Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Celesta - kosmetolog.

ZABIEGI LASEROWE - pytania

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
DZi臋ki za odpowiedz ,w takim razie poczekam do jesieni

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 werbla
mia艂am 3 krotnie robion膮 twarz laserem sciton efekt mierny frakcjonowanie sk贸ry nie nale偶y do przyjemnych zabieg贸w pozosta艂a mi siatka drobnych dziurek na twarzy jednak na ka偶dego to inaczej dzia艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 werbla
jest wiele sposob贸w odm艂adzania sk贸ry regeneris radiesse restylane mezoterapia ig艂owa laser IPL BBL NIE ABLACYJNE usuwanie naczynek przez elektroagulacje lipofiling wype艂nianie w艂asnym t艂uszczem do艣膰 drogi zabieg oxybrazja itp itp portfel pusty a efekty nie sta艂e utrzymuj膮ce si臋 co najwy偶ej od 3 miesi臋cy do roku jest tyle zabieg贸w na rynku medycyny estetycznej 偶e da艂am sobie spok贸j uszczuplamy portfel a efekty kr贸tkotrwa艂e

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jaq
Usuwanie naczynek przez elektokoagulacje? No chyba tego nie polecasz nikomu. Mia艂am i wiem jakie to spustoszenie. Sk贸ra z naczynkami to sk贸ra delikatna i ta ig艂a i pr膮d to bardzo kontaktowa metoda usuwania naczynek. Mi po tym zosta艂y przebarwienia, blizna ma艂a i og贸lnie sk贸ra cienka jak papierek w jednym delikatnym miejscu na policzku. Oczywi艣cie zabieg w og贸le nieskuteczny, przestarza艂y, bol膮cy (bardziej ni偶 laser). Nie polecam. Je偶eli kogo艣 kusi niska cena, to niech lepiej kupi serum z witamin膮 C i jaki艣 dobry krem na naczynka, ale niech nie idzie na elektokoagulacje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 arbuz
Witajcie Lilianko i Niteczko. BARDZO za Wami t臋skni艂am, ale ju偶 jestem !!! co u Was s艂ycha膰 ju偶 po wakacjach czy w trakcie? przesy艂am kilka gor膮cych promyczk贸w s艂oneczka z "moich" g贸r. Buziaki

Udost臋pnij ten post

Witaj Arbuz Ostatnio sie zastanawia艂em co u Ciebie. Ale widz臋 ze ju偶 jest chyba dobrze. Napisz co u Ciebie s艂ycha膰. Czy ju偶 jest dobrze. Sledzilam tw贸j w膮tek i tez sie zastanawia艂am co z Tob膮. Pamietam Twoje rozterki i w jakim by艂e艣 stanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bagsandbunny
laser jest fajny ale nie dla kazdego, ja np robilam jakis czas temu w dermedzie w krakowie ten diodowy i o ile efekty jakies tam widzialam to mnie to tak bola艂o, 偶e odpu艣ci艂am. Od jakiegos czasu robie serie na jakims innym laserze w laime na rakowickiej i juz tak nie boli, cho膰 jest troche odczuwalny, ale jesli chodzi o efekty to jak dla mnie jest ok

