Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umaxazy

Jak oszczędzacie? Na czym?

Polecane posty

Gość jedna osoba
No to co ja mam zrobić??? :-O Mogę zeskanować rachunki, żeby wam pokazać...... ;-)

Gość umaxazy
Teraz siedzę w domu, adokładnie we własnym łóżeczku leżę. Ale dnie spędzam w biurze dwie ulice dalej. Mąż mnie rano zawozi i potem zabiera.

Gość jak mieszkałam w kawalerce
to miałam rachunki za prąd rzędu ponizej 50 zł, z tym ze nie oszczedzałam na prądzie. zwykle zarówki, duza lodówka, pralka , suszarka, odkurzacz, prostownica codziennie, tv , kom non stop. także te 25 zł uważam jest realne.

Gość to ile wy sracie
bo mam normalne sprzety w domu nie wylaczam diod na noc komputery chodza po10 h dziennie do tego telewizory lodowka czajnik elektryczny swiatlo itp. proste 450 na dwa miesiace to jest nasz rachunek. za to twoj rachunek przy NORMALNYM zyciu i uzytkowaniu jest po prostu nieprawdopoodobny chyba ze ciagniesz prad na lewo.

Gość jedna osoba
Rozumiem, że więcej płacą osoby mające dzieci, rodziny, większe mieszkanie. Jak człowiek mieszka sam - to dużo nie korzysta. Świecę tylko w jednym pomieszczeniu. No i brak lodówki robi swoje.

Gość umaxazy
A gips mam tylko do połowy łydki, więc nie jest to takie uciążliwe. Nie wiem , dlaczego wszędzie węszycie podstęp? Nie mam żadnego celu w tym, żeby zmyślać.

Gość umaxazy
I nie mam złamanej tylko skręconą.

Gość dla mnie to co robi
na poprzednim topiku autorka napisala ze mieso miod jajka wedliny przetwory dostaje od tesciow dziadkow i rodzicow a skoro dostaje a nie kupuje to jka to oszczednosc\//? :-o

Gość umaxazy
A żeby było śmieszniej, skręciłam, gdy szłam wpłacić gotówkę na lokatę.

Gość dla mnie to co robi
13:38 [zgłoś do usunięcia] umaxazy Jeżeli chodzi o mięso, to mam o teściów, którzy mają gospodarkę i wszystko jest o niebo zdrowsze niz w sklepach. Dostajemy od nich mielone, schab, gotowe wyroby(szynka, kiełbasa, kaszanka). Teściowa hoduje kury, tak więc jajka ze sklepów to porażka, widzę różnic. poza tym dostajemy od nich ziemniaki, marchew buraki- wszystko z uprawy ekologicznej. Moi dziadkowie mają pszczoły- od nich dostajemy dużo miodu. Nawiasem mówiąc, cukier kupujemy chyba raz na pół kwartał 1 kg, bo ja nie słodzę, a mąż uzywa miodu. Moja mama natomiast daje nam przetwory w słoikach, tez wszystko z własnej działki. Wiem, co kupuję, nie sugeruję się tylko ceną, patrzę tez na jakość. dowod carno na bialym :-O

Gość to ile wy sracie
właśnie i chce miec swojego świniaka na balkonie :/

Gość jak mieszkałam w kawalerce
acha i miałam płyte elektryczna na której gotowałam z 2 razy w tyg i czajnik elektryczny z 2 razy na dzień

Gość dla mnie to co robi
ciekawe wczesniej pisalas ze chodzisz pieszo bo masz 7minut na trasie dm-praca a teraz ze wozi cie maz bajkopisarka konfabulantka cholerna

Gość ummagumma
Nikt mi nie wierzy. Ojej, dlaczego, ja taka szczera dzioucha jestem.... No dobra, świetnie się tu bawiłam, jak rzadko na tym smętnym forum, gdzie króluje grzybica pochwy i zdradzane żony. :D Jestem wybitnie, obrzydliwie rozrzutna.:) Psa nie mam (niestety, alergia). Pozdrawiam jedną forumowiczkę, która chyba też sie nieźle bawiła moimi wpisami, bo reszta to czysta agresja i wzajemne dokopywanie sobie dla idei. Bez sensu , totalnie bez sensu. Pa. :P :D

Gość umaxazy
"na poprzednim topiku autorka napisala ze mieso miod jajka wedliny przetwory dostaje od tesciow dziadkow i rodzicow a skoro dostaje a nie kupuje to jka to oszczednosc" napisałam to, bo ktoś mi zarzucił,że kupuję szajsowate mięcho w hipermarkecie

Gość dla mnie to co robi
kolejna perelka 13:54 [zgłoś do usunięcia] umaxazy Załatwiamy się z mężem w miarę możliwości w pracy.Czasami jak nie nagli a jestesmy w domu to jedziemy do tesciów i tam przy okazji się załatwiamy.Oszczędzamy w ten sposób wode i papier.

Gość umaxazy
"na poprzednim topiku autorka napisala ze mieso miod jajka wedliny przetwory dostaje od tesciow dziadkow i rodzicow a skoro dostaje a nie kupuje to jka to oszczednosc" napisałam to, bo ktoś mi zarzucił,że kupuję szajsowate mięcho w hipermarkecie

Gość dla mnie to co robi
15.01.2009] 14:28 [zgłoś do usunięcia] umaxazy A poza tym oszczędzanie to dla mnie wyzwanie, np.postanawiam sobie , że w tym tygodniu wydamy tylko 100zł- i jeśli udaje nam się, jestem z siebie dumna, chociaz oszczędzać wcale nie musimy. Ot, takie hobby.

rachunek 25 zł jest możliwy w mieście w małym mieszkaniu i na dwie osoby, rachunek 450 zł??? u mnie w 6-osobowej rodzinie w dużym domu rekordowe rachunki ,w zimie wiadomo większe wynosiły ok 300 zł tak, że w te 450 raczej wierzę....

Gość dla mnie to co robi
no to dostajesz a nie oszczedzasz bo nie musisz tego kupowac czyli albo dostajesz i nie oszczedzasz bo masz za free albo nie dostajesz i klamiesz

Gość umaxazy
Mąż mnie wozi teraz z gipsem do biura podróży, a do firmy, w której jestem zatrudniona z domu mam 7 minut z buta.Więcej uwagi przy czytaniu!

jedna osoba: NO TO JAK TO SIĘ ROBI, ŻEBY MIEĆ 25Zł ZA PRĄD?! Teraz pytam poważnie, bo zaczęłam się wkurzać na mój rachunek:P

Gość dla mnie to co robi
22:48 [zgłoś do usunięcia] umaxazy Co na to sąsiedzi? -Wolnoć Tomku w swoim domku . Sąsiedzi hodują w domach koty, czy psy które załatwiaja się na trawnikach, to ja na własnym balkonie prąsiąt nie mogę?

a ja jeszcze lepiej oszczędzam na papierze toaletowym, mianowicie co 2 tygodnie na uczelni idę do WC gdzie w soboty zawsze na dystrybutorze do ręczników leżą ręczniki papierowe, mięciutkie, białe zawsze zabieram do domu... :)

Gość to ile wy sracie
no to cie rozczaruje bo wlasnie takie rachunki mamy na 6 osob co dwa miesiace. 3 pokojowe mieszkanie 3 telewizory 2 komputery czajnik bojler lodowka zwykle zarowki tak z grubsza mowiac. ale rachunek 25 zloty to dla mnie parodia.

Gość umaxazy
"Załatwiamy się z mężem w miarę możliwości w pracy.Czasami jak nie nagli a jestesmy w domu to jedziemy do tesciów i tam przy okazji się załatwiamy.Oszczędzamy w ten sposób wode i papier." No przecież to napisał jakiś podszyw.

Gość umaxazy
Moi teściowie mieszkają jakieś 400km od nas, więć niemożliwością byłyby takie wyjazdy za potrzebą.

Gość lolitka daisy
Umaxazy a jakich perfum uzywasz,tanich czy drogich? da sie na tym zaoszczedzic?

Gość jedna osoba
ja 25 - nie wiem. Po prostu żyję. Żarówki mam energooszczędne w dużym pokoju i kuchni. Lodówki nie mam. Na noc wyłączam wszystko z sieci. Cały dzień w domu też nie siedzę i nie palę. W tym miesiącu (styczeń) zaczęłam używać tylko czajnika elektrycznego - bo dla odmiany za gaz płacę sporo - i zobaczę, co z tego wyniknie. Jeden telewizor - działa bez przerwy prawie. Laptop - też. W sypialni palę głównie małą lampkę. I tak jakoś wychodzi.....