Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

beti802

Dieta kopenhaska

Polecane posty

Go艣膰 markcia_55
Dla mnie najtrudniej by艂o przez pierwsze 3 dni, ale tylko dlatego 偶e musia艂am normalnie gotowa膰 obiady dla m臋偶a i dzieci, poprostu koszmar!!! Z czasem przyzwyczai艂am sie i do tego, np. czy zupa nie za s艂ona kosztowa艂a c贸rcia:) a pocz膮tkowe ssanie "zalewa艂am" wod膮, naprawde pomaga. Ja pije mineraln膮 艣rednio gazowan膮 ale wcze艣niej nalewam do szklanki aby troche b膮belk贸w uciek艂o, wtedy jest naprawde super!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 milkaaaaaaa
hej. ja dzis zaczelam kopenhaska.na weekend jade do mamy i nie wiem czy tam wytrwam ;/ wiecie moze o ktorej tak mniej wiecej powinny byc posilki?kolezanka ktora stosowala ta diete z rok temu schudla 10 kg.ostatnio ja widzialam i nie widac zeby przytyla:) powiedziala mi,ze ostatni posilek czyli obiad ma byc o godz.15! i pozniej juz nic tylko woda! to prawda? ja obiad dzis zjadlam o 16 zeby sie tak nie katowac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 markcia_55
U mnie to wygl膮da艂o tak: 8.00 kawa mi臋dzy 12.00 a 14.00 lunch ok 17.00 obiad, ale nie p贸zniej ni偶 18.00 tak mia艂am napisane w moim jad艂ospisie!! Woda bez ogranicze艅 nie mniej jak 2l dziennie!

Udost臋pnij ten post

markcia 55 kurcze podziwiam ciagle by艂as narazona na kuszenie :)gotowa艂as dla rodzinki ja bym chyba nie da艂a rady.. acha czyli musze zaopatrzyc sie w duzzaaa ilosc wody ach jeszcze tylko 12 dni :D bedzie dobrze chyba zaczne sobiw to powtarzac jak mantre:p milkaaaa wiesz ja dzis np zjad艂am kolacje juz o 15 ale to dlatego ze z uczelni wroci艂am dopiero na 18 a chce sie trzymac tego zeby do 18 tylko jesc .. co do godzin posi艂k贸w ja za bardzo sie nie wypowiem bo nie mam doswiadczenia, ale fajnie ze do nas do艂aczy艂as:) w tych trudnych dniach trzeba sie wspierac :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milkaaaaaaa
markcia_55 ja wlasnie wszedzie szukalam tych godzin,ale nie znalazlam.dobrze wiedziec:) u mnie najgorzej jest z ta woda.nie przepadam za niegazowana.kupie ta lekkogazowana moze jakos pojdzie. uff...a zaraz jade kupic wage!hehe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pu pu
pu pu Witam! Kilka lat temu przechodzi艂am diet臋 kopenhask膮 i musz臋 zgodzic si臋 z tym co pisa艂a yamayeczka. Nie to, 偶e jestem otwarcie przeciwna tej diecie, ale trzeba miec 艣wiadomo艣c, 偶e efekt jo-jo po niej cz臋sto jednak wyst臋puje. Ja na niej schud艂am 3,5 kg, zdecydowa艂am si臋 bo chcia艂am bardzo wygl膮dac dobrze w kr贸tkim czasie - by艂am z kim艣 um贸wiona. Moja kole偶naka te偶 schud艂a tylko 3 kilo, a inna zas艂ab艂a i musia艂a j膮 przerwac. Nie rzuci艂am si臋 po niej na jedzenie, jad艂am nieco mniej, ale po kilku miesi膮cach waga wr贸ci艂a do normy, i p贸藕niej przyty艂am jeszcze cztery kilo, ale w d艂ugim czasie. Ka偶dy ma troch臋 inny organizm, m贸j bardzo szybko si臋 przestawia i wszystko odk艂ada. Wi臋c taka dieta nie jest dla ka偶dego. Moim zdaniem nie ma sensu, nie lepiej zamiast diety ok. 600 kcal w dwa tyg., stosowac 1200 w miesi膮c, efekt b臋dzie podobny, i trwalszy? Ja ju偶 nie stosuj臋 偶adnych diet, bo m贸j organizm si臋 tak wycwani艂, 偶e wszystko odk艂ada, ale staram si臋 od roku je艣c nieco mniej, l偶ejsz膮 kolacj臋, schud艂am w ten rok ok. 6 kilo i jestem zadowolona.

