Lola83-1 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 Beata oki czekamy ja moze na chwilke jeszcze bede bo na ta plaze jedziemy:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lola83-1 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 Nikamo masz racje a kto stawia Czerwiec? JA!!!!!! i kto jeszcze?????//// Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikamo74 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 Ja !!! Tez sie zapisuje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lola83-1 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 To juz jstesmy 2 kto jeszcze?Pati?? Folik?? Ewika Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patrycja75 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 NIKAMO____ trzeba bylo babolku jechać z nim :) czasem tak jest, że faceci nie widzą w czymś tam nic złego i jeszcze się dziwią co my od nich chcemy :) Monia u mnie tak jest, że... jakaś tam kłótnia... bo coś mi się nie podoba... po czy musi upłynąć troszkę czasu i mój eM majestatycznie "niby"sam dochodzi do takiego wniosku, o który kłóciliśmy się. Ale w tym wszystkim jest taki kochany, że tylko go zjeść i te miny,,, hihi, że to on wymyślił :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patrycja75 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 LOLA___ ja na czerwiec chyba nie zdążę, bo @ mam na 6.06 to dopiero lipiec może mnie przywitać milo, mam nadzieję :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patrycja75 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 LOLA___ ja na czerwiec chyba nie zdążę, bo @ mam na 6.06 to dopiero lipiec może mnie przywitać milo, mam nadzieję :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lola83-1 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 Uhm to Ty na lipiec a Ja Nikamo Ewika i Folik na czrwiec:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikamo74 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 Tak .....ja chciałam ale ON stwwierdził że to ma byc meski wypad....Ja mu dam babski wypad to zobaczy następnym razem:) Ale Pati my tez długo sie nie potrafimy kłócic. On czasem nie zdaje sobie sprawy że pewne rzeczy mnie ranią .Ale potem umiemy sie dogadać,przeprosić i godzić.....a to jest najfajniejsze..:))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patrycja75 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 NIKAMO____ no jasne :) i tak trzymaj :) a ja dalej ta szyjkę męczę hihi szukam na forum i nic ciekawego nie mogę znaleźć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lola83-1 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 Dobra laseczki ja znikam porobic kanapki na plaze i bedziemy sie za niedlugo zbierac:D bede wieczorem papa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikamo74 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 Kurcze ja niestety wogóle nie wiem jak sprawdzać szyjke,nie bede juz Sobie utrudniać. W tym miesiącu robie testy owul,bzzzz sie czesto no i jade w góry:). a żeby było smieszniej to mój M jeszcze przed poznaniem mnie był u wrózki i kurcze moze to dziwne ale dużo sie sprawdziło.... A mieędzy innymi przepowiedziała Mu bliźniaki :) Więc czekamy cierpliwie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patrycja75 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 NIKAMO____ masz tutaj zobrazowane :) http://www.gardenoffertility.com/cervix.shtml Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikamo74 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 Dzieki w takim razie ucze się jeszcze szyjki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 Noi jestem ciąg dalszy robienia obiadu;-) ale jestem głodna jak niewiem co mniam mniam wrescie coś zjem . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patrycja75 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 NIKAMO____ OBSERWACJA SZYJKI MACICY 1. Na początku cyklu szyjka jest: - nisko, - zamknięta, - twarda. 2. Gdy narastają objawy płodności: - wyżej, - otwarta, - miękka. 3. Gdy zbliża się owulacja: - wysoko, - otwarta, - miękka. 4. Po owulacji szyjka jest: - nisko, - zamknięta, - twarda. Szczyt objawu szyjki jest to dzień, w którym szyjka macicy jest uniesiona najwyżej, ma najbardziej otwarte ujście zewnętrzne i jest miękka. • Po miesiączce przez kilka dni szyjka jest zwykle twarda, zamknięta i usytuowana nisko. W miarę zbliżania się jajeczkowania szyjka zmienia położenie, unosi się do góry lub wykonuje zwrot od kości krzyżowej od tyłu, ku spojeniu łonowemu do przodu (sprawia wrażenie, że jest bliżej i wyżej), otwiera się i mięknie. Dzień szczytu objawu szyjki to ostatni dzień, w którym jest ona najwyżej, najbardziej otwarta i miękka. niestety nie mam jaka ma być w pierwszym okresie ciąży, ale przecież mamy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anka323 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 Wiesz co Pati..? Te fotki sa oblesne..nie podoba mi sie ta szyjka hehe wyglada bleeee Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 Pati wpisz sobie w wyszukiwarke "szyjka macicy w ciąży" i wyskoczy Ci troche tematów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 Mi też sie szyjka nie podoba fuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anka323 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 Babolki musze sie Was poradzic.. Wiekszosc znajomych mowi mi,ze nie powinnam pracowac do pozna i ze powinnam ograniczyc godziny pracy,np poprosic o trzeci dzien wolnego w tygodniu.Ja nie wiem.Wydaje mi sie,ze histeryzuja,bo w koncu kolezanka,ktora ze mna pracuje przez pierwsze 3 miesiace nikomu nawt nie powiedziala,ze jest w ciazy...a Wy jak myslicie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikamo74 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 Pati____ wiec zaczynam obserwacje(jak mi sie uda...) Ania_ masz racje okropna ta szyja!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patrycja75 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 Foczki___- mnie też się wydawało, że jest ładniejsza, a zresztą moja na pewno jest inna hihi... ta to nie wiadomo skąd wzięta ale do nauki dobra, przynajmniej nauczyłam się kiedy jest otwarta a kiedy zamknięta, tylko teraz gadzina gdzieś się schowała i szukaj wiatru w polu :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patrycja75 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 BEATKA____ wpisałam ale tam panny ... każda co innego pisze, na pewno nie jest prawdą , że szyjka jest bardzo nisko, bo... ja mam bardzo nisko tuż przed @ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikamo74 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 Pati ha ha dziwisz się że Ci uciekła jak ja tak meczysz :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 Pati ale ja jak szukałam tej strony to był zrobiony acły artykuł o szyjce nie patrz na fora Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 Ania dużo kobiet pracuje normalnie tylko ja bym zrobiła tak żebyś sie mogła wyspać a nie jak jesteś do 23 w pracy a zaraz idziesz na 7 rano bo ja bez ciąży bym umarła w tym trybie pracy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patrycja75 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 BEATA___ w takim razie poszukam :) dzięki NIKAMO___ ja ja nie męczę, eM ją bada ale też dostac nie może hihi, ot gadzina Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anka323 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 no wiec ja sie wysypiam jak mam do 23,a spac mi sie zachciewa kolo 17-18,o 23 nie jestem jeszcze spiaca a z tymi zmianami to bedzie ok,bo dzis z szefowa pogadam,zeby mi nie dawala do 23 i potem na 7. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 Ja niestety tak nie dam rady bo jak kończe o 23 to rano przed 7 wstaje bo mała do szkoły idzie. KLAUDIA gdzie jesteś jak po weselu??????????????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata2611 0 Napisano Czerwiec 1, 2009 Ja zaraz uciekam musze popatrzeć co do pracy wziąć do jedzenia bo mam problem z chęciami a jak mam na coś ochote to zaraz mi przechodzi :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach