Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czlowiek-widmo

Skąd tyle teraz samotncyh dziewczyn?

Polecane posty

=>deko: coś jest w Twoim rozumieniu tematu, ale zadam pytanie cokolwiek złośliwe: czyż istotą naszego człowieczeństwa nie jest właśnie przełamywanie tych atawizmów ??? czy właśnie dbając o nasze związki z ludżmi i szukając partnerów nie powinniśmy minimalizować tego zwierzęcego czynnika, który czyni z nas małomyślące ofiary instynktów ? Dla jasności: nie neguje znaczenia instynktów - jeśli są w harmonii z cała resztą, dodają życiu piękna ;)

Gość faceci nie chcą ładnych
oczywiście że się rozglądam ale wiesz co , juz miałam takiego na oku tyle że on mnie nie zechciał a to był naprawdę wyjątkowy facet... aha i w tym przypadku akurat nie patrzyłam na jego portfel - w pierwszej kolejności poleciałam na jego osobowość

=>deko: oferma, z czego nie całkiem zdaje sobie sprawę, myśli własnie stereotypami. Odwołyłanie się do behawioryzmu teraz to to samo, jak powoływanie się dziś w fizyce jądrowej na model atomu Fermiego ;) :) .

a i dobór naturalny również u ludzi jest zachwiany, bo decyduje status społeczny a nie geny. weź mi np. chyba to austriacka rodzina królewska kojarzyli sie we własnym gronie.. w tak zwanym kojarzeniu krewniaczym, potęgują wadę którą była, coraz większa dolna szczęka.. tzn dolna szczeka wysunieta bardziej niz górna. o doborze naturalnym oraz o selekcji naturalnej nie mówi sie w odniesienie do człowieka współczesnego:)

=>i kropko: zauważyłaś ocobliwą zależność: po 22.00 skończyło się pasmo największej oglądalności w TV i od razu taaaka frekwencja na naszym topicu ;) ciekawostka taka :)

Gość plon
deko - taki ciapa po prostu bedzie zyl samotnie. Nikt sie takim nie zainteresuje. Ani kobieta-ciapa, ani tym bardziej kobieta-nieciapa

u zwirzat kojarzenie krewniacze polega na eliminowaniu złych genów. no ale to nie jest ewolucja. w ewolucje nikt nie miesza, ona idzie wlasna sciezka.

pytanie: co nazwiemy ciapą ??? czasem pozory mylą, a my patrzymy nazbyt powierzchownie ;)

Gość plon
ciapa to taki facet malo pewny siebie, bojazliwy, cichy,

Wydaje mi się abbas, że na siłę próbujesz naukowo wszystkim dookoła coś udowodnić, wytłumaczyć. W tym co mówisz jest dużo prawdy, jednak społeczeństwa w którym jest może kilka procent osób z wykształceniem wyższym nie nauczysz tego jak mamy się zachowywać. W każdym z nas są jakieś pierwotne instynkty. Czy właśnie Ciebie do swojej wybranki nie skłonił właśnie taki instynkt. Czy nie miałeś właśnie takiego instynktu(odczucia), który Cię do danej osoby poprowadził? Gdybyśmy wszyscy racjonalnie myśleli wybieracjąc nasze partnerki/partnerów w czasach kapitalizmu, to czy pamiętalibysmy o tym czym jest miłość?

Gość i kropka
Zauważyłam .. :D Jakoś nie mam dzisiaj głowy , aby brać udział w takich zawiłych dyskusjach.. :) Bacznie przyglądam się z boku ;-) Jak smakuje piwko ? Mi zostało już mniej niż połowa :-p

Przy ogonie pawia wysiada nawet dolna szczęką spaczonych genetycznie królów. Nie ma czegoś takiego jak dobór nie-naturalny. To, że czasami dobór prowadzi w ślepą uliczkę albo nie usprawnia tak naprawdę niczego jest częścią losowego procesu.

e tam znam kilka ciap co sie nimi zaopiekowano:) abbas - przełamywanie atawizmów to jedno, ale reguły gry są ostre, bedac wrażliwym na krzywde innych niszczymy gatunek. niemniej człowiek tym się różni od innych zwierząt że posiada uczucia wyższe - dlatego prawda jest tez to co napisales - bo nadanie instynktowi rozmnarzania znamion miłość bądź co bądź jest piękne:)

=>hmmm...: nie próbuję udowadniać niczego na siłę, mowię, co myślę na ten temat. A z wielu wypowiedzi (nawet z setek topiców tu, na kafe) wyziera pretensja do całego świata za rzeczy, których źródłem była/jest wyłącznie bezmyślność w podchodzeniu do swych związków i - ogólniej - do kontaktów międzyludzkich. Bronię tylko miejsca tej odrobiny rozumu i zwykłego zdrowego rozsądku we wszystkim, co robimy ;)

Gość plon
to widocznie nie byli az tak ciapowaci. Ale mniejsza z tym

hmmm01 - a co ma wykształcenie wyższe to człowieczeństwa? człowieka nie kształtuje posiadane wykształcenie a środowisko i wartości przekazywane przez najbliższych.