Udost臋pnij ten post

ja dzis dwa jogurty z musli dwa jajka z salata i ogorkiem (niestety do tego sos i 3 kromki chleba) 2 godziny areobiku

Udost臋pnij ten post

Beti gratuluje Ci 偶e dalej podtrzymujesz diete i cwiczysz, ja tez sie staram ale mi nie wychodzi naszczescie nie jem nic po 18.

Udost臋pnij ten post

Witajcie kobietki tara86 Ja funkcjonuj臋 super (p贸ki co) i mam nadziej臋, 偶e tak pozostanie :) Tak, masz racj臋, do schudni臋cia motywuje mnie m贸j 艣lub, a przede wszystkim to, 偶e ju偶 nie mog臋 na siebie patrze膰 馃槶 Do zrzucenia jak widzisz sporo, ale po kopenhaskiej przechodz臋 na Proteinow膮 Dr Dukana wiem, 偶e ona dzia艂a. M贸j 1 dzie艅 kopenhaskiej: 8.00 kawa rozp. + 1 艂y偶eczka cukru 12.20 2 jaja na twardo 16.30 1 plaster piersi z kurczaka z grilla (przyprawiony zio艂ami prowansalskimi i pieprzem) + 3 ogromne li艣cie sa艂aty. Ponadto ok. 2 L wody mineralnej niegazowanej i 1 szkl. zielonej herbatki. markcia_55 Podzielam Twoje zdanie co do tego, 偶e na ssanie dzia艂a woda, a swoj膮 drog膮, to wsp贸艂czuj臋 Ci w膮chania tych zapach贸w jak gotujesz dla rodzinki. milkaaaaaaa witaj w艣r贸d nas, tak jak ja i tara86 wczoraj mia艂a艣 pierwszy dzie艅 dietki. markcia_55 ma tutaj racj臋, 偶e ostatni posi艂ek nie p贸藕niej ni偶 o godz. 18 (chwilk臋 wcze艣niej napisa艂am co zjad艂am i o kt贸rej godzinie) :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milkaaaaaa
angelarak i tara86 super,ze zaczelysmy razem.bedzie nam razniej:) jak sie dzis czujecie?ja jeszcze nic nie jadlam tylko kawka,ale nie jestem glodna.wczoraj mnie strasznie ssa艂o,ale woda pomagala. zaraz ide sobie zrobic ten befsztyk chociaz nie za bardzo wiem jak. a co do wody to smakowa pewnie odpada? angelarak to masz super motywacje! gratuluje ! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krikodilek
Jak tam dziewczyny z wasz膮 wag膮?Ja czwarty dzie艅 rano wa偶臋 2kg mniej.Troch臋 modyfikuj臋 diet臋.Ilo艣膰 po偶ywienia nie zmienia si臋 ale przyprawiam wszystko,do kawy dodaj臋 odrobin臋 mleka,z jajek robi臋 omlet albo jajka na mi臋kko,szpinak z szynk膮 ,sa艂at臋 doprawiam oliw膮 .Inaczej bym tego nie zjad艂a.Je偶eli mo偶ecie to trzymajcie si臋 艣ci艣le zasad.Zobaczymy po mnie,czy takie zmiany maj膮 istotny wp艂yw na utrat臋 wagi.Na razie jestem zadowolona.........a bym zapomnia艂a,jeszcze winko...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krikodilek
Zapomnia艂am ,mi臋sko robi臋 pol臋dwiczki wieprzowe natarte pieprzem zio艂owym i pi臋膰 minut na patelni,odrobin臋 oleju.pycha i bardzo nisko kaloryczne.

Udost臋pnij ten post

milkaaaaaa ja czuj臋 si臋 super - i niech tak pozostanie:) o wodzie smakowej zapomnij, a befsztyka robi臋 z piersi: bior臋 jej plaster (taki jakby艣 mia艂a piec go w panierce, ale bez rozbijania, no i mo偶e troszk臋 cie艅szy), nast臋pnie obsypuj臋 zio艂ami prowansalskimi i pieprzem i na grilla (mam w domu elektrycznego i jest po prostu suuuper, gdy偶 piek臋 na nim bez t艂uszczu, ale po takim pieczeniu musz臋 go my膰 ciep艂ego, gdy偶 jest ca艂y w przyprawach, kt贸re do niego przywar艂y. Motywacj臋 mam super, tylko 偶e chcia艂abym osi膮gn膮膰 m贸j wymarzony cel najp贸藕niej do ko艅ca maja, bo na pocz膮tku czerwca wybieram si臋 po sukni臋 :) Pozdrowionka dla Was wszystkich :) Trzymajcie si臋 cieplutko. Do jutra

Udost臋pnij ten post

ja tez sie dobrze czuje.zjadlam lunch bez zadnych modyfikacji.normalne mieso wolowe i ta salata.jak dla mnie moze byc.jestem najedzona:) powinien byc jeszcze owoc,ale nie mam nic w domu a za oknem taka zima,ze mi sie go odechcialo.

