kiedy przestalismy stosowac jakiekolwiek zabezpieczenia:)

ja juz tez koncze i ide spac. jutro kolejny ciezki dzien w pracy😭 buziaki

Hejka! witam nowa staraczke,Kamilko jak jestes z Brodnicy to mieszkamy niedaleko od siebie,ja dzis tylko na chwile bo moj w domku to marudzi ze wciaz na kompie siedze:)chcialam tylko napisac ze na pewno nam wszystkim sie w koncu uda,oby jak najpredzej,ja jeszcze kilka dni i biore sie za staranka bo plodne sie zaczna,kurcze moze w koncu tym razem wyjdzie,mam taka cicha nadzieje:)pozdrawiam

Karola wedlug tempki to na moje oko 19 dc,bo wtedy temka ci sie podniosla powyzej 37:)ja dopiero zaczynam mierzyc to zobacze jak to u mnie wyjdzie,mam cykle 31 dniowe choc ostatnie 2 byly 30 dniowe

Witajcie kochane👄 Witam Cie Kamilko- miło że do nas dołączyłaś-w tabelce opisujemy co dajemy także lubym możesz skorzystać z tego👄 Glonko nie smuć się będzie dobrze zobaczysz tylko trochę optymizmu-wiem że to czasem nie łatwe, ale nie można tyle rozmyślać, sama ze sobą walczę- mnie pomaga jakieś wciągające zajęcie;)👄 Stefcia Ty Wiesz że się uda bo musi:) a było by ekstra jak jednocześnie;)wielki👄 dla Ciebie:D Karolko ja nie mierzę temperaturki, tak wię trudno mi odpowiedzieć na Twoje pytanie, cykl obliczam tutaj może się przyda:)👄 http://www.gazetaecho.pl/cgi-bin/echo/zdrowie/zdrowie/chk/07 Alkka, Dianko, Kózko gdzie jesteście odezwijcie się co u Was:D👄 A u mnie leniwy poranek- tak mi się dobrze spało, muszę wypić len- wczoraj już mi się nie fajnie po nim zrobiło :( i czekam do weekendu bo wtedy mam owulkę- byle do niej przestać myśleć o dzidzi:)Jakoś dziwnie wierzę że może się udać nie wiem czemu ale mam takie przeczucie się okaże czy się uda {usta] dla wszystkich

Witam wszystkie staraczki! Ja z narzeczonym staramy sie juz ponad rok i dalej nic. Niestety nie moglam zrobic zadnych badan bo przebywam za granica i mi durnie powiedzieli,ze po 2 latach niudanych prob mam sie dopiero zglosic. Zalamka :( ale teraz jade za miesiac na 2 tygodnie do Polski wiec sie przebadam.

Witaj Gosiek,mi lekarz tez tak powiedzial ale nie mam zamiaru tyle czekac,jak w tym miesiacu sie nie uda to pojde prywatnie i zrobie sobie wszystkie badania,bo wkurzyc sie mozna jak nie wychodzi

hej dziewczyny zrobiłam test dwie kreski pozdrawiam i trzymie kciuki buzki stefcia i tiamat