Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lonia 25

Z BIEGIEM LAT - Z BIEGIEM DNI dla 50-60 -siątek.

Polecane posty

Gość globus
Widzę,że dzisiaj mało nas " do kółka graniastego". Ja na posterunku czuwam.Gdyby co to piszcie. Pa

Wróciłam koło szesnastej, już prawie ciemno było. Udało mi się pozałatwiać pozytywnie wszystko, tyle że nadreptałam się ogromnie. Nie mogę chodzić szybko, bo natychmiast dostaję bardzo silnego skurczu łydek - więc udaję, że spaceruję :p a w duszy wściekam się , że jestem jak ślimak :( To co jeszcze cztery lata temu zajęłoby mi dobrą godzinkę - dzisiaj załatwiam cztery. Szybko czy powoli - ważne, że tematy z głowy :) Jechało mi się też okropnie. Miejscami mgła tak gęsto zalegała na jezdni, że widoczność była zerowa. Co nie zmienia faktu, że wielu mnie wyprzedzało nie widząc nic. Denerwowałam się na tych \"pedał do dechy\" i jeszcze bardziej zwalniałam. Zero wyobraźni - a potem, TRACH - rozpacz i lamenty bliskich. Tyle, że taki rajdowiec z reguły wychodzi cało - giną inni. Wybaczcie - poniosło mnie. Jola jak tam wyniki? Anulka - trafiłaś z tymi życzeniami, przydały mi się, bo jadąc pomyślałam o nich i jakoś wyluzowałam złość. Globus - nie znam faceta, który przyznałby się do jakiejkolwiek winy. Oni zawsze znajdą wyjście z sytuacji - przerzucić na kogoś. Livio - przecież miał przyjechać na wigilię. Cieszyłaś się - czy coś się stało? Może ja się pogubiłam, bo już nie kapuję. A może lodowa panienka znowu coś nawiwijała i jesteś zdenerwowana? Przyznam, że jeśli odwołała to też bym się bardzo wkurzyła. Jeszcze popiszę.

Gość globus
Jest tyle osób czekających w kolejce na założenie aparatu Holtera.Zapisy są, aż na rok przyszły.Prywatnie kosztuje to 60 zł. Wiem,że dla niektórych jest to kwota wysoka. A tu proszę osoba doskonale sytuowana odgrzewa swoje układy otrzymuje aparacik bezpłatnie i bez kolejki.Jest z tego powodu bardzo dumna.A ja za jej potworny egoizm się wstydzę. Mając tyle lat pragnęła bym mieć takie zdrowie.Oczywiście badanie powtarzane jest co 3 miesiące.A ile osób nie doczeka kolejki? przez takich egoistów.Jest to nasza rzeczywistość. Nie wiem czy to zmiana ciśnienia powoduje,że moja głowa - jak balon.

Gość globus
JOLAZABRZE To cudowna sprawa Jolu.Cieszę się razem z Tobą.W życiu jest wszystko możliwe i nie będziesz musiała być operowana. Na pewno odetchnęłaś z ulgą.

Globusiku poruszyłaś temat - Rzekę!! " Szlachetne zdrowie, ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie, kto cię stracił.." W swojej poradni kardiologicznej jestem przyjęta dwa razy w ciągu roku. Więcej się nie da! Dobre i to. Jednak - teraz muszę i to koniecznie zrobić Echo. Za często mam pewne niedobre symptomy. Przyznam się, że troszkę boję się tego badania - samo w sobie nic nie boli, tylko wynik - ten może zaboleć. Dosyć. Pozdrawiam Was mocno. Kupiłam sobie dzisiaj za całe siedem zł. fajne rękawice - cieplutkie :) I się cieszę :)

🖐️ dobry wieczor! Jestem z Wami, czytam Was ale przy takiej pogodze jaka jest u mnie: pada i zimno nie czuje sie najlepiej. Jolu ciesze sie razem z Toba, ze wyniki sa lepsze. Loniu Kroczkmi slimaka :D ale zalatwlas wszystko pozytywnie. A jeszcze taki zakup... mala rzecz a cieszy :D Globusiku temat \"mezowie\" :D to temat bez konca:D MM wlasnie mnie wkurzyl a potem pyta\" czego sie tak denerwujesz kobieto\" jak tu sie nie denerwowac jak ja do Was pisze a M mi przeszkadza :D Livio! Gdze jestes?, wczoraj rzucilas haslo o spotkaniu , dzis jest nas wiecej, mozemy poplotkowac.:D