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dr laser
Na Pixela mo偶ecie i艣膰 spokojnie. To w艂a艣nie jeden z najlepszych w tej chwili laser贸w u偶ywanych u nas. Tylko Mixto SX jest lepszy, ale tych w Polsce ma艂o jeszcze. To s膮 w艂a艣nie te lasery, po kt贸rych nie ma niespodzianek jak po tych chi艅skich. Ale niestety chi艅ski sprz臋t zepsu艂 opini臋 prawdziwym laserom co2, kt贸re robi膮 dla kobiet naprawd臋 wiele dobrego. Efekty s膮 cz臋sto tak imponujace, 偶e sami w gabinecie, jeste艣my zaskoczeni. Tymczasem wszed艂臋m przez przypadek na to forum i widz臋 tyle negatyw贸w, 偶e w艂osy mi d臋ba stan臋艂y. A gdzie te panie, kt贸re robi艂y zabiegi Pixelem, Mixto, Fraxelem? Dlaczego nikt z tych zadowolonych si臋 nie wypowiada?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 justynkaMa
Dziewczyny, a jakich kosmetyk贸w u偶ywacie po zabiegach? Mnie lekarz poleci艂 taki zestaw pozabiegowy Epionce, s膮 w nim 3 kosmetyki i ca艂o艣膰 ma bardzo dobrze wspier膰 regeneracj臋 sk贸ry. I w sumie rzeczywi艣cie nie mam 偶adnych zastrze偶e艅 do stanu mojej sk贸ry po po zabiegach, wi臋c z pewno艣ci膮 kosmetyki si臋 do tego przyczyni艂y, ale jestem ciekawa, czy Wy mia艂y艣cie styczno艣膰 z takimi produktami?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja mia艂am laserowe zamykanie naczynek. po zabiegu bepanthen a偶 do ustapienia zaczerwienienia a potem tylko krem z filtrem (profilaktycznie bo to by艂a zima). Obecnie uzywam serum z witamin膮 C, krem Emolium i krem z filtrem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Emilia ZK
S艂ysza艂am, 偶e laserowe usuwanie zmarszczek przynosi bardzo dobre rezultaty. Pyta艂am o to moj膮 kosmetyczk臋. Opowiedzia艂a mi troch臋 o tym jak to przebiega i o GlamBeauty 2.0, kt贸ry ma w gabinecie i kt贸ry s艂u偶y do takich zabieg贸w. Czuj臋 si臋 troch臋 pewniej z t膮 dodatkow膮 wiedz膮 i powa偶nie zastanawiam si臋 nad tym, 偶eby z takiej us艂ugi skorzysta膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 skalar 1
Juleczka,gdzie robi艂a艣 zabieg?i drugie pytanie,czy kto艣 robi艂 zabieg w Z膮bkach u dr wroblewskiego?prosz臋 o odpowiedzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 skalar1
Juleczka,ju偶 wiem,gdzie robi艂a艣 laser,przeczyta艂am wszystkie Twoje wpisy,bardzo Ci wsp贸艂czuj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
PRZESTRZEGAM PRZED LASEROWYM ODMLADZANIEM SKORY. ja w ten sposob znisczylam sobie skore na dloniach i twarzy. jestem prawie dwa lata po zabiegu i roznica miedzy skora po laserze i nieruszana przez laser jest widoczna golym okiem. w dodatku ta po laserze jest o dwa tony ciemniejsza od mojej wlasnej skory. jakam stara, takam glupia, ze dalam sie nabrac na reklamy tego swinstwa w necie. bede tej decyzji zalowac do konca zycia :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hoszi
witam wszystkich czytam i czytam wasze posty i sama ju偶 nic nie wiem-dlatego ,偶e wszystie te zabiegi s膮 dla mnie czarna magi膮. Mam pytanie i pro艣b臋 - co s膮dzicie o zabiegach IPL+RF ? Czy one s膮 tymi w艂a艣nie o kt贸rych piszecie? Prosz臋 o cierpliwo艣膰 i odpowied藕. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
RF to sobie chyba odpu艣膰. Szczeg贸lnie pod oczy. RF to fale radiowe. IPL to laser. S艂u偶y do lekkiego fotoodm艂adzania oraz do usuwania naczynek, przebarwie艅. Najwi臋cej zastrze偶e艅 jest tutaj do lasera flaxer, rf i zabiegu thermage. Jeszcze jaka艣 dziewczyna zosta艂a poparzona skanerem laserowym, tak偶e te偶 na nie. A co chcesz sobie zrobi膰? Ja robi艂am naczynka IPL i jestem zadowolona. Innych nie robi艂am i raczej nie zamierzam.