Udost臋pnij ten post

Czesc Dziewczynki ;) Drugi dzien odchaczony :) By艂am dzis po zajeciach z kolezanka w kinie na Lektorze ona wcina艂a paluszki zeby tylko oczywiscie chipsy tez ale ja sie nie da艂am :) a dzielnie pi艂am wode..Dzis juz nawet mniej czuje g艂od ale wiecie ja mam kr贸tkotrwa艂y zapa艂 mam nadzieje ze mi sie jakos nie znudzi czy cos ... aaa nie trzeba byc twardym :) krikodilek - super juz 2kg mniej , hm ja tez odrobinke modyfikuje tzn jedna rzecz kawa z odrobinka mleka samej bym nie wypi艂a angelarak- Tobie r贸wniez gratuluje 2 kg woda nie woda wazne tak jak piszesz ze jest mniej :) a jak widac efekty na wadze to jeszcze bardziej motywuje, ja zwaze sie jutro i zobaczymy.. a co to za dieta Dukana pierwszy raz s艂ysze podobna do kopenhaskiej ?/ milkaaaa haha mamy tyle samo wzrostu :D i prawie taka sama waga bo ja jeszcze wczoraj wazy艂am 59.5 a jutro zobaczymy ile.. no patrz .. beti082- za艂ozycielko topicu :) podziwiam zaci臋cia .. cwiczenia i dieta.. Hm a reszta cos ciwczy ? ja dwa razy w tygodniu aerobic a w domku skakanka, hula hop i rowerek stacjonarny.. czekaja :) Pozdrawiam cieplutko ;)

Udost臋pnij ten post

markcia 55 - i jak kupi艂as wage ?? ja dosta艂am pod choinke nie myslcie ze to okrutne czy cos bo dosta艂am od brata na w艂asne zyczenie po co dostac jakas bezu偶yteczna pierd贸艂ke kiedy mozna dostac cos pozytecznego (powiedzmy ;P) i cos co sie chcia艂o :)

Udost臋pnij ten post

heej;) glodna jakas sie zrobilam:/ brat z dziewczyna robili sobie frytki!ale sie nie skusilam:) ogolnie jakos slabo sie czuje. tara86 nie dosc,ze razem diete zaczelysmy to jeszcze podobna waga i wzrost :) super! tylko ja 59kg mam rano na czczo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 markcia_55
tara86- ja mam wage:) a kupi膰 mia艂a milkaaaaa ale ch臋tnie wymieni艂abym moj膮 na now膮 bo co艣 z ni膮 nie tak, wiecie z "biedronki" ;) U mnie kolejny dzien bez diety ale powiem szczerze 偶e wola艂am by膰 na niej bo przynajmniej wiedzia艂am co je艣膰. A teraz jest problem bo niby moge wszystko ale uwa偶a膰 trzeba:( Na nowo zacze艂am 膰wiczy膰 1godz dziennie i czuje sie艣wietnie!! Przed diet膮 nie przepada艂am za wod膮, a teraz nie moge si臋 z ni膮 rozsta膰, mo偶e woda te偶 uzale偶nia??? POZDRAWIAM!!!

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰 wszystkim tara86 ja nie 膰wicz臋, gdy偶 boj臋 si臋, 偶e wysi艂ek mo偶e spowodowa膰 z艂e samopoczucie, ale przymierzam si臋 powoli do rowerka stacjonarnego (biedny tak d艂ugo stoi). Podaj臋 Ci link do diety Dukana, czyli tzw. francuskiej diety proteinowej: http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/xxl-20-kg-i-wiecej/723-dieta-pl-jestem-na-diecie-proteinowa-dr-pierre-dukana.html a tu link do tej偶e w艂a艣nie dietki na kafeterii: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3746951 Trzymajcie si臋 wszystkie. Mi艂ego dzionka ;)

