Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona_1988

EPIDUO- żel przeciwtrądzikowy

Polecane posty

Gość Biagotti
nie pytaj jaki jest moj higeiniczy sposob .. :D wyciskam az mi wszystko wyleci czyli krew , woda itp , potem daje tonik z alkoholem taki mocny a jak to nie faje to psikam jakas tam pefrumą ktora ma tyle nanwalone alkoholu ,ze na pewno wypali bakterie :D

Gość madelaine_32
Biagotti, powinnaś przez chusteczki albo coś wyciskać jeśli już musisz. ale lepiej nie wyciskać, bo bakterie przenosisz do innych porów.

Gość paugla
noo jak już dajesz tyle kasy na leczenie (tetra i epi są drogie jak cholera), to głupio tak niweczyć efekty za bardzo grzebiąc przy twarzy. wyciskaj tylko to co musisz- te które są prawie całe na wierzchu. i nie psikaj perfumami, bo jeszcze bardziej podrażnisz. już lepszy czysty spir. albo woda utleniona najlepiej. musisz przetrwać wysyp i już, potem z górki.

Gość paugla
Biagotti, skoro już wydajesz tyle kasy na leczenie - tetra i epi są cholernie drogie- to nie niwecz ich działania wyciskaniem. Wyciskaj tylko w ostateczności- jak prawie całe żółte jest na wierzchu, bo inaczej wgniatasz do środka! i nie psikaj perfumem, bo Cię może jeszcze bardziej podrażnić, już lepszy czysty spir albo woda utleniona (najlepsza opcja). Trzeba przetrwać wysyp, i już. Ciężkie to ale jakoś musisz. :)

Gość madelaine_32
nie wyciskajcie bo sobie pogorszycie. ja tak przy pierwszym mega wysypie miałam. wyciskałam i miałam coraz gorzej. ogółem to mam mega wysuszoną twarz. myje w zwykłym mydle toaletowym. a czemu? bo to w czym myłam mnie chyba podrażniało, a mydło dodatkowo wysusza. przed nałożeniem epiduo nakładacie jakiś krem?

Gość Monia_83
Problem w tym,że mając cerę trądzikową myjemy żelami antybakertyjnymi/przeciwtrądzikowymi i to błąd, tak samo wysuszanie skóry, przecież wysuszysz skórę a za chwilę Twoje gruczoły pracują ze zdwojoną siłą,żeby natłuścić buzię i zaczyna się od nowa... Ja nakładam Epi, potem jak piecze to Cetaphil jak nie piecze, to nic nie nakladam.

Gość paugla
nie, tylko po, cetaphil, tyle. kup sobie coś do cery wrażliwej w aptece, sensitię iwostinu albo dermoklar, nie wiem..

Gość madelaine_32
właśnie chce jak najmniej kasy tracić. do wczoraj używałam płyn do demakijażu z AA ale chyba podrażnia mi skóre, bo mnie piecze czasem po nim i przez to może mam więcej paskudztwa na twarzy. dzisiaj umyłam zwykłym mydłem i mega mam suchą więc nałożyłam krem nawilżający. mogę nałożyć na to epiduo ? krem z 30 minut temu nałożyłam.

Gość paugla
myślę, że tak, na pewno się wchłonął:) kurde, te ślady są niewiele lepsze od krost. ale i tak lepsze w sumie. przynajmniej w miarę płaskie. echh

Gość madelaine_32
postanowiłam, że wolę myć twarz zwykłym mydłem niż tym czymś z aa. dopóty dopóki nie dostanę wypłaty ;P będę smarować kremikami itd.

Gość najpeknijaszaaaaaaaaaaaa
dziewczyny, mi dermalolozak przepisala 2 opakowania tetralysalu, i mialam brac najpierw przezn a pozniej do konca opakowania po 1 na dzien

Gość Biagotti
musze sie powstrzymać od tego wyciskania jakoś :D Madeline - jak szukasz jakiegos zelu , oprocz mydla oczyeiscie to ostatnio wychaczylam jakis synergen w rosmanie zeby nie zbankrutować ( co mi sie ciezko zdarza) taki rozowy , w miare dobry , oczyszcza , skora jest po nim sucha ale chociaz nowe syfy nie wyskakują jak to po innych zelach mialam ...