Udost臋pnij ten post

S艂o艅ce podstawa podstaw - IPL - to nie laser - co wynika chocia偶by z rozwini臋cia tego has艂a: Intense Pulsed Light -czyli urz膮dzenie zar贸wno do wszystkiego jak i do niczego - chocia偶 s膮 osoby zadowolone z zabieg贸w - pytanie jaki efekt chcemy osi膮gn膮膰 i na jak d艂ugo. Przede wszystkim pacjent musi by膰 dobrze przygotowany do zabiegu, poinformowany o wskazaniach, przeciwwskazaniach i skutkach ubocznych. Ka偶dy lek i zabieg ma takie - wi臋c jak Ci kto艣 m贸wi, 偶e co艣 jest bezpieczne w 100% albo nieinwazyjne, etc. to uciekaj. Jak Ci kto艣 m贸wi, 偶e nigdy nie mia艂 i nie widzia艂 powik艂a艅 po zabiegach tzn. 偶e zrobi艂 5 na krzy偶.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anna Szaj
Jak czesto mozna stosowac zabiegi medycyny estetycznej ? Jakie zabiegi mozna stosowac caly rok,na przemian ? Czy mozna przez caly rok stosowac fale rf ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zadnych laserow nie stosuj, bo zniszczysz skore. ten caly watek jest prowadzony przez wlascicieli tego swinstwa, zeby naciagac naiwne osoby. podaja sie za zadowolone pacjentki i w ten sposob naganiaja nowe klientki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anna Szaj
To jezeli laser niszczy skore,to co w takim razie pomaga ? :>

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja radz臋 aby艣 przesz艂a na inne " wiarygodne forum"!!!! Ja tu tez pisa艂am mia艂am fraxel 1 raz i jestem zadowolona, bo usun膮艂 mi z powiek zmarszczki! Tu pisz膮 tez osoby ktore uda艂y sie do z艂ych lekarzy kt贸rzy nie mieli pojecia jak sie obs艂uguje laser co w efekcie zosta艂y oszpecone! A laser w niumiejetnych r臋kach moze nadrobi膰 nie ma艂ych problemow! O do czego daze. Ot贸偶 osoby okaleczone pisz膮 i doradzaj膮 lasery bo same zosta艂y przez nie oszpecone ( wina operatora)!!! Ja po mimo ze mia艂am zabieg w Kanadzie i jestem zadowolona Tomek tym co sie naczytalam tu boje sie teraz laser贸w, ale na kafeteri duzo ludzi tez straszy co oznacza ze na innym wiarygodnym forum gdzie trzeba sie logowac i kontroluj膮 to co piszesz, sprawdzaj膮, i kazdy moze sobie przeczyta膰 ca艂a historie ktora napisalas ludzie nie korpus co im na 艂ozor przyjdzie czesto celowo aby doradzi膰 innym z tego robi膮c wod臋 z m贸zgu potencjalnym pacjentom!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziewczyny po co sie spieracie kazdy zabieg na kazda z was zadzia艂a inaczej . Ktos pisa艂 ze lipomax nie dzia艂a kompletna bajda moja mam na niego chodzia艂a i bardzo jej sie sekora poprawi艂a ale musia艂a zrobic 10 zabiegow ja chodze na hialurofrax mam bardzo duze niedobory wody , skora ca艂kowicie utracia艂a jedrnosc wrecz jak przewraca艂am g艂owe to policzek sie prawie k艂ad艂 na poduszce i pomog艂o 6 zabiegow i mam piekna jedrna skore wiec nie mowcie ze nie dziala niz oprocz laserow ... dziala tylko trzeba zrobic odpowiednio zabieg dobrany do skory na odpowiednich parametrach ... moe ta kaosmetyvzka bala sie poprostu wykonywac te zabiegi na wysokich paranetrach Hialurofrax dla mnie zbawienie teraz juz nie musze chodzic na inne zabiegi heheh oprocz oczyszczania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anna Szaj
Zapytam troche inaczej.Czy po serii zabiegow np falami rf,mozna zaczac serie zabiegow np rollerem,albo laserem,czyms troche z innej beczki ? A moze jakis zabieg,raz na miesiac przez caly rok ?Czy trzeba koniecznie dac skorze spokoj na jakis czas i kompletnie nic nie robic ? Jesli chodzi o lasery,to mialam robione 2 zabiegi frakselem pixel,jakies 3 lata temu i bylam po nich zadowolona,jedynie cena odstraszala :) Nie bede podawac miejsca zabiegu,bo z tego co widze,to bede automatycznie posadzona o posiadanie w tym jakiegos interesu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale po co a偶 tyle ci tych zabieg贸w? zrobila艣 serie falami rf i ok, po co Ci kolejne rollery, lasery i inne? raz w miesi膮cu zabieg medycyny estetycznej? Chyba oszala艂a艣! Zr贸bi艂as jedn膮 serie i styka. Nast臋pna minimum za 1 rok, a fraxel to chyba raz na 5 lat. Nie kombinuj bo mo偶e to si臋 藕le sko艅czy膰. Poza tym trzeba pami臋ta膰 偶e lasery s膮 stosunkowo m艂ode i tak naprawd臋 nie wiadomo jaki b臋d膮 mia艂y wplyw na nasz膮 cer臋 za 30-40 lat.

