Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swiadoma niespawiedliwosci

ciaza - to niesprawiedliwe

Polecane posty

czy nie uwazacie, ze to beznadziejnie niesprawideliwe, ze facet sobie z przyjemnosci spusci sie w kobiecie a ta pozniej przez 9 miesiecy musi dzwigac brzucho co jej zabiera urode, witaminy, nastroj, seks, kobiecosc. Pozniej musi rodzic w wielkich bulach, wracac do formy, ktora juz nigdy nie bedzie taka jak sprzed porodu, porac sie z mlekiem w coraz bardziej obwislych piersiach i rozstepami. Pozniej przez reszte zycia martwic sie o potomstwo. A taki facet se latac bedzie do pracy, rozwijac swoje pasje, a jak bedzie mial chec na inna rozrywke pobawi sie z dzieckiem. NIESPRAWIEDLIWE!

Gość ___ mmm
zgadzam się

bzdury :D wspominam z rozrzewnieniem okres ciąży, poród, opiekę nad noworodkiem, karmienie piersią ;) a że mam rozstępy i fałdę tłuszczu na brzuchu plus bliznę po cesarce??? i co z tego? ale mam kochaną i wymarzoną córę :classic_cool: mężczyźni wiele tracą według mnie...

no ale przeciez ogolnoprzyjeta prawda glosi ze mezczyzni sa wzrokowcami wiec falda na brzuchu, rozstepy i blizna nie sa dla nich atrakcyjne, w odroznieniu od mlodych, szczuplych nie-mam! ktorym nie tylko kupki i kaszki w glowie... zdaje sie, ze nawet bilogia jest seksistowska ;p

Gość ejbisi
Jejku to nie rodź jak nie chcesz. Widac ze gówniara z ciebie i typ faceta o jakim mowisz to tez facet-gówniarz. Prawdziwy, dojrzaly mezczyzna tez chce miec dziecko i czesto jeszcze bardziej kocha swoja ukochaną za to ze mu to dziecko dała. A zadne puste laski z płaskim brzuchem mu nie w głowie bo jest zapatrzony w swoja rodzine. Mowie tu oczywiscie o PRAWDZIWYM facecie a nie jakichs dupkach co zdradzaja zony w ciazy. Z takimi nie warto byc.

Gość czuje zal
brzuch odbiera kobiecosc?? ja mysle ze Ty jeszcze nie doroslac do macierzynstwa i dlatego masz takie zdanie na ten temat... ja marze o takm wielkim brzuszku i wszystkim co z tym zwiazane...

zajmij się dziecko najpierw słownictwem i strukturą gramatyczną swoich wypowiedzi, a potem dopiero rozmnażaniem. a co do sprawiedliwosci - tak to już jest. i to najlepszy powód do tego żeby byle komu dupy nie dawac, tylko sprawdzonemu samcowi.

ja okres ciazy wspominam świetnie mąz we wszytkim towarzyszył poród no cóz to wietnych nie nalezał ale teraz to sie zapomniało ciało ... jedynie ślad po cc reszta taka jak kiedys:) dal meża jestm bardziej kobieca i seksowna a mam cudownegoi synka

oj Babuleńki, jakie Wy jesteście naiwne...

w sumie troche racji w tym jest..ale na szczescie troche;) jeszcze nie czas na ciebie!

karen -80, moj czas sie juz konczy...

Gość różowiuchna
Za to Ty autorko jestes taka mądra i błyskotliwa ...

Gość dobra babka
wyglad - to przesadzasz. jak kobieta chce - moze byc i po ciazy piekna jak przed. ale rzeczywiscie ma kilka lat wyjetych z cyciorysu w przeciwienstwie do faceta :((( nie fair!!!

Gość dobra babka
cyciorysu = mialo byc życxiorysu.. sama głupieje przez nadmiar mleka w cyckach ;p

Pisze o tym dlatego, ze wlasnie borykamy sie z przyjaciolka z problemami pociazowymi. Wyglada fatalnie, a byla sliczna dziewczyna o idealnej figurze. Jej jest bardzo ciezko pogodzic sie z utrata swojej atrakcyjnosci. Maz przestal sie do niej zblizac jak zaczelo byc widac brzuch. A najbardziej przykre jest to, ze wcale sie jemu nie dziwila i nie dziwi, ozenil sie z piekna dziewczyna a zyc musi z wrakiem kobiety i krzyczacym pol nocy dzieckiem - tak mowi.

Gość dobra babka

Gość dobra babka
świadoma, rozumiem o co ci chodzi. Jednak sama wiesz, ze nie zawsze tak jest :( są kobiety, które przytyja max 10kg i zrzuca wszystko bez najmniejszej skazy. Ja chociaz mialam na plusie 20kg - wrocilam do swojej przedciazowej wagi - uprawiam bardzo duzo sportow. moze to sposob na twoja kolezanke? sportowe hobby. jezeli ma rozstepy to juz gorzej - moze dzialac na ich wybledzenie, lub odkladac kase na skalpel. nie zaprzeczaj, ze nie znasz ani jednej atrakcyjnej mlodej mamuski. Wiekszosc moich kolezanek taka wlasnie jest. Teraz coraz rzadziej spotyka sie te z problemami. To wszystko lezy w psychice trzymam za was kciuki

Gość dobra babka
a w ogole to co to za fagas ten jej mąż? :||| patologia jakas, czy co? materialista, ktory nigdy nie kochal JEJ, ale jej skore... przykro sie robi - wczesniej cz ypozniej kazda kobieta bedzie brzydka. kwestia czasu

hihi fagas!dobrze to ujęłaś.. kurcze nie chce mi sie wierzyc ze z ekstra laski stal sie taki potwór..moze przesadza???wiadomo ze chudnie sie tyle co przybiera czyli ok 9 mies!ale czasem krócej jak ja.. pomóż jej! niech idzie do dietetyczki!

jej maz to nie fagas, po prostu sa malzenstwem,w ktorym nie ma tajemnic i wzajemnego oszukiwania sie. Dl amnie fagas to ten co zdradza zone bo jest w ciazy lub po ciazy a w domu udaje idealnego meza i tatusia. Co do mojej przyjaciolki. Nie jest gruba. A sporty uprawiala zawsze, przed ciaza szczegolnie, wlasnie po to by nie miec klopotow, robila tez jakies tam cwiczenia podczas ciazy by jej cialo nie stracilo sprezystosci ale niestety stracilo. Ma rozstepy, zwisajaca skore na brzuchu, nieladne posladki i uda, brzydkie piersi. Wlosy matowe, podobnie jak cera, oczy przestaly sie blyszczec. Lamia jej sie paznokcie, ciagle ma klopoty z zebami. A jest to osoba dobrze sytuowana, prowadzona przez dobrego lekarza, Uzywala super srodkow, dobrze sie odzywiala itp... Moze po prostu niektore kobiety nie zwracaja uwagi na swoj wyglad bo zajmuja sie dzieckiem i dla nich to nie ma znaczenia... ale kobiety sa rozne.

Gość dobra babka
nie wierze, ze nie widzialas nigdy w zyciu pieknej matki bez zwisu na brzuchu. twoja kolezanka sie zaniedbala i tyle.. :( moze byla juz po 30stce jak rodzila i to moze byc normalne, ze jej cialo nie ma juz dawnej sprezystosci.. "po prostu sa malzenstwem,w ktorym nie ma tajemnic i wzajemnego oszukiwania sie" nie bardzo rozumiem ;)

Gość dobra babka
ja mam cialo po pierwszej ciazy takiej jak przed nia, ale ostro trenowalam - zrobiłam po tamtej ciąży półmaraton. twoja kolezanka dalaby rade? :>>

Gość faceci musza za to chodzic
na wojne, oswiadczac sie, zarabiac na dom, miec prace, nie plakac, byc silni fizycznie, miec samochod i umiec go naprawic, prosic do tanca, startowac do bab narazajac sie na odtracenie, umiec przepchac kibel, miec klate i mięsnie , byc wysocy, fundowac na randkach, dobrze pływac, jezdzic na nartach, bic sie, jak ktos zaatakuje. Wiem, wiem, rownouprawnienie i niby nie muszą, ale jesli tacy nie sa nie bardzo sie liczą. Sto razy wole byc kobietą, bo wszystko to moge, ale niekoniecznie.

Gość nie wszystkie
Nie zawsze kobieta traci urodę... Urodziłam dwoje dzieci i nie mam rozstępów, ani też rozciągniętej skóry na brzuchu, a i piersi mam ładne:) Może dlatego, że nie przytyłam dużo w czasie ciąży, dbałam o skórę poprzez częste masaże i wcieranie kremu. Przyszłe mamusie nie musicie się obawiać, że stracicie urodę bo nie jest to regułą;)

Ja powiem szczerze też się troche boje jak to będzie po ciąży z miom cialem, ale moja mama nie ma złego , babcia też to może i ja nie będę mieć katostrofy:) A co do dzwigania brzucha ,ktory zabiera urode, to moze i czasem zabiera, ale dziecko nigdy nie będzie tak zwiazane z ojcem jak z matką:) Ono po urodzeniu od razu wie kim jest , a tata jest kimś obcym:P No i to my czujemy ruchy dziecka w naszym brzuszku, a nie ojcowie, więc ciąża ma swoje plusy i munusy:P Ale jak dla mnie jest wiecej plusów:)

A mój mąż ostatnio powiedział, że mi zazdrości. Bo sam chciałby poczuć jak to jest być kopanym od środka. I jeszcze usłyszałam, że z brzuszkiem jestem nawet bardziej sexi niż przed :P No ale fakt faktem niektórzy faceci to wieczne dzieci i tyle.

Gość bukaa
Ale kobieta za to ma pewność, że to jej dziecko :p

trochę mnie dziwi zaskoczenie autorki. Jakby się teraz dowiedziała, że kobiety zachodzą w ciążę i rodzą dzieci :) Pomijam fakt, że to nie tylko mężczyzna ma przyjemność "jak się spuści" - chyba, że orgazm u kobiet to też dla Ciebie nowość :) Jeśli chodzi o ciąże i męczarnie z tym przeżywane to po pierwsze jest to wybór każdej kobiety - jeśli nie chce tego przechodzić to nie musi, a po drugie - dla tych co chcą- jest to raczej przywilej niż przykre doświadczenie.

Gość babay
masz racje po czesci z tym ze kobieta musi jednak chodzic przez te 9 msc w ciazy i potem w strasznych bolach rodzic.