Gość madelaine_32
a tam.. ja używam mydła :D tzn wczoraj używałam, bo dziisaj użyję już mleczka do demakijażu ogórkowego z ziaji. a tonik sobie muszę dokupić ale jeszcze mam, bo mi się kończy. i dam radę jakoś :) też w rossmanie kupuję. i ogółem kupiłam sobie jeszcze krem z dove na to wysuszenie skóry. może coś da:) nigdy go nie używałam, więc się zobaczy. mam coraz więcej zółtych. nawet dzisiaj moja pani ginekolog spytała się czy pomagają bo mam tak okrutną cerę...

Gość madelaine_32
tzn chodziło o to czy tabletki anty pomagają.

Gość najpiekniejszaaaaaaaaaaaaaaa
podobno pomagaja.... mi sie zera popsula po wizycie u kosmetyczki, mialam ladna tylko na bokach brody mialam jakie stak krostki a teraz ,....

Gość madelaine_32
tzn. mi tabletki pomogły bardzo. biorę je już 2,5 roku. tylko jakoś w sierpniu cera zaczęła mi się psuć i dlatego poszłam do dermatologa. i teraz mam takie wulkany... jak cholera;/

Gość paugla
no, ja na początku września się chciałam poratować kosmetyczką i tak mnie zmasakrowała że do teraz się leczę. w sumie nie wiem czy bym miała TAKI problem jakbym wtedy nie poszła do tej kosmetyczki. najpierw powinnam iść do dermatologa, albo po prostu przeczekać, bo kosmetyczka to najgorszy pomysł z możliwych. może madelaine masz teraz dalej wysyp po epi, bo zaczęłaś częściej stosować no i szybciej wszystko wyciąga na wierzch. ale wyciągnie i się uspokoi, będzie dobrze :)

Gość Biagotti
jak myslicie , peeling na luszczaca sie skorę po epiduo to dobry pomysl?

Gość paugla
ja bym nie ryzykowała. lubiłam sobie kiedyś robić maseczki, ale nie chcę już męczyć skóry. epiduo to dość. na łuszczącą skórę krem i tyle ;)

Gość madelaine_32
no ja nie powinnam stosować podkładu a stosuję rano do szkoły. najpierw krem a potem podkład. skórki chociaż są mniej widoczne i te okropne prychole. Paugla zobaczymy... gorzej jak mi to nie pomoże ;/

Gość muuseee
Witam. Czy ktos z was mial robiony zabieg mikrodermobrazji? Dermatolog powiedzial, ze przydaloby sie pare takich zabiegow, ale jeden kosztuje niestety az 150zł. Jesli ktos poddal sie temu zabiegowi to prosze o opinie.

Gość Monia_83
Hello:) Byłam dziś u dermy, koniec z tetrysalem, i powoli ograniczać mam stosowanie Epi:) bo mi podrażnia skórę, i powoli mam kończyć leczenie. Dostałam jakiś zelik jescze+tabletki na cerę( ale nie antybiotyki), i kazała mi stosować serię Iwostin przeciwtrądzikową. A mam jescze parę zaskórników na brodzie, i jakiś gul podskórny na policzku. Aha! Pani derma mówiła,że na ropne pomaga maść ihtiolowa(koszt 2 zeta) jest to maść ściągająca, przecibakteryjna i przeciwzapalna. Madelaine spróbuj! Mi też na takie ropne przepisala kiedyś krem z antybiotykiem na receptę za 17 zetów i pomagał.\ Narazie mam strasznie suchą skórę,wielki katar, ale dam radę:)) A jak u WAS?

Gość Monia_83
A co do kosmetytczki, pierwszym razem też poszłam, i to pogorszyło sprawę:))) a miało pomóc... Co do mikrodermabrazji... moja derma mi odradza, A co do peelingów, maseczek- w trakcie leczenia jest niewskazane, wręcz niedozwolone!Powód? bo skóra jest wystarczająco podrażniona Epi,a Epi to działa jak peeling, oczyszcza Ci skóre.

Gość NAJPIEKNIEJSZAAAAAAAAAAA
dziewczyny mam w sobote impreze i chce sie napic troche.. czy cos sie stanie? jak sie napije a biore tetralysal...

Gość paugla
może Cię boleć wątroba. weź sobie hepatil i nie pij za dużo. a ja sobie dziś wycisnęłam lekko żółtą krostkę, jakoś tak. kurde powinnam się bardziej pilnować. ale po tych niewyciskanych tez zostały ślady, takie same jakbym wyciskała -.- a tak to elegancko poszło przez chusteczkę, krwi poleciało, woda utleniona, pasta cynkowa i jakoś będzie. nie był to jakiś giga pryszcz czy grudka, normalna krostka. jakoś będzie, jest już lepiej. tylko te przebarwienia i łuszcząca się skóra.. ale, będzie ok. fajnie że kończysz Monia :) życzę żeby się efekt utrzymał, ja mam wizytę i dermatolog za tydzień w środę. ;)

Gość Martyneczka:)
Witam:) Byłam u dermatologa i przepisała mi lek Epiduo i Davercin. Cóż po leku Epiduo wiele się zmieniło na mojej twarzy. Kiedy go zaczęłam używać wszystko było ok ale po kilku dniach może po tygodniu na mojej twarzy zaczął schodzić naskórek. Nie było go aż tak nadmiernie dużo ale jednak coś schodziło:) Nie nalezy się tym martwić tylko nawilżać skórę i wszystko będzie w normie. Pamiętam że w którymś tygodniu leczenia moja twarz była bardzo czerwona. Wyglądała tak jakby była poparzona. Przez to nawet nie chcialam wychodzić z domu. W szkole pytali mnie nawet dlaczego jestem taka czerwona. Ale bez obawy wszystko się unormowało i teraz wiem że nie należy tego leku dawać w ogromnych ilościach tylko tyle ile potrzeba. Jak narazie nie jestem aż tak zadowolona z tego preparatu ale jest lepiej niż wcześniej, bo na czole i nosie niczego nie ma. Natomiast na policzkach trądzik się pojawia:( Jestem tym bardzo zawiedziona... Nie wiem czy teraz gdy pójdę na kontrolę to nie przeżucić się na "Aknenormin" może słyszeliście coś na ten temat? Pobuszowałam trochę w necie ale troszkę boję się tych skutków ubocznych:/ Pozdrawiam Was forumowiczki:) Nie dajmy za wygraną trądzikowi!!!

Gość Monia_83
Paula. no mam nadzieje, choć z tą brodą to może być różnie:))

Gość madelaine_32
a ja nadal mam fatalną twarz :(

Gość Monia_83
Madelaine... jescze chwile musisz być cierpliwa... jescze chwilę....

Gość paugla
no, a ja wczoraj byłam w Rzeszowie na koncercie Deep Purple i SBB :) świetnie było, ale skończyło się szybko, przed 1 dojechałam do domu. I mimo zmęczenia umyłam włosy, odczekałam 15,20 min do epiduo a potem już tylko 5 do cetaphilu bo mi się strasznie chciało spać. I jest w miarę ok. Mam masę przebarwień, krostek już prawie nie, jakieś tam niedobitki. Ale nie jest źle. (tfu, żeby nie zapeszać ;) I te przebarwienia mi się łuszczą. No, nie wyglądam rewelacyjnie ale naprawdę bywało znacznie gorzej (nawet mama się martwiła). Jeszcze trochę i się wygładzi. Zobaczymy co derma powie. Jutro na ten półmetek zrobię sobie dobrą tapetę i będzie dobrze. Cierpliwości, madelaine. To się skończy, naprawdę. Na pewno jak patrzysz w lustro wydaje Ci się że wyglądasz źle, tymczasem inni nie patrzą Ci na buzię z odległości 10cm szukając krostek. To zejdzie, już niedługo! Jakie tabletki bierzesz Monia na cerę? dobra, trzeba się dowlec do szkoły na matmę chociaż... miłego piątku! :)