Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
natalka2384

CASTAGNUS - łatwiej jest zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość ||||marta24||||
A w ciąży takie dolegliwości???;(

Gość HANKA81
Niestety Marta nie mam takich doświadczeń:):):):) Jeszcze nie mam:D:D:D:D:

Gość ||||marta24||||
HANKA81 Bardzo dziękuje za odpowiedź:*:) :(

Araguaia - czytałam, ze niektóre laski robią dwa razy dziennie bo testy u nich są mało czułe. Scenariusz może być taki, że test 8dc był prawie dodatni a po 5 h była owu (jakbyś zrobiła test po 5 h od pierwszego - to może byłby pozytywny). Nie wiem bo z tymi testami jest tak, że one reagują na wielkosć LH - mi w pierszej ciąży nie wychodziły wcale (małe LH) za to w drugiej pozytyw był aż 2 dni :)). Wniosek może masz za niskie LH. Wczesna owulacja - to problem gdy jajeczko pęka za wcześnie (może u ciebie szybko dojrzewa) i gdy endomentrium jest nie odpowiedniej grubości. Z wykresu ciężko coś odczytać - niby skok był ale na poziom poprzednich temperatur.

marta24 - jak jesteś w ciąży (bo chyba nie napisałaś tego) to kuje jak diabli - nie martw się !!!

Gość ||||marta24||||
Właśnie podejrzewam,że jestem(drugi miesiąc nie dostałam@) testuje w niedzielę rano:) A możesz powiedzieć jakie jest twoje kucie??? Tak po środku???

Dzięki dziewczyny! Mierzyłam tempkę jeszcze w 7 dniu cyklu i wyniosła 36,8*C (albo nawet 37, kurcze, nie pamiętam ale na pewno była dość wysoka), już dodałam na wykres. W 6 dniu nie mierzyłam gdyż jeszcze były resztki krwawienia. Testów to ja mam cały mega zapas :) więc dziś na pewno też sprawdzę. Jakoś nie pasuje mi ta wczesna owulka gdyż w 4 dniu cyklu robiłam badania i LH wyniosło 2,8 mIU/ml a estradiol 49 pg/ml, no chyba że to nie ma znaczenia ;) marta24, trzymam kciuki!

Gość ||||marta24||||
Lovekrove Dzięki:(

Araguia - ma znaczenie - estriador nie mógł wzrosnąć tak szybko - tak mi się wydaje. Kurcze a te testy to z allegro??? Bo jak tak to o kant dupy je potłuc można :). Mierz tempkę dalej .....

Gość ||||marta24||||
Nikt więcej nie miał takich"dolegliwości"?

tyle piszecie że nie można was dogonić :) dziś mam 8dc i byłam u gin. jajeczko ma 21mm i pewnie do 2dni pęknie - w przyszłym tygodniu na kontrole idę. któraś dziewczyna pisała, ale nie pamiętam która, że ma owulację w 9dc- więc potwierdzam że tak może być, sama się zdziwiłam dzisiaj. i dopiero teraz jak czytałam wypowiedzi to też biorę B6 (wcześniej nie brałam- dopiero w tym cyklu) więc może to ma jakiś wpływ na rośnięcie jajeczka. Pozdrawiam wszystkie zafasolkowane i starające się.

iwett81, w 9 dniu cyklu to jeszcze jakoś brzmi :) ale u mnie test w 8 dniu cyklu był wyraźny ale negatywny i kreski bledły z dnia na dzień, więc owulacje bym miała najpóźniej w 7 dniu cyklu a biorąc pod uwagę to, że w 6 skończyło się krwawienie to brzmi to nieciekawie :) Dzięki Lovekrove, też mi się wydaje, że to niemożliwe by estradiol tak szybko wzrósł :) i albo owulka jeszcze będzie (oby!!!) albo to cykl bezowulacyjny i stąd te jazdy :( To są te testy z Allegro (a dokładnie One Step Ovulation Test) i do tej pory mnie nie zawodziły (zawsze po pozytywnym teście następnego dnia miałam owulację). A jakie testy polecacie? Zaraz zrobię test, zauważyłam, że pod wieczór wychodzą te testy najlepiej :)

ARAGUAIA - ja robiłam bobotest - apteczny - zobaczymy, zrób test i daj znać - a może ty z rozcieńczonego moczu robiłaś następne testy??!! Je się robi właśnie wieczorem.

No właśnie pilnuję by nie pić na kilka godzin przed zrobieniem testu. Chwilę temu zrobiłam i kreska wcale mi się bledsza nie wydaje (nawet jakby wyraźniejsza ale jednak ten test jest świeży a tamte kilkudniowe a po jakimś czasie kreski testowe robią się cieńsze i przez to mniej wyraźne), jest wyraźna ale jednak dużo jaśniejsza jak kontrolna, jakoś nadzieja we mnie wstąpiła, że może jeszcze owulacja wystąpi ...tym bardziej, że cera mi się pogorszyła a często tak miałam przed owulacją (przeżywam to tak jakbym co najmniej test ciążowy robiła hehehe ...po prostu nie chcę stracić tego cyklu, zależy mi i na starankach i na sprawdzeniu progesteronu i prolaktyny w 7 dniu po owulce). Żeby było sprawiedliwie to porównam z pozostałą trójcą jak ten dzisiejszy podeschnie bardziej :) ...no i trzymam kciuki by tempka jutro zjechała trochę w dół :) Miłego wieczorka wszystkim życzę!

marta24, ja miałam takie kłucia w ciąży (i bóle wszelakiej innej maści, takie uroki ciąży ;) ), przede wszystkim zrób test :)

Gość ||||marta24||||
Araguaia A jak siedziałaś i chciałaś wstać to też Cię tak kuło? Tak jakby ktoś wbijał Ci szpilki w poch***? Ja właśnie tak czuje(nie zawsze)raz bardziej z przodu a raz pośrodku. Jak byś mogła to opisz ten swój ból będę bardzo wdzięczna!:) Testuje w niedzielę mąż siedzi jak na szpilkach:) (staraliśmy się o dzidzię rok od dwóch cykli z Castagnusem) :)

Bolało nawet jak siedziałam bez ruchu, samo z siebie. Dokładnie już niestety nie pamiętam bo trochę czasu już minęło :) a nie zwracałam wtedy na to wielkiej uwagi. To na pewno nic groźnego, takie bóle czasem pojawiały mi się sporadycznie nawet jak nie byłam w ciąży ale w ciąży pamiętam, że miałam je dość często obok innych zupełnie innych rodzajów bólu (ale ciąża już to do siebie ma :) ). Trzymam mocno kciuki by Ci się udało!

Cześć dziewczyny! Nie wiem jak u Was ale u mnie słoneczko grzeje za oknem i dodaje optymizmu :) Dziś moje tempka zleciała o 0,2 w dół http://enpr.pl/1712 a wczorajszy test owulacyjny jest wyraźniejszy jak przedwczorajszy więc wstąpiła we mnie nadzieje, że owulacja jeszcze przede mną :) Wczoraj się troszkę wystraszyłam gdyż wieczorem pojawił się lekko zabarwiony śluz, zaczęłam czytać o plamieniu okołoowulacyjnym (nigdy takich nie miałam ...albo ich nie zauważałam ;) ) i wyczytałam, że występuje ono przed owulacją w wyniku gwałtownego spadku estrogenów, myślicie, że to może być to, miałyście takie plamienia? I jeszcze jedno pytanko - czy progesteron można sprawdzać w 8 dniu cyklu? Pytam gdyż może się zdarzyć, że owulka będzie jutro (o ile dziś będzie pozytywny test a nie chcę zapeszać) a wówczas 7 dpo wypadłby w niedzielę. Pozdrowionka i miłego weekendu wszystkim życzę!

Oczywiście miało być "w 8 dniu po owulacji", ktoś tu się jeszcze nie obudził hehehe ;)

Araguiua - możesz zbadać 8dpo. Tylko jak nie masz monitoringu to wyczucie kiedy dokładnie będzie owu graniczy z cudem. Skoro masz plamienia to owu blisko - zacznijcie już działać (weekend sprzyja temu) bo owu może być w każdej chwili.

Ale tu cisza weekendowa :) Ja zaraz robię kolejny test owulacyjny ale raczej znów będzie negatywny :( Za to już chyba wiem dlaczego od jakiegoś czasu (2-3 cykli) w ogóle nie mam śluzu płodnego (a zaczęło mnie już to poważnie martwić). Otóż przeczytałam, że magnez zmniejsza ilość śluzu a ja łykam go w monstrualnych ilościach (600 mg dziennie). Chyba zatem w I fazie cyklu będę łykać jedynie B-Complex (z witaminą B6 w dawce 100 mg) a magnez dołączę dopiero po owulacji. Miłego wieczorka wszystkim życzę!