Udost臋pnij ten post

Hej Kochane:) Ja sie chyba poddaje!Obudzilam sie rano ze strasznym bolem glowy,jak tylko wstaje kreci mi sie w glowie.Chyba nie dla mnie ta dieta.W dodatku nie wiem czemu dzis rano mialam na wadze prawie 61! Wszystko jadlam wg. diety a tu o...takie niespodzianki. No i jeszcze jedna sprawa... dzis jest 3 dzien diety a ja chodze do toalety tylko siku! Tez tak macie? Ehhh wydaje mi sie,ze to pic na wode z ta dieta...przemiana materii u mnie sie zatrzymala zamiast sie poprawic i jak tu schudnac??? Pozdrowionka dla Was wszystkich:*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krikodilek
Mikaaa ,nie poddawaj si臋.Po to tu jeste艣my,aby sie wspiera膰.Najgorsze s膮 pierwsze trzy dni ,potem nie b臋dzie Ci s艂abo i si臋 lepiej poczujesz.Z chodzeniem do toalety to normalne.Je偶eli zatrzymujesz wod臋,to kup sobie tabletki Aqua femin -bardzo pomagaj膮.Wag膮 si臋 nie przejmuj,cho膰 przyznaj臋 ,偶e to dziwne.Mo偶e co艣 nagrzeszy艂a艣?Jak nie mo偶esz wytrzyma膰,to zjedz marchewk臋,albo ostatecznie jab艂ko.Ale nie poddawaj si臋,pomy艣l-nied艂ugo wiosna!

Udost臋pnij ten post

milkaaaaaa ja mia艂am to samo, ale pierwsze 3 dni to jest najgorzej przetrwa膰. Byc mo偶e to jakie艣 problemy z trawieniem jak w moim przypadku bo ja np prawie 10 dni nie robi艂am nic innego nic siku, m贸j brzuch ju偶 tego nie wytrzyma艂 i przerwa艂am diete po 10 dniu. Schud艂am 4 kg teraz niekiedy jak sie wa偶e to mam 6 mniej a niekiedy 3kg ;/ nie wiem ju偶 co z t膮 moj膮 wag膮. Tak czy tak dieta poprawi艂a og贸lne samopoczucie :) Jak narazie 179cm - 64 kg

Udost臋pnij ten post

Hehe Krikodilek nic nie grzeszylam:D Dzis tylko zjadlam troche otrebow,bo zawsze skutecznie mnie przeczyszczaja:) Wiem,ze to juz odstepstwo,ale czuje sie strasznie napompowana. Wypilam kawe i bol glowy nadal nie przechodzi.Mysle,ze to tez z przemeczenia.Mam 15miesieczna coreczke,wiec mam pelne rece roboty.Do tego jeszcze sie ucze i moze po prostu tyle jedzenia to dla mnie za malo,zeby funkcjonowac na wyskoich obrotach. Jeszcze jedna sprawa.Cale moje cialo zrobilo sie takie wiotkie i miekkie.Widze,ze bez cwiczen sie nie obedzie.tylko,ze ja nie za bardzo moge cwiczyc ;/ No i dziekuje bardzo za wsparcie:)

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny a widzialyscie str. www.vitalia.pl ? Ja tam sobie zalozylam konto.Obliczylam nawet zawartosc tluszczu w organizmie.I troche sie pocieszylam,bo porownalam swoje ostatnie obwody z dzisiejszymi i mam 3cm mniej w talii i 2cm mniej w biodach i 2 cm mniej w udzie!!! A piersi zostaly takie jak byly! :):):) Nie za wiele,ale juz cos:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 markcia_55
milkaaaa: Ja my艣le 偶e w艂a艣nie przechodzisz pierwszy powa偶ny kryzys! Nie poddawaj sie bo co najgorsze za tob膮;) a na b贸l g艂owy tabletka pomo偶e! A co 膰wicze艅 to na czas diety te偶 zaprzesta艂am bo nie mia艂am si艂 ale ju偶 do nich wr贸ci艂am ze zdwojonym zapa艂em!! Warto wytrwa膰 do ko艅ca i mie膰 艣wiadomo艣膰 偶e kilka kg ma si臋 mniej a z reszt膮 upora膰 sie w艂a艣nie 膰wiczeniami i zdrowym jedzeniem! Ja teraz robie tzw poprawki kosmetyczne czyli 膰wiczenia i 1000kcal 偶eby pozby膰 sie jeszcze 3kg i uj臋drni膰 cia艂o!! Wiem 偶e przy dziecku jest trudniej bo ja mam ich 3 wi臋c wiem co czujesz:);) Trzymam kciuki!!

Udost臋pnij ten post

milkaaaaaa nie przejmuj si臋, te偶 mam trzeci dzie艅 i te偶 chodz臋 tylko siusiu (polecam tabletki zio艂owe radirex - 2 na noc, chyba sama je dzi艣 zapodam). Ta dieta to 偶aden pic na wod臋, by艂am na niej ju偶 dwa razy, za pierwszym razem schud艂am chyba 8 kg, a za drugim tylko 4 bo j膮 troch臋 modyfikowa艂am, a m贸j facet by艂 raz i zjecha艂 11 czy 12 kg (a wed艂ug mnie wygl膮da艂 normalnie, nie musia艂 chudn膮膰, ale chcia艂 zgubi膰 brzuszek i wyobra藕 sobie facet 189 cm wzrostu i jad艂 te same ilo艣ci co my i prze偶y艂- czu艂 si臋 normalnie, a bynajmniej tak twierdzi艂). Dasz rad臋. Trzymaj si臋, na zach臋t臋 do dalszej walki 馃尰- jak j膮 zako艅czysz dostaniesz ich wi臋cej :)

Udost臋pnij ten post

Hej :) w艂asnie wr贸ci艂am z aero ach zmeczona i buzuja endorfinki :) i co trzeci dzien za nami eh juz blizej jak dalej no dzis dzien wazenia czyli 1kg mniej heh moze nie duzo ale zawsze cos... millkaa-- mnie tez dzis troche bola艂a g艂owa ale tabletka i po b贸lu ;) prawie jak w reklamie;) hm nie mam pojecia czemu tak skoczy艂a Ci waga ale moge podejrzewac ze jest to spowodowane w艂asnie tym problemem z wydalaniem, ja narazie nie mam z tym problemu...ii nie koncz diety a daj sobie jeszcze czas jak tu pisza dziewczyny a nawet beda bonusowe kwiatuszki:) gratuluje w og贸le c贸reczki ;) markcia 55 heh wybacz teraz juz wiem ze to milkaa mia艂a kupic wage :) w艂asnie tez sie zastanawiam co bedzie po diecie.. co jesc , jak Ty wychodzi艂as z diety to co jad艂as? np tego 14 dnia sorki jezeli gdzies juz to pisa艂as ale jak juz zauwazy艂as ja chyba slepa jestem :p wazne zeby w艂asnie wyrobic sobie taki nawyk do cwiczenia mnie mobiizuje kolezanka.. angelarak.. dziekuje za linka hmm dieta wydaje sie ciekawa, zobacze jak skoncze t膮 moze tez sie skusze :) rozumiem ze to juz Twoja trzecia przeprawa z ta dieta ? i 艂adnie schud艂as za pierwszym razem ale za drugim r贸wniez kurcze mnie by zadowoli艂y te 4 kg ehh A wcieracie jakies balsamy badz jakies pilingi maseczki etc. ?? ja w艂asnie zastanawiam sie nad jakims balsamem zeby by艂 lepszy efekt..

Udost臋pnij ten post

Dziekuje za wsarci:)Narazie sie nie poddaje:) Bylam dzis na aerobiku godzinke,ale teraz nie moge za bardzo chodzic.Po porodzie mialam problemy z kregoslupem i ze zwichnieta miednica i mam zakaz jazdy na rowerze,biegania i cwiczen.Myslalam,ze dam rade bo dawno nie cwiczylam,ale jednak teraz dobrze nie jest.W ogole to wlasnie z tego powodu,ze nie moge cwiczyc zdecydowalam sie na diete. dzis przyjechalam do mamy juz na caly weekend i wiem,ze bedzie mi tu jeszcze trudniej,ale nie bede sie dawac. Jak wroce w niedziele do domu to sie zwaze i zobaczymy:) Jak Was czytam to naprawde mam wieksza motywacje i sile:) NArazie uciekam.Dobranoc :*:*:*

Udost臋pnij ten post

Hej :) co tak cicho mam nadzieje ze nie porzuci艂y艣cie diety :] ja dzis mia艂am ma艂e za艂amanie i niestety w ruch posz艂y paluszki ale kilka mam nadzieje ze to nie zburzy wszystkiego :/ eh... milkaaa- kurcze zwichnieta miednica , problem z kregos艂upem faktycznie nie powinnas sie forsowac na aerobicu itd ale fajnie ze nie porzucasz diety, u mamy wiadomo jak to w domku bedzie ciezko ale ja trzymam mocnno kciuki :)

Udost臋pnij ten post