Już wieczór,nowe - stare sensacje w polityce. MM ma zajęcie - jak dla mnie to mam tego dosyć. Zal mi tych ludzi,mrówek - już nikt się za nimi nie wstawi,ani nikogo nie obchodzą. Jolu,cieszę się - rozumiem Twoje wahania.Ja też tak mam,jak dzień lepszy,nie potrafię się z niego cieszyć,bo gdzieś tam strach za kołnierzem szepce - \"to tylko dzisiaj-co będzie jutro\". Ten strach to karma dla \"potwora\". Ostatnio uczę się go pozbywać i jest lepiej.Nie myśl o tym,że może być gorzej - ale,że jest i będzie dobrze. Loniu - wiem,że można dostać kręćka od tego co wypisuję. Możecie mnie podsumować - ale ja po powrocie z Poznania już zaczęłam uzyskiwać spokój, CIESZYŁAM SIĘ, że nie będzie ich na święta - bo jak można po tym co ze mną wyprawiali - patrzeć im potem w oczy i udawać,że nic się nie stało.to jak w porzekadle -plują Ci w twarz - a ty udajesz,że to deszcz pada. Może to dalszy ciąg\"testu\" mojej synowej - dałam jej popalić - a i tak nadal ta głupia będzie mnie przymowała i obsługiwała. Zawsze jak wejdzie do mojego domu,oświadcza - jestem tutaj gościem, a L.nie lubi jak ktoś w jej kuchni się kręci. Przez te lata nie widziałam,aby przysłowiową szklankę umyła. Wszystko dladobra mojego syna. Nigdy nie pomyślałam,że nie będę cieszyła się z jego przyjazdu. A głupiej przez gardło mi nie przeszło - że owszem zapraszam - ale bez niej. Jak na razie - znowu cel - podejrzewam,że wspólnie - osiągnęli. Zabrali mi spokój i radośc ze świąt. Szantaż psychiczny i gierki niczym Bena w \"Zagubionych\".

Co do MM - to właśnie zaglądał mi przez ramię,co piszę, ale się wkurzyłam - rzucił do mnie - co romansujesz?

Livo! to co napisze moze nie bedzie sie Tobie podobac ale powinnas pomysllec wiecej o Sobie, Syna wychowalas , zalozyl swoje gniazdko , pepowina zostala odcieta. Moze On jest "miedzy mlotem a kowadlem"ale ja uwazam, ze On tez powinen miec swoje zdanie. Przeciez jest dorosly. Tak samo Ty w rozmowie ze swoja synowa nie mozesz milczec , powedz jej to co myslsz i co Ciebe denrwuje w jej zachowaniu i moze stosunek swoj zmieni do Ciebie. Zycze Ci odwagi i nie zalammuj sie. 👄

Livio - dobre lekarstwo ponoć zawsze jest gorzkie, podobnie z dobrą radą. Przyznam, trudno tutaj coś mądrego doradzić, bo ..... Nie to zostanie milczeniem. I tak wiesz co chciałam napisać. Co bym zrobiła? Może to głupie, ale o odpowiedniej porze poinformowała bym oboje, że niestety - niezbyt dobrze się czuję. Nie dam rady dla tylu osób przygotować wigilii. Nie sądzę, abyś w tej kwestii tak do końca skłamała. Wiadomo, nie jesteśmy już tryskające zdrowiem. A święta wymagają mnóstwa pracy, i to ciężkiej. Ktoś użył w stosunku do Ciebie fortel, zrób to samo. Zaproś syna na Trzech Króli - abyście mogli powitać Nowy Rok. Tak, chyba tak bym zrobiła. W innym wypadku, wszyscy będziecie mieli je zepsute. Wiadomo jaka jest atmosfera, kiedy człowiek dusi się pod własnym dachem. Livio - to tylko rada i sugestia. Wiem, że jako matka chciałabyś aby byli wszyscy. Jednak musisz spróbować rozwiązać ten węzeł gordyjski i to po swojemu, a nie pod dyktando.

Dobrze radzice.Chlopisko prawie 40 lat - a będzie ze mną w kulki leciał.Do świąt jeszcze trochę czasu - zamieszam im tym razem. Właśnie kupilam na allegro zegarek dla córki kieszonkowy - sama sobie wybrała.Ale mam radochę - tak jak Twoje rękawice Loniu.

Co tak cicho sie zroblo?....... a moze moj net nawala :D :D bo nie widze ani jednego wpisu! No, trudno pojdę sobie poczytac ksiazke. Do jutra. Milej nocki zycze! 🖐️

Gość AnnaKrystyna M
Dobry wieczor moje mile. Wiedzialam, ze nikogo nie zastane o tej porze. Caly dzien gonilam, zaczynam szukac prezencikow pod choinke, ktora w tym roku spedzimy w Pirenejach na nartach. Jutro napewno zawitam. Mysle o Was. Niesamowite brakowalo mi Was - zaczynam sie przyzwyczajac, lubie Wasza obecnosc i zaczynam jej potrzebowac. Loniu, Globusiku i inne babeczki - ogromna ilosc caluskow i dobrych snow. PS. Czy mozecie mi powiedziec w jaki sposob wstawiacie rozne znaczki, kwiatki, etc?

Przepraszam w zapedzie zmienilam sie w pomaranczke - za szybko nacisnelam klawisz. To bylam ja, prawdziwa Anna Krystyna. Usciski dla wszystkich.

Gość globus
Woda zagotowana, kawa zaparzona i czeka . Ale dzisiaj wieje silny wiatr.Mimo wszystko chyba wyjdę, po drobne zakupy. Pozdrowienia wstawajcie.

Gość globus
JOLA ZABRZE Wysłuchałam pięknej piosenki.Wsypuje w siebie trochę żaru i do roboty. Dzięki .Pozdrawiam.

Witajcie kumpele :) Trzęsie mnie zimno i kicham okropnie :( Już wczoraj wieczorem się zaczęło, dlatego szybko wskoczyłam w łóżko. Dzisiaj jakby troszkę lepiej. Za oknami - wisi czarna ogromna chmura, do tego wieje bandycko. Będzie lało jak NIC. Wczoraj zadzwoniła siostra. - Przyjedź, to pouczysz mnie jazdy autem, bo w piątek mam egzamin. Wcześniej jej syn bawił się w instruktora, ale każdy jej błąd komentował siarczyście, co całkowicie zniechęciło ją do jego pomocy w tym temacie. A ja się boję kogoś uczyć! Bo to nie takie proste. Podziwiam ją, gdyż w naszym wieku to jest i tak wyczyn. Ale ona uparta i dokona, tego co zaplanowała. Globus - dzięki za kawkę :D Jola - za piękną muzykę AnnoKrysiu - tylko Ci pozazdrościć planów. Niech się spełnią. Livio - :D :D Humor masz od rana co bardzo mnie cieszy. Anulka - przyznaję się, że ja tak w okolicach 20 to już chylę się w stronę legowiska :D Taki mam zegar biologiczny. Wybacz wczorajsze moje zniknięcie - po angielsku :) Teraz lecę ogarnąć chałupkę. Dobrego dnia.

Ze sklepiku już wróciłam.Jolu - ja też kopcę ,więc jak w chacie brak paliwa - to i ja cierpię. Loniu - mam do Ciebie pytanie.Pisałaś,że jak chodzisz to bolą Cię łydkiJa też tak mam,jak trochę przyspieszę,to mam wrażenie,że zaraz mi odlecą.Co to za choinka?Znasz może przyczynę??? A tak - dla ciekawości - to już zapomniałam jak robi się zakupy. Guzdrałam się jak ta durna,gdy w końcu wyszłam,przypomniałam sobie,że przecież chleba nie kupiłam - no i spowrotem. ale na dworze pi...............

