Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tiamat86

Dziecko- moje marzenie

Polecane posty

Gość Kamila1985
Najchętniej to zaraz poleciałabym do apteki po test ale trochę za szybko:(

Dzieki dziewczyny,mam nadzieje ze medycyna nie bedzie mi potrzebna bo wtedy to sie bedzie strasznie dlugo ciagnac,badania,leczenie itd,mam juz 31 lat a moj ma 40 wiec same rozumiecie,ze szanse z kazdym dniem sie zmniejszaja

nie da sie tak calkiem rozliznic i o tym nie myslec jak z miesiaca na miesiac nie wychodzi,choc juz teraz mniej o tym mysle, na poczatku to bylo normalnie moja obsesja,z drugiej strony sie zastanawiam czy jak juz sie uda to sobie poradze po tak dlugiej przerwie,no i chocbym nie wiem jak sie starala to zawsze mi mysli w tym kierunku uciekaja

Na ktorejs z poprzednich stron jest tabelka w ktora wpisaly sie wszystkie staraczki,wystarczy ze ja skopiujesz i sie dopiszesz,a jesli sie czyms wspomagacie to pod ta tabelka jest miejsce aby te wspomagacze tez wpisac

Aha. To super :) Wieczorkiem siądę spokojnie przed komputerem, to sobie dokładnie poczytam ten topik- poznam Was lepiej itd :)

Gość Kamila1985
Już jestem. Obiadek wstawiłam i wróciłam:)

Gość Kamila1985
Naprawdę myślisz, że taki ból brzucha jak opisałam to może być ciąża?

Brzuch boli przy zagniezdzaniu sie jajeczka,nie wiem czy to na pewno to,jak chcesz to moge wrzucic twoje dane w kalkulator plodnosci i obliczy kiedy mialas najwieksze szanse na poczecie

Gość Kamila1985
Jeśli możesz to proszę, sprawdź. Ostatn ią @ miałam 26 października a cykle mam 32 dniowe

Najwieksze sznse poczecia mieliscie 13 listopada,nastepne 15 grudnia a kolejna 16 stycznia,dzis masz 20 dzien cylku i szanse sa duze,to nie wiem,moze to byl jednak bol owulacyjny?

Gość Kamila1985
Sama nie wiem, bo nigdy mnie brzuch tak nie bolał przy owulacji. Bolał, ale to był taki "tępy" ból a teraz to takie jakby skurcze co jakiś czas i kucie w jajniku:)

No mnie wtedy boli jak na @ ale klucie jajnika tez mam,czyli owulka jest,ciekawe tylko czy jajeczka mi pekaja,jak bylam u lekarza to nasciemnialam ze poltora roku sie staramy to mi osiol powiedzial ze jak nie wydzie do 2 lat to wtedy zaczniemy badania,ale chyba zwariowal jak mysli ze bede czekac

Gość Kamila1985
Ja poszłam prywatnie do gina i powiedziałam prawdę i kazał mi zrobić badania. Najpierw musiałam mu dostarczyć wyniki z operacji torbieli jajników a potem kazał mi zrobić na cukier. Teraz mam zrobić badanie na drożność jajowodów:)

No widzisz co to znaczy pieniadz w Polsce?wszystko zalatwic mozna bez problemu,jak w tym miesiacu sie znow nie uda to tez pojde prywatnie bo ta niepewnosc mnie dobija,ja nie mialam zadnych operacji wypalanek itp i niby wszystko jest ok poza malutka nadzerka ktorej nie musze niby leczyc farmakologicznie ale moze wlasnie ona jest u mnie przeszkoda i podobno mam lekkie tylozgiecie macicy tylko jakos do tej pory tego lekarz nie widzial bo nic o tym nie mowil,z ta moja 2 to byly wpadki i bez problemu a teraz cos mi sie pozmienialo?

Podstawowe wyniki z krwi i moczu zrobilam sobie kilka miesiecy temu u lekarza ogolnego tak dla samego sprawdzenia ale wszystkie mam ok

Gość Kamila1985
Oglądałam ostatnio na nTalk (na cyfrze n) "Rozmowy w toku" (powtórki sprzed kilku lat) i był temat "cud narodzin" i lekarz gin się tam wypowiadał, że tyłozgięcie macicy nie ma nic do zachodzenia w ciążę. Może to przez tą nadżerkę? Może po prostu skonsultuj się z jescze jednym lekarzem? Ja tak robiłam jak chodziłam na kasę chorych, że do dwóch chodziłam ,żeby potwierdzić diagnozę:)

Tylko ze ten u ktorego bylam jest z nich wszystkich najlepszy,ale mysle ze wlasnie to przez to mnie olal ze nie bylam prywatnie u niego tylko wlasnie z kasy chorych to co on sie bedzie wysilal,przypuszczam ze gdybym poszla do niego prywatnie to supelnie inaczej by do tego podszedl

Jak wpadlam z corka to tez mialam nadzerke i to wieksza niz teraz dlatego nie jestem pewna czy to jest przeszkoda,a co do tylozgiecia to powiedzial ze skoro 2 razy mi sie udalo to teraz tez nie powinno byc problemu

Gość Kamila1985
Mozliwe, że o to chodzi. Nie ma co się przejmować jednym lekarzem. Stosujesz jakieś wspomagacze? Bo ja na razie nie:)

No jasne ze tak,w tabelce wpisalam,salfazin dla mojego,a ja cynk,npr i kwas foliowy lykam ale to akurat nie jest wspomagacz tylko po to ze jak juz sie uda to zeby maluch na poczatku ciazy nie mial problemow z cewa nerwowa,czyli poprostu zeby nie mial rozszczepu kregoslupa

Gość Kamila1985
aha mam takie głupie pytanie. Kwas foliowy mogę kupić bez recepty?

Ale z mierzeniem tempki to chyba w tym miesiacu nic z tego bo mam lekki stan podgoraczkowy i wciaz wychodzi powyzej 37 a powinno byc okolo 36.8,musialam sie troche przeziebic choc wcale sie tak nie czuje

no jasne,nie ma glupich pytan bo w koncu czlowiek cale zycie sie uczy:)dostaniesz go bez problemu

Gość Kamila1985
To super. Jutro polece do apteki po kwas foliowy. No i poczekam do @. Może już się udało a jak nie to może się uda w najbliższym czasie. Fajnie by było. A skąd Ty wiediałaś, że jesteś w ciąży? Tylko po tym że nie miałaś @?

no wlasnie po braku @ ale mialam jeden taki koszmarny dzien ze myslalam ze umre,wymioty,zawroty glowy i w ogole taka do niczego bylam ze pol dnia plackiem w lozku lezalam

Gość Kamila1985
Aha. Ja nie wymiotuje ale od tygodnia czy tam półtora jak brzuch zaczął mnie boleć to miałam takie chwile, że słabo mi się robiło i miałam nudności. To utrzymuje się do dziś, choć to nie jest silne, więc może złapałam jakiś wirus czy coś takiego?