zora85 0 Napisano Sierpień 19, 2011 Wanda, moja kumpela rodziła jakieś pół roku temu i miała cesarkę. Ale nie uśpili jej tylko miała znieczulenie od pasa w dół. Zasłonili jej brzuch żeby się nie przeraziła. Mówiła że bólu nie czuła ale czuła reke lekarza w jej brzuchu, brrrr! Potem na chwile połozyli jej dziecko na piersiach żeby ,,złapało kontakt z matką'' i zabrano je do mycia itd. Pozniej miała je na sali cały czas. Co innego gdy dziecko np.nie oddycha lub cos się nie tak z nim dzieje wtedy wkładają do inkubatora i oczywiście nie ma mowy o kontakcie z nim. A jeszcze pytałam czy golili kumpele. Powiedziała że golą ale tak na odpierdal, byle jak i to w dodatku brzytwą!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zora85 0 Napisano Sierpień 19, 2011 A ja coś doła załapałam. Oczywiście bez powodu tak mi jakoś smutno. Może to przez burze która własnie u mnie przeszła. Jeszcze trochę kropi. Dłuży mi się!!!! Jutro mi zleci, bo do południa zakupy a po południu siocha przyjeżdża. W niedzielę jak będzie ładnie to z M na wycieczkę jedziemy. No i ten nieszczęsny poniedziałek i wtorek.. W srode też nie będzie lekko bo mam wizyte dopiero na 18:00 :( Znowu wam marudze, wiem. Ale ja naprawdę oszaleje z tej niepewności. Tesciowa lata do znajomej ciężarnej i wciąż o niej gada. Przy mnie tak nigdy nie skakała. Nawet dzis zarządała żebym jej dała Luteine dopochwową bo tamta ma taka na podtrzymanie ciąży a jej się kończy. Tupet jak chuj!! :/ Dałam jej 2 opakowania bo ja i tak mam tę podjęzykową więc pewnie bym ją wyrzuciła. Czasmi mam ochote jej wszystko wypomniec!! Aż mnie trzesie ze złości. Teraz sobie obiecałam że jej o swojej ciązy nie powiem a jak bedzie już widac to i tak sie będę wypierać!! Niech ma za swoje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asia1893 0 Napisano Sierpień 19, 2011 idziemy na 16. ale koło 21 bede w domu, albo pozniej, nie wiem stresa mam:) tez jestem O, O+. mięsko lubię, ale nie w ciąży:) dobra idziemy myc sie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aguuula25,25 0 Napisano Sierpień 19, 2011 Zora, nie myśl tyle o tym. Moze powiesz że łatwo mi mówić, ale musisz być spokojna, zobaczysz że we środę usłyszysz tylko dobre informacje :) głowa do góry! maluszek będzie się zdrowo rozwijał, zobaczysz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mala_gosienka 0 Napisano Sierpień 19, 2011 Zorka proszę nie stresuj się. Ja nie mogę narzekać na teściową, naprawdę jest dobra, a jak dowiedziała się o ciąży to skacze ile może:) Jestem wyjątkiem;) Asiu oto przepis dla Ciebie: - opakowanie wafli, - opakowanie mleka w proszku (ja kupuję zawsze Łaciate 500 gram), - kostka masła, - 300 ml mleka, - 4 łyżki cukru, - 200 g wiórków kokosowych (opakowanie) (wcześniej je prażymy na patelni). Mleko zagotować z cukrem, odstawić dodać masło i mieszać żeby się rozpuściło. Dodać mleko w proszku i wiórki wymieszać mikserem jeszcze w miarę ciepłą masę i smarować waflae:) SMACZNEGO:) Idę się położyć przez pogodę jestem bardzo śpiąca. Jakbym już dzisiaj nie zbłądziła to miłego weekendu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Katii82 0 Napisano Sierpień 19, 2011 Cześć dziewczyny :) Wiecie co odebrałam wyniki PROLAKTYNY: NORMA 102-496 a mój wyniki to: 570 No to chyba dużo co??? od wczoraj biore po 1 tabletce tego Castagnusa, ciekawe jak długo będzie mi obniżał te prolaktyne... Miała może któraś z Was taki wysoki wynik? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lovekrove 0 Napisano Sierpień 19, 2011 Ja coś koło tego miałam. Masz plamienia przed @ tak z 2 dni? Jeśli tak to możesz iść do gina i przepisze Ci bromek albo zacznij jeść mg + b6 w dość dużych ilościach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Katii82 0 Napisano Sierpień 19, 2011 Właśnie rozmawiałam przez tel z moim ginem i powiedział,że możemy zacząc obniżać go własnie Castagnusem a jeśli po 3 miesiacach nie zajdę to wtedy właśnie to czym pisałaś, czy to dobra decyzja? hmm... może najpierw mniej inwazyjnie ziołowo a później zobaczymy,,, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katiaa85 1 Napisano Sierpień 19, 2011 No i zostalam sama moj wrocil z pracy zjadl i pojechal do tesciow bo mowi ze duzo roboty ma,wiec jak zwykle nie wyszlo nic z popoludniowej schadzki :P hehe powiedzial ze wieczorem ech ... A wy jak tam dziewczyny :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wanda87 0 Napisano Sierpień 19, 2011 Katii czyli dobrze brać castagnusa zawsze można spróbować :) Ale Wam zazdroszczę tych starnek to znaczy w sensie przytulanek Czy tylko ja tak mam?? Nam gin pozwolił w II trymestrze ostroznie i niezbyt często ale jedanak a ja nadal się boję mimo że bardzo chce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oczekujaca-szczesliwa25 0 Napisano Sierpień 19, 2011 witam was cos o mnie a wiec tak sajrzalam na ten form poniewaz ja dzieki tym tabletkom mam dzisjaj 11miesieczna coreczke bardzo dlugo sie staralam o dzidzie mialam 2 poronienia i po tym chorobe zwana pcos a staralam sie ogolnie 5 lat a po ostatim poronieniu 2 lata juz naprawde tracilam nadzieje bylam zalamana za tu 12 lutego 2010 boje oczy niemogly uwierzyc 2 kreseczki a potem sie znowo balam zeby jej nie starcis ale lekarz mi tabletki ktore brala az do 16 tygodnia .Mieszkam obecnie w angli prawie 6 lat napisze wam jeszcze wiecej innym razem pozdrawiam was i glowa do gury napewno wam sie uda i gratulacje dla przyszlych mam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katiaa85 1 Napisano Sierpień 19, 2011 mierzylam rano temp jak juz wspomnialam bylo 36,3 a niedawno zrobilam test owu i pozytyw wiec tylko do dziela :P Boli mnie prawy jajnik a nie lewy :P ostatnio bolal lewy wiec moja gin sie pomylila i na moje pytanie z ktorego byla owu powiedziala ze z prawego. Dziwne. Aguuula a ty jak tam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zora85 0 Napisano Sierpień 19, 2011 Katiaa a ja Ci przypadkiem nie pisałam że masz się starać około 19.08??? :) Zaczynaj od dziś do poniedziałku. Powodzenia!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lovekrove 0 Napisano Sierpień 19, 2011 Katia - nie koniecznie się pomyliła -czasami niektóre laski boli całe podbrzusze - czasami strona przeciwne - ciężko się pomylić ginowi w tej akurat kwestii - jak miałam monitoring to sama widziałam wyraźnie jajeczka. A czy to ważne z którego, działajcie dzisiaj wieczorkiem i jutro wieczorkiem a będzie dobrze. DO DZIEŁA ARMIO !!!! Asia - czekam - nie ide spać specjalnie dla Ciebie i twojego "X"{ w brzuniu :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zora85 0 Napisano Sierpień 19, 2011 No ja też czekam za Aśką :) katiaa, nie ma bata - teraz musi Ci sie udać. Wierzę w to!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zora85 0 Napisano Sierpień 19, 2011 Ja gdy miałam owu z lewego jajnika to czułam właśnie ten lewy ale gdy owu była z prawego to czułam naprzemiennie obydwa jajniki! I gdyby nie usg to bym sama nie wiedział wtedy który to jajnik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lovekrove 0 Napisano Sierpień 19, 2011 Katia - nie ma, że M coś boli !!! Wskakujesz w sexi ciuszki i już czekasz!!! Hahah - rady niewyżytych ciężarówek :). Wanda - co do sexu - od 12 tc raz (czasami dwa) w tygodniu