Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karola1988

USG- potwierdzenie ciąży- kiedy miałyście pierwsze usg???

Polecane posty

mam umówioną na jutro wizytę do ginekologa( podobno posiada bardzo dobry sprzęt 3d i 4d) . Ostatnią @ miałam 21.11 .08 cykle od 28-31 dni czy będzie już widać fasolkę na usg??:) w którym tygodniu miałyście robione pierwsze usg??

Hej ja mialam usg robione w 5 tyg. ciazy i bylo widac malutka kropeczke w 9 tyg. bylo juz lepiej widac.

Gość miaaa...23
Ja miałam robione pierwsze USG w 6 tygodniu ciąży i już widziałam "fasolkę" :) Teraz ta "fasolka" ma już prawie 22 miesiące :)

Gość projkaa
ja mialamw 4 miesiacu

ja urodziłam 26 lipca tego roku ,ostatnią @ miałam 24 pażdziernika 2007 a pierwsze usg standardowo robi się około10 tyg od ostatniej @ bo wcześniej słabo widać i kobiety się stresują,że coś jest nie tak.Tak naprawdę jest to najważniejsze usg podczas ciąży i pozwala wykryć potencjalne wady rozwojowe.Usg powinnaś mieć jeżeli wszystko jest ok w 10,20 i koło35 tygodnia ciąży.Życzę udanej ciąży i jak najlepszych wieści. Ja miałam pierwsze usg na początku stycznia 2008

czyli lekarz powinien potwierdzić ciążę:) zrobiłam 2 testy ciążowe obydwa pozytywne;))) więc to chyba nie jest pomyłka;) mam taką nadzieję:)

lekarz moze potwierdzic ciąże podczas badania,nie musi do tego używac usg.mNIE PO MIESIĄCU OD OSTATNIEJ @ POWIEDZIAŁ ,ŻE TO CIĄŻA PODCZAS BADANIA(ZASINIENIE SZYJKI MACICY)

a jak odejmiesz 2 tyg to będziesz miała wiek zarodka.Ciąża standardowo trwa 40 tyg od ostatniego @ a 38 tyg od zapłodnienia

jutro pójdę to się wyjaśni:) bo dopóki nie usłyszę od lekarza że jestem w ciąży to nie uwierzę:)

ja 1 usg mialam robione w 5 tyg i 3 dniu i ledwo bylo widac w 2 ciazy poszlam dopiero w 7 tygodniu i juz widzialam i slyszalam serduszko :) wg mnie lepiej isc pozniej i cieszyc sie widokiem serduszka :)

lekarz ma podobno bardzo dobry sprzęt więc myślę że powinien chociaż kropeczkę zobaczyć;)))))))

Gość
ja miałam robione w 8 tc. Serduszko było słychac juz:)

w 5 tyg. , drugie tydzien po dla potwierdzenia, poniewaz w 5 tyg. to doslownie punkcik

ja zrobiłam test po dwóch tygodniach od zapłodnienia i dzień później potwierdził to lekarz. Niektóre Panie tutaj wzięły mnie za idiotkę, że pewnie pomyliłam lekarzy skoro tak wczesną ciąże wykrył, no ale póki co nadal w niej jestem :)

2x-6tc. za 1 razem lekarz:prosze zobaczyc - dwa;) ja:co dwa? lekarz: BLIŻNIĘTA za 2 razem ja(jeszcze przed usg):to bliźnieta,prawda?;) CZUŁAM TO;)

Gość ANNA19780429
miałam podobną sytuację, tyle ze w ubiegłym roku. ostanią @ miałam 11.11 a usg robiłam 14 grudnia i widziałam mojego synka w bardzo miniaturowej postaci :) ( był małą kropeczką, a teraz ma już 4,5 miesiąca i jest duuużym chłopcem:)

ja mialam potwierdzona ciaze na podstawie testu z pobierania krwii, a pierwsze usg +badania prenatalne mialam w 11 tyg. bylo wyraznie widac dzidziusia......widzialam dobrze gdzie jest glowka,gdzie nozki :)

Gość tak sieee boje
ja bylam w 7tc i bylo widac zarodek

Gość katka__85
Hej :) mam ogromny problem, mianowicie od roku staramy sie o dziecko, ostania miesiaczke mialam 15.03 marca wiec ponad 2 tyg temu, w sobote 28.03 zaczelam dziwnie plamic, brunatna wydzielina - trwalo to dwa dni, zroblam 4 testy - wynik bardzo slabo widoczny ale jednak wyszla druga kreska. Czy to mozliwe zeby ginekolog potwierdzil tak wczesna ciaze? czy musze czekac taj jak piszecie do 5, 6 tygodnia? blagam napiszcie...