Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Celesta - kosmetolog.

ZABIEGI LASEROWE - pytania

Polecane posty

Go艣膰 chyba nie

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
forum dzia艂a, tylko autorytet si臋 zmy艂.. te偶 jestem ciekawa czy cokolwiek sp艂yci 艣wie偶e pooperacyjne blizny..

Udost臋pnij ten post

do Mimi lkjil Laik nie jest w stanie stwierdzi膰, kt贸ry laser jest najlepszy, generalnie chodzi o to 偶eby byl bezpieczny i dawa艂 mo偶liwie jak najlepsze efekty. Nie wiem czy Panie wiedz膮 , 偶e najlepsza skuteczno艣c jest na granicy poparzenia. Og贸lnie m贸wi膮c praktycznie wszystkie lasery dzia艂aj膮, tylko 偶e technicznie s膮 udoskonalane tzn. nie trzeba ju偶 takiej du偶ej ilo艣ci zabieg贸w jak kiedy艣 by uzyska膰 efekt, nie wywo艂uj膮 efektu ablacji, zabiegi s膮 co raz mniej bolesne itp Dob贸r lasera zale偶y te偶 od problemu, poniewa偶 d艂ugo艣c zastosowanej fali odgrywa najistotniejsz膮 rol臋 w leczeniu laserowym.

Udost臋pnij ten post

do SAMANTA w leczeniu laserowym jak w medycynie nie da si臋 niczego zagwarantowa膰 w 100%, szczeg贸lnie je偶eli chodzi o blizny, poniewa偶 tak w zasadzie w tym przypadku laser pobudza organizm do pracy( proces neokolagenezy, czyli zdolno艣c odbudowy mostk贸w kolagenowych) i jest bardzo indywidualna sprawa. S膮 organizmy kt贸re b.dobrze reaguj膮 na zabiegi i wystarczy 偶e wykona si臋 ich 3, a s膮 pacjenci kt贸rzy potrzebuj膮 i 6 zabieg贸w. Z do艣wiadczenia wiem , 偶e blizny nie starsze ni偶 24 miesi膮ce mo偶na zniwelowa膰 do 80-90 %, tak 偶e staja si臋 na tyle niewidoczne 偶e ju偶 nie przeszkadzaj膮, ale jak si臋 dobrze prxzyjrze膰 to minimalnie co艣 tam jeszcze jest. Zabiegi wykonuje si臋 raz na 4 tygodnie, efekty s膮 widoczne po 6 miesi膮cach, nie szybciej. B臋d臋 si臋 powtarza膰, ale nadal uwa偶am 偶e na blizny najlepiej dzia艂a Matrix Syneron, pracuj臋 na nim, widze efekty, Fraxel te偶 podzia艂a na pewnoprawdopodobnie b臋dzie potrzebnych wi臋cej zabieg贸w.

Udost臋pnij ten post

do barb 1955 zle wykonane lub wykonane w zbyt du偶ej ilo艣ci zabiegi w ci膮gu pr贸偶niowym, a takim jest Vela Contour lub Endermologie mog膮 naci膮ga膰 sk贸r臋, to fakt znany ju偶 od dawna. Je偶eli sk贸ra jest zbyt mocno zasysana to si臋 naci膮ga.\Na smugi prosz臋 popr贸bowa膰 mo偶e jakiej艣 silniejszej eksfoliacji . Mam nadziej臋 偶e juz si臋 Pani z tym upora艂a.

Udost臋pnij ten post

do edyt 55 Fakt ,偶e co艣 sie robi w USA nie jest dla mnie merytorycznym argumentem przemawiaj膮cym za laserem Fraxel. Ja wiem , 偶e ten laser dzia艂a, na pewno s膮 efekty, tylko 偶e s膮 ju偶 lepsze lasery, kt贸re za jaki艣 czas zostan膮 wyparte przez jeszcze nowocze艣niejsze sprz臋ty. Ja te偶 cz臋sto bywam w Californii i Brazyli na szkoleniach i nie mog臋 powiedzie膰 偶eby Fraxel by艂 tam znany, on jest u偶ywany g艂贸wnie w Europie.

Udost臋pnij ten post

do mam pytanie do przepis na ma艂e blizny: dermabrazja np. hydrafacial z kwasem glikolowo salicylowym 20% potem laser frakcyjny potem mezoterapia. Sama mezoterapia nie zlikwiduje blizn.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malago123
Witam wszystkich zgromadzonych! Mam pytanie do Celesty: Mam 47 lat, jestem do膰 zadbana (tak s膮dz臋), nie mam 偶adnych widocznych zmarszczek czy przebarwie艅 na twarzy. Zdaj臋 sobie jednak spraw臋, 偶e teraz czas pracuje na moj膮 niekorzy艣膰, wi臋c chc臋 jako艣 uprzedzi膰 jego dzia艂anie. Jakiego typu zabiegi (uj臋dniaj膮ce, nawil偶aj膮ce, inne...) poleci mi Pani do zastosowania na twarz i ca艂e cia艂o? B臋d臋 bardzo wdzi臋czna za jak膮kolwiek wkaz贸wk臋. Dodam jeszcze, 偶e za wyj膮tkiem oczyszczania twarzy nic jeszcze sobie nie robi艂am...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malago123
P.S. Niestety troch臋 za du偶o t艂uszczyku na brzuszku...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam pytanie do
dziekuje bardzo za odpowiedz, czy hydrofacial to jest ten zabieg urzadzeniem jet-peel?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dodoelektodo
Bardzo prosze o odpowiedz jaki zabieg bedzie pomocny w walce z zaczerwienieniem twarzy. Dodam, ze nie jest to spowodowane peknietymi naczynkami. Mozliwe, ze zaczerwienienie, ktore mam jest pamiatka po czestych i ostrych zapaleniach skory twarzy. Z gory dziekuje za odpowiedz

Udost臋pnij ten post

Witam i mam pytanie do p.Celesty Mam do wyboru mezoterapie(ig艂ow膮) lub fale radiowe. Chodzi mi konkretnie o zmarszczki mimiczne no i o og贸lna popraw臋 stanu sk贸ry(niewielkie zwiotczenia w okolicach oczu) My艣la艂am te偶 偶eby przy okazji spr贸bowa膰 zmniejszy膰 bruzdy nosowo-wargowe. Kt贸ry z tych zabieg贸w daje szybsze i trwalsze efekty? Domyslam sie 偶e\\\"nic od razu\\\":) ale nie bardzo wiem na kt贸ry zabieg si臋 zdecydowa膰. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jessie345
rowniez mam pytanie odnosnie blizn, mam troche blizn dziurek na policzkach i juz nie wiem co poczac, robilam trzy lasery, od ostatniego minely 2 tyg, sama niewiem czy jest jakas roznica, moze troche, nie sa to jakies wielkie blizny, wydawalo mi sie ze po laserach powinno sie cos ruszyc, nie chce robic dermabrazji, bo to dla mnie drastyczny zabieg, a po za tym nie moge sobie pozwolic na tak dluga przerwe w pracy, prosze o pomoc

Udost臋pnij ten post

do Malago123 Powinna Pani stosowa膰 zabiegi piel臋gnacyjne dostosowane do wieku, pami臋taj膮c o tym , 偶e nie tylko zabiegi kosmetyczne maj膮 wp艂yw na wygl膮d i kondycj臋 naszej sk贸ry, ale r贸wnie偶 czynniki genetyczne, dietetyczne, metaboliczne czyli tzw szeroko poj臋tego trybu 偶ycia. Na pewno powinna Pani dwa razy do roku stosowa膰 zabiegi g艂臋bokoz艂uszczaj膮ce , kt贸re jak wi臋kszo艣c Pa艅 mylnie s膮dzi nie s膮 przeznaczone tylko dla os贸b z przebarwieniami, zanieczyszczeniami itp.Ka偶da kobieta , tak jak dwa razy do roku kontrolnie odwiedza dentyst臋 i ginekologa powinna dwa razy do roku 'zmieni膰 sk贸r臋". Zabiegi mikrodermabrazji czy hydradermabrazji zmuszaj膮 poniek膮d sk贸r臋 do pracy, do odbudowywania nowych zdrowych kom贸rek , a to jest bardzo wa偶ny aspekt kondycjonowania sk贸ry.Ka偶dy taki zabieg mo偶na wzbogaci膰 o np nawil偶anie. Bardzo dobrym, najlepszym chyba dostepnym na rynku zabiegiem poprawiaj膮cym i g艂臋boko od偶ywiaj膮cym sk贸r臋 jest mezoterapia bezig艂owa NNM Podczas jednego zabiegu wt艂acza si臋 w sk贸r臋 koktajl od偶ywczy r贸wnoznaczny z zastosowaniem 10 bardzo dobrych kremow. Substancje te docieraja g艂臋boko do warstw sk贸ry sprawiaj膮c, 偶e staje si臋 niesamowicie elastyczna i nawil偶ona ( mezoterapia NNM 艣wietnie dzia艂a na doln膮 nieruchom膮 powiek臋 oka). Mo偶e Pani r贸wnie偶 zastosowa膰 zabieg laserowy fotoodm艂adzania, kt贸ry dzia艂a na elastyczno艣c i g臋sto艣c sk贸ry, lub zabiegi RF kt贸re bed膮 oddzia艂ywa膰 na odbudw臋 i produkcj臋 kolagenu. Je偶eli chodzi o cia艂o to o艣rodki SPA maj膮 ca艂a gam臋 zabieg贸w na cia艂o, a ka偶dy si臋 przyda. Polecam r贸wnie偶 za偶ywanie kwasu hialuronowego , kt贸ry wyst臋puje ju偶 w postaci suplement贸w diety.

Udost臋pnij ten post

do dodoelekytrodo Na zaczerwienienie tearzy tylko fotoodm艂adzanie IPL. 4-5 zabieg贸w i problem zniknie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dodoelektodo
Dziekuje bardzo za odpowiedz. pozdrawiam serdecznie

Udost臋pnij ten post

Pani Celesto a moje pytanie??:) Bylabym wdzi臋czna za odpowied藕. Wiem 偶e trudno cos stwierdzi膰 bez obejrzenia delikwenta:) ale...:)? W przyszlym tygodniu chcia艂bym wybra膰 kt贸y艣 z tych zabieg贸w:) Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jessie345
ja tez prosze o dpowiedz, wiem ze wczesniej byla odpowiedz odnosnie malych blizn, ale moje sa typu dziurki-dolki, lasery mi niebardzo pomogly, niewiem czego jeszcze moge sprobowac, mialam robione kwasy, yellow peel i ciagle te dziury sa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malago123
Bardzo dzi臋kuj臋 za sugestie, na pewno wezm臋 Pani rady pod uwag臋. Prosz臋 jeszcze o opini臋. S艂ysza艂am ostatnio (czyta艂am te偶) o nowym zabiegu na cia艂o, kt贸ry nazywa si臋 Lipo Kontour (lub Lipokontur). Nie mog臋 jednak znale偶膰 偶adnej wypowiedzi osoby, kt贸ra ma go za sob膮. Trudno wierzy膰 tylko artyku艂om prasowym. Seria tych zabieg贸w pono膰 przynosi spektakularne efekty. Czy ma Pani na ten temat zdanie? Op艂aca si臋 spr贸bowa膰, czy - jak z wszystkimi nowinkami - poczeka膰 na jakie艣 konkretne opinie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kwasy laser a solarium
A ja mam pytanie czy stosujac kwasy(effaclar K white objecyive) i laser raz w miesiacu by艂y juz 2 teraz bedzie 3 mog膮 isc na solarium jezeli wy艂膮cze lampe na twarz i zastosuje filtr 50+??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 solarium i kwasy
nie mozna po miesiacu od stosowania kwasow, laser moze nawet dluzej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kwasy laser a solarium
Dzieki za odp. Mysle ze nie pojde zbyt duze ryzyko ale myslicie ze nawet wy艂膮cz膮c lampy na twarz i stosujac krem z filtrem 50+ promienie dotra do twarzy i zaszkodza jej. Jest wogole jakas mozliwosc pojscia na solarium zeby nie uszkadzac twarzy leczonej kwasami i laserami czy raczej nie?

Udost臋pnij ten post

ja robi臋 kwasy teraz i chodz臋 raz na dwa tyg na solarium na 10 min. nie wy艂膮czam lamp, bo to i tak nic nie da, promieniowanie jest w kabinie rozproszone. natomiast szczelnie zakrywam twarz ciemn膮 bluzka, swetrem - czym艣 w co akurat jestem tego dnia ubrana (twarz si臋 nie opala - wida膰 wyra藕n膮 granic臋 miedzy opalonym cia艂em a blad膮 twarz膮). nie widz臋 偶adnych uszkodze艅 etc ale w sumie kto wie.. to moze wyle藕膰 po latach pewnie :P wtedy b臋d臋 si臋 martwi膰 i inwestowa膰 w kwasy ;) (tfu tfu tfu!)

Udost臋pnij ten post

do margam Najlepsze efekty na zmarszczki MIMICZNE , czyli : - kurze 艂apki - poprzeczne czo艂a - la bella ( lwia zmarszczka) daje toksyna botuliowa, niestety nic innego nie daje od razu tak widocznych i trwa艂ych efekt贸w. Nie polecam ostrzykiwania botoksem mi臋kkich cz臋艣ci twrazy ( niekt贸rzy lekarze to robia), poniewaz twarz wygl膮da wtedy sztucznie. Na zwiotczenia nieruchomej powieki oka mozna zastosowa膰 fale RF, jak r贸wniez na poprawe owalu twarzy, a nader wszystko ka偶dej sk贸rze i w ka偶dym wieku przyda sie po偶膮dne kondycjonowanie przez mezoterapi臋. Jest to zabieg, kt贸ry wykonuje sie jakby profilaktycznie i w celu poprawy og贸lnego stanu nawil偶enia i od偶ywienia sk贸ry daj膮cy zaskakuj膮ce efekty( im sk贸ra w gorszym stanie tym szybciej widac efekt). Koktajle od偶ywcze poprawiaja koloryt i napi臋cie sk贸ry, dzia艂aja na j臋drnosc i nawil偶enie. Jest to zabieg o szerokim spektrum dzia艂ania.W tym przypadku polecam: - najpierw jak zwykle EKSFOLIACJA ( mikrodermabrazja , hydradermabrazja itp) - mezoterapia - fale RF - botox na zmarszczki mimiczne -botox na zmarszczki mimiczne

Udost臋pnij ten post

do Jessie 345 Na efekty zabieg贸w laserowych trzeba czeka膰 6 MIESI臉CY i zapewniam , 偶e nic szybciej sie nie poprawi. Dermabrazja nie jest wcale drastycznym zabiegiem, zapewniam pani膮. Polecam skojarzon膮 terapi臋 : delikatne 艣cieranie plus lasery. Troche cierpliwo艣ci , a na pewno wszystko b臋dzie w porz膮dku.

Udost臋pnij ten post

do kwasy laser a solarium WYLKUCZONE 偶eby w czasie terapii laserowej korzysta膰 z solarium ( z lamp膮 wy艂膮czona czy kremem UVA 50 itp). Ja odmawiam wykonywania zabieg贸w pacjentkom , ktore korzysta艂y z solarium krocej ni偶 4-5 tygodni przed zabiegiem.Nawet sobie Pani nie zdaje sprawy jakie to niebezpieczne i to W艁A艢NIE dla pani, nie dla osoby wykonuj膮cej zabieg, to pani mo偶e nabawi膰 sie poparzenia i kolejnej niechcianej przecie偶 blizny. Szczerze doradzam. Prosze tego nie bagatelizowa膰. Zadnego solarium i samoopalacza niestety.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 malago123
Dzi臋ki Pani zdecydowa艂am si臋 ju偶 na mezoterapi臋 bezig艂ow膮. Bardzo Pani膮 Jeszcze prosz臋 o opini臋 nt. zabiegu lipokontur. Trzeba wzi膮膰 seri臋 na jeden obszar cia艂a, wi臋c wydatek jest do艣膰 du偶y. Pani szeroka wiedza bardzo mi pomo偶e, wi臋c b臋d臋 bardzo wdzi臋czna.

Udost臋pnij ten post