Gość oferm ma
ano u ludzi. nie wiem czy zdajecie sobie sprawę z drobiazgu - w społeczeństwach zamożnych w miarę upływu lat średni wzrost rośnie. w społeczeństwach biednych - maleje. dlaczego tak się dzieje? ano z banalnego powodu. kobiety wybierają sprawniejszych, silniejszych samców. gdy żywności jest w bród najsilniejsze są osobniki największe ale gdy żywności brakuje cierpią one na rozmaite niedobory. wtedy silniejsze są osobniki mniejsze które potrafią sprawnie funkcjonować przy mniejszej ilości pożywienia. to są badania przeprowadzone na podstawie exhumacji grobów na całym świecie i żadne miłości czy inne bzdury nie mają tu znaczenia. jesteśmy zwierzętami i podlegamy tym samym prawom co kret, ptak altannik czy hipopotam. jest tak bez względu na to co uważacie że "powinno być". pytanie kolejne. który z poniższych facetów jest atrakcyjnieszy: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/5332235012c252d8.html http://kobieta.wp.pl/galeriazdjecie.html?kat=67114&gid=10587693 ciekawe ilu/ile by zagłosowało na pierwszego pomimo gadania o tym że "uroda jest względna".

wiesz i bardzo czesto okazuje sie ze osoba bedaca po zawodowce czy tez sredniej szkole, jest bardziej wartościowa niż nadety zadufany w sobie jakis doktor czy profesor, ale mgr. również.

=>i kropko: smacznego :) , wykańczam buteleczkę i czuję, że szare komórki mi wystartowały :) . Ciekawa dyskusja się wywiązała, przyglądaj się i ciesz z niej razem z nami :). Co ciekawe, nareszcie tu mogę spokojnie pogadać o tych problemach, bo w "normalnych godzinach" czasu brakuje, a i chetnych rozmówców jakoś niewiele :)

i kropka - sorki - jestem juz - sączę sma bo marzę.....o kimś kto wart tego napewno ale sęk w tym że mija reguła wtym przupadku też ma miejsce - cholercia za póżno...zajęte

Gość i kropka
Dziękuję i wzajemnie smacznego .. :) Masz jeszcze coś w swojej magicznej lodówce ,czy koniec zapasów ? :>

oferma niestety ale zapominasz o kilku drobiazgach -ratowaniu życiu -ratowaniu płodów -dopuszczania osob z wadami genetycznymi do rozrodu itd itd.

=>deko: popieram w 100% , wykształcenie to nie wszystko, a czasem nawet nie rzecz najważniejsza. Chociaż zauważyłem rzecz ciekawą: wielu wartościowych ludzi, których znam (i o których słyszałem) mimo formalnego nienajwyższego wykształcenia cały czas się pod tym względem podciąga - i nie chodzi tu tylko o studia (choć jeden z moich staaarszych kolegów zrobił je dla własnej satysfakcji tuż przed eneryturą :) ), ale o dążenie do doskonalenia się w każdy dostepny sposób, do niestania w miejscu. No i do rozwijania tych właśnie uczuć wyższych, o których mówisz. Dobrze godosz :)

Gość oferm ma
jak to zapominam?

zreszta oferma biorąc pod uwagę jakoś męskiego nasienia, to napewo naturalna selekcja nie zaszła:P raczej nieudolne kojarzenie.

wiem oferma Tobie trudno zapomniec o czymkolwiek, :P

=>i kropko: jeszcze cosik tam zostało :) , wprawdzie lodówka nie jest magiczna, bo zawartość się sama nie rozmnaża, ale jak dla mnie sprawuje się wystarczająco dobrze :). A na wypadek Czerwonego Alarmu stoi w szafce domowe winko (choć wolę nie mieszac :) ). Czyli możemy sobie jeszcze spokojnie popiwkowac ? ;)

Gość oferm ma
może jaśniej bo z ostatnich postów nic nie rozumiem.