Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość Anulka_83
Tak jak myslałam, test negatywny...dalszy ciąg problemów z @...ehhh....Moze też dla mnie kiedys zaświeci słonko...

czesc Wam :) raz jeszcze dziękuję Dziewczynie z tego fora za odpowiedź na innym forum :) dopiero potem pomyslalam ,ze tam możesz być :) dziękuję Kochana :* ciaza idzie do przodu ale i tak boje sie kazdego bolu, klucia, infekcji, bo nie wiem jak to wpływa na dziecko...mam dosc przezyc po plamieniu nospy troche sie boje, chyba kupie sobie buscopan

no i łykam dufaston 3x1 p.s....a tak cos mi sie zdaje że użycie wyrazu "fora" było tu błędem stylistycznym

Cześć dziewczyny. Byłam na wsi przez tydzień i niestety ugryzł mnie kleszcz. Po paru godzinach go zauważyłam i mąż wyjął go w całości. Do tej pory mam czerwony ślad jak po ugryzieniu komara - ok 5 mm. Nie wiem co mam robić czy, któraś z Was zna podobną sytuację bądź wie czy mam się martwić?

...uuuuu...Lovekrove - nie lubię kleszczy... ja pewnie bym zadzwonila do swojej gin, wszak to kleszcz może przewrazliwiona jestem, ale mam dosc szpitali

kiedys (moze 17 lat temu) mialam kleszcza, ale sasiadka go wyjela i do tej pory nic sie nie dzieje (puk-puk w niemalowane)...od kur go zlapalam, siedzialam na sliwce, ktora rosla na wybiegu dla kur, gesi i indykow

http://abcborelioza.pl/pytania/ugryzienie-kleszcza-a-ciaza Nie każde ukąszenie przez kleszcza powoduje boreliozę. Zwłaszcza jeśli został prawidłowo usunięty przed upływem 12 godzin. (...)konieczna jest obserwacja skóry przez 30 dni od ukąszenia przez kleszcza. Jeśli pojawi się charakterystyczny dla tej choroby rumień lub gorączka >38 stopni, należy niezwłocznie zgłosić się do lekarza. Co do wpływu boreliozy na rozwój płodu, to jak dotąd nie odnotowano przypadków szkodliwości. http://www.pfm.pl/u235/navi/199265 Typowe objawy choroby to czerwone plamy, gorączka, osłabienie, bóle mięśni i stawów. Występują one po upływie 3-30 dni po ukąszeniu kleszcza (rumień alergiczny lub fizjologiczny od razu! Następnie czerwone plamy powiększają się obwodowo, stopniowo blednąc od środka, do miejsca ukłucia

Ugryzł mnie w czwartek, siedział na nodze ok 5 godzin. Na razie to nie powiększająca się 5 mm kropka czerwona. Jutro zadzownię do gina. Nie wszystkie info są tak optymistyczne jak te, które są na stronie jaką podałaś. Muszę się z ginem skonsultować - nie ma żartów.

wyczytałam jeszce ze ten rumien ma pojawic sie dopiero po ok.3 tyg http://abcborelioza.pl/pytania/mam-borelioze-karmilam-piersia-jakie-badania-zrobic-dziecku ...i że "niektóre publikacje" mówią,że dziecku bardziej grozi zarażenie przez karmienie niż przez łożysko http://abcborelioza.pl/pytania/jakie-badanie-potwierdzi-badz-wykluczy-borelioze ...i że ozna oznaczyc IgM i IiG

http://forum.gazeta.pl/forum/w,26140,40127406,75170572,Re_Borelioza_a_ciaza_w_badaniach.html?v=2 tu pisza o leczeniu amoksycylina-ja nie moge jej brac, bo doslownie dusze sie , nie moge zaczerpnac powietrza i musze w ciagu 5 minut od wziecia zwymiotowac ją, bo zemdleje

Gość Sandruniax
Witam Was dziewczyny, My z mezem staramy sie o malenstwo od Stycznia 2010. Sledzilam wasze wypowiedzi i postanowilam ze napisze :)

Lovekrove, ja nie miałam w ciąży kleszcza, ale znam przypadek, ze dziewczyna miała w ciąży. Pojechała do szpitala - tam jej wyciągnęli i dostała profilaktycznie jakiś antybiotyk. Zadzwoń do swojego lekarza i podpytaj. Jak nie robi się rumień, nie rozprzestrzenia się ta plama, nie masz gorączki to wg mnie nie powinnaś się martwić, ale lepiej dla spokoju to skonsultować. Asia, Ty dbaj o siebie :) I nie funduj już sobie pobytów refundowanych przez NFZ ;) Zdaję sobie sprawę, że boisz się każdego "mało normalnego" (dla nas ciężarnych) objawu - mimo, ze lekarz może uznać to za normalkę. Co do infekcji to ponoć częsta sprawa w ciąży, więc się tak bardzo tym nie stresuj. Jeśli lekarz o tym wie i bierzesz odpowiednie leki, to powinna się infekcja "cofnąć". Ból i kłucia... No cóż. Zależy gdzie jak często i jaka siła. Normalne jest to że boli, kłuje i rociąga się. Macica się powiększa, więzadła się rozciągają. Mnie na początku ciągnęło w pachwinach, bolało spojenie łonowe, kłuło w podbrzuszu. Teraz już zaczynam mieć skurcze, nadal ciągnie w pachwinach (tylko dużo mocniej), brzuch boli. Ja biorę No-Spę, nawet czasem Forte :) Wolę dotrzymać do terminu. Albo chociaż jakieś 2-3 tyg przed terminem, zeby dzidzia była donoszona :) A ostatnio moją zmorą są obrzęki. TAk mi się zatrzymuje woda w organizmie, że mam wrażenie, że jak idę to będzie chlupać ;) Nie dźwigajcie i starajcie się dużo odpoczywać, a ja trzymam za Was kciuki żeby było OK :) Miłego wieczoru :)

Cześć dziewczyny. Ja mam mega doła, dostałam wypowiedzenie w pracy :( niestety, redukcja etatów, padło min. na mnie. A miało być tak fajnie, zaplanowane wczasy, rozpoczęty cykl z nadzieją że może się uda... a teraz nie mam ochoty na nic.

Hej wszystkim ;) Aj Agus a ja jak juz mialam powiedziec dla szefowej ta wspaniala wiadomosc to na zebraniu powiedziala, ze maja zwolnic 4os, ale se mysle huk tam co ma byc to bedzie i jej powiedzialam pogratulowala mi i jakos dobrze ;). Kierownictwo juz cale wie, wiec dbaja o mnie troche, ale niestety czasem sie nie da :(. Najgorzej jutro bedzie, az nie chce mi sie myslec dzis robilam 12h a jutro znow na 6.30, wiec niedlugo Was opuszczam. We wtorek ide do lekarza zobaczymy czy wyniki dobre i moze w koncu skieruje mnie na USG i wtedy mysle powiedziec juz wszystkim. Moze troche za bardzo sie pospieszylam, ale choc w pracy niektore osoby zaczely juz dbac o mnie, bo wszyscy nie wiedza, bo po co. A wy od kiedy tyg zaczynacie liczyc?? I czy Wam sie zgadza to przy USG?? Bo moja kolezanka mowila ze kochala sie z mezem 6czerwca jak dobrze uslyszalam i twierdzi, ze w 2mies jest, ze czuje brzuch twardszy hmm dziwne troche. Dobra lece luli :***

6 czerwca dowiedziałam się ze jestem w ciązy (wtedy był cień cienia) według moich obliczeń to 9 tydzień zaczęłam (od ostatniej @ liczone) więc dziwne to u Twojej koleżanki Może liczy drugi miesiąc jak już się zaczyna, sama się troszkę gubię jeszcze na miesiące nie liczę Dziewczyny żyjemy w ciągłym strachu o te nasze maleństwa Zamiast się cieszyć chociaż troszkę, a ten cholerny strach nie pozwala Co do kłocia i ciągnięcia to też tak mam, brzuch też często boli, ale mnie gin mówi ł ze jak wszystko się rozciąga to to normqalne A ja w starchu bo boli jak na @ Ach badzmy dobrej myśli A co do pracy ja swoją straciłam w środę, a w pon dowiedziałam się o ciązy i zosytałam bez niczego........................ Muszę myśleć pozytywnie, żyję na ubezpieczeniu M, jakoś leci

Vilia, wtedy to mnie złapało w spojeniu , trzymalo od 3 w nocy przez caly dzien , i po czym? po lezeniu w lozku? :)

Aguska...no tak , kolezanka jest w 2 miesiacu od 6 lipca:) czyli "trwa" w nim od kilku dni :) jak na moje zaspane ranne oko to lepiej by brzmialo jakby powiedziala 5 tydz i 5-6 dni ja licze od odnia ostatniej miesiaczki, albo wg pierwszego usg, bo w moim pezypadku te daty pokrywaja sie ze soba (2dni roznicy, bo cos tam zaczelo sie 5.03 a w sumie to solidny okres pojawil sie 7.03)

Wanda...ja bym zadzwonila do Państwowej Inspekcji Pracy i sie dopytała czy faktycznie Twoja umowa pozwalala im Cie zwolnic....było-nie było wszak tu chodzi o wypłatę, ewentualne l4, macierzynski, a ulica nie chodzi...no zmartwilas mnie tym

Cześć! Wanda wiem co czujesz, ja jestem też bez pracy, tylko ja "wyleciałam" przez mobbing, szefowa szalała a mnie wyrzucili, bo było im niewygodnie mnie trzymać, a powiedziałam o tym przełożonym wyżej. A to Polska taka właśnie jest. Tak jak napisała Asia jak jesteś w ciąży to nie bardzo mogą zwolnić, umowa jest rozwiązana najwyżej w dniu porodu, czy jakoś tak. Trzeba poszukać w necie. A ja już tylko odliczam dni do ewentualnej @, bądź jej braku, jeszcze 11 dni... Pozdrawiam Wszystkie Kobietki z forum:)

.. dzisiaj dostałam łupnia w nocy położyć sie nie moglam tak mnie bolal kark i miedzy lopatkami i głowa, wkoncu spalam na siedzaco :) mój sie smial ze jak sowa wygladalam...a marudzilam mu niesamowicie.... Wanda popatrz jaką masz umowę i zadzwon lub poczytaj o tym, nawet jesli dostałas wypowiedzenie, a było ono niezgodne z przepisami, to jest pracodawca zobowiazany anulowac wypowiedzenie...a jeśli nie bedzie tego chciał zrobić możesz odwołac sie do radcy prawnego przy sądzie pracy - jest to darmowe i bardzo skuteczne, mój mąż korzystał z ich pomocy i wszystko skończyło sie pozytywnie

Asiu i jak się czujesz po takim śnie? U mnie pada od samego rana i nigdzie wyjść nie mogę, czekam jak przestanie, żeby sobie otręby owsiane kupić, bo już mam końcówkę. A do tego tak ciemno conajmniej jakby listopad bł za oknem a nie lipiec.

no zarąbiście:D bardziej sie martwie o swojego jak chodzi przetrącony w pracy... ja zjadlam śniadanko i pewnie będę odsypiać :D a moje kochanie będzie z czerwonymi oczkami jak przysmażony dorszyk dreptac do 16

Na szczęście mam książki do czytania zaopatrzyłam się na takie ewentualności. W domu już posprzątałam i zrobiłam kawę żeby posiedzieć trochę, zanim znowu ruszę do boju. Mam manię czystości w kuchni, każdy ma swoje odchyłki:P

Hej A u mnie ładna pogoda :-) świeci słońce :-) Ja nie sprzątam,bo odpoczywam po weekendzie pracującym. Wczoraj miałam zastrzyk, dziś ładny płodny śluz widać, pewnie jutro,lub pojutrze pęcherzyki będą pękać :-)Trzymajcie kciuki...

Beti trzymam kciuki:) Ja tym razem miałam tyle śluzu, że się nie mieścił, wcześniej tak nie było. Teraz tylko czekam. W czwartek idę do ginekologa, na cytologię, przysłali zaproszenie na badanie z NFZ i będę korzystać...

Asiu z tą pracą to nie jest do końca tak szefostwo nie wiedziało, że jestem w ciązy bo w środę się z szefową pokłóciłam i powiedziałam że już wiecej nie przyjdę, ale że wiedziałam to i owo jak to bywa....załatwiłam sobie rozwiązanie umowy za porozumieniem straon, tak pracowałam na umowę zlecenie a ztego co wiem nic by mi się nie należało Pomyślałam sobie ze spokojęm dokoncze magisterkę, obranię się i poszukam lepszej pracy z normalną umową Doszliśmu do wniosku z M że możemy sobie na to pozwolić A tu klops w pon przyszłego tygodnia dowiedziałam się że jestem w ciązy, musiałm leżeć a i teraz prawie nic mi nie wolno więc nie szukam pracy........ Prawdą jest że dzieci przychodzą w najmniej oczekiwanych momentach??? :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się