Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lonia 25

Z BIEGIEM LAT - Z BIEGIEM DNI dla 50-60 -siątek.

Polecane posty

Gość globus
idąc przez pola, idąc przez łąki idąc przez lasy zielone, wspominam co było rozważam co będzie zanurzam się w szarą udrękę wtem, nagle na drodze spotykam wędrowca co wtapia się w tło które widzę, przechodzi mi drogę nie mówi mi słowa, oddala się znika czym prędzej, ja dalej podążam tym szlakiem zielonym i widzę trzy drogi rozstajne, stanęłam i stoję rozważam gdzie pójdę i nagle olśnienia doznaję, gdy pójdę tą z prawej - dobrobyt mnie czeka, szacunek i miłość bez granic, gdy pójdę tą z lewej czekają mnie ciernie i wiatr w oczy dmuchał mi będzie, lecz jest jeszcze jedna - podążę przez środek tą droga ciekawość mnie wiedzie, ta droga jedyna, ta droga ostatnia, ta droga to me przeznaczenie. Spokojnej nocy i do zobaczenia jutro.

Gość globus
WITAJ DALIDA:) czekamy , organizuj się:) i wpadaj do nas. Nie da się nie narzekać, pogoda okropna.Na szczęście dookoła mojego domu jest bardzo dużo zieleni, tylko ona cieszy moje oczy. Pozdrawiam. LIVIO czuję zapach ziół, DORA zasiadamy więc do stoliczka:) Po ziołach , napijemy się kawy.

Hej! Globusik - chcesz być uleczona, my wszystkie przetrącone przez życie. Uleczy nas CZAS. Nie wpadaj do dołów,przjdż do mojego ogrodu,porozrzucaj kopce pokreciej robocie,pomożesz mi sadzić rozsady - bóle miną i głupie myśli tez. Wczoraj część zasadziłam,tyle,że komarzyska tak mnie atakowały -uciekłam z mojego ogrodu - została spora część na dzisiaj. Tak sobie pomyślałam,że na reumatyzm u ciebie,pomogłyby pokrzywy. Nie picie - ale mała chłosta - a u mnie jest ich cała łąka. Więc wpadaj....... Miłego dnia dla wszystkich klubowiczek, Wiersze wkeiłaś piękne.

Gość globus
Witaj LIVIO. Moja Droga nadstawiam się całą, chłostaj pokrzywami ile tylko możliwe. Wiesz szkoda,że mieszkamy daleko od siebie , zapewne była bym częstym gościem w Twoim "Dzikim Ogrodzie" , pielęgnowała bym paprocie, pomagała przy pieleniu warzyw i wąchała zapach kwiatów. Po pracy piły byśmy wywar z ziół i grzały kości przy Kozuni. Przez ostatnie dni jest tak deszczowo,że nie chodziłam zrywać ziółek. Właściwie to skazana jestem na siedzenie w domu. Wczoraj wieczorem po obfitym deszczu postałam chwilę na balkonie/wieczór był zimny/ poczułam piękny zapach wszystkiego co rośnie. Z powodu zimna nie mogę posiedzieć nawet balkonie. Za to kot ma raj często tam bywa. Jak zmoknie przychodzi do domu i pół dnia się myje:) Masz rację LIVIO uzdrowić może tylko czas, pod warunkiem,że będzie go jeszcze ciut...ciut.... A to czas pokaże:):) Miłego popołudnia.

Gość globus
DOM A dziś Ci powiem jak ja dom rozumiem, a opowiem jak potrafię i najlepiej umiem. Dom to sen przy oknie niebieskim jak noc głęboka, to sufit, to dach, to komin i na kominie sroka. Dom to płot i brzoza przy nim cała w złocie, to szczeble i brama i nasz kot na płocie. Dom to kawa wulkanowa gdy do niego wracam i cukier do tej kawy i w ogrodzie praca. Dom to stół okrągły, ten co w kuchni stoi i krzesła przy przy tym stole i nóż co nam chleb kroi. Dom wreszcie to te wszystkie na pięterku łóżka i sypialnia nasza i taras i poduszka. A wszystko to są tylko takie słowa i sny bo Dom moja miła to przecież my. Życzę spokojnej nocy w takim DOMU.

Dziewczyny wstawać,szkoda dnia.Kawa zrobiona.Pokrzywa zaparzona.Stolik nakryty i czeka na Was.Fajnego dnia.

Gość globus
WITAJ DORA:) Ranny ptaszku , dziękuję za zioła i kawę. Zimno jak diabli , co za pogoda.Muszę jednak wyjść po zakupy. Miłego dnia.

Lecę do Was na poranne ziółka i pogaduchy. Globus - u nas susza. Chmury wiszą nad głową,czekam na deszczyk i nic. co miałam do posadzenia - zrobione,teraz tylko czekać co z tego wyrośnie. Dzisiaj mam do załatwienia sprawy urzędowe - och...jak miło. Często jestem b.szczęśliwa,że takich spraw coraz mniej i mniej kontaktów z biurokracją. do miłego usłyszenia.

Gość globus
Witaj LIVIO. OOO Matko zachowaj od załatwiania spraw urzędowych. Jeżeli mogę, wyręczam się M. Chyba nigdy nie było tak by wrócił spokojny. U mnie też dzisiaj nie pada, jest jednak pochmurno i zimno. A jutro zimna Zośka:) i do tego podobno mokra. Przepędzę chmury z deszczem na Twoje warzywka:) niech rosną szybko:) Miłego popołudnia.

