Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umaxazy

Jak oszczędzacie? Na czym?

Polecane posty

Gość żenujące prostaczki z was
pakując w siebie takie gówno nie dziwota że srasz dalej niz widzisz

Gość dla mnie to co robi
a o jakim smaku pijesz cappucino??? :D No i ile kosztowalo?? Moze daloby sie jakos zaoszczedzic?? :D

Gość umaxazy
Przeliczmy: 22dni pracujące w miesiącu daje 22 gratisowych użyć spłuczki.Razy 12 miesięcy=264 gratisowych spuszczeń wody w toalecie. I to już coś. Nie chodzę tam przecież sikać na siłę, tylko dlatego, że mi się chce, a że przy okazji zaoszczędzę na zimnej to chyba dobrze, co?

Gość dla mnie to co robi
no pewnie ze sram na nocniku tu przeciez siedze sram pierdze i pisze \:D

Gość to ile wy sracie
kurde czekoladowe za 4.99 cholibka nie pomyślałam ze moglam kupic tansze ;/

Gość umaxazy
To co mam się zsikać po drodze?

Gość dla mnie to co robi
nie wierze ze zrobila to wyliczenie nie wierze :D :D :D zna ktos dobrego psychiatre w \gdansku???

Gość to ile wy sracie
daleko mi do gdanska wiec nie za bardzo :D

Gość dla mnie to co robi
no idzisz??? jaka z ciebie rozrzutna istota. pewnie mokate albo jakies lepsze krezusko jedna. :D Ciepnij no mi filizanke przez lacze :D A na drugi raz pamietaj cappuccino tylko firmy tesco lidl lub biedrona :D

Ty ale ja się doczepię do tego rachunku za prąd. Jak to jest możliwe, że płaci 25zł! Chyba coś ściemnia albo wszystko ma na baterię. Przecież nawet jak się z domu wychodzi to działa chociażby lodówka:o Kurde ja też bym tak chciała - a mieszkam w mieście ok 50 tys. mieszkańców i płacę 144zł/miesiąc! I sprawdza się to co od zawsze powtarza mi moja babcia - bogaci się cenią, zwykle są skąpi i przesadnie oszczędni i dlatego się dalej bogacą. Uważam, że jeśli zarabia się tyle, że można ODŁOŻYĆ 2-3tys. to, to co prezentuje autorka - nie jest normalne!

Gość -----DO AUTORKI TOPIKU
Skoro tak jak pieniędzmi gospodarujesz czasem, to czy nie szkoda Ci go na ciągłe siedzenie na kafeterii? Toż to strata czasu (czytaj pieniędzy) :P

Gość dla mnie to co robi
Kurka ja tez zupelnie w innej czesci Pl zyje :D. Masakra ja juz nie wiem co napisac. :D

Gość umaxazy
No właśnie, nie jem takich świństw jak chipsy, więc tez oszczędzam. Jako przekąskę zdecydowanie wolę brokuła w sosie czosnkowo-jogurtowym. A zamiast cappuccino polecam zieloną herbatę.

Gość qwertyna
umaxazy sluchaj - okradasz pracodawcę - dla mnie to postepowanie oszusta i zlodzieja - symulujesz chorobę, pracujesz w innym miejscu i chcesz tak przez 2 miesiace. i jeszcze sie chwalisz jaka jestes zaradna. jak ci nie wstyd. jesli pensje placi ci teraz zus - to okradzasz wszystkich pracujacych.

Gość dla mnie to co robi
ja25 ja sekret Ci zdradze tylko wiesz ciiiiiiiiiiiiiiiiiicho bo kazdy tak bedzie plaxcil ... autorka ma jeden patent wiesz jaki???? gasi swiatlo w lodowce :D

Gość dla mnie to co robi
qwertyna ma racje JESTES AUTORKO NEDZNA ZLODZIEJKA

Gość to ile wy sracie
dla mnie to co robi ----> leci cappucinko :D faktycznie następnym razem pódję do biedronki najlepiej pieszo mam tylko 20minut drogi w jedna strone i kupie tansze pozostale 3 zlote wrzuce do mojej skarbonki swinki :D ja 25 --> z prądem jest niemożliwe chyba ze zyje o swieczkach a jedzenie trzyma w piwnicy by nie tracic na lodowke :/