Witam, Czytam od jakiegoś czasu to forum i postanowiłam coś skrobnąć, bo cały czas czytać incognito no nie można :). W staraniu się o maluszka to jestem weteranką chyba po w lipcu minęły trzy lata. Dodam, że mam 5-letnia córeczkę, o która starałam się miesiąc. Jednakże widać następnym razem nie może być tak łatwo i pięknie i teraz trwa to dużo dłużej. Momentami już brak mi sił, i najlepiej wychodzi mi wieczorny płacz. Nie wiem czy jeszcze mam nadzieje, bo podobno nadzieja umiera ostatnia, ale z pewnością takie zawieszenie odciska w psychice znak. Przez te trzy lata raz zaszłam w ciąże i w 6 tyg. poroniłam, a byłam przekonana, że jak zobaczę dwie kreski w okienku to już najgorsze, za mną, mocno się myliłam. Z lekarzami bywało różnie czasem zastanawiałam się czy jesteśmy po tej samej stronie barykady. Teraz od jakiegoś czasu w wynikach wyszło , że mam niski poziom progesteronu i to może być przyczyną braku ciąży, mam długie cykle i nie wiem do końca czy są owulacyjne. Dużo robiłam badań bo po drodze wyszło mi jeszcze duże nadciśnienie, którego nie czułam i parę tego typu dolegliwości. Pozwólcie koleżanki, że dołączę się do wspólnych starań bo w "drużynie siła", a nóż-widelec dobre fluidy przejdą też na mnie i na 9 miesięcy będę w stanie bezgranicznej radości. Pozdrawiam :)

Witaj anirak! Ja też w 1 ciążę zaszłam praktycznie od razu a teraz mam niestety problemy z hormonami ....no ale jednak latka lecą a mi już w październiku stuknie 33 na liczniku :( Owulacji wciąż nie miałam, temperatury niskie http://enpr.pl/1712 a kreski testowe wyraźne (nie żadne cienie) ale dużo bledsze od kontrolnych (testy negatywne) :(, wciąż brak śluzu płodnego ale to może być przez magnez (zauważyłam, że zaczął mi znikać w cyklach, w których zaczęłam go łykać) ....a poza tym to nie lubię poniedziałków ;)

Cześć, Wracam z weekendu i muszę powiedzieć, że Nasza koleżanka Asia jest w szpitalu, wszystko w porządku z Julką również, prawdopodobnie wyjdą w czwartek. Sophia kobieto, musi się udać i prezent faktycznie jest, nie tylko dla mnie:) Ja za to weekend miałam leżący z bólem głowy i tyle ze mnie było, teraz już ok. Wolę nie powtarzać maratonów z bólem bo można paść. A jak na złość, nie było żadnej tabletki co ewentualnie mogłabym ją zażyć. Asiu wracaj do Nas:) Pozdrowienia:)

Gość ANUSIA 86
Witajcie:)Pozwólcie że dołącze do Was.Od lutego z mężem nie uważaliśmy ale też nie staraliśmy sie zbytnio.Daje mi to do myślenia bo jakoś nie zaszxłam w ciąże.Teraz od lipca bardziej sie staramy.Nie mierze temp,dopiero w tym cyklu zaczęłam łykać kwas foliowy i castagnus. To nasze starania o 1 dzidzie.Mam 25 lat i jestesmy rok po ślubie. Pozdrawiam was gorąco:))

Witajcie po weekendziku.....dzien dobry wszytskim stareczkom , brzusiom i nowym stareczką....musze wam powiedzieć ze plamienia poz zabiegu przedmuchiwania znikneły w sumie miałam ich ok 2 dni.....no i u nas dziś 11dc ...ostatni m-c z CLO i zobaczymy....o taraniach juz nie myśle tak jak ostatnio....na maraton juz sie nie piszę....ale nadzieje na 9 m-cy radości mam .....chociaz mówią ze nadzieja matką głupich...ale jak kazda mama kocha swoje dzieci ;) .....oczywiscie łapie fluidki.....brzunie kochane nie spać tylko je wysyłać ;)

Anusia, lekarze często mówią, że owulacja jest ok 14 dc a ja z M jestem przypadkiem, że jednak nie, i gdyby nie próby na początku cylku nie byłoby teraz ciązy:) Kobieciątko wysyłam fluidy, całą masę:)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się