Gość globus
Witam w zimny deszczowy dzień. Połowa maja , imieniny ZOFII, wszystkim Imienniczkom życzę wszystkiego dobrego, czego pragną i marzą. Zapowiada się siedzenie w domu ......ciekawa perspektywa. LIVIO u mnie wczoraj wieczorem lało. Skierowałam chmury pod Twój adres:) ciekawe czy dotarły. Ciepłego i miłego dnia.

Cześć. Globus - chmury dootarły wraz z deszczem póżnego wieczora. Pada na moje warzywka i pokrzywy.zimno jest też. W zimnie ucieka nam kolejny m-c,zapewne to wina chmury pyłu wulkanicznego. Pamięytam jedno takie zimne lato w roku chyba 96 - po wybuchu jakiegoś wulkanu,całe takie było. Upałów nie cierpię - aleeeee, zawsze jest jakieś ALE.... Z mokrego ogrodu,życzę słoneczka na wolne dni.

Sorawa urzędowa przebiegła sprawnie i szybko,bez większych problemów....a już bylam pełna obaw. Od PANI URZĘDNICZKI - przytyk jednak dostałam,dobrze,że była na tyle"cudowna"iż tylko do tego się ograniczyła.

Gość globus
Widzisz LIVIO ile masz szczęścia:) tylko raz paniusia z okienka powiedziała coś zgryźliwego:):) Ważne,że załatwione. Dzisiaj "Noc Muzeów" razem z "B" wybrałyśmy .....Muzeum Sztuki Współczesnej". Wychodzę o 20tej. A co mi tam:) jak szaleć to szaleć:) Do Zamku się nie wybieramy , więc duchów podsyłać Wam nie będę:) Będę chciała zdążyć na walkę bokserską Włodarczyka , za długo nie będę mogła buszować po mieście. LIVIO gdyby było deszczu za mało, to znowu podeślę chmury pod wskazany adres:) Miłego wieczoru i do jutra.

Gość globus
Wolę klasykę od sztuki współczesnej, ale warto było wyjść. Dużo ludzi, zabawa na ulicy. A dzisiaj regeneracja sił:) Pozdrawiam.

Gość globus
"Ania" Wraca Ania z przedszkola, jedzie sobie tramwajem. Tramwaj jedzie po szynach, na przystankach staje. Pełno ludzi w wagonie Mają paczki, paczuszki... - Usiądź babciu, odpocznij, bo ja młode mam nóżki! Mała Ania wierszyk dedykuje wszystkim babciom.

Gość globus
A ja przesyłam zapach bzów, pięknie zakwitły . Piękne kwiaty , ale krótko trwałe , wąchajmy zapach i zachowajmy go do przyszłego roku🌻

Witam!! Dziewczyny mogę sobie trochę ponarzekać? Ale pogoda-zimno,mokro,nieprzyjemnie.Kiedy będzie słoneczko świecić?Czekam z utęsknieniem.Wczoraj kupiliśmy kwiaty na balkon,przesadziliśmy je,postały trochę na zewnątrz a na noc wnieśliśmy do mieszkania.Dzisiaj nie wynieśliśmy ich i to jest maj.Może ktoś zna jakieś czary i sprowadzi słoneczko. Mimo wszystko słonecznej niedzieli życzę.Pa,pa

Dzień dobry! Słonecznego i ciepłego dnia życzę. U mnie słoneczko świeci i jest nadzieja,że będzie cieplej.

Gość globus
Witam DORA u mnie leje, zimno i ciemno. Do tego rozgardiasz w domu. Trzeba zmienić gniazdo telewizji kablowej. O 11tej przychodzi monter. Aby to zrobić trzeba odsunąć kawałek mebla. I dalej żeby odsunąć kawałek mebla trzeba wyjąć "skorupy". Ogólnie w domu prawie remont. W mieszkaniu zimno, za oknem deszcz, wkurzona jestem totalnie. Będę chodzić jak fryga i dam radę z tym bałaganem. Pozdrawiam.

Witaj Globusie. Taaak,wyciąganie "skorup" to nie zabawa. Od razu czuje ciarki - ostatnio naświeta juz nawet nie staram się tego wyciągać. Dlaczego człowiek ma ten zapęd do chomikowania. Też mam serwisy - na specjalne okazje.Przetrwały niektóre od naszego ślubu - oszczędzane,odkurzane - to już 40 lat - wczoraj mieliśmy rocznicę. Ech..to tylko rzeczy,dzieci kiedyś wyrzucą je na smietnik. No póki co - jak mówi mój MM - to są nasze rzeczy. Kiedyś za PRL-a, był sens je zdobywać - będzie dla dzieci, powoli wszystko traci sens.

Gość globus
Hej z rana, zimno jak diabli. LIVIO warto było znieść bałagan, telewizor odbiera dużo lepiej. Skorupy /też prezenty ha ha/ jeszcze stoją i czekają na odkurzenie. Niby nic , a drugi dzień będę miała co robić LUBARKA , róża piękna , rosa to łzy natury❤️ Pozdrowienia na cały dzień.

Witam! Słońca życzę na cały dzień.U mnie moment świeciło,w tej chwili już się zachmurzyło i chyba będzie padać.Wczoraj było ciepło. Piję kawę i myślę o Was cieplutko.Miłego dnia!!

Livio,wszystkiego naj...Wytrwałości i miłości na długie lata.Niech ich będzie jak najwięcej.