Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Koronkova

JESTEM PO ZABIEGU POWIĘKSZANIA PIERSI cz.2

Polecane posty

Ja tez mam częściowo pod mięsień, tzn implanty okrągłe i górna część implantu jest pod mięśniem.

Gość Leeenia
mi lekarz zabronił podnoszenie rak do gory przez 6 tygodni. ciekawe o co chodzi..

Gość zuza1234
leniaa moj nawet nie musial zakazywac bo i tak sie nie da podniesc bo boli jak niewiem

Leeenia nie wolno żeby nie naderwać szwów. Masz w sobie dużo podskórnych wchłanialnych szwów i trzeba uważać aby ich nie naderwać.

Gość zuza1234
To nie tylko o same szwy chodzi. Do jakiegos czasu musi sie implant wrosnac jakby i utwierdzic ,trzeba pilnowac by sie nie przemiescil mimo ze jest pod miesniem trzeba uwazac

Gość Lidia_in_red
Dziewczyny wczoraj dostałam mega mocny okres który nie miał prawa się pojawić bi jestem w połowie lista tabletek antykoncepcyjnych i żadnej nie zapomniałam. Jak myślicie co to może być ?

Gość gośćKasia
Dziewczyny Byłam dzisiaj w sklepie z bielizną gdzie profesjonalnie dobiera się biustonosze. Mierzylam kilka wszystkie polskiej firmy KRIS i jestem w szoku mam 75c pomiedzy 70d.... Oczywiscie nie zrazcie sie rozmiarem bo mam samą wisząca skórę znikoma ilosc gruczołu. To jak wezmę 450cc to ta skóra się ladnie wypełni prawda ? O rozstępy się nie martwię i tak mam więc większych już nie bedzie. Ciekawi mnie tylko jak to wyjdzie z implantami.

Gość Asienkaaa2812
Leeenia wyślij fotki i do mnie:) joanna_rol@interia.pl Dziewczyny czytam o Waszym strachu przedoperacyjnym i myśle, że ze mną jest coś nie tak:) ja tez nie dostałam żadnej ogłupiającej tabletki i w sumie nie potrzebowałam jej:) jedyne sekundy strachu pojawiły się jak już leżałam na stole. Dzień przed operacją miałam myśli, że z jakiegoś powodu ona się nie odbędzie skoro się nie boję ale widocznie poprostu aż tak nie mogłam się doczekać nowych cycuchów:)

Gość to ja 82
Bylam na kontroli. Ogolnie bez kompliacji, ale mam mega spuchniety mostek, jest on prawie na wysokosc****ersi. Na razie nie wygladaja dobrze, musze dac im czas az zejdzie opuchlizna i sie troche uloza. Zauwazylam ze lezenie nie sprzyja. Jak jestem w ruchu to nie boli,jak chwilke poleze to ciezko jest wstac.

Gość zuza1234
To ja 82 .naprawdę az tak bardzo spuchniety ?? Fakt mnie mostek bolal bardzo jakbym miala cos w srodku ale lekarz nalepil plaster przez cala dlugosc z taka jakby pianka w srodku zeby zabezpieczyc.ale nic opuchniety nie byl zeby az na wysokosc piersi .daj znac jak to przejdzie

Gość zuza1234
Aha z tym wstawaniem to tez tak mam . Choc mija dzis 4 dzien nadal wstaje rano wrecz z placzem i krzykiem ,choc spie na siedzaco ,potem jak juz troche pochodze to lepiej .az sie boje bo wieczor idzie i boje sie znow poranka ,znow bedzie krzyk :-(

Gość to ja 82
Mostek jest strasznie opuchniety i bolesny, przez to piersi wygladaja jak jeden walek. Z profilu jest ok. Wogole to bol rozchodzi mi sie dookola piersi tzn.boli mnie z 10 cm ponizej stanika, pod pachami. Plus taki ze nie dostalam pasa.... Wysle wam zdjecia jak zejdzie opuchlizna, teraz nie ma czego ogladac...

Gość to ja 82
Wydaje mi sie ze mostek jest spuchniety bo mam spore implanty w porownaniu do warunkow anatomicznych, wieksze by nie weszly, no chyba ze pod pachy...

To ja 82. Bidulko jeszcze troche i bedziesz juz tylko cieszyć sie swoimi "'bliźniakami" Wracaj szybkość formy. Ps. Czekam na fiteczki :) jpalczynska27@gmail.com

Gość zuza1234
Zazdroszcze ze nie masz tego pasa na gore .ja juz siecz nim obudzilam... i musze powiedziec ze strasznie to niewygodne !!wbija mi sie pod pachy az zatarte mam i sciska tak ze czasem dech ciezko zlapac .no ale mus to mus .mam nadzieje ze na kontroli mi juz go zdejmie bo niewiem ile jeszcze z nim wytrzymam

Gość zuza1234
Ta opuchlizna napewno zejdzie i plus taki ze pewnie bedziesz miec je blizej siebie i bedzie ladny rowek w staniku. U mnie jest przerwa ok 2 cm i sie zastanawiam czym je pozniej zblizyc do siebie zeby je tak zebrac do srodka jak juz bedą w miare ruchome

Gość Leeenia
ja tez mam przerwe i to ze 2,5 - 3 cm ale lekarz mowil ze potem bede je mogla ukladac w staniku a ze blizej nie moze je siebie umiescic bo po prostu swoje wlasne mialam szeroko rozstawione..

Gość goja20
Witam :). Jutro minie trzy tygodnie od operacji. We wtorek byłam ściągnąć szwy. Wszystko wyglądało idealnie. Nic nie boli, blizny na brodawkach prawie niewidoczne.Piersi bardzo ładne. Wczoraj jednak zauważyłam zmianę w ich budowie. Szczególnie lewa mnie niepokoi. Pod brodawką zaczyna spłaszczać. Nie jest to bardzo widocznie gołym okiem, ale czuć pod dłonią, że z oblej, przechodzi w płaski obszar. Moje drogie Panie, pocieszcie mnie, że też miałyście podobne problemy i wszystko z czasem wróciło do normy ?

Gość gośćelmo
Zuza1234 ale jak ja mam nie regularna miesiaczke od zawsze.co mam kochana zrobic.zeby byla na mejscu to by bylo inaczej.naprawde jestem w bardzo ciezkiej sytuacji.ale sobie zdaje sprawe ze w naprawde ciezkej sytuacji to dopiero sie znajde po operacji.:)

Gość gośćelmo
Z gory przepraszam za moj polski,nie jestem polka I ciezko mi sie pisze.

Gość zuza1234
Gosc elmo. Jesli okres sie ma nieregularnie to mysle ze trzeba sie zawsze spodziewac, ze pojawi sie niecwiadomo kiedy.A poinformowalas lekarzaco tym ??moze jakos by zrozumial .Choc moj lekarz odrazu powiedzial, ze musimy ustalic taki termin zeby ,,przeszkod nie bylo " .

Gość gość
anonymous255280@gmail.com Dziewczyny, o 8 musze być w klinice. Juz jestem gotowa do wyjścia, nie mogłam spać. Co chwilę.się budziłam i sprawdzałam która godzina, żeby nie zaspac:-D strach ogromy, najbardziej boje się bólu juz po operacji...

Gość Leeenia
gosc nie boj sie bolu po operacji bo bedziesz dostawac leki przeciwbolowe :-) najgorsze piewsze 2 dni a potem juz z górki. Pamiętaj że do domu też dostaniesz recepte na lek przeciwbolowy. Ten bol nie jest silny, on jest o umiarkowanym natezeniu tyle ze uporczywy ale da sie z nim wytrwac :-), MYSL O EFEKCIE i pros o przeciwbolowe gdy bedziesz czula ze bol sie rozkreca wtedy bedzie ok :-) glowa do gory !

Gość zuza1234
Tak jak juz o tych lekach mowa :-) Powiedzcie jakie leki dostalyscie na recepte do domu??i czy to co dostałyscie naprawde dziala jak powinno ??

Gość Leeenia
ja bralam w domu przez poltora dnia lek doreta ( mieszanka tramalu i paracetamolu) a na recepte dostalam ketonal forte ktory zazylam w sumie tylko raz bo potem juz nie bolalo. U mnie tramal sie nie sprawdzil bo mi serce po nim walilo i mialam bezsennosc, pobudzenie batomaist ketonal to swietny dla mnie lek, dobrze na mnie dziala przeciwbolowo i jest dobrze przeze mnie tolerowany, tzn nie odczuwam efektow ubocznych.

Gość zuza1234
Leniaa dziekuje za odpowiedz.Mi lekarz chcial dac Voltaren 75 mg mocny na recepte ale powiedzialam ze chce cos mocniejszego bo bardzo zle to znosilam i dal mi Tramal 50 mg .w sumie po tym bol troche puszcza i nie czuje wowczas aby piersi byly tak nadęte i nie mam takiego uczucia jakby mi planty mialy wybuchnac jednak kreci sie po tym w glowie i spac sie bardzo chce .Oprocz tego dostalam antybiotyk 10 kapsulek ktore mam brac rano i wieczor

Gość Leeenia
zuza1234 na mnie tramal dziala wlasnie odwrotnie , tzn jestem po nim pobudzona i w ogole nie mam mowy o zasnieciu, po dobie cialo chce spac a psychika pracuje ( na mnie tak dziala). Co do voltarenu to jest dobry lek, tez mam go jako sprawdzony i nie podraznia tak zoladka jak ketonal. Jestes juz 4 czy 5 dzien po operacji sprobuj czegos lekkiego typu ibuprom lub najlepiej paracetamol (apap).

Gość gość marzena
Zuza juz dawno miałam zapytać jaki bierzesz lek przeciwbólowo ze ci się kręci w głowie. Czy oby nie tramal? Mnie też się po nim kręci i sporo ludzi ma takie objawy. Myślę że ketonal jest w miarę mocny i sprawdzony. A jak każdy źle działa na sluzowke żołądka wiec należy brać coś oslonowo Prazol, Ipp

Gość gość
anonymous : Juz jestem po rozmowie z lekarzem, mam już dzieło sztuki na klatce :-D jeszcze tylko rozmowa z anestesjologiem i będę opeeowana jako pierwsza, między 9 a 10. ale zaczął mnie boleć brzuch brzuch i nie wiem czy że stresu czy. Na zbliżającą się miesiączkę :-S

Gość to ja 82
Hej dziewczyny, druga noc za mna, ostatni proszek wzielam o 21 i przespalam cala noc.... to chyba maly sukces. Nadal cycki i mostek spuchniete, chyba jeszcze bardziej niz wczoraj. Kiedy zaczela wam schodzic opuchlizna? Niedlugo stanika nie dopne....

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się