Gość ummagumma
Cieszę się, że moje formy oszczędzania wywołały tak głęboki oddźwięk. Bardzo to podnosi moje ego i czuje się zaszczycona. Opowiem wam ciekawą historyjkę, jak nie tylko zaoszczędziłam, ale nawet zarobiłam. :) Otóz szłam kiedyś przez miasto i w przejściu podziemnym zaczepił mnie pewien biedny człowiek, ale bardzo miły i dobry. Podsunął mi pod nos kapelusz na dnie którego były jakieś drobniaki. Wzruszyłam się,że chociaż taki biedny to chce sie podzielić z innymi. Zapytałam z uroczym uśmiechem; " To dla mnie? Dziękuje panu bardzo" i wzięłam te pieniążki z kapelusza. Pana ze wzruszenia aż zamurowało i tylko oczy zrobiły mu sie takie wielkie jak spodki. Jak odchodziłam to tylko wykrztusił :" o kurwa", ale to pewnie był taki komplement, na miarę tego prostego acz bardzo szlachetnego człowieka. To wspaniałe,że sa jeszcze tacy ludzie. :)

Gość umaxazy
"Ty ale ja się doczepię do tego rachunku za prąd."- naprawdę, po co miałabym sciemniać? Trzy miesiące temu otrzymałam 6 faktur: są tam prognozy na każdy miesiąc od listopada 2008 do kwietnia 2009, nie wiem w jaki sposób oni to rozliczają, ale płacę ok. 25 zł; na każdej fakturze jest trochę inna kwota, od 22 do 26 zł- w takich przedziałach wahają się moje rachunki.

Gość dla mnie to co robi
to ile dzieki pyszotka ja mam o biedronki 50mi drogi ale co tam pojde kupie i tez poczestuje :D

Gość to ile wy sracie
wiesz nie czepiaj sie mojego cappucino pije bo mam kaprys pije bo lubie i nie bede szczedzila na sobie . Poza tym mam w domu zielona herbate i dla zaspokojenia twojej ciekawosci mam tez czerowna i liptona ktorego tak oszczedzasz zerobisz z jednej torebki 10 herbat cos jeszcze ?

Gość dla mnie to co robi
uma niemozliwe zamaz nazwisko adres wklej skany bo widzisz ze nikt ci nie wierzy wiec przekonaj nas

Gość umaxazy
Choroby nie symuluję, bo mam nogę w gipsie, a że nie potrafię siedzieć bezczynnie w domu i trafiła sie okazja dorobienia, co w tym złego?

Gość dla mnie to co robi
ummagumma >>>>>>>genialne ze ja na to nie wpadlam a okazje mam codziennie zaraz jutro Twoj doskonaly plan w zycie wciele :)

Gość dla mnie to co robi
lzesz!napisalas wczesniej ze masz l4platne100% i ze korzystasz z tego a siedzisz w biurze podrozy. a teraz piszesz ze masz noge zlamana i w domu siedzisz klamczyni podla

Gość jedna osoba
ja25 - to jest możliwe - przeczytaj, co pisałam nt płacenia za prąd. Ja tyle placę (ok.) i wcale nie oszczędzam jakoś szczególnie - nawet jak wychodzę z domu, na krótko - to zostawiam tv i komputer włączone. W Zakładzie Energ. powiedzieli mi, że to norma - pisałam już o tym.

Gość a zebys tak polamala
oba kulasy i obie lapy. mozgu lamac nie musisz bo go nie masz :P

Gość to ile wy sracie
no to bardzo interesujacy jest ten fakt ze jedni sobie placa 25 zloty a inni 450 ;/ no nic zycie co nie :p

Gość umaxazy
Nie wierzycie z tym prądem-wasza sprawa. Chciałam dobrze. To właśnie mi nie chce się wierzyć, dlaczego wy tak za ten prąd bulicie.