Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umaxazy

Jak oszczędzacie? Na czym?

Polecane posty

Gość dla mnie to co robi
ummagumma >>>>>>>>jestes moja idolka :D |Ide do Ciebie na korki z oszczedzania :D kurka jedna sraka ale podejscia dwa???? :D gratuluje rozumiem ze na tampaxy kasy ci szkoda i uzywasz korka watka owinietego a jedna prezerwatywa sluzy twojemu chlopu przez miesiac?/?? :D :D :D ludki ja nie moge

Gość umaxazy
"mi się wydaje że to jakiś problem psychiczny-jak np anoreksja" Do anoreksji to mi jeszcze daleko, ważę 60kg. Perfekcjonizm?Jak najbardziej i dobrze mi z tym; nie cierpię rozlazłych, niezorganizowanych osób, które nie potrafią nic przedsięwziąć i umieją tylko narzekać.

Gość BASS REFLEX
raczej autorka bo chyba przeszła już wszystkie bariery sorry mozna oszczedzac wielu l;udzi to robi ale nie oszczedzac na sraniu we wlasnym domu ;/ to juz jest chore.....;/

Gość dla mnie to co robi
izia >>>> \takich kwiatkow tu mnostwo bylo :D a czytalas jak autorka pisala ze szcza w pracy mimo ze do domu ma 7minut drogi bo woli sie w firmie wyszczac niz w domu bo w domu wody jej szkoda???? :D :D :D poleglam na tym

No nam właśnie przyszedł rachunek za prąd:o 368z pierwsza rata:O, a później po 144 miesięcznie - ja to umiem oszczędzać:p Chyba muszę przeczytać wszystko bo nie wiem o co biega:) A może mi ktoś zrobi streszczenie tak na szybko - bo też się chętnię pośmieję:D

Gość dla mnie to co robi
oj wej oj prosze odciagnijcie mnie od tego laptopa. Autorka nie zrozumiala porownania swego zachowania do anoreksji :D :D boziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu musze ten topik w pracy pokazac :D

Gość umaxazy
"faktycznie pamiętasz te lata srania w pampersy "- co za żenująca wypowiedź, to to chyba każdy miał

Gość dla mnie to co robi
ja 25 nie da sie oj nie da posiwec sie bo awrto podam przyklad plyn do okien za 1,99 autorce na rok starcza szczy w firmie tuz przed wyjsciem do chalupy bo w domu jje kasy szkoda

Gość dla mnie to co robi
no ale twierdzilas ze srake mialas RAZ W ZYCIU ale z dwoma podejsciami. wiec sie nie dziw ze ludzi interesuja hmmm zasrane lata :D

Gość dla mnie to co robi
wody jej szkoda a nie kasy zreszta... kasy a wode tez jej szkoda :D

Gość turkuć
[zgłoś do usunięcia] umaxazy "mi się wydaje że to jakiś problem psychiczny-jak np anoreksja" Do anoreksji to mi jeszcze daleko, ważę 60kg. nie twierdzę że masz anoreksję,tylko że twoje zaburzenie psychiczne jest podobnego rodzaju:)

Gość dla mnie to co robi
turkuc>>>>>>>>ona tego przeciez nie zrozumie ;D

Gość turkuć
właśnie widzę,a tak opisowo specjalnie napisałam żeby każdy zrozumiał:D ups,nie udało się:P

Dobra mam za sobą pierwszą stronę - tam jest ta perełka o sikaniu w pracy:D Wiecie co, a nie przyszło Wam do głowy, że ONA SOBIE ŻYWCEM JAJA ROBI! No przecież to jest niemożliwe. To nie jest oszczędność - to jest totalne sknerstwo i skąpstwo, no i zdecydowanie jakieś zaburzenie:o Zakładam, że nie chcą mieć dzieci (albo nie BŁAGAM WAS, NIE MIEJCIE!) bo dziecko to dopiero kosztuje kurde no - autorko zastanów się mocno bo NAWET tego 100zł nie zaoszczędzisz przy dziecku. ;)

Gość przedsiębiorczość to
dla autorki pojecie oznaczające kombnatorstwo

Gość Izóchnaaaa
Wiecie co? przeczytałam tylko wpisy autorki...nie widzę w jej postępowaniu nieprawidłowości - lubi oszczedzać pomimo dobrych zarobkow, bo zbiera na mieszkanie - nie kazdy może je dostać od rodziców. o tym sikaniu w pracy nigdzie nie znalazłam...nie rozumiem waszego najazdu na autorkę...na prawdę. :( dziewczyna jest zaradna, odszczędna, potrafi mieć gest, o co chodzi ? o to że ładnie zarabiają ? że firmę " oskubie " ? a firmy nas nie wykorzystują ???? jedyne co mnie dziwi to te 8 rolek papieru z biedronki :( nam wystarcza tyle na tydzień - 3 osoby. no i te niskie rachunki za prąd...to raczej niemożliwe ale poza tym autorka nikogo nie obraża, doczytałam do 10 strony i nie zauważylam, zeby kogoś obaziła....

Gość ummagumma
Aha i jeszcze jedno. Na ogrzewaniu oszczędzam też dlatego,że w nocy spi ze mna mój ukochany piesek, który mnie ogrzewa lepiej i taniej od kalryfera. Oczywiści posiadanie pieska też kosztuje, ale mnie udało sie te koszty zminimalizować bardzo mocno. Po pierwsze - wiadomo,że psy musza chodzic na szczeepienia, ale w mioim mieści raz w roku miasto finansuje szczepienia na wściekliznę, więc korzystam z tego udogodnienia. W innych sprawach do weterynarza nie chodzę i robię wszystko sama. Ostatnio moja kochana psina miała wrzód na pysku, to sama go wycięłam przy pomocy ostrego noża, tylko sama obciąc mu ogonka nie dałam rady. Musiał to zrobić szwagier ( na podwórku, siekierką), bo ja za wrażliwa jestem. :( Na jedzonku dla pupila też oszczędzam. Puszczam go na cały dzien na dwór, zawsze coś sobie ze śmietnika wygrzebie, czasem ktoś mu cos rzuci. Własciwie tylko woda dla niego mnie kosztuje, no ale na tę miske wody to ja chyba moge sobie pozwolić, prawda? :) Mam jescze parę innych sprawdzonych patentów na oszczędzanie i sukcesywnie będe je tu zamieszczać, oczywiście, jeśli kogos to interesuje. Gratuluję tak udanego i ze wszechmiar potrzebnego topiku.

Gość dla mnie to co robi
ja 25 zmartwie Cie oni CHCA MIEC DZIECI. chca tez miec dom. Na forum dom gotowanie ogrod jest taki tes topik tej autorki na ten sam temat pod tym samym tytulem. Zajrzyj tam rozrywka gwarantowana :D

Gość dla mnie to co robi
izochna na pierwszej stronie jest o sikaniu w pracy :)

Gość żenujące prostaczki z was

Gość dla mnie to co robi
13:25 [zgłoś do usunięcia] umaxazy Ja też gotuję sama, bo to taniej i zdrowiej. Kiedyś miałam taką fazę, tylko nie śmiejcie się proszę, że kończąc pracę szłam codziennie się wysikać w firmowej toalecie( chociaż do domu mam 7 minut na pieszo), żeby zaoszczędzić na wodzie w domu. W sumie trochę zaoszczędziłam. o prosze :D

Gość Izóchnaaaa
ooo raaaany !!!! :D faktycznieeee !!!! ej laska tu to juz przesadziłaś :) nie rob tak !

Gość dla mnie to co robi
ummagumma >>> :D pisz ja na pewno skorzystam tylko prosze nie o zwierzatkach :(

no i co? zatrzęsło to twoim skrzywionym światopogladem?

Gość dla mnie to co robi
izia>>>> pisalam przeciez tak zatrzeslo pes cie nie skrzywdzi kocha bezwarunkowo a czlowiek??? :( durna picz z ciebie

Gość dla mnie to co robi
izia najlepsze jest to ze ona twierdzi ze zaOSZCZEDZILA

durniejszej osoby od ciebie tu nie widze, ale jedna cie dogania

Gość dla mnie to co robi
wlasnie lays chrupe zielona cebulka wydalam na nie az 2.99 jejaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa alez ze mnie rozrzutna istota :D

Gość to ile wy sracie
widze ze dyskusja dalej trwa :D wlasnie zjadlam sobie kolacje i pije cappucinko :D a autorka co porabia? Moze bys na necie zaoszczedzila?