pozwalamy dobie na delikatniejsze byki - M stara się być delikatne - jak się zapomina to mu przypominam. Tatuś musi przecież czasami odwiedzić synka :) - niech młody pozna tatę bliżej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zora85 0 Napisano Sierpień 19, 2011 Lovekrove, po Twoim wpisie głupota mi przyszła do głowy ;) Dzieciak nie pozna taty w ubraniu, ale w neglizu od razu krzyknie: ,,tata'' :D Sorki, ale ja juz na głowe dostaje hahaha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zora85 0 Napisano Sierpień 19, 2011 Asia, no gdzie sie podziewasz??????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Katii82 0 Napisano Sierpień 19, 2011 Lovekrove no nie wierze ale mnie rozbawiłaś!!:) z tym poznaniem synka z tatusiem :) :) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lovekrove 0 Napisano Sierpień 19, 2011 Zorka - faktycznie - dałaś mi do myślenia - może poznaje go nie od tej strony co trzeba, NO nic dobrze, ze to nie dziewczynka - mogła by się wystraszyć - bo chłopczyk to mniej więcej może wie co to jest :). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asia1893 0 Napisano Sierpień 19, 2011 hej :) badanie za-je-bis-te!!!!!!!!!!! napisze wiecej jutro, bo teraz babcie oglada film :) DZIEWUSZKA :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asia1893 0 Napisano Sierpień 19, 2011 film z usg :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asia1893 0 Napisano Sierpień 19, 2011 usg4D jest podobne do połowkowego/genetycznego. sprawdzał wszystkie organy (żołądek, pęcherz, wątrobę, nerki), mierzył serce, móżdżek, główkę, brzuszek, nózki i rączki, badał przepływ krwi pępowinowej i przeplyw krwi przez serce, sprawdzał wagę. wymiary i parametry są sprawdane wg siatek centylowych, które są w usg, sprawdzal ilość wód płodowych, przeziernosc karku...a potem przełączył na 4D :D ...chyba o niczym nie zapomniałam:D w sumie badanie trwało dobre pól godziny i mamy z niego jakies 25 minut filmu, bo jak szukał Julki to gasil nagrywarkę badanie jest rewelacyjne, bo baaaaardzo uspokaja :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asia1893 0 Napisano Sierpień 19, 2011 a i jeszcze sprawdzał łożysko-stan, ułożenie oraz szyjke macicy, odległość miedzy szyjką i łożyskiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lovekrove 0 Napisano Sierpień 20, 2011 Aia - juppii - super gratulacje !!!! dziewczynki kontra chłopcy - 2:2 - remis !!! Wanda Ty jesteś następna !! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asia1893 0 Napisano Sierpień 20, 2011 czesc :) dzis mnie oze nie byc, bo idziemy na urodziny Jula skopała mnie w nocy,że sie obudzilam :) jak Wam mija sobota? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katiaa85 1 Napisano Sierpień 20, 2011 Lovekrove jak zwykle ranny ptaszek :) Asia gratuluje super :) Zora faktycznie mowilas cos o 19.08 :P jesli chodzi o staranka to teraz tylko czekac co i jak( nie nastawiam sie juz) Dzis temp 36.4 hehe za duzo sie nie podniosla :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lovekrove 0 Napisano Sierpień 20, 2011 A no ranny bo dzisiaj ide na weselę swojej siostruni - jutro poprawiny więc będę mniej aktywna :). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
**Aguśka** 0 Napisano Sierpień 20, 2011 Asia jak dobrze fajnie tez bym tak chciala zobaczyc. :-) Ja dzis mam wolne wiec sie obijam :-D. Takie mialam badania juz robione: ODCZYN COOMBSA HIV HCV GLUKOZA NA CZCZO Jeszcze mi cytologie robili ale na to sie czeka i toxo, ale to przy nast wizycie 5.09 wpisza do karty. A w ktorym mies widac co sie wykluje?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach