Nikamo74 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 ha ha zawsze tu zajrze jak którac cos polewa :) to sie nazywa wyczucie:) Cześc Wam wszystkim!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 REA - łeee jak zwykle mocne.... podaje kielonka lej wiekszy ten bo lejesz..... tak jakos malusko.... inne nie beda pic nie zostawiaj im.... skoro juz otworzyłas..... ale M-M tez pije..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 nie no kaszaloty jedne jedzenie przede mna chowaja..... niakomo.... ciekawe czy Tobie pierogi dadza maja zostawic w szafce.... ja tez na popijawe przychodze..... i zarcie ale M M dzis chowa przede mna.... bzdziagwa 2 w1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
M_M 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 Przepis na ciasto...właśnie tu jest u nas mały podział zdań, bo moja mama robi tradycyjne ciasto-z mąki, jajka i wody... i raz jej wychodzi dobre, a raz można by nim komuś okno wybić;) Natomiast ja swój przepis przywiozłam z pewnej knajpy gdzie latem dorabiałam, a kucharz znała się na rzeczy i robił ciasto tylko z wody i mąki... Tylko trzeba wodę zagotować i zaparzyć mąkę. Jak ostygnie wyrobić ciasto (ewentualnie jeśli trzeba, dodać jeszcze mąki) i gotowe-jest dużo delikatniejsze i zawsze wychodzi dobre* plus lepiej się klei Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
REA_ 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 no i pieknie, o moich pierogach się dyskusja wywiązała. jak to, przecież ja sobie pierwsza zamówiłam!!! A Folik, to ona obszuka wszystko i znajdzie, jak ja będę wtedy z bruksela rozmawiać i sie pocić, pracowników bronić, a ona bedzie moje pierogi palcem popychała...... M_M ja ciebie proszę, dobrze je schowaj i obwiń może w jakiś ręćznik, coby zapach był nie tak intensywny, bo ja będę głodna, jak się tam nakrzyczę:))))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
M_M 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 No dobra, dobra, dostaniecie wszystkie, tylko pomóżcie lepić! ;) Migiem mi tu do roboty! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 M_M a ja nie bede cztac tu przepisów ino chce jesc.... i wtedy mozna czytac jak sie robi.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
M_M 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 Mnie proszę w alkoholizm nie wciągać! Ja muszę nie tylko o sobie teraz myśleć ;) Co najwyżej poproszę tego toniku i razem z Wami toasta wypiję, tylko musicie mieć dobry pomysł,za co pijemy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 a te pierogi to same bez zadnego wkładu w srodku - ciasto ciastem a co bedzie nabite w srodku.... ja to wiesz M_M taka troche wybredna jestem.... REA - ale smieszne z tym recznikiem ale smieszne.... wiesz juz bys nie pisała na forum o takich rzeczach zeby chowac przed odchudzaczka choc jednego pieroda - i w tym momencie mi łzy poleciały publicznie na forum - ruska.... wiesz.... lej wóde i do roboty... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 ja konce - bo juz mi sie we łbie kołuje.... musze co zjesc bo nie wytrzymam do 16.30 - to zostaw M_M te swoje ulepki w szafce tej co zawsze ciastak chowałysmy..... powiedz mamie zeby wiecej zrobila i to ciasto niech juz Twoje bedzie skoro zawsze sie udaje.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 REA - do pozniej..... ta pewnie juz rzygac poszła.... po GINIE.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
M_M 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 Foli, dyć pisałam,że z mięsem kapustą i grzybami a drugie z jagodami w środku ;) Dobra, dobra, nie bocz sie już, zostawię w tej szafce co zwykle,jak obiecasz że z Reą się podzielisz, bo jej pierwszej obiecałam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikamo74 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 Kurcze aleście mi smaka narobiły tymi pierogami..Nie macie serca w srodku dnia pracy takie rzeczy wypisywać. REAAAAAAAA ! nalej cos jak jeszce zostało to przynajmniej zapije głoda... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
M_M 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 Dobra, baby lecę te pierogi robić, bo zaraz ani Wy ani ja nie pojemy, jak się mamcia wkurzy :) Zajrzę do Was niebawem, obiecuję. Całuję wszystkie cmok cmok :* Pa! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ORCIO 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 no ladnie ,, biednemu to zawsze piasek w oczy,, Dziewczyny pojadly popily i nawet karniaczka nie zostawily............ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 Orcio - kto poxno przychodzi ten samo sobie..... hihi a warto było.... ale nie martw sie pierogi bede w szafce internetowej.... ale czy powiedziec której.... bo Ty dopiero sie dopisałas i nie wiem czy pozwola dziewczyny jestes w tabeli bo ja nie w temacie.? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 ORCIO.... znalazłam jestes..... to cicho Ci powiem ze w szafce tam gdzie chowamy zawsze cicha jak nikogo nie ma chyba ze babsztyle zmyla cos bo mnie chca przechytrzyc i do innej szafki wloza jakiejs szczelnej a i REA powiedziala ze beda zawiniete recznikiem co bym nie mogła wyweszyc.... ale ja dam rade.... z kapucha.... z jagodami to nie chce bo strzelaja i sie pobrudze.... ale teraz sie gotuja M_M> 2 w 1 lepi z mama..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 miało byc tam w szafce gdzie chciastka chowamy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikamo74 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 Folik to juz wyweszyłas te pierogi jak widze....podziel się ...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
REA_ 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 No dobra, dam tobie kilka, skoro wróciłaś w nagrodę, FOLIK i DRYNKA tobie naleje jeszcze jednego ,a co!!! już po:) umowy po angielsku mam analizować, toż to ja tylko o pogodzie potrafie i chłopach:)))) cha cha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
REA_ 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 Ance dam te umowy, mowila, że dobra z anglika jest. Anka, na poniedziałek potrzebuję, no! Foli, masz napij się, bo się znowu obrazisz z znikiniesz..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 Ja juz nie pije... M sie wkurzy a moze dzis przed @ bzyku zrobimy na humorek juz wypilam.... :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
REA_ 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 Folik, nie w tej gdzie ciastka, tylko tej gdzie flaszki stoją piątkowe! Przecież miały być ukryte. a jak pijemy i ja polewam ,to niezajrzałabyś tam dzisiaj! a że owinęte dobrze to i nie wyniuchałaś!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
REA_ 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 M_M - ale PYCHA!!!!!! Folik spróbuj jednego z kapustą..... to nie ze szkłem, jak od twojej teściowej, dobre są i nie będzie bolało!!!!:)))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
REA_ 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 a gdzie babole są??? Halo wyżerka i popijawa!!!!!!! Klaudusia, Pati, Lolka, Becia, Anka (to tłumaczenie , pamiętaj).....Nikulam chlanie jest!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 ajajajajaj jakie gorące..... .... a z jagodami jak...... M_M..... ja Cię poamietam w szafce miały byc nie tej ...... co były.... nonono.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
REA_ 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 Nikamo, nalać tobie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
REA_ 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 śmietanki dokupiłam, macie dobrze Folik, że wróciłaś, obrażalcu, one pić nie chciały wcześniej...... no nie mówię o Nikulam, bo ona to chętnie do kieliszka zagląda:))) A Meggi lubiła z nami sie napić, Megii chodź do nas!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Folik32 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 REA wszystkie pewnie maja zajete palce w szyjkach.... tych wiesz których a mu mamy szyjki od butelek... hehehee zejda sie zaraz.... daj tego z jagoda... a niech tam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikamo74 0 Napisano Czerwiec 10, 2009 REA PEWNIE JA ZAWSZE CHĘTNA! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach