Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umaxazy

Jak oszczędzacie? Na czym?

Polecane posty

Gość jedna osoba
aha - piorę tak raz na tydzień, rzadko odkurzam, bo mi się nie chce, suszarka - codziennie rano. Więcej urządzeń elektrycznych nie mam.

Gość umaxazy
Ostatni raz odpowiadam odnośnie prądu. Mieszkamy we dwójkę na 32 metrach kwadratowych,mamy energooszczędne żarówki i sprzęt, przez większość dnia nie ma nas w domu, wieczorami tez nie siedzimy do późna. Płacę tyle i już.

Gość lolitka daisy
ciekawia mnie perfumy bo tez sa drogie

Gość umaxazy
A za perfumy więcej niż 150 zł tez nie dam.

Jak to nie masz lodówki?:) No u mnie to jest masakra. Są 4 osoby dorosłe u 1 dziecko, dwa pokoje (stan przejściowy:) ), lodówka, dwa tv, komp non stop, czajnik, mikrofala (rzadko bo rzadko ale jest), żarówek nie mam energooszczędnych bo mnie denerwuje rozpalanie się. No widocznie tak ma być:D

do ,,to ile wy sracie": rachunek 450 zł jest astronomiczny, a czy macie 2 taryfy??? jeśli nie to się nie dziwię i cieszę się ile sam oszczędzam dzięki drugiej taryfie, heh, sam boiler non stop włączony to wydatek rzędu 100 - 150 zł w całym rachunku...

Pranie raz na dwa dni (:o ), prostownica, suszarka, odkurzanie codziennie - ok to już wiem skąd ten rachunek:P

Gość auuuuuuaaaa
a ja popieram uxmazy jesli chodzi o ogólny tok myślenia ( no tylko ten papier toaletowy -ja bym nie dała rady takim szorsstkim ale to JEJ sprawa czym tyłek podciera ) odżywia się bardzo zdrowo a oszczędza na rzeczach na które według niej ( i ma do tego Święte prawo) nie ma co przepłacać podziwiam jej silna wolę i konsekwencję ja także staram się oszczędzać , mamy oboje z mężem ok 3 tyś a staramy się odłożyc 1 tyś miesięcznie ( no, nie zawsze się udaje ;( )

Gość to ile wy sracie
tak mamy dwie taryfy.

Gość auuuuuuaaaa
no i jeszcze jedno , czemu nie napiszecie o jej stylu odżywiania (który jest 1000 razy lepszy nisz wasz) tylko ciągle o tym sraniu w kółko (zabawne ,że autorka nigdzie nie napisała ze w ramach oszczędności sra u innych)

Gość umaxazy
My, przed 1, 5 roku tez mielismy dochód 3 tys. i odkładalismy z tego tysiąc. Na pewno Wam się uda, trzymam kciuki. A z tym papierem, to naprawdę nie widzę różnicy, więc kupuję najtańszy.

Gość to ile wy sracie
na jakiej podstawie twierdzisz ze jej styl odzywiania jest 1000 razy lepszy niz nasz tudziez moj nie znajac mojego ? stwierdzasz to po tym ze pije cappucino ''Bo'' lubie czy po tym ze czasem lubie wyskoczyc na miasto z facetem na frytki np czy tez na kolacje ?

Gość umaxazy
No, frytki smażone na zużytym oleju to rzeczywiście zdrowie i rarytas w jednym!

Gość auuuuuuaaaa
>>>>>>>>>> to ile wy spracie>>>>>>>>> o raaany ,jakie oburzenie..... obraziłam wacpannę, no naprawdę ..... powinnam teraz na kolanach przepraszać, co...? a Wy jak po niej ' jedziecie', wyśmiewacie, wyszydzacie to jest dobrze ? i w dodatku z tym sraniem wymyślacie kłamstwa...... no tak ,ale przecież wy jesteście jaśnie państwo.....buahhhhaaaa

Gość to ile wy sracie
''C Z A S E M '' nie znaczy ciagle tudzież codziennie moja droga ;/ nie, najlepiej wyzbyć się wszystkiego co ''ludzkie'' w imię oszczędności . Nie umrę od jednej porcji frytek na miesiąc jedzonej na mieście .

Gość auuuuuuaaaa
a pij sobie to cappucino, tylko przebadaj za 10 lat gruntownie wątrobę , smacznego...... dziwie się autorce ,ze chciało jej sie tak długo odpowiadać na te wasze żałosne , "chamsko - zabawne" posty..... i podziwiam ja ze mimo tych zajadłych, ociekających żółcią atakom nikogo nie zbluzgała

Gość umaxazy
I jeszcze tampony Soft z Biedronki też są dobre i niczym nie różnią się od O.B. i innych Tampaxów.

Gość to ile wy sracie
>>>>>>>>>> to ile wy spracie>>>>>>>>> o raaany ,jakie oburzenie..... obraziłam wacpannę, no naprawdę ..... powinnam teraz na kolanach przepraszać, co...? -----------> wcale mnie to nie oburzyło raczej zastanowiło jak możesz wydawać osąd na temat który nie został rozwinięty bo to że napisałam o cappucino i frytkach nie znaczy że tylko tym się żywie :D No ale cóż:P

do ,,to ile wy sracie": w takim razie wszystkie porządki i gotowanie, pranie, grzanie wody polecam robić w zniżce, oczywiście jeśli to możliwe i akurat jesteście w domu, do tego jednak żarówki energooszczędne by się przydały chociaż wolno się zaświecają, no i oczywiście wyłączać tryb czuwania w rtv...

Gość auuuuuuaaaa
>>>> to ile wy spracie>>>> czytaj inteligentnie, Uxmazy nie pije cappucino i nie pożera frytek bo nie lubi , wybiera co innego a nie dlatego,ze lubi ale odmawia sobie w imię oszczędzania idż już lepiej zrób sobie jakieś frytki waćpanna ..... ;)

Gość ile vat bierze
a ile pradu zuzywa czajnik 2000 w?

Gość to ile wy sracie
dziadzia ---> dziękuję za radę zobaczymy na ile będzie to możliwe :)

Gość umaxazy
Jestem osobą opanowaną i nie odpowiadam chamstwem na chamstwo. Założenie tego topiku całkowicie rozminęło się z celem. Myslałam, że będziemy tu wymieniać sposoby na zaoszczędzenie paru groszy, ale widzę, że się grubo myliłam. I właśnie się sama zastanawiam, po co właściwie się tłumaczę, skoro mogłabym już zatrzasnąć w końcu tego laptopa i przytulić się do męża. Ktoś tu sobie kpił z tego, że chcemy mieć dzieci. Chcemy i będziemy mieli. I zapewniam Was, że wbrew pozorom będą to najszczęśliwsze dzieci pod słońcem.

Gość to ile wy sracie
hahaha zrobię sobię jak będę miała ochotę :p a ty co ją tak bronisz? a może jesteś 2w 1 :p

Gość to ile wy sracie
Autorko pragnę zauważyć że wszystkiego są granice Tobie się chyba już je rozmyły , że nie widzisz tego jak bardzo przesadzasz w swoim oszczędzaniu . No ale powodzenia :D

Gość to ile wy sracie
chyba już ONE rozmyły * przepraszam za błąd

Gość auuuuuuaaaa
ale to JEJ sprawa i autorka robi JAK MA OCHOTĘ, a co zabroni jej ktoś.........?

Gość umaxazy
Żegnam. Pozdrawiam wszystkie "oszczędzaczki". A wszystkim pozostałym życzę trochę więcej kultury osobistej i tolerancji, bo jak widzę, jest to dla Was towar deficytowy i nie stać Was na niego.

Gość umaxazy - ogolnie niezle

Gość auuuuuuaaaa
no i oczywiście jak nie ma argumentu , to trzeba oczywiście snuć podejrzenia, jestem z drugiego końca Polski ,koło Zakopanego i tutaj też są ludzie którzy szukaja sposobów na oszczędzanie takie to dziwne?