Udost臋pnij ten post

Czasami co za du偶o to niezdrowo:Laser CO2, fale radiowe, Dermapen/Roller - maj膮 to same zadanie - stymulowa膰 fibroblasty do produkcji kolagenu - je偶eli wykonuje si臋 tzw. polipragmatyzm to efekt mo偶e by膰 nieciekawy - ka偶da kom贸rka ma swoj膮 wytrzyma艂o艣膰. Pomi臋dzy seriami zabieg贸w powinny by膰 3 miesi膮ce odst臋pu. Pomi臋dzy kolejnymi zabiegami laserowymi 6 miesi臋cy odst臋pu. Pomi臋dzy RF i Dermapenem/Rollerem jakie艣 4-6 tygodni odst臋pu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anna Szaj
Dziekuje za odpowiedz Pani Sandrine_z_Kliniki,wlasnie takiej odpowiedzi oczekiwalam.A czy jest sens stosowac po zabiegach krem Youth Complex z IS Clinical ? Czy to tez moze zadzialac jako stymulator fibroblastow i dac odwrotny efekt w postaci braku regeneracji skory ?

Udost臋pnij ten post

Sprawdzi艂am sk艂ad tego kosmetyku i wydaje si臋 ok. On nie stymuluje fibroblast贸w tylko nawil偶a sk贸r臋 - zawiera mikrosfery kwasu hialuronowego, jedyne co to uwa偶a艂abym na sk艂adniki pochodne z cytrus贸w - po peelingach i zabiegach laserowych mog膮 dawa膰 efekt napi臋cia sk贸ry, ale r贸wnie偶 i powodowa膰 jej z艂uszczenie i nadmierne rogowacenie - niestety nie wiem jakie s膮 proporcje - by膰 mo偶e ich stosunek jest na tyle dobry, a st臋偶enie kwasu cytrynowego tak ma艂e - 偶e da 艂adne napi臋cie bez efektu eksfoliacji. A co uwa偶acie o szczoteczkach sonicznych? Taki masa偶 mo偶e r贸wnie偶 stymulowa膰 produkcj臋 kolagenu. My po zabiegu laserowym zalecamy pacjentom po 4-ch tygodniach stosowa膰 zwyk艂e szczoteczki do masa偶u twarzy - ale ta soniczna mnie zaciekawi艂a - niestety jest bardzo droga. Jakie s膮 Wasze opinie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anna Szaj
A co z tymi niskoczasteczkowymi peptydami miedzi,ktorymi sie chwala w tym kremie,ktore to rzekomo docier

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sandrine, napisz co艣 wi臋cej o tej szczoteczce sonicznej i podaj w przybli偶eniu cen臋. Jestem bardzo zainteresowana. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post