Kurczę - wiatrzysko się nasila okropnie. Aż huczy za oknami. Taka pogoda diabelnie mnie przygnębia :( Nic mi się nie chce robić. Livio - odnośnie Twego pytania. Myślę, że przyczyn może być dużo. Jednak nie znam się na tym. W moim przypadku , po wykonaniu badania Dopplera tętnic obu nóg stwierdzono wielowarstwowe zwężenia ich na poziomie 70%. Gdyby zwężenie znajdowało się w jednym miejscu, miałabym duże szanse na szybką operację. Trach i koniec. Niestety, złogi znajdują się w wielu. Nie załamuję się - jeszcze chodzę :) Fakt, pewne przyjemności poszły w zapomnienie: jazda rowerem, szybki masz - aby rozruszać wszystkie mięśnie, taniec , który tak lubiłam. Nie ma sensu wymieniać - było minęło. Genetycznie urodziłam się z felerem i nie pozostaje nic innego jak dawać sobie radę. Inni mają jeszcze bardziej pod \"górkę\" , a jednak cieszą się życiem. Gadam to sobie prawie codziennie i do przodu :D Jednak, o ile u Ciebie występują, to może poproś o skierowanie na to badanie. Warto sprawdzić.

🖐️ dzien dobry! Witam Was ranne ptaszki 👄 tylko nie myslcie, ze ja dopiero wstalam :D Kawke poranna zliczylam w milczeniu ale z Wami. Cos opuscla mnie wena z rana i zabralam sie za porzadki. Ale moze to dobrze bo tak czasem siedze czytam w necie co nowego wydarzylo sie na swiecie a czas leci szybciutko przy kompie. :D same tez to wiecie! :D AnnoKrystyno zapowiadaja sie piekne swieta , tez czesto wjezdzamy ale w tym roku postanowilismy spedzic w domu. Globusiku ! Ty to jestes skowroneczek tak wczesnie wstajesz :D Jolazabrze nie reaguj na pomaranczki, przjdzie czas to sie im znudzi! U mnie tez pogoda typowo jesienna : szaro, buro ponuro. Ciekawe czy Gwiazdka tez taka bedzie ? Oby NIE! Lvio chleba zapomnialas kupic ale pierosow nie :D skad ja to znam ot -nalog :D Ciesze sie, ze humorek Ci dopsuje i tak trzymc! Loniu! Dziekuje z @ odpisze poznej. A co Ty tak wczesnie chodzisz spac? Wyspisz sie jak bedziesz miala 100 lat :D Siostrze powiedz, ze nie bedziesz Jej uczyc jazdy bo jak obleje egzamin to bedze Twoja wina :D a tak powaznie to zycze Jej zdania za pierwszym razem .Ja zdalam....... ale kiedy to juz bylo :D

Gość Do AnnaKrystyna M
Do AnnaKrystyna M. Znaczki wstawia się przez napisanie nawiasu kwadratowego a w środku wyraz, ale bez polskich znaków i bez spacji . np🌻 a teraz ze spacjami po nawiasach: [ kwiat ] Spróbuj! Wiem, że może jeszcze być: beksa, czesc, serce, love, spioch, usta, kiss, zly, wsciekly, ziewam, cool. Życzę powodzenia!

Chyba wszystkie jestescie zajete....... no coz wypilam druga kawke..... i zabieram sie za prasowane :-( oj ja jak tego zajecia nie lubie! Ide prasowac bo krasnoludki za mnie tego nie zrobia :D

Witajcie, widze, ze juz po kawce. Bede zagladala wczesniej. Dzis pogonilam na targ. Mamy taki malutki, niedaleko od miejsca w ktorym mieszkamy. Nakupilam jarzyn, serkow i swiezych jajek z fermy. Lubie produkty biologiczne - ale czy mozna w to wierzyc? Przyjaznej pomaranczczce dziekuje za wskazowki, bede probowac. U nas pogoda sie poprawila i niebo jest mniej szare. Pozdrowienia dla wszystkich pan. [ kwiatek ]

AnnoKrystyno! Bez spacji! Ma być : nawiaskwiateknawias!🌼[kwi atek]