Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona_1988

EPIDUO- żel przeciwtrądzikowy

Polecane posty

Gość lacreta
Ja stosuje już od ok. 2 miesięcy. Efekty są piorunujące!!! Nigdy nie byłam tak bardzo zadowolona z jakiegokolwiek leku. Prawdę mówiąc, to traciłam już nadzieję że cokolwiek mi pomoże. Brałam doustnie antybiotyki, chodziłam na zabiegi i nic nie pomagało, aż wreszcie mój lekarz przepisał mi Epiduo. Teraz mam gładką buzię i brak krost. Blizny są jeszcze widoczne, ale mam nadzieję że i z tym Epiduo sobie poradzi. Jedyny minus to cena, jednak tubka 15g starcza na dość długo. Polecam każdemu. Warto spróbować. ;)

Gość AsAsaaa
uzywam tego żelu jakieś trzy może cztery dni.... efekt? podrażniona skora, pieczenie, swąd i miejscowa wysypka jednym słowem tragedia...:( ale zobaczymy podobna takie skutki moga wystąpić i należy stosować dalej...

Gość pryszczotrol
Takie objawy pojawiają się podczas leczenia trądziku epiduo ale to przejściowe, nie przerywaj leczenia ja miałam podobnie, na to podrażnienie można stosować jakiś krem do nawilżania skóry.

Gość Cudo
Epiduo stosuję od 3 m-cy. Na początku było strasznie: podrażniona skóra, pieczenie, swędzenie. Trwało to ok tygodnia. Następnie sucha skóra, a nawet bardzo sucha. Przez ok 2 m-ce nie zauważyłam żadnej poprawy, było nawet gorzej. W pewnym momencie leczenia pojawił się wysyp krost. To było straszne. Krosty były podskórne i strasznie bolące - zaczęłam wątpić w działanie leku, a nawet żałować , że zaczęłam go stosować. Ten koszmar trwał ok 3 tygodni, moja buźka nigdy nie wyglądała tak źle. byłam załamana. Ale później krosty zaczęły zwyczajnie schnąć i teraz moja twarz jest nie do poznania. Przez tyle lat nie mogłam uporać się z grudkami na twarzy głównie w okolicy żuchwy, a teraz prawie ich nie ma! Warto poświęcić trochę czasu i być wytrwałym w stosowaniu epiduo - bo efekty są znaczące.

Gość dzoana111
Mi dermatolog kazał używać Epiduo przez miesiąc, tyle chyba wystarczy.

sprzedam Epiduo - żel przeciwtrądzikowy 15g, sprzedaje ponieważ poprzednie opakowanie mi nie służyło i przeszłam na inny lek. OPAKOWANIE NOWE NIE OTWIERANE, NIE UŻYWANE ważność styczeń 2014 cena 33 zł + 5,5 zł przesyła polecona priorytet kontakt : hinz.paula@gmail.com

Gość kasiczka1517
Sprzedam epidulo, uzyłam dwa razy lecz mam uczulenie na ten żel zainteresowanych prosze o kontakt kasiczka1990@tlen.pl

Gość kulfon78
Witam Topik ma 65 stron czy ktoś kto śledzi go od początku może go podsumować.Tzn. czy lek pomaga czy nie, na jak długo. Pzdr

Gość kundzio
Też o tym pomyślałem 65 stron dyskusji i nie odważyłem się czytać całości. Mi epiduo pomogło chociaż używałem go dłużej niż miesiąc (lekarz początkowo powiedział, że tyle zajmie leczenie).

Gość betka1236987456321
podsumowujac - epiduo działa ale drazni twarz dlatego nalezy stosowac co 2 dzien i kremowac twarz by nie przesuszyla sie. kupię ten żel bzac@wp.pl ma ktoś ?

Gość kamilla4
U mnie nie pojawiało się zaczerwienienie ale słyszałam, że u niektórych o bardziej wrażliwej skórze się to zdarza. Myślę, że jakiś kosmetyk do nawilżania skóry twarzy rozwiąże sprawę.

Gość dominkaaaaa
kamilla 4 czy jak nie wystapilo u Ciebie podraznienie to stosujesz nadal ten zel i nie myslisz ze on Ci nie pomaga? Prawie wszystkich podraznia a mnie wlasnie nie i nie wiem co robic;/;/

Gość dominkaaaaa
cetaphil po stosowaniu epiduo czy po nakładać?:>

czy epiduo można nakładać na wypryski? Jeśli nie to jak mam je wyleczyć;/

Gość bajkaaaaa
No to jest chyba logiczne ze na wypryski...

dla mnie tak, ale jedni mówią że trzeba omijać. Jak już się leczy jakiś czas i nic ci nie pomaga to już nawet o takie głupoty się pyta...

Gość bajkaaaaa
no spoko rozumiem:). ja powiem ci tak uzywalam wszystkiego ale najlepszy byl antybiotyk- tetralysal. bralam najpierw 2 tabl przez 2 tyg bodajze a pozniej po 1 tabl. bralam dosyc dlugo bo 3 miesiace ale efekty sa !!! nigdy nie mialam takiej buzi jak teraz. fakt czasem cos tam wyskoczy zwlaszcza przed okresem ale ogolnie to jest spoko. takze polecam ci:D

niestety, ale i tetralysal mi nie pomógł chociaż brałam go przez pół roku;/ więc szukam dalej mojego 'antidotum' na trądzik..

Gość portalnik
Spróbuj epiduo u mnie w szkole trzech znajomych tego używa nikt nie narzekał do tej pory.

Gość eis
drogie gówienko... lepiej kupić coś innego niż to coś uzywam od kilku miesiecy... raz zrobilam przerwe specjalnie aby skora sie nie przyzwyczaila... czytalam o nim jak tylko go kupilam i odziwo mi skory nie wysuszyła nawet troche... myslalam ze musi dzialac dobrze skoro mi akurat nic ze skora nie robi zawiodlam sie ;/

Gość Breshka
na temat antybiotyków to radzę uważać.. działają dopóki je bierzemy a potem nawrót, wręcz ze zdwojoną siłą problemów.. tak samo było z tabletkami antykon.typu Diana, Cirlest - które na trądzik miały też pomagać przy okazji.. a całe życie tego shitu nie można brać. mówię z własnego doświadczenia, wiec radzę szukać czegoś do stosowania zewnętrznego, a wewnętrznie po prostu lepiej sie odżywiać i stosować np. suplementy (zalecam też zinc forte) powodzenia wszystkim

Gość danii
Witam : ) ja używałam przez jakieś półtora miesiąca epiduo BARDZO Dobry lek , mi nie wyszuł skóry , lecz uzywałam maseczek nawilzajacych :) Pomógł nie wszytsko zleczył ale pomógł i to super . Nie uzywałam go około 2 tygodni bo mi sie skonczył , później niestety znów mi wyskukje tak jak kiedyś zaskórniki ;//. Musiałam iść znowu do dermatiloga i znów mi przepisał epiduo , zobaczymy :

Gość bajkaaaaaa
Jednym wracaja problemy trądzikowe po antybiotyku innym nie! To jest sprawa indywidualna. Ja stosowałam i żadnych większych nawrotów nie widze:). Także nie należy uogólniać i mówić ze każdemu problem sie nawraca. Buzka

Gość pauldtd
Używałam antybiotyku i to niestety nie pomaga (u mnie), trądzik uspokoił się po użyciu epiduo i właśnie mija miesiąc po zakończeniu kuracji i na razie nie mam nowych pryszczy.

Gość urman
Też miałem tak, że po antybiotykach moje ciało zupełnie zwariowało. Może spróbuje tego epiduo...

Gość masakra po tym
RATUNKU! Lekarz mi zalecił to używać 2x dziennie i zdążyłam użyć 4 razy. Niestety teraz twarz mnie OKROPNIE piecze, jest mega czerwona skóra się łuszczy a gdy nakładam nawilżający cetaphil MD jeszcze bardziej piecze i skóra staje się jeszcze czerwieńsza, nie mogę normalnie wyjść z domu przez to. Bez względu na to jak grubą warstwe tego cetaphilu nałozę już za chwilę skóra znowu jest sucha. Co mam zrobić? To już 2 dzień przerwy od epiduo i zaczerwienienie nie schodzi :( Boje się ze juz tak zostanie :(:( Czym to wyleczyć? Nie wiem czemu lekarz mi kazał tak często skoro w ulotce jest że można 1x dziennie :(

Gość dominkaaaaa
to może zależy od tego jaki masz trądzik. Ale żeby aż dwa razy dziennie epiduo nakładać? Co to za lekarz, bez przesady, przecież może to wypalić skórę. Ja takie objawy miałam jak piszesz po używaniu raz dziennie. Gdy nałożysz Cetaphil piecze skóra, ale później przestaje, trzeba często go używać a teraz zrobić ze dwa dni przerwy od epi a to zaczerwienienie wyglądające jak poparzenie będzie powoli schodzić. Jakieś trzy dni i nie będziesz już narzekać :) powodzenia:))

Rob przerwe tak dlugo az sie nie unormuje...smaruj czyms lagodzacym i nawilzajacym :) glupi ten lekarz...zeby od razu 2xdziennie tak mocny lek nie zrazaj sie jednak i jak juz skora jako tako dojdzie do siebie to wroc do epiduo...ale na poczatek raz na 3 dni, potem powiedzmy po 1-2 tygodniach, raz na 2 dni...i potem dopiero jak bedzie ok to raz dziennie no i smaruj naprawde cieniutka warstwa :) i duzo nawilzania - najlepiej rano ale jesli inaczej nie da rady to takze wieczorem...ale tak po 1-2h od epiduo nadtlenek benzoilu jest podstepny - na poczatku tego nie widac, a po paru dniach pojawia sie mocne wysuszenie a retinoidy tez swoje robia

Gość lissssi
sprzedam nieotwoerany zel epiduo bo juz nie potrzebuje.mam tez inne specyfiki na tradzik:Differin oraz Diacneal Avene,wszystkie na sprzedaz piszcie green.bee(at)o2.pl Mozliwy odbior w Warszawie(centrum lub Praga PLD)