dorocia11985 0 Napisano Listopad 12, 2008 cześć dziewczyny chciala bym sie do was przylaczyc. Ja zaczynam na dobbre staranka z moim narzeczonym w tym miesiacu. Od ladnych kilku mies sie nie zabezpieczamy ale nic z tego nie wychodzi wiec zaczniemy na powaznie. Dziś byłam u lekarza. Nieco sie zawiodłam tym że nie mial specjalnej ochoty porozmawiac ze mna na temat staranek. Powiedzial ze brac kwas foliowy- a to wiem i bez jego pomocy- i probowac, a jak sie nie uda przez rok to bedziemy badac. Dramat ta nasza służba zdrowia! W weekend jade do szkoly ale kolo wtorku powinnam miec owulacje wiec bedzie okazja zeby zapolowac na jajeczko;) pozdrawiam i licze ze przyjmiecie mnie do swego grona! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dorocia11985 0 Napisano Listopad 12, 2008 no i jeszcze tabelka. pozwolicie, że też się dopiszę STARAJĄCE SIĘ Nick.......................Wiek...........Ilość cykli.....Data następnej @ Tiamat86 .............. 22 ................. 2 ................... 1.12.2008 Stefcia31............... 31................. 6 .................. 06.12.2008 Karola1988 ............ 20................. 2 ...............18-21.11.2008 alkka26 ................ 27................. 3 lata ........................... glonka ................. 25 ................. 2 ...................17.11.2008 Dianka999 ............ 18 ................. 3 .................. 25.11.2008 koza ................... 23 ................. 1.5roku .......... 26.11.2008 Kamila1985 ........... 23..................8 ................... 26.11.2008 Gosiek1 ............... 21................. 14 .................. 25.11.2008 dorocia11985.........23..................1......................03.12.2008 POMAGAMY SOBIE... Nick ................. ONA .................................... ON ........... Tiamat86 ......... folik+len+NPR ......................... wit.C .......... stefcia31 ......... folik+len+NPR ......................... Salfazin ....... glonka ...... folik+wit.C+testy owulacyjne ......... Salfazin + wit.E dorocia11985....folik................................................. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamila1985 Napisano Listopad 13, 2008 Cześć, mam już wyniki prolaktyny i tak, norma to od 4,79 do 23,3 a ja mam 25,77. Trochę podwyższona ale spodziewałam się gorszych wyników. Kilka lat temu miałam trzykrotnie podwyższoną, więc teraz nie jest aż tak źle. Pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stefcia31 0 Napisano Listopad 13, 2008 Hej dziewczynki! Witaj Dorocia w naszym narazie skromnym gronie:) masz cierpliwosc ze dopiero myslisz o wspomagaczach,ja juz po 2 miesiacach o tym myslalam,no i teraz sie faszerujemy roznosciami,mam nadzieje ze to w koncu pomoze.Widzisz Kamilko a tak sie martwilas,mowilam ze bedzie dobrze,skoro jest tylko troche podwyzszona to musisz ja zbijac tabletkami czy nie?no ja jeszcze kilka dni i do roboty sie bierzemy,postaramy sie jak tylko sie da,trzymajcie za mnie kciuki,ja za was wszystkie tez bede trzymac:),a nie wiecie przypadkiem czy taki ogolny lekarz tez da skierowanie na ta prolaktyne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stefcia31 0 Napisano Listopad 13, 2008 Kurde tempka znow 37.3 i nie wiem juz co jest grane,chyba przestane mierzyc bo od tego myslenia w glowe dostane,mega stres mnie dopadnie i znow beda nici z przytulanek:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tiamat86 0 Napisano Listopad 13, 2008 Witajcie Dorocia cieszę się że do nas dołączyłaś- im nas więcej tym lepiej;) ja zaczynam staranka już jutro, cieszę się bo widzę skutki picia lnu- oby to pomogło:)podobnie jak Stefcia będę za was trzymać kciuki::) i proszę o abyście także za mnie kciuczki trzymały:) kto wiem może którejś z nas się uda i utworzymy nową kategorię w naszej tabelce:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stefcia31 0 Napisano Listopad 13, 2008 Kurcze dziewczynki gdzie wy sie wszystkie podziewacie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alkka26 0 Napisano Listopad 13, 2008 witam was dziewczyny po krotkiej przerwie ;) dzisaij bylam odebrac wyniki badan hormonalnych mam prlaktyne za wysoko a progesteron za niski mam nadzieje ze jakies tabletki mi na to pomoga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alkka26 0 Napisano Listopad 13, 2008 STARAJĄCE SIĘ Nick.......................Wiek...........Ilość cykli.....Data następnej @ Tiamat86 .............. 22 ................. 2 ................... 1.12.2008 Stefcia31............... 31................. 6 .................. 06.12.2008 Karola1988 ............ 20................. 2 ...............18-21.11.2008 alkka26 ................ 27................. 3 lata ........................... glonka ................. 25 ................. 2 ...................17.11.2008 Dianka999 ............ 18 ................. 3 .................. 25.11.2008 koza ................... 23 ................. 1.5roku .......... 26.11.2008 Kamila1985 ........... 23..................8 ................... 26.11.2008 Gosiek1 ............... 21................. 14 .................. 25.11.2008 dorocia11985.........23..................1.............. ........03.12.2008 POMAGAMY SOBIE... Nick ................. ONA .................................... ON ........... Tiamat86 ......... folik+len+NPR ......................... wit.C .......... stefcia31 ......... folik+len+NPR ......................... Salfazin ....... glonka ...... folik+wit.C+testy owulacyjne ......... Salfazin + wit.E dorocia11985....folik................................... .............. alkka26.......folik+capivit A+E.........................Salfazin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dorocia11985 0 Napisano Listopad 13, 2008 witam! Dzięki za miłe przywitania. Ja się dopiero wieczorem mogę pojawić na necie bo bardzo dlugo pracuje. Własnie zjadłam obiad- tak tak, obiad jadamy między 19 a 20 i mogłam dotrzeć do kompa. Ale długo nie posiedzę bo jutro jadę do Poznania na zajęcia;/ Za waszym przykładem kupiłam mojemu facetowi Salfazin- mam nadzieje ze da radę! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dorocia11985 0 Napisano Listopad 13, 2008 alkka26!! ile kosztują badania hormonalne? ktos robił je prywatnie? bo zastanawiam się czy nie zacząć robic sobie też badań prywatnie dla wlasnego spokoju ze wszystko jest ok, skoro lekarz skierowania nie chce mi dać. Apropos- też żałuję ze nie okłamałam, że staram sie już kilka mies ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
glonka 0 Napisano Listopad 13, 2008 czesc Piekne:) ja w domu mam narzie grobowa cisze. nie chce sie odzywac to nie, ja pierwsza znowu sie nie odezwe;) a wiec nici z przytulanek, zreszta wczoraj wieczorem brzuch mnie pobolewal, wiec juz dzis sie spodziewalam okresu, nic nie nastapilo, wiec pewnie w najblizszych dniach:( no chyba ze to taka opozniona owulacja:P chociaz te pieprzone testy owulacyjne nic nie wykazuja!! w przyszlym miesiacu je oleje. na dodatek byla dzis u mnie kolezanka z 6 miesieczna dziewczynka. jak sie takie male cialko przytuli to juz nic wiecej nie potrzeba:) teraz cala nia pachne:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
glonka 0 Napisano Listopad 13, 2008 STARAJĄCE SIĘ Nick................... Wiek ........... Ilość cykli ..... Data następnej @ Tiamat86 .............. 22 ................. 2 ................... 1.12.2008 Stefcia31............... 31................. 6 .................. 06.12.2008 Karola1988 ............ 20................. 2 ...............18-21.11.2008 alkka26 ................ 27................. 3 lata ........................... glonka ................. 25 ................. 2 ...................17.11.2008 Dianka999 ............ 18 ................. 3 .................. 25.11.2008 koza ................... 23 ................. 1.5roku .......... 26.11.2008 Kamila1985 ........... 23.................. 8 .................. 26.11.2008 Gosiek1 ............... 21................. 14 ................. 25.11.2008 dorocia11985 ........ 23 ................. 1 .................. 03.12.2008 POMAGAMY SOBIE... Nick ................. ONA .................................... ON ........... Tiamat86 ......... folik+len+NPR ......................... wit.C .......... stefcia31 ......... folik+len+NPR ........................ Salfazin ........ glonka ............. folik+wit.C+testy owul. ........... Salfazin + wit.E dorocia11985 .... folik ................................... Salfazin ......... alkka26 ........... folik+capivit A+E .................... Salfazin ......... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dorocia11985 0 Napisano Listopad 13, 2008 ooo widzę, że się pojawiła koleżanka glonka - a juz myślałam, że nikogo nie ma:) To prawda małe dzieciaczki są cudne! Ja jestem w trakcie pakowania- ale ja nie lubię wyjeżdżać na cały weekend z domu! Też mi się studiów zachciało! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
glonka 0 Napisano Listopad 13, 2008 jak ja bym chciala gdzies teraz wyjechac.... i chociaz przez kilka dni nie ogladac tego czlowieka!!!!! ostatnio dowiedzialam sie ze moja byla przyjaciolka urodzila dziewczynke. dzieczyna ktora zawsze mowila ze praca i zycie zawodowe najwazniejsze teraz podobno ocipiala na punkcie tego dziecka. tylko o nim gada i wogole. ze mnie zawsze sie smiala ze ja tylko o dzieciach mysle. no i gdzie ta sprawiedliwosc????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dorocia11965 Napisano Listopad 13, 2008 a ja ostatnio coraz lepiej czuje sie w roli tzw kury domowej. Bardzo duzo pracuje, ale dobrze mi w domu. Lubie sprzatać, gotować, prać i piec ciasta. Tylko jeszcze dzidzi mi brakuje:) Odnalazłam swoje powołanie hihi ale naprawdę to lubie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dorocia11985 0 Napisano Listopad 13, 2008 to do góry to oczywiście ja :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
glonka 0 Napisano Listopad 13, 2008 ja tez bym mogla do pracy nie chodzic tylko gotowac, sprzatac i dzieci rozic;) ja juz zmykam, zjem sobie jeszcze granata bo na duza kolacje juz za pozno a obiadu nie zjadlam bo ta kolezanka byla na obiedzie i ona jadla a ja z dzidzia szlaalam:) i ide spac. papa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alkka26 0 Napisano Listopad 13, 2008 dorocia11985 tak ja bylam prywatnie i takie badanie kosztuje mniej wiecej od 14 do 23 zl zalezy tez jaki hormon Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dorocia11985 0 Napisano Listopad 13, 2008 a może doradzicie mi od jakich badan mam zaczać? chciałam poprostu upewnic się ze wszystko jest ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alkka26 0 Napisano Listopad 13, 2008 mi lekarz takie zalecil TSH Progesteron Prolaktyna Testosteron E2 estradiol FSH LH Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dorocia11985 0 Napisano Listopad 13, 2008 ooo matko! to są wszytskie badania z krwi? dużo z niej można wyczytać:) w takim razie wybiorę sie jednak na to badanie, ale to najprędzej w przyszłym tyg. Może wcześniej zachacze o mojego rodzinnego, bo to fajna babeczka może mi da jakieś skierowania. Dzieki wielkie za radę! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alkka26 0 Napisano Listopad 13, 2008 tak to sa wszystkie z krwi robione estadiol fsh lh mialam zrobic w 10-13 dc a prolaktyne progesteron testosteron i tsh 21 dc i w tych badaniach sa wyszczegolnione np faza lutearna folikklarna owulacyjna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tiamat86 0 Napisano Listopad 13, 2008 Witajcie ponownie tak sobie czytam Wasze wypowiedzi i sobie myślę że poczekam troszkę i też zrobię te badanka przynajmniej będę wiedziała co i jak, staranka zaczynam od jutra- pełną parą, ech oby się udało;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dorocia11985 0 Napisano Listopad 13, 2008 czy to oznacza ze pomgą one określić dni owulacji? przepraszam jesli zadaje głupie pytania ale dopiero próbuje się dowiedzieć czegoś na ten temat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alkka26 0 Napisano Listopad 13, 2008 przez te badania dowiesz sie czy masz owulacje miedzy innymi pototu jestesmy zeby sobie zadawac pytania i sie radzic nawzajem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dorocia11985 0 Napisano Listopad 13, 2008 alkka26! dziękuję Ci bardzo!:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alkka26 0 Napisano Listopad 13, 2008 niema za co :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość yogurette1234 Napisano Listopad 13, 2008 A czy próbowałyście domowych sposobów na poprawienie płodności? takich jakie opisywane są w różnych powieściach dla kobiet, gdzie główną bohaterką jest "starająca sie"? :) Niektóre sa naprawde zabawne- np. lezenie z nogami do góry po stosunku... kilka podobno skutecznych jest opisanych w tym artykule http://www.papilot.pl/diety-zdrowie/news/2008/07/605-domowe-sposoby-na-plodnosc.html Jest tam napisane miedzy innymi czym karmic faceta zeby stal sie prawdziwym ogirem:P Pozdrawiam was babeczki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tiamat86 0 Napisano Listopad 13, 2008 hehehe ja stosuję wszystko z tej listy:) może to śmieszne ale robię wszystko aby sobie pomóc w starankach:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach