Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czlowiek-widmo

Skąd tyle teraz samotncyh dziewczyn?

Polecane posty

I to, ofermo, jest właśnie stereotyp. W dzisiejszej - znacznie bardziej złożonej niż kiedyś - rzeczywistości archetyp "silnego mężczyzny" w pewnym sensie sie przeżył. Można sie realizować na różnych płaszczyznach, w różny sposób i na różnym poziomie ekonomicznym/intelektualnym/emocjonalnym. Można być "silnym" na jednej płaszczyźnie i "słabym" na innej. W takiej sytuacji oczywiście wybór jest procesem o całe niebo bardziej złożonym. To tak na poczatek...

=>hmm... i to jest właśnie myślenie na płaszczyźnie prymitywnie biologicznej :o , w epoce kamiennej może by sie sprawdziło ;)

Gość i kropka
Wróciłam ! Przepraszam , że tak długo , ale ktoś mi spuścił powietrze z koła .. I musiałam ganiać za kompresorem , jedyny działający był na drugim końcu miasta :D Idę umyć brudne łapska (sama ściągnęłam kołpak ;-) ) i otwieram mojego Tyskacza :D

Gość oferm ma
w sensie społecznym drogi panie ;) a psychika ludzka nie zmieniła się dużo w ciągu ostanich 100 lat. ewolucja tak szybko nie postępuje. proste pytanie: wolisz facetów niższych od siebie czy wyższych?

To był tylko żart mający na celu sprowokowanie konwersacji. Pytanie co znaczy silny? Stabilny emocjonalnie? Generalnie mężczyzna z charakterem.. Nie wiem co na to panie..

=>I znowu stereotyp, ofermo :o , też prymitywny biologizm przez cię przemawia, no i intelektualne lenistwo :p - nawet nie zadałeś sobie trudu przeczytac całego topicu i chyba dlatego zwracasz się do mnie jak do kobiety - hihihihihi :)

Gość faceci nie chcą ładnych
samotnych dziewczyn, nie chcą się angażować, bo myślą że skoro raz już miłość przeżyli to już koniec.. jedyne czego chcą to sex- układ:O to jest chore .. a w Polsce totalny brak fajnych kulturalnych i dojrzałych facetów w przedziale 25-30 lat - a jeśli już zegoś chcą to latają za dupami na dyskach i najczęściej trafią na jakąś taką dupę a nie na normalną ładną, wrażliwą dziewczynę na poziomie:O

Gość oferm ma
co jest stereotypem? że zmian ewolucyjnych nie da się zaobserwować w przeciągu 3-5 pokoleń? moim zdaniem to oczywistość. spytaj dowolnego biologa. gatunek ludzki nie jest tu żadnym wyjątkiem.

Gość i kropka
Jestem jestem :-D Otwierajmy , cały tydzień o tym marzyłam .. ;-)

\"faceci nie chcą ładnych\" no pewnie, wolą brzydkie :D \" a w Polsce totalny brak fajnych kulturalnych i dojrzałych facetów w przedziale 25-30 lat\" 😴 tyle powiem

Gość faceci nie chcą ładnych
abbas__ wcale nie spłycam, opisuję swoje doświadczenia:o mam 26 lat a jestem zgrabna, ładna i szczupła -mogłabym spokojnie konkurować z tymi dyskotekowymi lalami... no ale grzeczne dziewczynki idą do nieba a te niegrzeczne dostają czego chcą, a ja nie potrafie się zmienić:O

no to klik :) :) :) Namnożyło się nam dyskutantów, ciekawie będzie ;)

Pan chyba ma doktorat z dziedziny wysokiego mniemania o sobie bądź psychologi takim ładnym językiem operuje.

=>hmmm... : a mnie się zawsze wydawało, że to polski język na najbardziej normalnym poziomie - ciekawostka taka ;)

Gość i kropka
No to ciekawy wieczór się szykuje :) Przynajmniej nie jestem tak do końca sama.. :)

=>faceci... : niegrzeczne idą gdzie chcą (niekoniecznie do nieba) - ale zwykle po jakims czasie płaczą częściej, niż reszta ;)

do faceci.... I bardzo dobrze, że taka jesteś. Są mądrzy mężczyźni, którzy potrafią docenić dobre wychowanie i zasady którymi kobieta się kieruje. Nie ma co patrzeć na te wszystkie laski na dyskotekach bo napewmo bijesz je na głowę swoją osobą.

Gość oferm ma
" a w Polsce totalny brak fajnych kulturalnych i dojrzałych facetów w przedziale 25-30 lat" no i to jest to właśnie o czym mówię. w polsce brak takich, na ukrainie i białorusi pewnie też. ale już we francji, anglii i holandii jest ich znacznie więcej, nie :D bo status majątkowy jest jednym z ważniejszych obecni wyznaczników pozycji społecznej. i dlatego dla polek atrakcyjniejsi będą niemcy i anglicy (niż polacy) a dla ukrainek polacy (niż ukraińcy).

=>faceci...: taka uwaga maleńka (może zbędna, ale...) - czy ty się czasem po prostu nie rozglądasz za mało uważnie ? A jak tam z Twoją empatią ? (wbrew pozorom ważna rzecz)...

=>ofermo: dla tej najbardziej wyrachowanej i materialistycznej części populacji możliwe :p , ale na szczęście sporo jest ludzi myslących normalniej ...

I znowu ten status społeczny i majątek.. Osobiście jestem za tym, żeby się starać nie obnosić z tym co się ma. Wtedy można mieć pewność co do uczuć drugiej osoby.. Chyba, że się mylę.

ja jednak uważam, że ludziom, bądź co bądź zwierzętom, zostało coś z tego właśnie zwierzęcia.. niemniej, u człoweika jak wiadomo nie istnieje coś w rodzaju chierarchi stada czyli samiec i samica alfa, nie istnieje generalnie również harem jak u bydła ;). Dlatego nie można jednoznaczeni określić że ten meżczyzna jest dobrym kandydatem do przekazania genów. czyli jak sie to mówi, uroda jest względa, jednemu podoba się to innemu tamto:) dlatego nie ma jednoznacznego wzorca mężczyzny:) nawet facet ciapa moze spotkac kobieta która takim zawładnąć bedzie chciała;)

=>jarku...: skoro tak nienawidzisz kobiet (patrz:stopka) do dlaczego angażujesz się w takie dyskusje ? tylko, żeby komuśbezinteresownie dowalić ?????????????

Gość plon
Z tym ostatnim zdaniem, deko posunelas sie za daleko :D🖐️

oferma - ewolucja człowieka zatacza błędne koło, przez cywilizacje właśnie, gdyż nie są eliminowane osobniki najsłabsze.

Oj Jarek .. wydaje mi się, iż jesteś w błędzie. Często piekne kobiety są bardziej samotne od tych mniej urodziwych. A to za sprawą tego, że onieśmielają mężczyzn swoją urodą i tym, że (jak tu wcześniej ktoś wspominał) mają wygórowane oczekiwania.

Gość oferm ma
abbas, żyjesz złudzeniami :D prawa biologii behawioralnej są tak nieuchronne jak prawa fizyki. i tak jak wiesz o tym że gdy spadniesz ze schodów to się potłuczesz tak samo powinneś zdawać sobie sprawę z tego, że samice poszukują silnych, dominujących w społeczeństwie samców. a "miłość" to tylko twór kultury i cywilizacji nie mający w procesie doboru naturalnego i naturalnej selekcji większego znaczenia.

plon, no ale zauważ co zrobią dwie ciapy? czyli kobieta ciapa i meżczyzna ciapa? przeciez to by była jakas porazka. musi byc ktos kto sie tą ciapką zaopiekuje. ale nie każda kobieta lubi takie ciapki.