Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Princpolo

Kiedy przestaliscie zakładać pampersy na noc?

Polecane posty

I przede wszystkim jak się do tego zabrać? Mój synek we wrześniu skończył 3 lata i naszą zmora są pampersy zakładane na noc.Przed spaniem robi siku ale i tak rano pampers jest niczym arbuz(w nocy już dawno nie pije) .W nocy kiedy się przebudzał próbowałam sadzać na kibel ale więcej było krzyku bo dziecko się wybudziło i dupa blada! Owszem próbowałam i nie zakładać jak bywało że rano był prawie suchy ale wtedy kończyło się łóżkową powodzią.Każdy mi mówi że najwyższa pora by nie zakładać....Dlatego też drogie mamy chciałabym zaciągnąć porady jak to bywało u Was.

dołaczam sie:-) moj ma juz ponad 3 lata i u nas tez problem pampersow na noc,a w dzien juz od roku nie uzywa.

princpolo i sylwia a kiedy przestalyscie zakladac w dzien ? na wyjscia z domu zakladacie?

jak pisalam juz od roku nie zakladam i od razu na wyjscia tez nie zakladalam i o dziwo wogole nie sikal gdy gdzies wychodzilismy

ja jeszcze 2 miesiace temu zmienialam w nocy bo przesikiwal,ale teraz jest lepiej,zdarza mu sie jeszcze w nocy pic. a moze to jest tak ze bardzo mocno spi i nie czuje ze mu sie chce???kurcze nie wiem,byl u mnie taki okres ze przez tydzien wolal siku w nocy nawet po trzy razy,ale minelo i dalej nie wola.

Mój od przeszło roku nie ma pampersa na dzień ani na spacerze! Na nocnik siadał jak miał ok 2 lat. Ale na noc musi być....niestety. KLurde czy jest jakaś norma że dziecko do xx lat już nie sika w nocy????

po prostu julka----jeszcze sie zdziwisz jak to jest z tymi dziecmi,jedne dlugo nosza, inne krotko,zalezy od dziecka. a trzyletnie dziecko w pampersie w nocy to jeszcze nie skrajnosc,gorzej jak w dzien jeszcze nosi,a znam takiego,ale to tylko i wylacznie lenistwo rodzicow.

A u nas najgorsze jest to że mojemu mokre dupsko,cała piżamka(bo przecież bywa że i góra mokra)łózko itd nie przeszkadza jak jest mokre. Gdybym nie zmieniła to by mógł tak i z miesiąc leżeć!

princpolo---chyba nie ma normy,moja 7-letnia siostra jeszcze chodzi czasem sikac po dwa razy,a jakies 1,5 roku temu to zdarzylo jej sie nasikac do lozka!! Boze cierpliwosci!

Hmm z lenistwa powiadasz,a kto to może wiedzieć :D:D:D:D A może tego nie kontroluje? :D

Gość klk
mój synek w październiku skończył 3 lata i przestałam na noc zakładać pampersa. Jest różnie są noce, że nie zmoczy łóżka, są noce że posika się. Ostatnio koło północy wysadzam go na spiocha na sedes. no i oczywiście pod prześcieradło ma włożoną ceratkę. Musicie próbować.

mojej corce kupilam pieluchy z lidla( te bez ceratki) i ona doszla do wnoisku ze ma w nich mokro(w nocy jak wstawala na siku to juz nie pozwalala mi ich zakladac z powrotem).kilka nocek pospala w nich i powiedziala ze nie chce juz pieluszki(ma 2 lata i 7 miesiecy),i tak od kilku dni spi bez pieluchy,przesypia do rana i ma sucho.takze pieluchy mamy juz z głowy :)

Princpolo----i jak u Was z ta nocką w pampersie?????? bo mój mnie normalnie zadziwil,od tego dnia kiedy pisalysmy,po kazdej nocy pampers byl suchy!!!!!zostalo nam jeszcze trzy w paczce i wiecej nie zamierzam kupowac. mysle ze sie uda:-)

Gość polt
moja córeczka ma 2 latka i 10 miesięcy, od 5 miesięcy nie nosi pampersa w dzień i na spacery. a od miesiąca przestałam jej nakładać na noc. poprostu jej nie nakładałam, kupiłam specjalnie podkład pod prześcieradło i na noc zakładam. nie powiem, czasami zdarzy się, że nasika, ale najczęściej są to noce suche. w nocy wysadzamy ją na nocnik. czasami nawet już sama się obudzi i powie, że chce siku. nie czekałam na suche noce w pampersie bo takich może było ze 3.

ja w dzien calkowicie odstawilam pampersy malemu jak mial 18 miesiecy i b szybko sie nauczyl wolac siku, nie zakladalam wtedy pampersa ani w domu ani na spacer, tylko do spania na noc jednak - noc to byla porazka, raz bylo sucho a raz nie i w sumie tak do teraz :-/ a ma 2 lata i 7 miesiecy skonczone

sylwiaaaaaaa ----W nocy masakra😠 Jak zakładam pampersa to i tak nad ranem zdarza się mieć jemu piżamki mokre.A jak nie założę to istna powód! Tak więc sobie pomyślałam że poczekam pare dni az pielucha zupełnie będzie lub będzie prawie sucha i może wtedy?

pewnie tak,musi przyjsc taki czas ze przestanie:-) u nas jak mial mokre pizamki,bo sie z pampersa normalnie wylewalo,to nawet nie myslalam zeby mu nie zakladac pieluchy,a teraz nagle sam bez niczego przestal sikac w nocy. CUD!!!! na pewno nie bedzie kazda nocka sucha,ale juz pampersow wiecej nie kupie. cierpliwosci:-)choc wiem ze czasem ciezko:-)

w nocy nie zakladam dopiero od niedawna - kilka miesiecy. moi chlopcy duzo pija i niestety czasem zdarzaja sie jeszcze wpadki. wtedy w nocy ich przeieram. przescieradlo do prania. a na ich lozko zakladam oczywiscie folie. w dzien pampersow nie uzywamy od roku ponad. ja powiem szczerze, ze czuje, ze za pozno przestalam ich klasc w nocy bez pieluchy. ale bylam w ciazy z mlodszymi blizniakami i nie mialam sily ich uczyc, budzic w nocy na sikanie, ciagle prac itp. ;( pozdrowka

Gość kkkkkkkkkkyyyyyyy
moja córka miała 1,5 roku kiedy przestała używać pampersów i na dzien i na noc.Teraz ma 4 lata,zsikała sie w nocy raz jak była przeziębiona.Nie wysadzałam jej nogdy w nocy,nie da sie jej dobudzic.Robiła siku przed spaniem i rano. Nie wiem czym to jest spowodowane,nie uczyłam jej.Myslę,że trzeba to traktować bardzo indywidualnie.

Gość izuniiiaaaaaa996
Ja nie wiem co powiedziec moj syn ma 13 lat i na noc musze mu zakladac pampersa!! Co zrobic pomuzcie

Gość kluszyninka
jak tak czytam to widze ze to od dzieciaczka zalezy. teraz do mnie dotarlo co moja mamusia ze mna przezywala, ja sikalam w nocy do lozka do 7 lat- porazka wogole.