Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona_1988

EPIDUO- żel przeciwtrądzikowy

Polecane posty

Gość NoTak ;)
To znaczy dzisiaj zrobiłam przerwę i już jest okey, tylko wyskoczyło parę pryszczy. Tam nie bd jak unikać słońca. Boję się ,że obudzę się z czerwona twarzą na obozie no i po prostu było by mi głupio chodzić z takim burakiem . No i tam na pewno czasu nie bd na siedzenie i smarowanie się kremami nawilżającymi i inne takie. Na obozie miałaś normalną twarz bez zaczerwień ?

Monique_ ----- mam pytanie jak duzo tej masci trzeba wydusic zeby pokryc obszar policzkow skroni i czola? i naprawde az takie sa poparzenia po stosowaniu. czy mozna ta masc stosowac po goleniu?

Gość froma
ale nie musisz unikać słońca ; ) bo jak już wcześniej napisałam słońce jest samo w sobie dobre na cerę. tylko nie możesz zapomnieć o kremie Z FILTREM UV (i tutaj nie może cię usprawiedliwić brak czasu na obozie itd.; smarowanie się filtrem jest konieczne, jeśli nie chcesz się 'spalić' i epiduo nie ma na to ŻADNEGO wpływu) i będzie wszystko ok. ja zaraz na początku obozu się spaliłam i była to kwestia słońca i braku filtra, a nie leku. problem był tylko taki, że nie mogłam smarować się lekiem przez kilka dni, bo piekło. ale potem już było ok. zaczęłam smarować się filtrem i normalnie wróciłam do stosowania leku. do domu wróciłam z normalną twarzą ; )

Gość froma
artek - generalnie leku powinno się stosować BARDZO mało. tak tylko żeby pokryć cieniuteńką warstwą. powinna wystarczyć ilość 1 max. 2 ziarenek groszku na całą twarz. nie wiem jak ma się lek do golenia. nie próbowałam stosować epiduo po goleniu ;D

Gość NoTak ;)
Jak tam, pomaga Wam epiduo ? ;)

Gość froma
mi zdecydowanie pomaga. czoło już praktycznie mam wyleczone, na nosie jest jeszcze trochę wągrów, ale ogólnie jestem zadowolona. mam jeszcze lek 'robiony' - roztwór 2% czegośtam (trudna nazwa ;d) i dodam, że stosuję ten zestaw już jakieś 2 miesiące ; ) ale już po kilku dniach widziałam efekty...

Gość zakochana07070809
Witam, ja otrzymałam żel od dermatologa. Oczywiście dostałam ostrzeżenie że jest dośc mocny dlatego też mam taka kurację i efekty widze już w 3 dniu. Uwierzcie ze są ponieważ miałam okropne problemy z trądzikiem i cały czas chodziłam w makijażu a już wczoraj byłam bez makijażu na imprezie. Czułam sie naprawde super bo po co mi makijaż skoro naprawde mam teraz skórę idealną. Pani doktor zaleciła mi zakupienie łagodnej emulsji do mycia twarzy Cetaphil i MD Dermoprotektora Cetaphil ( narazie dostałam dwie próbki od Niej). uzywam tego na zasadzie rano przemywam twarz emulsją bez uzycia wody i nakładam dermoprotektor a wieczorem równiez przemywam i nakładam lek Epiduo ale codziennie na zmianę z żelem Klindacin T poniewaz Epiduo jest dość mocny. Nie polecam stosowana żelu dzien i pozniej robienia przerwy na dwa dni jesli podrazni skórę poniewaz skóra sie zregeneruje jak również Wasz trądzik dlatego warto prowadzić kurację dalej ale tylko zmienić lek na łagodniejszy U mnie naprawde działa. Zakupiłam jeszcze też z polecenia Pani dermatolog wit B2 i PP. Dla mnie efekt piorunujący. Wygladam świeżo i nic mnie nie szczypie ani nie łuszczy mi sie skóra a mam bardzo wrażliwą i wiele kosmetyków i leków było bezskutecznych.:) Mam nadzieje ze pomogłam.:)

Gość paulina666
Ja przestałam stosowac na policzki, bo tylko schodziła mi skóra i strasznie mnie 'piekło', a nie mam potrzeby stosować go na policzki...

Generalnie jeśli schodzi skóra to dobrze- w ten sposób cera się oczyszcza i wszystko co jest głęboko... wychodzi. Co prawda, nie wygląda to zbyt estetycznie. Ja problemy z cerą mam już bardzo długo, jakieś 5 lat. Moim podstawowym błędem było to ze gdy widziałam poprawę i stan cery mnie zadowalał, zaniedbywałam stosowanie leków i wszystko sie powtarzało od nowa. Obecnie od jakiegoś miesiąca stosuje epiduo w miarę regularnie - staram sie codziennie. Zaskórniaki w 2/3 zniknęły ale pojawiają mi się ropne pryszcze. Przez ostatnie kilka dni duzo czytałam na temat diety i dochodzę do wniosku ze dla mnie zabójczy jest cukier. Wypijałam dziennie około 4 herbaty z 3 łyżeczkami cukru, do tego przeważnie jedna czekolada dziennie. Od trzech dni ograniczyłam cukier do minimum i juz widzę efekt, nie pojawiają sie nowe zmiany. (Nie wycicskajcieeeeeee- wiem że trudno sie opanować;])

Gość Beresha
Powstrzymać wyciskanie.... chyba niewykonalne ale jeśli robię to sterylnie, to dobrze wpływa na cerę - oczywiście nie mówię o ropnych wykwitach tylko o wągrach... fuj! a epiduo jest genialne... ale mam problem z przebarwieniami, nie wiem jak się ich pozbyć, słyszalam że kwasy owocowe nie dają dobrych efektów. Poradzcie cos..

Na przebarwienia- peeling kwasami u kosmetyczki. Epiduo tez jest dobre na przebarwienia bo zluszcza, wiec skóra sie odbudowuje- nowa i nowa... Od wczoraj zaczęłam pic drożdże- zobaczymy czy przyniesie to skutek.

Witam. Żel - Epiduo używam od miesiąca. Co dziennie gdy wstaje mam na twarzy ropne wypryski. To ma być na zasadzie oczyszczenia tak ? ale ile jeszcze ma to trwać? :/ Nie za dobrze sie z tym czuje ... Najwięcej tych wyprysków mam na policzkach, szyi oraz w kształcie litery "U" czyli w miejscach zarostu. Dermatolog przepisał mi również Skinoren w żelu. Skinoren używam juz od 3 miesięcy. Po skinorenie zauważyłem na twarzy takie plamki zaczerwienione. Teraz po tym miesiącu z epiduo mam na twarzy czerwony plany i codziennie robią mi się ropne wypryski. (Skinoren używam raz dziennie, przeważnie po południu a epiduo oczywiście na noc) Potrzebuje jakieś porady, co mam dalej robic ....

Gość Beresha
Romek, spróbuj myć twarz Cetaphilem- to jest bardzo delikatna i bardzo nawilżająca emulsja, prawdopodobnie masz zbyt przesuszoną twarz, ja na Twoim miejscu używałabym tylko Epiduo.. bo on jest juz wystarczająco mocny!! Bądz cierpliwy, twoja twarz się oczyszcza..

Beresha mam cetaphil i co jakis czas go używam go i rzeczywiście muszę znowu tego użyć. Myć twarz cetaphilem ? ale to nie jest zel

Gość Beresha
tak... myj nim twarz. on bardzo dobrze usuwa zanieczyszczenia mimo że to emulsja nawilżająca! Ja używam kiedy tylko jest taka potrzeba - nawet 3 razy dziennie. I nawilżona twarz goi się szybciej, do tego Epiduo bardzo wysusza skórę a Cetaphil idealnie nawilża,dlatego ja nigdy nie miałam żadnych podrażnień..

Beresha dzięki za radę :P dzisiaj umyje cetaphilem i może zostawie na 5/10 min i potem zmyje. jak myślisz ?

Gość Beresha
Romek, ja czasem używam tylko Cetaphilu bez użycia wody.. po prostu zmywam wacikiem jak mleczko kosmetyczne, ale ze względu na makijaż przeważnie używam z wodą :P ale Ty nie masz z tym pewnie problemu :D ogólnie Cetaphil jest świetny, bo bardzo łagodny i dobrze nawilżający... u mnie się sprawdził, zwłaszcza po opalaniu na plaży .. pozdrawiam!

Moim zdaniem podczas stosowania epiduo nie powinno się za bardzo wystawiać na działanie slońca. To przyczynia sie do powstawania przebarwień i dodatkowo podrażnia skórę.

Gość Monia_83
Hej! Zjawiam się ponownie po małej przerwie, wracam znów do leczenie Epi, z powodu zaskorników na brodzie i tylko w tym miejscu- cholera jasna! Ale nic dam radę, wiem że trzeba cierpliwości, wytrwałości a efekt się opłaci, tylko czemu to kurestwo musi wracać? Co do opalania, pisze w ulotce,żeby nie wysatwiać się na silne działanie promieni słonecznych i UV, także trzeba być ostrożnym, lepiej krem z filtrem 50 najlepiej a w solarium jakaś koszulka na buzi, chodzi głównie o brzydkie przebarwienia, które się mogą zrobić. Najlepiej sobie słonce opduścić w każdej postaci- wiem,że w wakacje ciezko wyglądać jak z młyna, ale wole to niż mieć plamy na buzi:) Do mycia używam kosmetyku z ZIAJI- pisałam już o nim. Kosztuje ok 9 czy 10 zł i nazywa się fizjoderm żel( nie zawiera SLS-u co jest bardzo wazne, bo to choelrnie wysusza) więc nie przepłacam za cetpahil. Uważajcie drogie kobiety, bo dermatolodzy wręcz żerują na naszej chorobie, przepisują leki ktore kosztują fortunę i polecają żele, emulsje etc firm bardzo drogich, tę ziaję sprawdziałam i mogę polecić. Co do kremu to najlepszy jest Cetaphil MD dermoprotektor, to mogę polecić z czytsym sumieniem. Już 3 raz używam epiduo i zawsze stsouję ten krem. Jak macie pytania -piszcie śmiało:)

Gość Madziaa184
ja stosuję ten żel juz jakieś 8 miesięcy. stossowanie samego żelu raczej niewielkie efekty przynosi, ale ja go stosuję razem z tabletkami i płynem na dzień. Daję świetne efekty po dłuższym czasie:)

Gość Beresha
Monia.. napisz proszę co to za emulsja ziaji? ja używam cetaphilu ale jest troche drogii...

Gość Monia_83
Beresha- nazwa tego specyfiku to fizjoderm żel, kuracja lipidowa - ZIAJA MED- dostępna tylko w aptekach, tym myję buzię, nie wysusza bo nie zawiera SLS-u, a Ceptaphil nakładam krem bo jest najlepszy i wart swojej ceny. Pozdrawiam:)

Gość Mangie 3
Cześć, Niedawno moja Pani dermatolog się machnęła i zapisała mi na recepcie o jedno Epiduo za dużo, które wykupiłam. Nawet go nie otworzyłam, odsprzedam taniej niż w aptece. Zainteresowanych proszę o pisanie na gg : 155258918

Gość xxmartusiaxx
hej chetnie odkupie epiduo

Ja rozpoczęłam kurację Epiduo wczoraj tylko że mam parę krostek na brodzie i jedną na nosie :) ale szczerze powiem że to wszystko się pomniejszyło fakt mam trochę plamki czerwone , ale nie bardzo mnie piecze i powoli znikają :) , mam nadzieję że będzie tylko coraz lepiej :] Tak więc napiszę za parę dni czy będą większe efekty ;d

Jeśli już żadne maści i kremy nie pomagają to może warto wybrać się do lekarza medycyny estetycznej, który z pewnością zaleci szereg zabiegów które pomogą Ci pozbyć się tego problemu.

Gość Monia_83
Epi dziala, trzeba tylko CZASU i nie zrażać się, że piecze,że swędzi, najwyżej smarować co drugą noc... ale robię tę kurację już 3 raz i skóra się dzięki temu mniej przetłuszcza.

Gość Beresha
Monia a powiedz czy ten krem Cetaphil nadaje się pod makijaż? nie jest zbyt tłusty? zastanawiam się nad jego kupnem, bo do tej pory jakoś nie mam ulubionego..

Gość Erikaaa
Co do cetaphilu to spokojnie można stosować pod makijaż ale trzeba kupić emulsję. Wtedy to ma sens. cetaphil jest dobrym uzupełnieniem dla epiduo jeśli masz trądzik i skórę, kora się wysusza. Pozdrawiam.